17 Eylül 2010

Taze Fasulye Kızartması

Taze Fasulye Kızartması

KIZARTMA; NEDEN BU KADAR CAZİBELİSİN :(
Evet, bu haftanın sloganı ne idi?
Basit, pratik tarifler…
Fasulye kızartması da haftanın kapanışı için gayet ideal oluyor bu durumda.
Fasulye kızartmasını yaz boyunca pek çok kez yaptım, hatta Bir Yaz Akşamı Sofrası’nın çeşitleri arasında da yer alıyordu.
Ama nedense yayınlamaya pek elim gitmedi, her zamanki; “çok basit, gerek yok” takıntım yüzünden.
Ama aynı nedenler ile aylardır yayınlamadığım Pudingli Kek’in gördüğü inanılmaz ilgi üzerine artık yorumlarımı kendime saklamaya karar verdim.
Ben yayınlarım, basit mi? değil mi? siz karar verirsiniz artık :)
Tarif; son zamanlarda iyice medyatik olan Yaso’mdan.
Leziz dergisi için hazırladığı menüde yer alıyordu. İlk başlarda; “çiğden fasulye nasıl kızarır ki?” “acaba, öncesinde biraz haşlasam mı?” gibi çekinceler yaşadıysam da, denediğimde, tıpkı diğer sebzeler gibi, gayet güzel, çıtır çıtır kızardığını gördüm.
Taze fasulye henüz raflara veda etmeden, onu bir kez de böyle uğurlayın derim :)
Bu kolay mı kolay tarifin tek püf noktası; içlerinde fasulye taneleri oluşmamış, mümkün olduğunca taze, ince ve kılçıksız fasulyeden yapılıyor olması.
Biz bayramda Ağva’da ki bir seradan aldık ve fasulyeler tamda anlattığım gibiydi, üstelik hormonsuz, ilaçsız, tablo gibi.
Aynı seradan aldığım; patlıcanları közleyip, domatesleri rendeleyip, sarı, kırmızı, yeşil biberleri de minik minik doğrayarak, buzluğa stokladım bile.
Bu kış, bizim evde mis gibi Menemen, bol bol Patlıcan Salatası var anlayacağınız :)

Malzemeler
  • Taze Fasulye (istediğiniz miktarda)
  • Sıvı Yağ (kızartmak için)
  • Sarımsaklı Yoğurt

Yapılışı

  • Fasulyeleri yıkayıp, çok iyi kurulayın.
  • Uç kısımlarını ve (gerekirse) kenar kılçıklarını keserek temizleyin.
  • Kızgın sıvı yağda, sürekli başında durarak :) yakmadan kızartın.
  • Bir kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını süzdürün.
  • Sarımsaklı yoğurt ile ılık olarak servis yapın.

25 yorum:

Unknown dedi ki...

hiç tatmadım ama taze fasulye seven biri olarak denemem gerek diye düşünüyorum,bayıldım görüntüsüne elinize sağlık..

lezzet sarayı dedi ki...

değişik olmuş enfes görünüyor ellerine sağlık

Sevil Şahin dedi ki...

tatlım ya çok ilginç geldi bana ama anlamadığım içi piştimi
merak ettim deneyeceğim
ellerine sağlık canım afiyet bal olsun..

islakhacim dedi ki...

http://www.hijyendukkani.com/fotoselli-kagit-havluluk

buradakilerede bakabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Elinize saglik, ne guzel bir tarif. Bence onceden azicik haslanirsa daha az yag ceker kizarirken.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

ben de Yasemin'in tarifini görmüş merak etmiştim, seninki de çok cazip duruyor. denemeli en kısa zamanda dediğin gibi mevsimi bitmeden. eline sağlık

Unknown dedi ki...

Mügecim bir fasülye sever olarak mutlaka denemem lazım ellerine sağlık öpüyorum.

Nehir Butik Pasta dedi ki...

fasulye kızartmasını bilmiyordum,paylaştığın için teşekkürler
ellerine sağlık
sevgiler

EV GÜNLÜĞÜ dedi ki...

müge hanım bu yemek çok güzel oluyo benim bildiğim bir göçmen yemeği yalnız onlar kızartmadan önce biraz haşlıyo yumurta ve una buluyolar paylaşımınız için teşekkürler elinize sağlık

Gizemli Tatlar dedi ki...

çok nefis görünüyor, paylaşım için teşekkürler...

Aybike Ceylan dedi ki...

Muge'cigim,

Harika gorunuyor. Hic denemedim, ellerine saglik.

Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta sonu diliyorum.

Bayram Kombesi dedi ki...

Biber kizartmasi sandim gorunce. Ama baslikta "Taze Fasulye Kizartmasi" yaziyordu. Hic denemedim ama cok merak ettim. En kisa zamanda deneyecegim. Ellerinize saglik.

ebru dedi ki...

Hünerlim pek bir lezzetli görünüyor fasulye kızartması. Ellerine sağlık canım.

pelince dedi ki...

Bende daha önce hiç yemedim .. sunumu çok şık olmuş,afiyet olsun..

Sevgiler..

ruken dedi ki...

Nasılsın tatlım? özledim de geldim Vallahi.. ağzım sulandı.. :) basit bir tarif ama etkili maşallah :) öpüyorum çokkkk

Bal dedi ki...

Annemin klasik yemeklerindendir. Çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık =)

Adsız dedi ki...

Merhaba,
bu tarz kizartmalar yani sebze kizartmalari(patlican,kabak,biber bu tarifte ki gibi fasulye)actifry'de yapilabiliyor mu?
tesekkurler,ellerinize saglik

Müge Hüner dedi ki...

Adsız;
Patlıcan hariç, tüm sebzeler (özellikle havuç) kabak, biber, taze fasulye,Actifry da gayet güzel oluyor.

Sevgilerimle...

nurseninhobileri dedi ki...

Ellerinize saglik,cok guzel gorunuyorlar. Kizartmanin her turlusunu severim, fakat bana yasaak. Sevgiyle kalin.

Zeynep dedi ki...

Biz Trabzonluların klasikleri arasında yer alır kızartma tavaları.
Pırasa tavası, patlıcan tavası, fasulye tavası en meşhurlarıdır.
Ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

ellerinize saglık çok sevdiğim bir meze türüdür.

Adsız dedi ki...

SİZE VAAAOV DİİYORUM BAŞKA DA BİR ŞEY DEMİYORUM LEZZETLERİ GÖRSELİNDEN BELLİ YEMEKLERİNİZ VE HARİKA FOTOĞRAFLARINIZLA SİZ GERÇEK BİR GURME, YEMEK VE FOTOĞRAF SANTÇISI OLMALINIZ....TEBRİKLER...

Mikrotem dedi ki...

çok ilginç dememek isterim elinize sağlık sevgilerimi bıraktım

Adsız dedi ki...

babami kizartsalar yerim dermisim:)) cok nefis gozukuyor..ilk firsatta yapacagim..

Adsız dedi ki...

Ooooooww acimmmm ypcmm hmn

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin