KIZARTMA; NEDEN BU KADAR CAZİBELİSİN :(
Evet, bu haftanın sloganı ne idi?
Basit, pratik tarifler…
Fasulye kızartması da haftanın kapanışı için gayet ideal oluyor bu durumda.
Fasulye kızartmasını yaz boyunca pek çok kez yaptım, hatta Bir Yaz Akşamı Sofrası’nın çeşitleri arasında da yer alıyordu.
Ama nedense yayınlamaya pek elim gitmedi, her zamanki; “çok basit, gerek yok” takıntım yüzünden.
Ama aynı nedenler ile aylardır yayınlamadığım Pudingli Kek’in gördüğü inanılmaz ilgi üzerine artık yorumlarımı kendime saklamaya karar verdim.
Ben yayınlarım, basit mi? değil mi? siz karar verirsiniz artık :)
Tarif; son zamanlarda iyice medyatik olan Yaso’mdan.
Leziz dergisi için hazırladığı menüde yer alıyordu. İlk başlarda; “çiğden fasulye nasıl kızarır ki?” “acaba, öncesinde biraz haşlasam mı?” gibi çekinceler yaşadıysam da, denediğimde, tıpkı diğer sebzeler gibi, gayet güzel, çıtır çıtır kızardığını gördüm.
Taze fasulye henüz raflara veda etmeden, onu bir kez de böyle uğurlayın derim :)
Bu kolay mı kolay tarifin tek püf noktası; içlerinde fasulye taneleri oluşmamış, mümkün olduğunca taze, ince ve kılçıksız fasulyeden yapılıyor olması.
Biz bayramda Ağva’da ki bir seradan aldık ve fasulyeler tamda anlattığım gibiydi, üstelik hormonsuz, ilaçsız, tablo gibi.
Aynı seradan aldığım; patlıcanları közleyip, domatesleri rendeleyip, sarı, kırmızı, yeşil biberleri de minik minik doğrayarak, buzluğa stokladım bile.
Bu kış, bizim evde mis gibi Menemen, bol bol Patlıcan Salatası var anlayacağınız :)
Malzemeler
- Taze Fasulye (istediğiniz miktarda)
- Sıvı Yağ (kızartmak için)
- Sarımsaklı Yoğurt
Yapılışı
- Fasulyeleri yıkayıp, çok iyi kurulayın.
- Uç kısımlarını ve (gerekirse) kenar kılçıklarını keserek temizleyin.
- Kızgın sıvı yağda, sürekli başında durarak :) yakmadan kızartın.
- Bir kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını süzdürün.
- Sarımsaklı yoğurt ile ılık olarak servis yapın.
25 yorum:
hiç tatmadım ama taze fasulye seven biri olarak denemem gerek diye düşünüyorum,bayıldım görüntüsüne elinize sağlık..
değişik olmuş enfes görünüyor ellerine sağlık
tatlım ya çok ilginç geldi bana ama anlamadığım içi piştimi
merak ettim deneyeceğim
ellerine sağlık canım afiyet bal olsun..
http://www.hijyendukkani.com/fotoselli-kagit-havluluk
buradakilerede bakabilirsiniz.
Elinize saglik, ne guzel bir tarif. Bence onceden azicik haslanirsa daha az yag ceker kizarirken.
ben de Yasemin'in tarifini görmüş merak etmiştim, seninki de çok cazip duruyor. denemeli en kısa zamanda dediğin gibi mevsimi bitmeden. eline sağlık
Mügecim bir fasülye sever olarak mutlaka denemem lazım ellerine sağlık öpüyorum.
fasulye kızartmasını bilmiyordum,paylaştığın için teşekkürler
ellerine sağlık
sevgiler
müge hanım bu yemek çok güzel oluyo benim bildiğim bir göçmen yemeği yalnız onlar kızartmadan önce biraz haşlıyo yumurta ve una buluyolar paylaşımınız için teşekkürler elinize sağlık
çok nefis görünüyor, paylaşım için teşekkürler...
Muge'cigim,
Harika gorunuyor. Hic denemedim, ellerine saglik.
Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta sonu diliyorum.
Biber kizartmasi sandim gorunce. Ama baslikta "Taze Fasulye Kizartmasi" yaziyordu. Hic denemedim ama cok merak ettim. En kisa zamanda deneyecegim. Ellerinize saglik.
Hünerlim pek bir lezzetli görünüyor fasulye kızartması. Ellerine sağlık canım.
Bende daha önce hiç yemedim .. sunumu çok şık olmuş,afiyet olsun..
Sevgiler..
Nasılsın tatlım? özledim de geldim Vallahi.. ağzım sulandı.. :) basit bir tarif ama etkili maşallah :) öpüyorum çokkkk
Annemin klasik yemeklerindendir. Çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık =)
Merhaba,
bu tarz kizartmalar yani sebze kizartmalari(patlican,kabak,biber bu tarifte ki gibi fasulye)actifry'de yapilabiliyor mu?
tesekkurler,ellerinize saglik
Adsız;
Patlıcan hariç, tüm sebzeler (özellikle havuç) kabak, biber, taze fasulye,Actifry da gayet güzel oluyor.
Sevgilerimle...
Ellerinize saglik,cok guzel gorunuyorlar. Kizartmanin her turlusunu severim, fakat bana yasaak. Sevgiyle kalin.
Biz Trabzonluların klasikleri arasında yer alır kızartma tavaları.
Pırasa tavası, patlıcan tavası, fasulye tavası en meşhurlarıdır.
Ellerinize sağlık.
ellerinize saglık çok sevdiğim bir meze türüdür.
SİZE VAAAOV DİİYORUM BAŞKA DA BİR ŞEY DEMİYORUM LEZZETLERİ GÖRSELİNDEN BELLİ YEMEKLERİNİZ VE HARİKA FOTOĞRAFLARINIZLA SİZ GERÇEK BİR GURME, YEMEK VE FOTOĞRAF SANTÇISI OLMALINIZ....TEBRİKLER...
çok ilginç dememek isterim elinize sağlık sevgilerimi bıraktım
babami kizartsalar yerim dermisim:)) cok nefis gozukuyor..ilk firsatta yapacagim..
Ooooooww acimmmm ypcmm hmn
Yorum Gönder