04 Nisan 2008

Bebek Kurabiyeleri

Bebek Kurabiyeleri

İLK ŞEKER HAMURLU KURABİYELERİM...
Şeker hamuru ile ilişkimiz bir başladı, pir başladı :) hayırlısı bakalım...
İlk şeker hamurlu pastamı yaptıktan sonra, kendime epey bir güvenim gelmişti zaten. Kurabiyelerde, çook eski (yılını söylemeyelim, yaşımız çok belli olmasın:) bir arkadaşım, dostum Fatoş'un baskılı motivasyonu ile gerçekleşti. Aynı zamanda blogumun yakın bir takipçisi olan dostum, Yasemin şekerim için Müge ile birlikte hazırladığımız kurabiyeleri görünce, "bende 2 Nisan'da doğum yapacak bir arkadaşıma böyle bir hediye götürmek istiyorum" dedi.
Ben her ne kadar, "yok, ben beceremem, seni bu işi hakkıyla yapan arkadaşlarıma yönlendireyim" dediysem de dinlemedi :) E, zaten bende şeker hamuru ile oynamaktan büyük keyif alıyorum, "tamam" dedim.
Hem bu sayede BakeShop'tan almayı düşündüğüm ama bir sebep olsun diye beklediğim bütün kalıplarıda almış oldum.
Yaklaşık beş saatte, 22 adet kurabiye pişirip, süsledim. Şeker hamurunu renklendirme kısmı biraz yorucu olsada, süslemek inanılmaz keyifliydi. Kurabiyeler bittiğinde, herhalde bir daha yapmam demiştim ama, hemen ertesi gün keşke yine bir istek olsada yapsam demeye başladım :)
Fatoş'ta benim iç sesimi duymuş olacakki, bir talep de daha bulundu, bu ayın sonunda doğum yapacak bir akrabası için. Hayırlısı bakalım...
Adaş şekerim, adımız gibi kaderimiz de mi benzeyecek nedir? :))
Kurabiyeler için,
Sencer'in bebek kurabiyeleri'ndeki tarifi kullandım. Pişince formu bozulmayan, bisküvi kıvamında bir tarif. Ben son yaptığım, hali ile bir kez daha bu yazıya yazmak istedim.

Malzemeler (22-25 Adet kurabiye için)
  • 2 Adet Yumurta
  • 300 Gr. Margarin (150 gr. Hüner margarin, 150 gr. Pınar tereyağ kullandım)
  • 2 Su Bardağı Un
  • 2 Çay Bardağı Mısır Nişastası
  • 1,5 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 2 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi

Yapılışı

  • Oda sıcaklığında yumuşamış yağı, pudra şekeri ile 1-2 dk. yoğurun. Diğer malzemeleri de ekleyerek, yoğurmaya devam edin.
  • Hamurunuzun toparlanması için gerektiği kadar nişasta ekleyin. (un hamurun kıvamını değiştirip, sertleştiriyor)
  • Yumuşak bir hamur yoğurun ve buzdolabında 35-40 dk. bekletin. Hamurunuz daha sert ve kıvamlı bir hale gelecektir.
  • Nişasta serpilmiş tezgahta, yarım cm. kalınlığında açın ve istediğiniz kalıplarla keserek şekil verin.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin ve 20-25 dk. üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

16 yorum:

Ufuk'ta mutfak dedi ki...

Sende bu işin hakkını layıkı ile vermişsin Müge'ciğim. Çok zarif bir sunum olmuş, ellerine sağlık...

www.edasuner.com dedi ki...

Müge'cim blog adın tam seni anlatıyor valla bravo!

BİR DEMLİK SOHBET dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;10.03.2008--10.04.2008 Tarihleri arasında EN GUZEL PASTA YARIŞMAMIZ VAR http://birdemliksohbet.blogspot.com
Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL PASTA TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "EN GUZEL PASTA YARIŞMASI 1" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......SEVİL
Bu haftaki ev sahibemiz http://mucizembenibul.blogcu.com

yemekbahane dedi ki...

Adaş şekerim..
İşte budur ! Bulaşıcı bir hastalık mahiyetindeki bu merakı sana da yaydım ya benden mesutu yok :)
Ellerine sağlık.
Harikasın

Devam diyorum başka bir şey demiyorum :)

Sevgiler
Adaş Şekerin :)

İLKAY dedi ki...

Mügecim süper olmuşlar....ellerne sağlık Hünerli Bayanımız::))
Sevgiyle kal...
İlkay

Selcen dedi ki...

Ahhh Ahhhh bu günlerde senin sayfana her girişimde bebek duygularım iyice ortaya çıkıyor :) kurabiyeler çok hoş bende bir türlü başlayamadım şeker hamuruna malzemeler hazır bekliyor evde:)

Ellerine sağlık canım sevgiler...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Çok güzel görünüyorlarrrr !

Hülya dedi ki...

Çok şirin olmuşlar
Ellerine sağlık.
Yorucu ama bir o kadar da zevkli bir çalışma değil mi ?

ebruli pastalar dedi ki...

Müge,
Bebek kurabiyeleri çok hoş ve çok şık olmuş, ellerine sağlık canım.
Bu arada şeker hamuru ile çalışmak gerçekten alışkanlık yapıyor. İnsanın yaptıkça, yapası geliyor.
Sevgiler..

Papatya dedi ki...

Mügecigim bunlar ne güzel olmuş böyle! Ya bana da öğretin şu şeker hamurlarını yaaa:)

PASTAlila dedi ki...

Müge'ciğim evet bu tarz şeyleri hazırlamak pastaya göre daha yorucudur ama dediğin gibi beğeni olunca ve güzel yorumlar alınca o yorgunluk unutuluyor. Ben de çoğu yaptığım pasta için bile aslında yapılacak iş değil dediğim olmuştur, telaşe hanımlığım, sabırsızlığım, bir de karşında ki insana güzel bir şeyler sunma sorumluluğuyla birleşince vay halime :)). Ama değiyor sonrasında. Zevkli ve titiz bir insan olarak sen de çok güzel işler çıkaracaksın buna eminim. Kolay gelsin diyorum. Sıcacık sevgiler,

lezzetyolculugu dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık şimdi ne çok üzülüyorum keşke 5 ay önce böyle blokları ziyarete başlasaydımda bu harika lezzetlerden kızım için yapsaydım.Neyse geç kalmış sayılmam yiğenim olacak ona yaparım ama korkuyorum başarabilirmiyim acaba çok zor görünüyor.

emel dedi ki...

müge hanım merhaba.
kurabiyeler çok şirin olmuşlar ellerinize sağlık.
size sormak istediğim kurabiyelerin üzerine yazıları nasıl yazdınız acaba?cevaplarsanız memnun olurum.
başarılarınız daim olsun.

Müge dedi ki...

Ufukçum;
Senden duymak çok güzel bunu. Senin pastalarına bayılıyorum ben çünkü. Çok teşekkür ederim canım.Sevgilerimle.

Eda Şekerim;
Çok sağolasın, öperim seni:)

Sevgili Sevil;
Çok teşekkür ederim nazik davetin için.

Adaş Şekerim;
Valla verdin zehiri çekildin kenara:)) Ne yapıcam bakalım bundan sonra:) Beğenmen beni çook mutlu etti. Öperim seni çok.

İlkaycım;
Çok teşekkürler canım, çok hoşuma gidiyor böyle sözler. Öperim.

Selcencim;
Bebek her açıdan harika bir olay, her aşaması ayrı bir tören:) Darısı başımıza diyelim canım. Sevgilerimle.

Burçin şekerim;
Çook teşekkürler.Öperim.

Hülyacım;
Kesinlikle! Yaparken, "çok yorucu yapmam bir daha" diyorsun ama 2 saat sonra keşke bir sebep olsada yapsam diyorsun:) Farklı bir hastalık:)

Ebrucum;
Kesinlikle! Yukardaki kelimeleri tekrarlıyorum:)

Papatyacım;
Ben senden o kadar çok şey öğrendim ve yapıyorumki, sana bir şey öğretmek benim için zevk. Ne zaman istersen.Bir mail atman yeterli:) Öperim.

Ferahcım;
Söylediklerine o kadar katılıyorumki, bizim gibi hassas ve ince düşünen kişiler için çok zor çalışmalar bunlar. Ama bir o kadar da zevkli. Bakalım bundan sonra ne yaparım, nasıl yaparım:) Öperim senide cok.

Lezzetyolculuğu;
Eminim daha güzellerini yaparsın, ben senin blogunda yaptıklarını büyük bir beğeni ile takip ediyorum çünkü. Yeğenin çok şanslı. Sevgilerimle canım.

Emel hanım;
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim, tüm ihtiyaçlarımı ve yazı yazma aparatımı da Ayşem şekerimden alıyorum.

İnternet adresi;
http://bakeshoptannotlar.blogspot.com
0212-3272363

Eda dedi ki...

Merhaba,iki hafta sonra benimde bir bebegim olacak ve bebek kurabiyelerinden yapmak istiyorum.kaliplarim seker hamurum hersey hazir fakat kucuk sekiller icin ayri aparatlarmi almam gerekiyor.Yani bebek tisortunun yakasini vs nasil yapiyorsunuz?Tesekkurler..
nefistariflerim.blogspot.com

Müge dedi ki...

Edacım;
Yanıtımı bizzat bloguna gelerek yazdım.
Sevgiler.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin