20 Ağustos 2008

Yeniden Başlasın !!!

Ev Manzara

ÖZLEDİM...ÇOK ÖZLEDİM :)
Gerçekten bloga bir şeyler yazmayı ve sizleri çok özlemişim. Bir ay bir çok açıdan bakıldığında kısa bir süre olabilir ama bir blogcu için yıllara denk geliyormuş bunu anladım :) Hatta bilgisayarın başına geçip de çok ara verdim bir şeyler yazayım artık dediğimde bile, bu kadar özlemiş olduğumun farkında değildim. Ne zamanki yazmaya başladım o zaman anladım :)
Sizlere gitmiş olduğum yerlerin, güzel fotoğraflarını göstermek isterdim ama bu yaz ne yazıkki öyle kayda değer bir tatil yapmadık :( ya işlerimiz yoğundu yada tatili ertelememiz gereken olaylar oldu.
Hafta sonu kaçamakları ve arkadaşlarımızın havuzu yada bahçeleri ile yetindik, çoğunlukla bizim evde toplandık, manzaraya karşı kahvaltı ve mangal keyifleri yaptık.
Bu yıl Ramazan'ın eylül ayına denk gelmesi nedeniyle uzun tatil planımızıda bir dahaki yaza erteledik.
Ara verdiğim günlerde, yeni yayın dönemi için :) yepyeni tarifler denerim, eşimde fotoğraflarını çeker birer birer yayınlarım diye düşünüyordum ama... Sıcaklar işi bozdu :( mutfağa neredeyse hiç girmedim, girdiğim zamanlardada menemen, makarna yapıp çıktım :) Ya ben mutfağa girmedim yada eşimin canı fotoğraf çekmek istemedi, koca yaz defalarca yapıp her seferinde niyetlenmeme rağmen bir tane bile domatesli pilav fotoğrafı yok mesela :)) yanarım ona yanarım.
Arkadaşlarımız geldiğinde genellikle mangal yaptık, Yasemin şekerimin eşinin soyalı tavuk marine sosunu keşfettik, önce o bize yaptı hep birlikte yedik, sonra en az 8-9 defa biz yaptık ve arkadaşlara yedirdik :) Sos; nefaset ötesi, yaz bitmeden mutlaka deneyin ! Birde inegöl köfte'si varki, artık Bursa Çiçek ızgara'ya gitmeye gerek yok ! o kadar yani. En kısa zamanda sayfasında yayınlaması için kendisine baskı yapıyorum şu anda :)
Balkondaki mangal keyiflerini de fotoğraflamadık, çünkü hep aynı yemekleri (patlıcan salatası, semizotu salatası ve zeytinyağlı fasulye gibi:) yaptım ve sizin "sofra aynı, yemekler aynı, tabaklar aynı, ne gerek var yayınlamaya" demenizi istemedim:)
Kısacası, dolu dolu İstanbul'u, evimizi yaşadığımız arkadaşlarımız ile keyif yaptığımız sakin bir yazı geride bıraktık.
Şimdi beni iftar sofralarının heyecanı sarmaya başladı, blogları o gözle dolaşıyorum, dergileri o gözle inceliyorum, farklı bir sunum ve lezzet bulabilirmiyim diye :)

Sipariş - Havuçlu Kek

Geçtiğimiz ayın en önemli gelişmesi; sipariş almaya başlamış olmam :) Zaten çok zevk alarak yaptığım, pasta ve kurabiyeleri, şeker hamuru ile süsleyip, özel günler için hazırlama isteğimi yakın çevreme ilettim bir süre önce :)

Bir gün, Fatoş'un "süslü pasta ve kurabiyeler sadece özel günlerde oluyor, ama biz çalışan bayanlar evde bir kek yapmaya bile zaman bulamıyoruz ama çocuklarımıza da pastaneden alınmış yiyecekler değil mis gibi ev yapımı kekler, poğaçalar yedirmek istiyoruz, neden böyle bir şey yapmıyorsun ?" demesi ile siparişlerim farklı bir yöne kaymış oldu :) Başta, onun bankadan arkadaşları daha sonra başka kişiler derken, hatırı sayılır şekilde ev ürünleri sipariş yapmaya başladım, en çok sevilen ve rağbet gören ise aynı blogda olduğu gibi Havuçlu Kek :) sonra peynirli poğaça, susamlı kurabiye ve vişneli-limonlu kek. Ben yapmaktan keyif alıyorum, annelerde içinde ne olduklarını bildiği sağlıklı yiyecekleri çocuklarına yedirdikleri için mutlu oluyorlar :) Yani herkes mutlu bu durumdan...

WOW Cake

Ben ev yapımı yiyecekleri harıl harıl hazırlamaya devam ederken, bir yandan da şekerim'e mızıldanıyorum, İstanbul bomboş, kimse yok, doğum günü yok diye :) O da "benim kardeşimin doğum günü pastasını sen hazırla o zaman" dedi :) Sıcaklarda şeker hamuru ile çalışmak ve pastayı kesilene kadar şekli bozulmadan korumak ne kadar zor olsada sağ salim hazırlayıp, götürmeyi başardım :) Harika bir bahçede, catering kataloglarını aratmayan bir sofraya konuk oldu pastam. Sofranın ve günün güzelliğini yansıtan birbirinden güzel fotoğraflar, şekerimin tatlı dilli anlatımı ile Yasemin Mutfakta 'da...

Pastanın;

& Pandispanyası; Yoğurtlu Kakaolu Pandispanya

& Arası için ; Bitter çikolata ganaj (400 ml. krema, 400 gr. bitter kuvertur ile hazırladım) ve antep fıstıklı krokan (kendim hazırladım) kullandım.

& Pastanın üzerindeki resim, doğum günü sahibinin en sevdiği bilgisayar oyunu olan World Of Warcraft'ın bir resmi. "Gücü" de onun kullandığı isim :)

Bu kısımda sevgili Esra'ya teşekkür etmeden geçemeyeceğim, pastanın beni en çok korkutan "acaba yapıştırırken resmi yırtarmıyım ?" düşüncesi, onun sayesinde ortadan kalktı. Kullandığı kaliteli malzeme nedeniyle, değil yırtılmak, pastanın en kolay aşaması resim kısmı oldu. Sizlerinde pasta, kurabiye üzerine baskı ihtiyacınız olursa sakın başka bir yerden almayı düşünmeyin, hemen Esra'nın kapısını çalın derim :)

WOW Cake

NOT: Yazımı hazırlayıp yayınla demeden önce, eşime okudum :) O da "valla içim burkuldu :) tatil yapmamış olduğumuzu yazı çok hissettirdi bana, her an bir yerlere gidebiliriz hazır ol" dedi :) Hadi hayırlısı :))

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Mügem, dönmene sevindim.. :) yazılarını özlemişim..

Yazı yazmayınca insanda gerçekten bir eksiklik oluyor değil mi...

Bu sırada pasta enfes, havuçlu kek nefis, sen nefis daha ne olsun.

Siparişler bol bol yağsın :)

Bu sırada bencede çok içli olmuş, kesin tatil gözüktü size :)))

Öpüyorum yanaklarından

sevgiler

Yasemin dedi ki...

yaşasıın!!! hoşgeldinn şekerrimmmmmmmm!!!!

Adsız dedi ki...

mügecim hoş geldin yokluğun o kadar hissedtirdin ki anlatamam
siparişlerin bol olsun tatlım öpüyorum seni

Esra Kars dedi ki...

Müge'cim harika bir yazıyla döndün :) ne güzel oldu. Kekler ve pasta harika. Umarım ilerleyen günlerde daha çok siparişin olur. Senin bu işi profesyonel anlamda yapman şart !!!! O kadar güzellikler var ki blogunda hangisine bakacağımı,hangisini deneyeceğimi şaşırıyorum inan. Ama senin o kadar iltifatından sonra havuçlu keki denemek şart oldu.
Bu arada fotoğraf baskısıyla ilgili iltifatlarına ayrıca teşekkür ederim. Sadece en iyi hizmeti vermeye çalıştım :)
Öpüyorum seni , hoşçakal.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Harika ve beklediğimiz bir haber! Hayırlı uğurlu ve bol kazançlı olsun Mügeciğim. Düşlerin gerçek olsun inşallah.

Sevgilerimle...

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Müge'ciğim,

Hayırlı uğurlu ve bol kazançlı olsun inşallah... Ne zaman böyle bir haber vereceğini merak ediyordum :)))

Ellerine sağlık yaptığın her şey çok güzel...

Sevgilerimi gönderiyorum.

Saliha dedi ki...

canım mugem blog alemıne hosgeldın:)) hanı bıze mangal hı? ask olsun yane..tanısmanın zamanı geldıde gecıyor bıle:)))
yazılarını özlemısım be şekerim...

sevgılerımle....

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Müge'cim ben de Çeşme'desin sanıyordum, ama hayırlısı olsun, inşallah uzuuunnn ve güzel bir tatil yaparsınız.. Sipariş almaya başlamana çok sevindim, hayırlı uğurlu olsun, pekçok siparişin olsun inşallah :)

Naile dedi ki...

Hoşgeldin Mügeciğim, biz de seni özlemişiz!

Pelin dedi ki...

Mügeciğim,
Hayırlı olsun canım.İnsanın sevdiği bir uğraşı işe dönüştürmesi kadar güzel bir şey yoktur herhalde.Bol kazanç diliyorum.
Sevgilerimle

zarpandit dedi ki...

kesinlikle hakediyorsun bence gec bile kaldı herkess:)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

hoşgeldiniz..
emekleriniz hayrlı ..
keseniz dolu olsun inşş.
çk svglr NUNu

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

Hayırlı olsun.
çok sevindim darısı bir gün benim de başıma inşallah. Bol siparişler,

HÜLYA dedi ki...

canım merhaba

hoşgeldin dilediğin gibi bir tatil geçeremedin ama yuvanda mutlu huzurlu sevdiklerinle bir tatil geçirmene sevindim. belkide en iyisi buydu. seni yeni yazıların ve tariflerinle heyecanla bekliyoruz canım sevgiler

Hülya dedi ki...

Hoşgeldin canım...Tatilsiz yaz sıcakları da çekilmiyor di mi?Bir de bana sor.Kolum kıpırdamıyor adeta:(

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin