08 Ekim 2007

İftar Sofrası 2007 - (6)

masa

2007'nin SON İFTAR SOFRALARINDAN...
Ramazan ayının sona ermesine sadece bir kaç gün kaldı, içimde sonuna gelmiş olmanın hüznü olmakla birlikte, evli olarak geçirdiğimiz bu ilk Ramazan ayını dolu dolu yaşamış olmanın verdiği huzurlu bir mutluluk var. Hayallerimdeki
sofraları kurdum , bazen eşimle baş başa bazende dostlarımızla ama hep sevdiklerimle bir arada mutlu iftar sofralarına konuk oldum. Kısacası bu Ramazan ben çok mutlu oldum. Bu sofralardan bazılarını sizlerle paylaştım, çok daha fazlasını ise kimi zaman iftar telaşından resimleyemediğimiz için yayınlayamadım.
Ramazan başlamadan günleri kararlaştırılmış iftar davetlerimiz vardı, pazar günü bunlardan birini gerçekleştirdik. Eşimin dayısı ve ailesini, kayınvalidemler ile birlikte iftara aldık.
Bu iftarda her zaman olduğu gibi kendim hazırlanmak, az çeşitle de olsa kendi yaptığım yemekler ile soframızı kurmak istemiştim. Ama benim gökyüzündeki meleklerin, yeryüzüne yansımış hali olduğunu düşündüğüm kayınvalidem, son zamanlarda sürekli misafir ağırladığım için çok yorulduğumu ve ana yemekleri kendisi yapmak istediğini söyledi. Bana sadece, sofrayı kurmak ve pilav ile ekmeği pişirmek kaldı. Böylelikle kayınvalidem, kendi evimizde bizi ağırlamış oldu.

İftar Soframızdakiler;

Nagehan Anne - Şehriye Çorbası

Nagehan annemin yorumu ile Domatesli Şehriye Çorbası; görüntüsünden anlaşıldığı üzere içinde hakkıyla biber ve domates salçası ile kırmızı biber bulunmakta. Lezzetimi; nefis...

Nagehan Anne - Türlü

Yaz Türlüsü'nü kısaca anlatmam gerekirse; patlıcan, patates ve sivri biberler kızartılarak fırın tepsisine yayılıyor. 1-2 dk. haşlanmış bezelyeler ve domates ekleniyor. Önceden biraz su ile pişirip, çok az yağ ile kızarttığımız etler ekleniyor ve üzerine salçalı su gezdiriliyor. Malzemelerin hepsi pişmiş olduğundan, sadece lezzetlerinin kaynaşması için 10-15 dk. fırınlanıyor. Hatta 5 dk.da fırının sadece ızgara bölümünü açıp üzerini kızartırsanız enfes bir tat elde ediyorsunuz.

Nagehan Anne - Fasulye

Nagehan Anne, Taze Fasulye yemeğine mutlaka patates, bolca karabiber ve sivri biber de ekliyor. Her zaman olduğu gibi salçayı ve pul biberi de hakkını vererek kullanıyor :) Bu şekilde denemenizi de öneririm.

Nagehan Anne - Yaprak sarma

Yaprak Sarması ise, Nagehan annemin kendi usulüne göre yaptığı ve her zaman istek alan bir yemeği. Asma yapraklarını bol miktarda alıp, temizleyerek derin dondurucuda saklıyor ve çıkarttığında haşlamadan sarıyor. Derin dondurucuya maydanoz yada nane koyduğumuzda çıkarınca yosun kıvamında bir görüntüsü olur ve sadece köfte ve çorba gibi yemeklerde kullanırız ya, işte kayınvalidem bu olumsuzluğu yaprak sarmak için olumlu bir özellik haline getirmiş :)

Ekmek - Sinbo

Bu kadar güzel çeşidin yanına mutlaka ev yapımı bir pide yada ekmek yakışır diye düşündüm. Ekmek makinam henüz çok yeni ve bu benim 3. ekmeğim:) Sandviç Ekmeği programını ve malzemelerini kullanarak pişirdim ve şiddetle öneririm. Yanında hiç bir şey olmadan sadece zeytinyağa banarak bile yenebilecek bir ekmek. Ertesi gün kalan 2 dilimi küçük kareler halinde kesip, biraz sıvıyağ ile kızarttım, çorbanın üzerine kıtır ekmek olsun diye. İnanılmaz lezzetli oldular, cips gibi...

22 yorum:

Adsız dedi ki...

Mügecim harika bir sofra...kayınvalidednin ellerine sağlık...ben iftarlarda hazırladığım masaların resmini çekemedim telaşta.maşallah sen ne güzel resmediyorsun...

kadir gecen de mübarek olsun canım...

pelin dedi ki...

Ellerine sağlık.kadir geceniz hayırlara vesile olması dileğiyle

ayseyaman dedi ki...

Mügecim duygularını ve de iftar sofralarını çok güzel anlatmışsın :) emeği geçenlerin ellerine saglık! senin adına sevinirken kendi adıma üzülüyorum, evli geçirdiğim ilk Ramazan ve hiç bir şey anlamadım bu mübarek günlerden, ne çabuk geldi geçti, aileden dosttan uzak olunca öyle oluyor, Bayramıda öylesi geçireceğiz! :)
Ne yapalım saglık olsun! :)
sevgiler sana...

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Emeği geçenlerin ellerine sağlık.
Domatesli şehriye çorbasının tarifini rica edebilir miyiz.

Hayırlı Kandiller.

Elif

Adsız dedi ki...

Ben hep diyorum yahu hünerlisi bir başka oluyor bu işin..Cancan Mügecan ! Döktürmüşsün yine , gözümüz gönlümüz bayram etti bayraammm !!
Ellerine bin sağlık.
Kadir gecen hayırlara vesile olsun

Sevgiler

Pasta Cafe dedi ki...

Müge'ciğim, ellerine sağlık. Senin şu sofra fotoğraflarına diyecek yok doğrusu. Hepsi de harika görünüyor.

Adsız dedi ki...

Mügecim ekmek çok güzel görünüyor...Bende kepekli,çavdarlı ve sıksık da pekmezli ekmek yapıyorum.Harika oluyorlar,istersen Münevver ablaya sor :P

NiNo dedi ki...

ellerine saglik nefis olmus kandilini kutlarim

Adsız dedi ki...

Canım Müge,

ohh ne güzel geçmiş ramazan...

EŞinin anneciğinin ellerine sağlık.

Pek güzel şeyler hazırlamış... Tabii seninde ellerine sağlık mügem.

sıcacık sevgiler...

Neslihan dedi ki...

Mügecim, kayınvalidenin de seninde ellerine sağlık, sofra süper,hepsi birbirinden lezzetli görünüyor
Sevgiler

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Ellerinize saglik hepsi mükemmel görünüyor eminim tadlari da öyledir.
Kadir geceniz kutlu olsun, iyi haftalar diliyorum...
Sonja

serinmavi dedi ki...

Afiyet olsun tadanlara,hepsi nefis görünüyor.Hemşerim olan kayınvalidene hürmetler benden....Hayırlı kandiller....

zehra dedi ki...

bu ne guzel bır sofra ellerınıze saglık
kandılınız mubarek olsun

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerinize sağlık Müge'ciğim. Doğrusu ben de biraz hüzünleniyorum ramazan bitiyor diye ama sağlık olsun. Başka ramazanlar da aynı duyguları yaşamak nasip etsin Allah diyelim.
Sevgiler,

Chocolatecan dedi ki...

bu sitede denenicek ne çok tarif var... bende yeni yeni keşfediyorum bu eğlenceyi, hem blog u hem yemek yapmayı. senin sitende benim için çok güzel bi kaynak olucak sanırım. fotoğraflar da çok güzel hakikaten, özellikle kırmızı biber sarmasına bayıldım biberi pek sevmememe rağmen. ellerine sağlık. ayrıca, herşeyden öte çok samimi bi yer sanki burası okudukça okuyası geliyo insanın :)

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Sevgili Müge, bütün sofralar birbirinden çekici görünüyor. Yalnız şu domates çorbası pek bir iştah açıcı sanırım en üstte durduğundan ;)

Burcu Özdoğan dedi ki...

Ellerinize sağlık herşey nefis görünüyor

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili işitmekaybı;
Bende sadece 6 tanesini resimleyebildim, onlarıda eşim çekti daha doğrusu. İftar hazırlama telaşında resme fırsat olmuyor:) Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.

Sevgili Pelin;
Çok teşekkür ederim, Amin...

Ayşecim;
Hüzünlendim çok yorumunu okurken, hayat bazen bize mecbur olduklarımızı yaşatıyor böyle. ama canını sıkma, ailenin dostlarının ve bizim kalbimiz hep seninle. Öpüyorum canım.

Sevgili Elif;
Çok teşekkür ederim, tabiki yayınlarım. Sevgiler.

Burçi şekerim;
Valla sen beni iyice havaya sokuyorsun, bilmiş bilmiş dolaşacağım etrafta yakında. Çok teşekkür ederim canım.

Özlemcim;
Çok teşekkür ederim, kendim blogları gezerken en çok ne görmeyi seviyorsam, bloguma da onu koyuyorum. Biraz bencilce ama sanırım benim gibi düşünen çok kişi var.Sevgilerimle canım.

Suziciğim;
Münevver abla ya sormam, bizzat kendim gelir tadarım:) En kısa zamanda ayarlayalım bir buluşma, canım istedi valla. Özledimde.Öpüyorum.

Ninocuğum;
Çok teşekkür ederim, sağol canım.

Zerrin şekerim;
Sayfana giremedim bir kaç gündür ama en son gördüğüm ekmek ve pide hala aklımda. Sen öyle sıcacık yazıyorsunki ben sana ancak kuru bir teşekkür edebiliyorum, öperim canım.

Neslihancım;
Çok teşekkür ederim canım, sende benim gibi sofra resimleri seviyorsun biliyorum. İnşallah en kısa zamanda bir sofrada eşlerle bir araya geliriz.Öperim canım.

Sevgili Sonja;
Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim, bende geldim size.:) Güzel sözleriniz içinde çok teşekkürler.Sevgiler.

Oyacığım;
Çok teşekkür ederim canım, sözlerine. Kayınvalideme ileteceğim hürmetlerini, çok sevinecek. Sevgiler canım.

Sevgili Zehra;
Çok teşekkür ederim hem ziyaretin hemde güzel sözlerin için.

Burçinciğim;
Çok hüzünleniyorum, özleyeceğim iftarları.Ama dediğine çok katılıyorum, tekrarlarını yaşamak nasip olur inşallah.Öperim canım.

Sevgili Özlem;
Sıcak yorumun ve sözlerin beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim, bende seni ziyarete geldim ama çok detaylı gezemedim, bu gün tekrar geleceğim.Sevgiler.

Esracım;
Çok teşekkür ederim, senin pastalarının yanında lafı olmaz:) Domates çorbası yayında:) Öperim.

Sevgili burcukuşu;
Çok teşekkür ederim, sevgiler.

YORUMLARINDA KADİR GECEMİZİ KUTLAYAN TÜM ARKADAŞLAR;
ÇOK TEŞEKKÜRLER, BENDE HEPİMİZİN, HEPİNİZİN KADİR GECESİNİN MÜBAREK OLMASINI DİLERİM. SAĞOLUN...

Adsız dedi ki...

merhabalar ekmeğiniz çok güzel görünüyor ellerinize sağlık bende ekmek makinesi almayı düşünüyorum ama karar veremiyorum sizinkinin markası ne acaba? sakıncası yoksa söyleyebilir misiniz? sevgiler Emine

Müge Hüner dedi ki...

Eminecim;
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.
Ekmek makinem Sinbo.
Bununla ilgili ekmekler kategorisinde uzunda bir yazı yazmıştım, vaktin oldugunda bakabilirsin.
Sevgilerimle

Şebnem dedi ki...

Sevgili Müge Hanım,

Ekmek çok hoş görünüyor.. Bende bir ekmek makinesi almayı planlıyorum.. Ancak bir çok marka mevcut olduğundan, Hayal kırıklığına uğramamak için öneride bulunmanızı rica ediyorum..

Sevgiler..

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Şebnem Hanım;
Bir üst yorumda aynı sorunun yanıtını vermiştim.

Sevgiler.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin