20 Eylül 2007

Yoğurtlu Patlıcan Salatası

Yoğurtlu Patlıcan Salata

PATLICAN'IN YOĞURTLU HALİ :)
Patlıcanın her türlü yemeğini çok sevdiğimi daha önceki yazılarımda da belirtmiştim.
Eşimin patlıcanla arası pek iyi değildir. Ama
Balık Sofrası'na yapılan mezeler içinde en çok iltifatıda bu salataya yaptı. Demekki, sevilmeyen yiyecekler bir tabu değil, zaman içinde değişiklik gösterebiliyor, bende bu çıkardığım sonuç ile kendi sevdiğim ama eşim yemez diye yapmadığım yemekleri bir bir pişirmeye başladım. Bakalım sonuçlar ne olacak?...
Yoğurtlu patlıcan salatası, aslında
Patlıcan Salatası yapmak için közlenen malzemelerden bir kısım ayırıp, "birazını da yoğurtlu yapayım bir çeşit daha olsun sofrada" demem ile ortaya çıktı. İyikide çıktı, çok sevdik :)

Malzemeler
  • 1 Adet Büyük Boy Patlıcan
  • 1-2 Adet Sivri Biber
  • 1-2 Adet Kırmızı Biber
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Diş Sarımsak
  • Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu

Yapılışı

  • Patlıcan ve biberleri közleyip, kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın. Üzerine limon suyu, zeytinyağ ekleyip, hafifçe karıştırın.
  • Ayrı bir kapta, yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsağı karıştırın.
  • Tüm malzemeleri karıştırın ve buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Zeytinyağlı fasulyede eşinin dediklerini okurken gözümde nedense benim eşim canlandı :) Benim yemek denemelerimden dolayı küçük çaplı tartışmalar yaşadığımız bile vardır. Benimki de sabit şeylere odaklanıyor, farklı şeyleri kabullenmek istemiyor.
Yani hepsi böyle bunların şekerim :P

Adsız dedi ki...

Merhaba dün ki yorumuma yazdığın cevaptan sonra dedim madem bir harf bile seni mutlu ediyormuş ben de şu mübarek ramazan ayında seni mutlu edeyim istedim.Ayrıca patlıcan salatasını ben de çok severim,eşim de patlıcan sadece közlenmiş halini sever,o yüzden sık sık salata olarak yaparım.böyle de güzel görünüyor.Paylaşımın için teşekkürler.Nazife

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Müge
Bu aralar sende bir meze tarzı çalışma yoğunluğu görüyorum.
Ellerine sağlık hepside çok güzel olmuş.
sevgiler..

lalecik dedi ki...

Müge'ciğim bende patlıcanlı heşeyi severim, salatanda nefis görünüyor.Ellerine sağlık.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

patlıcanın her hali bi güzel işte elleine sağlıkk

serinmavi dedi ki...

Benimde sık yaptığım bir salatadır..soğuk olarak nefis oluyor,eline sağlık canım....Damak tadımızın zamanla geliştiği ve değiştiği konusunda katılıyorum sana.Hem benim hem eşimin yıllar içinde çok değişti....Mesela eşim bulgurla yaılan pilavları assla yemezdi,şimdi ise çokk seviyor :)Ama sebzelerle arası hala iyi değil :)

Müge Hüner dedi ki...

Naileciğim;
Beni en iyi sen anlıyorsun bu yemek konusunda, sorma işim çok zor:(

Sevgili Nazife;
Çok teşekkür ederim, çok incesin. Patlıcanın her halini çok seviyorum ama közlenmişin, salatasının yeri ayrı. Sevgiler canım.

Sevgili Serpil;
Sen bu ay meze etkinliği yaptın, bende bir günle sınırlı kalmasın, ay olduğu gibi meze ile geçsin dedim:) Şaka bir yana benim şu meşhur balık sofrası tariflerinden bu da, yaza yaza bitiremedim, üç tarif daha var hala:) Sevgiler canım.

Lalecikim;
Patlıcan olsunda, ne olursa olsun diyenlerdenim, közlenmiş olsun, karnıyarık olsun, soslu kızartma olsun, ayy oruçlu oruçlu daha saymayayım:) Sevgiler canım.

Sevgili Yeşim;
Kesinlikle haklısın, sevgiler canım.

Oyacım;
Bende pek değişiklik olmasına gerek yok, çok şükür yemediğim şey yok gibi ama eşimin o kadar fazla ki, ondaki değişimleri görüce çocuklar gibi seviniyorum. Bu arada bulgur yenmez mi? Eşin kaybettiği zamanı telafi ediyordur inşallah bol bol:))

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Patlıcan salatası gerçekten çok güzel görünüyor. Patlıcanlar nasıl bu kadar beyaz oluyor hazır mı kendiniz mi yaptınız püf noktasını yazar mısınız. Benim közledikleriniz içi kahverengi çıkıyorr yoğurtlasamda rengi değişmiyor. Bu da gözü pek okşamıyor.

Sevgiler...

vivi

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin