17 Şubat 2009

Sevgililer Günü Çalışmaları ve Dostluk Üzerine

Sevgililer Günü Pastası (2 Kişilik)

BEN DOSTLUK DİYE BUNA DERİM...
Son bir aydır evimizin hali; Zeytinyağlı Brokoli yazısında uzun uzun anlattığım gibi... Çok tatsız :(
Şöyle arkadaşlarımızı yada akrabalarımızı çağırıp, çeşit çeşit yemekler yapmayı, zengin sofralar kurmayı, mutfağa girip yeni denemeler yapmayı, öyle özledimki... Ama sanırım bu durum bir süre daha böyle devam edecek.
Bu arada; irademin sınırlarını sonuna kadar zorladığım günler olmuyor değil. Hafta sonu, misafirlere hazırladığım nefis hünkar beğendi'ye, mis gibi pirinç pilavına ve çorbaya yutkunarak bakıp, ızgara et, yeşil salata ve bamya yemeği yiyişim çok acıklıydı :)
Bu yazıda yayınladığım fotoğrafları, 20 dk. öncesine kadar önümüzdeki pazartesi yayınlamayı düşünüyordum. Hafta sonu yapacağım nişan kurabiyelerinide fotoğraflayıp, her zamanki gibi toplu bir sunum yapmaktı amacım.
Ama az önce Kurutulmuş Domatesli ve Zeytinli Ekmek yazısına Elif Hanımın yaptığı yorum fikrimi değiştirdi. O kadar güzel sitem etmiş ve o kadar net anlatmışki duygularını, açıkçası yazdıkları biraz kendime getirdi beni. Umarım, yorum yazmayan ama sessizce Elif hn. gibi düşünen, beni sürekli izleyen başka kişiler de vardır. Bunu hissetmek inanın beni çok mutlu etti.

Sevgililer Günü Pastası (Tek Kişilik)

Gelelim, alt başlıktaki "Dostluk" konusuna... Zaman zaman hepimize mailler gelir ya, hani şu beşyüz kişiye göndermezsen akşam eve gitmek kısmet olmasın, hiç bir dileğin gerçek olmasın türünden :)
İşte bazen o maillerde, dostluk, arkadaşlık kavramları masaya yatırılır, şunu yaparsa arkadaşındır, bunu yaparsa dostundur gibi... Diğer insanları bilmem ama benim hayatta çok sayıda dostum olmadı, çok çook arkadaşlarım oldu halada var hepsini çok sevdiğim. Ama dostluk gerçekten çok başka. Üstelik dostluğun, zamanla olgunlaşacak bir şey değil, yaşananlar ve yaşatılanlar ile olgunlaştığını öğrendim. Bunları bana kim mi öğretti?, bir buçuk yıl gibi kısacık bir sürede canımın içi Yaseminim.
Bundan bir yıl kadar önce eşimin doğum günü hazırlıklarında başladı dostluğunu hissettirmeye. Tam sekiz aylık hamile idi o zamanlar paşamıza. Bir ay boyunca hazırlıklar konusunda beni dinlemekle kalmadı, o haliyle nefis çeşitler hazırladı ve işinden erken ayrılıp, öğleden itibaren bana yardıma geldi. Bir yıl sonra, paşamız neredeyse 1 yaşında iken de, aynı desteği ile yanımdaydı, "bebeğim küçük, uyku saati, mama saati vs.." demeden, yine doğumgününde ve hazırlıklarda başroldeydi.
Aradaki görüşmelerimizi, bizi ağırlamalarını, ne zaman moralim bozuk olsa saatlerce, kendinden örnek vermeden sadece beni dinlemesini ve diğer yaptıklarını yazmıyorum bile .
Ben sipariş yapmak istiyorum dediğimde, ne kadar acemi olduğumu bildiği halde, en sevdiği insanların, en özel günlerinde pasta ve kurabiye konusunda bana sonsuz güvendi, beğenmeyenlere karşı, "ben o şekilde yapmasını istedim" diye savundu beni. Onun desteği ve morali sayesinde, hiç tanımadığım kişilerede pastalar, kurabiyeler yapmaya başladım.
Geçen hafta; mail kutuma düşen; ayıcıklı bir pasta yapabilirmisin sorusunu, önce nazikçe geri çevirdim. Hem çok yoğundum hemde modelleme konusunda, kendime çok güvenmiyordum açıkçası. Bunu Yaso'ma söylediğimde tepkisi çok sert oldu, "hemen arayıp yapabileceğini söylüyorsun, ben yarın sendeyim, birlikte yapacağız"
Gözlerim doldu mutluluktan... Ve ertesi gün bendeydi, erkenden. bir gece önce siparişleri nedeniyle sabah üç buçukta yatmasına ve sekizde kalkmasına rağmen, Sencer paşayı annesine bırakarak...
Sizin dostluk tanımınızı bilemiyorum, çok da merak ediyorum, yazıp paylaşırsanız çok mutlu olurum, ama benim dostluk tanımımın adı Yasemin... Ve ben onu çooookkk seviyorum.

Sevgililer Günü Pastası (Tek Kişilik)

İşte yukarıda yazdığım, karşılıksız sevginin ve dostluğun, vücut bulduğu, dile geldiği pastalar. Pasta haline getirmesi benden, hünerli elleri ile üzerine sepetler, kurdeleler ve ayıcıklar yapması Yasom'dan...

Sevgililer Günü Pastası (Tek Kişilik)

Tüm pastaların içeriği; yoğurtlu kakaolu pandispanya, çikolatalı pastacı kreması, vişne ve antep fıstığı. Hatta sepetin içindeki toprak görüntüsü bile kakaolu kek ile yapıldı. Tamamı yemede yanında yat yani:)

Sevgililer Günü Kurabiyeleri

Bu kurabiyeler, Sezen'in iş yerindeki arkadaşlarına sevgililer günü hediyesi. Kakaolu ve sade olarak hazırladım. Her ikisinde de portakal kabuğu, zencefil ve fındık var. Çok lezzetli oldukları bilgisi de tarafıma iletildi :)

Nişan Kurabiyeleri

Nişan kurabiyeleri; sevgili Necla abla'nın, dostlarının kızına nişan hediyesi. Sonradan öğrendiğim bilgilere göre, kurabiyeler nişanın en çok konuşulan konusu olmuş ve çok beğenilmiş.

Nişan Kurabiyeleri

Bu nişan kurabiyelerini aslında hafta sonu hazırlayacaklarım ile birlikte yayınlayacaktım ama beklemek istemedim. Bol fotoğraflı yazıları okuması daha zevkli oluyor değilmi ? :)

Nişan Kurabiyeleri

EKLEME :) Bir üst cümlede bahsettiğim nişan kurabiyeleri... Toplam yüz adet ve dört farklı model hazırladım en yakın arkadaşlarımız için :)

25 yorum:

Yasemin dedi ki...

... canimsin!!! ...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

ne güzel böyle şeyler hissetmek.Yasemini ben de blogu sayesinde tanıyorum adaşımı ben de çok sevdim o kadar yardımsever ki benim sorularıma bile üşenmeden cevap veriyor.
pastalar harika bu arada

Unknown dedi ki...

Mügeciğim ne kadar güzel pastalar ellerine emeğine sağlık sevgiler...

Adsız dedi ki...

Süpersin, tek kelime ile bol fotograf espirili anlatım amma detayları atlamadan, içten samimi dostca sanki benim yakın arkadaşımmışsın gibi okuyorum zevkle. this is great!

zarpandit dedi ki...

aynen devam demek ne guzel sey miş yahu :D şükür kavusturana..

Seda dedi ki...

muhteşem olmuşlar bayldım ellerine sağlk sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba
sitenizi hergun takip ediyorum hepsi birbirinden lezzetli ne nefis tarifler.Keske bende siizn gibi guzel pastalar yapabilsem ama daha cok acemiyim kucuk birde bebegim var onu birakip kurslara da gidemiyorum.Size basarilar diliyorum..

Adsız dedi ki...

Çok güzeller,ellerine sağlık Mügeciğim.Sevgiler...

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

ellerine sağlık müge abla çok şık pastalar ve kurabiyeler hazırlamışsın

Adsız dedi ki...

Merhaba Müge hn
bende sizi bir süredir takip ediyorum.Ben pasta ve kurabiye siparişi hakkında bilgi almak istiyorum.Kurabiyeleriniz harika görünüyor.

Müge Hüner dedi ki...

Serpil Hanım;
Çok teşekkür ederim.
hunerlibayanlar@gmail.com
adresine bir mail atabilirseniz, size detaylı bilgi verebilirim.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Bende sessiz takipcilerdenim ve sitenizde dolasmak hosuma gidiyor, uzun zaman canlilik görmedigimde yüzümde bir burukluk olusuyor sitenize baktigimda..hep böyle aktif olun, yasemin hanimla olan dostlugunuz hep büyüyerek devam etsin.. elif hanimada tanimasam da sevgiler:)

Hülya dedi ki...

Çıkarsız, karşılıksız dostlukları bulmak o kadar zor ki artık.

Böyle bir dostunuz olduğu için ne mutlu size...
Sevgiler

Özlem dedi ki...

Selaaam,
Bloguma uğrayıp ödülünü alabilir misin :)

sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

çok şık harıka ellerıne saglık canım sevgıler...

Bir Dilim Düş dedi ki...

İyi ki sitem etmişler gerçekten de ne güzel şeyler yapmışsın ellerine sağlık canım.

Sevgiler,
Evren

Jasminskager dedi ki...

Canim benim yazini okurken gozlerim doldu, kendimiz gibi insan bulmak zor ,ama insan biraz fedakarlik vefa bekliyor karsisindakinden bulamiyincada hayal kirikligi. Neyse sen Yasemini bulmussun ne guzel.Yaptiklarini imrenerek takip ediyorum.Seni Oktay usta da gormustum
cok tatlisin canim hoscakal.

Jasminskager dedi ki...

Müge'cim fotograflarin cok büyük nasil yapiyorsun paylasirsan sevinirim canim.

Leilosh dedi ki...

Ellerinde saglik. ne kadar güzel seyler yapiyoursun. ben de kucukten her zaman tatlilar ve yemekler yaptim. google arade her yerde türk hanimlar cok güzel blogglar var ve siteler, onlarin tarifler cok cok güzeler. bende simdi bir blog yaptim ama isveclidir. sizlerin cok tarifler yaptim ve ailem beyendiler. isallah benim tarifler seninki gibi iyi olacaklar. Tesekürler.

Leyla

Leilosh dedi ki...

Nasil adin fotograflar yazdin? cok güzeler onun icin sordum.

Yemekbahane dedi ki...

Harika şeyler çıkmış ortaya ! Birlikten kuvvet doğar derler adaş, insan bu zamanlarda hissetmeli sevdiğinin elini sırtında, hadi derken !
Yaso, sana tam layığında bir harekette bulunmuş hadi diyerek, sonuç ortada. İkinizin de ellerine sağlık.Kurabiyeler de çok şık olmuş her zamanki gibi.

Sevgilerimle,
Müge K.

SELVİN VARIŞ dedi ki...

mügecim ellerine ve yüreğine sağlıkk pastaların harikaa:))) geçenlerde senin pandiapanyanı deneyerek bir collezione pastamı yaptımm ve acayip beğenildii sana teşekkür ederim tariflerini paylaştığın içinn yüreğine sağlık tekarar
sevgilerr.............

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Müge'ciğim,

Böylesine güzel dostluklar değil mi zaten insanı hayata daha da bağlayan.

Dostluğunuz hep böyle ve daim olsun.

Pastalara ve kurabiyelere ellerinize, yüreğinize sağlık demekten başka diyecek bir söz yok.

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

mügecim ellerine saglık hepsi harika gözüküyor ama en güzelide ne biliyormusun seni anlayan sana her konuda yanında olan bir iyi bir dostun olması doslugunuzun bir ömür boyu sürmesi dilegiyle

Adsız dedi ki...

selamlar müge hanım.sizinle irtibata geçmek için mail gönderdim acaba elinize ulaştı mı??
Merve ben. =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin