27 Ağustos 2007

Balık Sofrası 2007

Balık Sofrası

ÇEŞİT ÇEŞİT MEZELER İLE BALIK KEYFİ...
Hafta sonu, İlker ve Bahar ile balık keyfi yapalım dedik, dördümüzde balık sofrasında en çok meze yemekten hoşlandığımız için, Bahar ile birlikte soframızı bir meze ve salata açık büfesine çevirdik adeta...
Özellikle deniz börülcesi ve karides tava, Bahar'ın spesiyal lezzetleri olduğu için, ne zamandır baskı yapıyorduk kendisine :)
Sonuçta beklediğimize değdi, deniz börülcesi, karides ve roka salatası muhteşemdi.
Benim önceden hazırladıklarım ile birlikte, oldukça zengin bir soframız oldu. Sofrayı hazırlaması iki saatten fazla sürdü, ama gece boyunca beylerden aldığımız iltifatlar hepsine değdi.
Çeşitlerin hepsi birbirinden güzel olmuştu, hele sıcak tahin helvası o kadar muhteşem bir final olduki, saat gece yarısını geçmiş olmasına rağmen, sağlıklı yaşamı boşverip, bir güzel mideye indirdik...

Balık soframızdaki lezzetler;

Balık Sofrası

Çeşitlerin hepsini sırayla ayrı ayrı yazılar ile yayınlayacağım. Arşivimin düzenli olması için hepsini tek yazıda yayınlamak istemedim. Listenin tamamı yavaş yavaş link sahibi olacak :)

24 yorum:

Selen dedi ki...

Oh oh bu sofra da yeme de yanında yat olmuş tam.. Sayın sofra uzmanı çok iyi haftalar size ;))

Nukhet dedi ki...

Mugecim

Birincisi meze ve balik sofrasi tarafimdan kiskanclikla karsilandi ama inan hasetce bir kiskanclik degil daha ziyade ozlemle. Zaten bir onceki postunda da Sevgii Selen ve Aysemle biraraya gelisinizi icim cekerek okumustum. Ustune de bu gelince olmadi tabi. Benim icin olmadi da sizin icin harika olmus. Dostlarla birlikte gecirilen zamanlara bir de boyle harika sofralar eslik ediyorsa baska ne ister insan su dunyadan. Tarifleri bekliyorum heleki sicak tahini. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Buraya yazılacak yorumun ne olacağını kestiremiyorum bile...
Ben sözkonusu mucize sofrayı bizzat yaşadım ve yedim ...
Yemekle mucize yaşamak arasındaydım her yudumda.
Söylenecek söz bulamıyorum.
İstanbul boğazında hiçbir mekanda o lezzette bir balık sofrası sunulduğuna şahit olmadım...
Herşey özenli, itinalı ve korkunç lezzetliydi ...
Ellerinize sağlık diyorum...

Adsız dedi ki...

Sevgili Müge,bu kadar kısa zamanda çok güzel bir sofra hazırlamışsın....Cumartesi gününün heyecanı ve mutluluğu hala üzerimde......

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Müge'ciğim ellerine sağlık. Hepsi birbirinden lezzetli görünüyor. Sofranın fotoğrafı da dergilerdeki fotoğraflar gibi rangarenk harika çıkmış. Güzel paylaşımlarının devamını diliyorum.
Sevgilerimle,

Damak Tadı dedi ki...

Mügecim,
Sofranıza imrenmemek elde değil canım.Balık,mezeler ve yanında tatlı tatlı yapılan sohbetler de olunca..Ohhh ohhh Allah keyfinizi bozmasın canım.))Hepinizin ellerine sağlık Mügecim.


Kandiliniz kutlu olsun.

Sevgilerimle.

Müge Hüner dedi ki...

Şirineciğim;
Sevdiklerime sofra hazırlamak kadar bana keyif veren bir şey yok. Beğenmene çok sevindim,birlikte nice sofralara diyelim.Öperim çok.

Nükhetciğim;
Yorumun beni çok duygulandırdı, uzaklarda olmanın verdiği bir burukluk sezdim, kalbim seninle inan. Sana yazdığım yorumda da dediğim gibi Türkiye'ye geldiğinde sana bir sofra hazırlama sözü veriyorum, mutlaka haberleşelim. Sıcak tahin helvası pek yakında, burada:) Sevgiler...

Dostum İlker;
Sadece İstanbul boğazı değil, tüm dünyayı dolaşmış bir gurme den bu iltifatları duymak beni iki kez mutlu ediyor. Asıl arkadaşlarımız olduğunuz için biz şanslıyız. Sevgiler...

Suziciğim;
En iyi sen biliyorsun evet saat 5'i geçiyordu mutfağa girdiğimde ama az zamanda çok ve büyük işler başardık diyorum:)) Cumartesi, bana seni tanıttığı için bende hala çok mutluyum. Sevgiler...

Burçinciğim;
Çok teşekkür ederim, sağolsun eşim hazırladığım sofraları ölümsüzleştiriyor. Beğenmene çok sevindim, sevgiler...

Gülcüğüm;
Çok haklısın, yemek ve mezeler kadar sohbet de çok tatlıydı. Bende sana hayırlı kandiller diliyorum, sevgiler canım...

Adsız dedi ki...

mrh müge hm
sofranız enfes görünüyor balığı pek sevmememe rağmen benim bile canım çekti bu arada kandilinizde mübarek olsun.size gene bir konuda danışmak istiyordum;cheesecake çok sevdiğim bir pasta türü ama hiç yapmadım,sitelerde tariflere baktım tariflerde ya labne ya da krem peynirle beraber süzme yoğurt veriliyor.merak ettiğim labne kullanılınca ne oluyor,süzme yoğurtla krem peynir kullanılınca ne olur?siz ne önerirsiniz?
şimdiden teşekkür gül

ayseyaman dedi ki...

Mugecim
Bazen keske yurtdısında olmasaydım dıyorum.
neden mi?
Aile sofrasi, arkadas sofralarindan uzak kaldigim icin! burada da sofralarimiz kuruluyor keyifli vakitler geciriyoruz ama arkadaslarin cogu sagolsun bekar! Bu gidisle onlarin evlendiklerini, gelin getirdiklerini, o gelinlerin ellerinden cikan yemekleri yiyemeden tasinip gidecegiz :) esimin arkadaslarindan bahsediyorum, benim arkadaslarda sagolsun turist, eee nerde gormussun ya da duymussun boyle turist sofrasi..diyecegim cok üzgünüm. :)
Sofra şahane görünüyor İlker'in yorumundanda anlasiliyor zaten lezzeti! ben bile bittim surada! :)
Bak özene bözene işimin arasında sana yazıyorum uzun uzun :))
Hayirli kandiller
Allah tuttuğunu altın etsin.:)
sevgilerle

Yasemin dedi ki...

amanın mugecim dokturmus gene :) vallahi sekerim bu mezeleri hazir etkinlik konusuyken ona saklasaydin yaw :) hem o kadar zahmet vermissin.
bu aralar maalesef balik bende rahatsizlik versede ben aslinda balik yemeye en cok baliktan onceki kalamar, karides, ve mezeler icin digerim :) aammaannnnnn!!! ellerine saglik kuzum!!!

Adsız dedi ki...

Öfff Öffff öffff !! Sofraya bakkk !!! Balık sevmeyen adamı bile baştan çıkarır vesselam...
Ellerinize sağlık Mügecan ve Bahar...Öpüldünüsssssss

etki alanı dedi ki...

Suzanla başlayan sürprizin içine dahil olduğun için teşekkür ederim.
Tütü

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Gül;
Öncelikle benimde cheesecake konusunda senden çok farklı olmadığımı bilmeni isterim, nedense yapımı çok zor ve beceremeyecekmişim gibi gelir bana. O yüzden senin için mini bir araştırma yaptım ve Ayşem'den (Peceteden Notlar) bilgiler edindim.
Cheesecake'te labne peyniri kullanırsan daha hafif, krem peynir ve yoğurt kullanırsan daha yoğun tatlar elde ediyorsun. Her iki şekilde de hem pişirip hem de pişirmeden yenmesi mümkün. Ama Ayşem pişirilen cheesecake'in daha lezzetli olduğunu düşünüyor. Bende onun pişirilmeyen cheesecake'inin hayranıyım o da ayrı bir konu. Süzme yoğurt ile yapılan için çok yoğun Kanlıca yoğurduna şeker ekleyip yemişsin izlenimi veriyor diyor. Süzme yoğurt ile yapılan Alman cheesecake'i sitesinde var link'i aşağıda...
http://pecetedennotlar.blogspot.com/2007/01/alman-cheesecake.html

Birde sevgili Işıl'ın sayfasında (hanimis.blogspot.com) cheesecake'ler ile ilgili harika bir araştırma dosyası var, daha detaylı bilgi için okumanı öneririm.
http://hanimis.blogspot.com/2007/07/pek-yaknda-cheesecake-peykek.html

Söyleyebileceklerim bunlar, umarım yararım dokunmuştur. Sevgiler...

Müge Hüner dedi ki...

Ayşecim, yamancım,
Senin ve Nükhet'in yorumlarını okuyunca inan içim burkuldu. Evimizde olmanın kıymetini daha iyi anladım. Ama olsun sen oralarda bizim sofraları yaşatmak için elinden geleni yapıyorsun ya buda çok güzel. Heyecanla bekliyorum gecemizi, ben yazıyı bir hafta önceden hazırladım, yayınla tuşuna basacağım sadece :)
Çok sevgiler canım...

Yasemin şekerim;
Aynen bende balık lokantalarında sadece meze yerim ve saydıklarını, balığa gelene kadar da hep doymuş olduğum için, hakkını veremem hiç bir zaman. Seninlede bir meze soframız olacak demektir bu.:) Öperim şekerim.

Burçi cim;
Teşekkürler canım, beğendiğin için. Bahar'a da ileteceğim. Sevgiler çok çok...

Tütü'cüğüm;
Asıl teşekkür etmesi gereken benim, o muhteşem dost grubuna davet edildiğim için. Canım benim...(Bende isterem:))

gülriz dedi ki...

Mügeciğim ellerine sağlık da sen bu sofrayı ne zaman kurdun ki? Biz o gün birlikte değil miydik, Beşiktaş'ta değil miydik? Yoksa ben halüsinasyon falan mı gördüm :)))) Hamarat arkadaşım benim, çok beceriklisin çok. Bu arada cumartesi operasyonu harikaydı, en kısa zamanda tekrar görüşelim diyorum. Sevgilerimle

munevver dedi ki...

Maşallah sana. O saatten sonra bu sofrayı kurmuşsunuz ya. Sıcak helva nasıldı? Beğendiniz mi?

Öpüyorum seni..
Nane Limon

serinmavi dedi ki...

Arkadaşının da senin de ellerinize sağlık,şahane bir sofra olmuş..Selamlar....

Adsız dedi ki...

çoook teşekkür ederim müge hanımcım
gül

Nalan Kaplan dedi ki...

Müge'ciğim merhaba, nasılsın canım ?
Yaz günü yenebilecek en güzel şeyleri yapmışsınız afiyet olsun ,ellerinize sağlık.Sevgiyle...

Müge Hüner dedi ki...

Gülrizciğim;
Evet, hayal görmüyorsun, c.tesi birlikte idik.Evet, ben mutfağa girdiğimde saat 5'i geçiyordu ama saat 7,30 gibi benim bütün yapacaklarım bitmişti, Baharda gelince kendininkileri yaptı. Ortaya bu sofra çıktı, evet biraz hamarat gördüm kendimi canım:) Yakında tekrar görüşeceğiz, hissediyorum, hatta biliyorum:). Öpücükler.

Münevver Ablacım;
Teşekkürler, kurdum valla, bende anlamadım:) Eşim alıştırdı beni, böyle hızlı olmaya. Sıcak Tahin Helvası harika oldu, haftaya gelecek ona yayınlanma sırası. Sevgiler.

Oyacım;
Kendi adımada, Bahar'ın adına da teşekkür ederim, sevgiler canım.

Sevgili Gül;
Rica ederim, yararım oldu ise ne mutlu bana. Sevgiler...

Nalan Ablacım;
İyiyim, teşekkür ederim. Sen nasılsın? Hoş geldin:) Sofrayı beğenmene çok sevindim, sevgiler...

Adsız dedi ki...

ellerınıze emegınıze saglık sızın gercekten bu konuda uzman oldugunuz bellı ama mahsuru yoksa bısey sormak ıstıyorum..davet sofralarınızda devamlı degısık yemek takımları kullanıyorsunuz bu takımların hepsı sızın mı yoksa fırmalarla anlasmanız mı var?

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Adsız;
Öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkürler.
Çok mutlu oldum.

Kurduğum tüm sofralardaki yemek ve servis takımları bana, daha doğrusu evimize :) ait.
Hiç bir firma ile anlaşmam yok.

İlginize teşekkür ederim.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

mügecim ben balıgı tuzlayıp sonrada zeytinyağla içini dışını yaglayıp ızgara yapıyorum başka hangi baharatları kullanabilirim öpüyorum handan

Müge Hüner dedi ki...

Handancım;
En güzeli senin yaptığın.
Ben de balığa çok baharat yakıştırmıyorum, tadı değişiyor ve acılaşıyor.
Sevgiler canım.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin