11 Şubat 2010

Şimdi Reklamlar :)

stat

AZICIK ŞIMARABİLİRMİYİM SİZE ? :)
Normal de hiç beceremediğim bir şey yapmak istiyorum bugün. Şımarmak...
İzin verirmisiniz ? :)
Hatırlarsanız bir ay kadar önce kısa bir otuz beş yaş bunalımına girip çıkmıştım.
Çıktım ama nasıl ? Belki inanmayacaksınız ama sizlerin sayesinde.
Yayınladığım tariflere yazdığınız birbirinden güzel yorumlar bir yana, azıcık canım sıkkın dediğim yazılarda bile, öyle muhteşem tepkiler alıyorumki sizden, ekran karşısında ağlayan, sulugöz biri oldum çıktım :)

Sabahları işyerimize geldiğimde, ilk yaptığım şey, bilgisayarımı açıp, posta kutusuna bakmak olur. Gelen yorumları okuyup, onaylar, soru sorulmuş ise eğer yanıt verir ve e-postaları okurum.
Sonra "statcounter" sitesindeki hesabıma girip, bir gün öncesinin istatistiklerine bakarım.
Kaç kişi gelmiş?, nereden gelmiş, hangi sayfalar ziyaret edilmiş, keyifle incelerim.

Bu arada, her gün, yorumların haricinde bir kaç tane e-posta alırım.
Beni düzenli olarak, ziyaret ettiğini, artık ailesinden biri gibi gördüğünü anlatan şahane mektuplar.
- Kaç gündür yeni yazı yazmadınız ? Hastamısınız, hayırdır? diyenler...
Satır aralarından yakaladığı ip uçları ile uzun uzun yazarak derdime ortak olanlar...
Hafta sonu gelecek misafirleri için birlikte menu hazırladığımız...
Wisconsin üniversitesinde, Türkçe öğretmenliği yapan bir hanımefendinin, blogumu, öğrencileri ile birlikte derste incelediklerini öğrenmiş olmam... gibi...

Bu şekilde yazılan mektuplar ile tanıştığım, gün içinde ne var ne yok? şeklinde konuştuğum ve hatta uzun uzun dertleştiğim ama yüzünü bile görmediğim dostlarım var benim.
İstanbul'dan, Merve, Nevin, İsviçre'den Neşe, Antep'ten Naile, Avustralya'dan Nazan, Amerika'dan Nur, Ankara'dan Buket abla, Adapazarı'ndan Kevser, Denizli'den Ebru, ilk aklıma gelenler.
Yanlızca Türkiye'de değil, dünyanın neresine gidersem gideyim, çalacak bir kapım, içecek bir çayım hatta konaklayacak evlerim var benim.
Böyle bir zenginlik yok, inanın...

Bu sabah yine yorumları, mektupları okuyup, sayılarıma baktıktan sonra -her zaman olduğu gibi- heyecanla eşimin odasına gittim. Anlatmaya başladım; "biliyormusun, dün şu kadar ziyaretçim olmuş, şöyle bir mail geldi, hafta sonu şu, bu olacak" gibi. Nefes almadan, anlatıyorum :)
Eşim; "bunları bana anlatıyorsun iyi tamam da, okuyucularına anlatıyormusun?" diye sordu. Üstelik, "2009 neden iyi geçti?" sorusuna verecek yanıt bulamadığım için bir güzel fırçaladı beni, "mutlu olmak için, bundan güzel neden mi olur" dedi
O an jeton düştü bende :) "Tabi ya dedim, nasıl düşünemedim ben bunu" :)

Tam olarak ne yazacağıma bile karar vermeden, başladım pıtır pıtır yazmaya :)
Sizlere çok teşekkür etmek istedim. Hislerimi tam olarak anlatan kelimeleri bulabilirsem eğer...
Yaklaşık üç yıl önce, yeni yeni yemek yapmaya başlarken, kendime bir tarif defteri oluşturayım diye başladığım minik hobim :) sizlerin sayesinde üç yıl içinde, büyük, çok büyük bir aileye dönüştü.
Hayatımın sadece bir bölümünü paylaştığım bu blog, yine sizlerin sayesinde hayatımın en önemli bölümü haline geldi.
Sizler artık benim hayatımın vazgeçilemez bir parçasısınız, inanın buna.

Yazıyı yazmaya başlamadan önce, geçen yılın istatistiklerine bir göz attım.

En çok ziyaret edilen tariflerde; her zaman olduğu gibi, "Havuçlu Kek" tahtını kimselere bırakmıyor :)
230 yoruma ulaşan, "Profiterol" takip ediyor onu, üçüncü sırada ise "Davet Sofraları" var.
"Çok basit herkes biliyordur" diye düşündüğüm, mercimek çorbası, kabak tatlısı gibi temel tarifler ise inanılmaz tıklanıyor.
Pandispanya ve Krema dosyaları'nın gördüğü ilgi ise muhteşem ! Blogdaki link karmaşasını önlemek adına bir araya topladığım bu tarifleri, denemeyen blog sahibi dostum kalmadı gibi :)
Yorumları okudukça, nasıl mutlu oluyorum bir bilseniz....

2009 yılı boyunca, tam "3.391.285" ziyaretçim olmuş !
Ayda ortalama "283.000" ziyaretçi demek bu...

Üstelik 2010 yılı, bir öncekinden daha bereketli başlamış...
Ocak-2010'da, "338.456" ziyaretçim olmuş, haydi hayırlısı :)

İzleyiciler bölümü ise; "429" şu anda, muhteşem !
500. izleyicime minik bir sürpriz hediyem olacak, bende heyecanla bekliyorum; "kim olacak acaba ? diye. Bakalım :)

Bu söylediğim rakamlar benim için, yanlızca bir rakam değil, bütün bu kişileri tek tek gözümde canlandırmaya çalışıyorum çoğu zaman...
Hangi ortamlarda, kimler okuyor, hangi mutfaklarda benim bir tarifim yapılıyor şu an acaba? diye merak edip, tıpkı bir roman okurken, hikayedeki karaktere yüz belirlediğimiz gibi, bende okuyucularıma kendi hayal ettiğim yüzleri giydiriyorum :)

Bu yazı ile; sizlerin bana yaşattığı, üstelik her gün yaşattığı mutluluğu ve keyfi, duygularımı sizlere biraz olsun yansıtmak istedim.
Benim için ne kadar önemli ve değerli olduğunuzu bilin istedim.
İyiki bir blogum var, iyiki sizler varsınız.
Ve bilinki, bu sayede, 2009 yılı çok iyi geçti :))
Hepinizi tek tek kucaklıyor, büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öpüyorum :)

73 yorum:

SEVGİ dedi ki...

Merhaba Müge Hanım, yeni evli biri olarak sizin sıkı takipçileriniz arasındayım ben de... Özellikle basit gibi görünen dediğiniz mercimek çorbası vb. gibi tarifleri yapmadan önce mutlaka sizin sitenize bakıyorum, çünkü bir tarifin sizin tarafınızdan denenmiş olması bana da denemek için cesaret veriyor... Bunların yanısıra davet sofralarınız da özenle hazırlandığı belli olduğu için favorilerimin başında geliyor... Her şey için ellerinize, emeğinize sağlık, siz bu istatistiklerdeki başarıyı sonuna kadar hakediyorsunuz bence... Sevgilerimle, hoşçakalın...

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

şımarabilirsiniz.şımarmak serbest:)
ben sanal alemde dost olunacağına arkadaş olunacağına hiç inanmaz güvenmezdim ama bloglar sayesinde sanal aleme inanır ve güvenir oldum tabi blogcu arkadaşlarıma:) sevgiler....

Peritozu dedi ki...

Biz sizin hep yaninizdayiz..
Guzel fotograflarinizla sizde hep bizim yanimizda olun

Adsız dedi ki...

tebrik ediyorum içten tavırlarınız ve samimiyetinizle yakaladığınız başarı için..sitenizi tesadüfen buldum ama sık kullanılanlarıma eklendiği andan itibaren günde kaç kere tıkladığımı ben bile unutuyorum hem yeni eklenen tarif varmı diye bakmak
için hemde eskilere tekrar göz atmak için.iyiki varsınız..

Sevil Şahin dedi ki...

sevgili mügecim tebrik ediyorum seni ..
Emek harcıyorsun ve bu nedenle her gün artan bir hızla ziyaretçin oluyor .
Daha da fazla olması dileğiyle
sevgiyle kal ,

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Mügecim sen gerçekten olduğu yeri çok hakeden birisin. seni tanıdığım için de ayrıca mutluyum, öncelikle doğalsın, bizlere sadece yemeğin tarifini ya da fotosunu değil öncesini, hikayesini onu yaparken ne hissettiğini falan anlatıp bizi evine buyur ediyorsun adeta. daha ne olsun. bu rakamları ve çok daha fazlasına haediyorsun arkadaşım. sevgiler

Şehnaz dedi ki...

MÜGECİM SENİN HİÇ BECEREMEDİĞİN YADA YAPAMADIĞIN ŞEY OLAN ŞIMARMAK SENİN ASALETİNİ GÖSTERİYOR.....SENİ BLOGTAN TAKİP ETTİĞİM KADARIYLA ÇOK MÜTEVAZİ VE ŞIMARMAYAN BİR İNSANSIN..BU ÖZELLİK HERKEZDE OLMAZ......SENİ SEVİYORUZ....VE TAKİP ETMEYE DEVAM EDİCEM...SEVGİLER TATLIM....

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

canım mügeciğim,
bu güzel sonuçları kesinlikle hak ediyorsun bence.yaptığın şeyler hakikaten hem göze hem mideye hitap ediyor,fotoğraflar da süper.eskiden hep takdir ederdim seni,ne kadar hünerli hakikaten derdim:)şimdi hem çok seviyorummmm hem çok takdir ediyorummmm:)))
sonsuz başarılar dilerim canım sana.
kocaman öpüyorum

bir demet feslegen dedi ki...

Seninle bir kargo karmaşasıyla yollarımız kesişti :) Balayında bile beni düşünüp gönderdiğin zarif hediyen, içtenliğinin kanıtı zaten..
Sevgili blog arkadaşım Müge, birlikte nice paylaşımlara, sen de " iyi ki varsın" diyorum..
Sevgiler kocaman..

daimamutfak dedi ki...

Ne güzel bir yazı çıkmış ortaya..ellerinize sağlık sevgiler..

Ayşegül dedi ki...

Hakediyorunuz..Az bile..Bakın benim sayfamda bile siz varsınız :) Müge her yerde :) ne hoş. Bende sizi uzun süredir takip ediyorum. Hatta birçok da yorum yazmışımdır. Bundan sonrada burdan yazacağım inşallah.Başarılarınızın devamını çok içten diliyorum.

sevgiler..

Haydins dedi ki...

Bu defter artık sadece senin değil , bizimle paylaşmaya başladığın andan itibaren bizimde yemek defterimiz oldu..Ben hiç bir tarifi kaydetmiyorum yani yazmıyorum bir yerlere ,açıp açıp buradan okuyarak yapıyorum..Aklımda tutamam da pek :)İyi ki bu enfes şeyleri bizimle paylaşıyorsun.Unutmadan kaydetmiyorum dedim ha sakın ha kapatmaya filan kalkma..Ben sık sık geliyorum çünkü :)

Sevgiler..

nazan dedi ki...

Merhaba sevgili Müge,
Bende bugün kendi kendime neden bir tarife ihtiyacım olduğunda, ilk önce Hünerli Bayanları tercih ettiğimi düşündüm.Bunun bir çok nedeni var sanırım ama aklıma ilk gelen tariflerinin hem göze,hem damağa hitab etmesi,sofralarına daha doğrusu misafirlerine gösterdiğin özen.(Aynı zamanda şunada inanıyorum ki blogun yokkende aynı özeni gösteriyordun sofralarına).Ayrıca kullandığın malzemeler,denediğin tarifleri yazman,detaylı anlatımların,unutulmaya yüz tutan geleneklerimizden ve değerlerimizden bahsetmen vs.vs.Bu liste uzayıp gider daha..Belkide bizi bloguna çeken en önemli hususda,yazılarına hayatından ,yaşadıklarından ,duygularından birer tutam serpiştirmen .Sen içimizden birisin.Dolayısı ile bu yükseliş hakedilmiş bir başarı.İnşallah istikrarlı bir şekilde yükselmeye devam edersin.Gözümüz üzerinde :))
Not:Bu arada her gün bir sabah,bir akşam tıklıyorum bloguna yeni bir yazın varmı diye.Gün içerisinde tarif ararken tıkladıklarım hariç...
Sydneyden sevgilerimle
Nazan

Adsız dedi ki...

Merhaba Müge Hanım, paylaşımlarınızı zevkle okuyor ve deniyorum. Tariflerinize göz gezdirirken, kendimi hayranlıkla bir vitrini seyreder gibi hissediyorum :) Verdiğiniz bilgiler ve özenli sunumlarınız için teşekkür eder, sevgi dolu günler dilerim.
Elif E.

Unknown dedi ki...

ne güzel yaa imrendim doğrusu ama sonuna kadar hakediyorsunuz bunları
darısı biz yeni blog sahiplerine tümünemi desem ..

Merve dedi ki...

Mügecim,

Basarilarinin devamini diliyorum. Birbirimizi görmemis olsak da kalplerimiz bir bilesin :)

Sevgiler,

Merve

corbel dedi ki...

Merhaba Müge hanım sitenizi herkes gibi bende çok beğeniyorum.sofralar,fotoğraflar... Hergün mutlaka bakıyorum yeni bir şeyler yazdınızmı diye.bende sizi taa rusyalardan takip ediyorum.özellikle sofra konusunda bana çok yardımcı oluyosunuz...teşekkür ederim.iyiki varsınız!!!
MERVE

Canan dedi ki...

2010 yılı inşallah geçen yıldan daha güzel ve özel geçer. Seninle gurur duyuyorum.

Sevgiler
Canan

Sevim Çifcibaşı dedi ki...

sevgili mügecim kendi blogumu kurmadan önce her yapacağım yemekten önce senin yazılarını okumadan baslamıyordum gerçi hala öyle ama (sen birkaç blogcu arkadaşla birlikte benim ilham perilerimsiniz)bu kadar özen bu kadar emek yazdıgın istatistiklerdeki basarı için az bile(çünkü daha fazlasını hakediyorsun)hersey için ellerinize emeğinize sağlık diyor yeni tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum.sevgilerimle ZELİHA

Unknown dedi ki...

CANIM HARİKASIN İSTATİSTİKLERDE BUNU DESTEKLİYOR :))ÇOK ÖPTÜM...

bir dilim bir tutam dedi ki...

Mügecim basarilarin daim olsun.Izleyicilerin kat kat artsin..yorumlarin bol olsun...gözüne gönlüne saglik.....Berlinden sevgiler

Unknown dedi ki...

müge daha önce de söyledim seni hiç tanımadığım halde yakın dostum gibisin:)mutlu olmana çok sevindim istatistlikler süper:)ama hak ediyorsun.Her zaman takipteyim.sevgiler:)

ab-ı hayat dedi ki...

İstediğin kadar şımarabilirsin sevgili Müge:))) bunu sonuna kadar hak ediyorsun.Tebrik ediyorum,umarım bundan sonrada güzellikler devam eder...

LEZZETİKRAM dedi ki...

canım benim seni takip etmemek mümkünmü ?öyle güzel şeyler paylaşıyorsunki bizlerle biz de sana teşekkür ederiz :)
sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

Mügeciğim şaşırmadım desem????

Gerçekten blogun çok güzel ve resimlerin sunumların çok kaliteli bence bunu hakediyorsun...
Başarılarının devamını diliyorum...

Adsız dedi ki...

merhabalar..ben sizi bosna-hersekten takip ediyorum.sitenizi birkaç ay önce keşfettim ve o günden beri sürekli olarak sitenizin okuyucusu oldum.umarım 2010 yılı da bahsettiğiniz anlamda sizi olumlu yönde motive edecek güzellikte okuyucularınızla geçer..yazılarınız sayesinde;uzaklarda olmama rağmen sizi yakın bir dost gibi hissediyorum ve bu çok güzel bir duygu.güzel paylaşımlarınızı bekliyorum.başarılarınızın devamını dilerim,sevgiler... Rana Semin ÜLKE

pelince dedi ki...

Mügecim canı gönülden tebrik ediyorum seni ve blogunu..
Sevgiler gönderiyorum..

GIA dedi ki...

Tebrik ederim Mügeciğim, harika rakamlar! Kaliteli iş yapılınca, okuyucular hemen farkedip, gerekli karşılığı veriyorlar gördüğün gibi:) Daha nice 4 milyon okuyucuya:)

Emel Kurt dedi ki...

Selam Müge hanim,ben Almanya da yasiyorum uzun zamandir takipcinizim.Benimde hemen hemen 2 aylik blogum var.Gerci cok güncellestiremiyorum malum vakit darligi:))Ama gercekten simarmayi hak ediyorsunuz blogunuzu cok begeniyorum ve arkadaslarima tavsiye ediyorum. Yemeklerinizin fotograflarini esiniz cekiyor galiba, onuda tebrik ederim(Yani esinizde simarabilir.) Bu arada benim esimde fotograf cekiyor ama yemek fotugraflari cekmiyor malesef (Endustiri ve dokumental)cekiyor.Ailece cok hünerlisiniz masallah.biraz uzun oldu kusura bakmayin.sevgi ve saygilar

Adsız dedi ki...

basarılar canım gerci bu ortada. ıyıkı varsınki bızımde mutfaklarda sayende bısıler pısıyor.. bıraz bedavacı oluyoruz belkı ama, efendımızın sozunu hatırlatayım. ınsnların en hayırlısı baskasına faydası olandır. bu bıze dustur olsun basarılar kolaylıklar

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Mügecim ne mutlu sana. Ne güzel duygu, insanın senin yazdıklarını okuması, sanal birçok arkadaşının olması. Blogumu bende bu yüzden seviyorum. Evin içerisindeki yanlızlık bilgisayarın başına geçince bir okyanus çokluğunda insan topluluğu gibi çekiyor beni içine. Özellikle senin her yeni tarifine bakıyorum, muhteşem çekilen resimlere bakmak için meraklanıyorum. Başarılarının devamını dilerim.
Sevgiyle kal.

Unknown dedi ki...

Merhaba,
Yaklaşık 2 ay önce keşfettim bloğunuzu..Çok beğendiğimi sölemek isterim..Birde kıskandım diyebilirim. Böylesine güzel bir bloğa sahip olmak, böylesine sevilmek çok hoş:)
Sevgiler
Nilüfer

Selma dedi ki...

merhaba muge hanim,

aksam isyerimden gec donsem bile sizin sitenize bakmadan gecemiyorum..acaba yeni bisey eklenmismi diye :) bende size cok cok cok tesekkur ederim..ben hollandadan yaziyorum o kadar degisik o kadar farkli tarifleriniz varki..herkes bayiliyo haliyle.. o kadar cok eviniz o kadar cok yazaniniz..o kadar cok seveniniz varsa buda sizin kendi basarinizdir.. kendi hakkinizida yemeyin simdi:) tekrar cok cok cokkkkk tesekkur ediyorum..iyiki varsiniz hunerli bayan! :)

Selma

Kral Çıplak dedi ki...

Simarin gitsin o zaman:))

Ben sizi nasil buldum hatirlamiyorum ama, bir tikladim, pir tikladim.
Iyiki varsiniz!

Coooooook sevgiler...

Fevkalade

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Tebrik ediyorum sevgili Müge, emeklerinin karşılığında gördüğün bu sevgi gerçekten çok kıymetli..
Sevgiler..

fatma artan dedi ki...

Sevgili Müge Hanım, Yazıyı büyük bir keyifle okudum. Çünkü misafirim ağırlayacağım zaman kurtarıcım oluyorsunuz. Belki basit tarifler ama sizin tarafınızdan denenmiş olması ve yorumlarda da beğenilmesi sitedeki tarifleri daha da güvenilir kılıyor. Şimdiye kadar burdan yaptığım çeşitlerin hiç birinde problem olmamıştır. Menü listesi yayınlamanız ayrıca çok hoş. Misafirim geleceği zaman hemen tıklanır ve menü oradan kopya çekilir ve çok çok beğenilir. Siz devamlı yeni leziz tarifleri bizimle paylaşın ki bizde eş dost tarafından gibi övgüler alalım. Ellerinize, bilginize, becerinize, samimiyetinize bin teşekkür. Başarılarınız daim olsun, Mutluluklar :))

Unknown dedi ki...

Günaydın Müge Hanım bende yaklaşık 1 yıldır sitenizi sürekli hergün mütamadiyen ziyaret ediyorum ama hiç yorum yazmak kısmet olmamıştı :)hergün yeni tarif eklenmiş mi yada tarif olmasada o içten yazılarınızı,paylaşımlarınızı, okumak için mutlaka giriyorum siteye.Ben de 7 yıllık evliyim fakat mutfakta olma merakım 2 yıldır daha da arttı bunda inanın sizin payınız çok fazla,o güzel davet sofralarınıza tek kelime ile bayılıyorum o kadar ilham veriyor ki bir misafir davet etmeden mutlaka girip kopya çekiyorum :)sonra havuçlu kekinizi sizin kadar olmasada her yaptıgımda büyük övgü alıyorum,kızlarım bile sizin tarifinizle yaptıgım pasta,kurabiyeleri inanın daha bir zevkle tüketip anne hep bunlardan yap diyorlar artık..Evlendiğimde hiç yemek bilmezdim hep kardeşimden alırdım tarifleri ama o bile şimdi bana geldiğinde aa bu çok güzel olmuş nasıl yaptın dediğinde direk sizi söylüyorum Müge Hanım sayesinde diyorum eşimde kendini aştı artık diye espiri yapıyor :)Söylüyecek o kadar çok şey var ki, iyi ki varsınız ellerinize,emeğinize sağlık hertürlü övgüyü,başarıyı hak ediyorsunuz..Sevgiler,hoşçakalın...

Sessizce dedi ki...

Sevgili Müge hanım,
Ben sizi uzuuun bir süredir takip etmekteyim. Blogunuzdan belki de onlarca tarif denemişimdir. İnsan bir şey yapacağı zaman yada aklına yemekle ilgili nasıl yapsam acaba diye bir şey takıldığında en yakınındakinden fikir alır ya ben hep sizin bloğunuza baktım bunun için. Çünkü yanıltmadınız hiçbir zaman. Güvenirim çünkü sizin tariflerinize, özeninize, titizliğinize. Ve bunu benim gibi farkeden binlerce insan daha var ve günden güne de artmakta. O yüzden sayfanıza gelen ziyaretçi sayısı şaşırtmasın sizi :) Emeğinize, özeninize sağlık. Bu emeklerinizin hayatınıza daha da güzel katkılarla geri dönmesini diliyorum.

(Bu arada neden bu kadar zamandır yorum yazmamışım onu da hiç bilmiyorum :) Bazen insan en yakınındakini taltif etmek aklına gelmez ya benimki de o hesap olmuş :))
Başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum, sevgiyle kalın.

Sessizce

İnci Yemek dedi ki...

Müge hanım sınırsız şımarabilirsiniz:))
gerek yemek tariflerinizle,gerek sofra dizaynlarınızla süpersiniz:) bana göre,başarılarınızın artarak devam etmesi dileğiyle.mutlu hafta sonları diliyorum..

Unknown dedi ki...

inanırmısın blog arkadaşlarımın başarıları beni çok mutlu ediyor.bu çok farklı bir dünya çünkü.hiç birbirini tanımayan insanlar birbirini merak ediyor hal hatır soruyor ve onu ziyaret ediyor.belki de birçok degerlerimizi kaybetttigimiz şu zamanda aslında degerlerimizin kaybolmadıgını bilmek çok harika bence.

Saliha dedi ki...

insan samımı olduklarına şımarmazda kıme şımarır mügecim:)zaten senı ınsan olark coook sevıyorum bılıyorsun degıl mı?:)sen sonuna kadar hakettın guzel tarıflerınle,samımı yazılarınla ve enfes resımlerle:)))))

Leyla AKYILDIRIM dedi ki...

Müge hanım;
Merhaba, söze nasıl başlayacağımı bilemiyorum ama sizin bloğunuzun sıkı takipçisiyim.
Önceleri birkaç deneme yaptım ve gerçekten çok güzel tatlar, çok güzel tarifler, tam bizim damak tadımıza uygun.
size gerçekten çok tşkr ederim, böyle bir site hazırladığınız için.
Şimdi sitenizin hayranıyım
İnanın günde 4 veya 5 kez sitenize giriyorum. Canım sıkıldığında moralim bozuk olduğunda
sizin yazılarınızı okudukça rahatlıyorum ve sanki sizi 40 yıldır tanıyormuş gibi hissediyorum.
Başarılarınızın devamını diler sağlıklı, mutlu huzurlu günler geçirmenizi Cenabı Allahtan temenni ederim.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Müge Hanım ellerinize yüreğinize emeğinize sağlık.Sevgiler.Mine

AYLA BAYRAKTAR dedi ki...

MERHABA, DAHA ÖNCEDE YAZMIŞTIM.
SİTENİZ HARİKA, SOHBETLERİNİZ ÇOK İYİ, HİÇ BİRİNİ ATLAMADAN OKUYORUM.
YAYINLAMIŞ OLDUĞUNUZ TARİFLERİ DE FIRSATIM OLDUĞUNDA DENEMEYE ÇALIŞIYORUM. HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL...
MİSAFİRİM GELECEK OLDUĞUNDA ,BANA ÇOK BÜYÜK YARDIMLARI OLUYOR YAZILARINIZIN, TARİFLERİNİZİN ÖNCE SİTENİZİ ZİYARET EDİYORUM, SONRA NE YAPACAĞIMA ,SONRADA NASIL SUNACAĞIMA KARAR VERİYORUM.
İNANIN HERGÜN BAKIYORUM, ACABA BUGÜN YENİ TARİFLER VARMI DİYE.
SİZDEN ÖĞRENECEĞİM ÇOK ŞEY VARR. İYİKİ VARSINIZ...
İYİ GÜNLER.

Müberra dedi ki...

Merhaba Müge Hanım,
Ben sitenizi epey zamandır takip ediyorum, Devletşah'ın takip ettiği bloglarda görüp bakmıştım.
İlk girişte siteniz ilgimi çekti ve o zamandır da readerdan takip ediyorum sizi.

Tariflerinizi en ince detaylarına kadar açıklayan anlatımınız ve samimiyetiniz çok hoş. Tarifleriniz kadar giriş yazılarınızı da çok beğeniyor, kendime yakın buluyorum. Hani bazı kişiler olur tvde gazetede bir yerde görürsünüz ya da kitabını okursunuz keşke arkadaşım olsa, hayatımda olsa dersiniz, ben de sizin için hep öyle hissettim.

Şimdiye kadar pek fazla yorum yazmadım, ama hep bunları ve daha fazlasını ifade etmek istemiştim bugünkü yazınız (Şimdi Reklamlar) vesile oldu. İnsanlar eleştirilerini belirtmekten hiç çekinmiyor ama güzel şeyleri söylemeyi biraz daha erteliyor galiba :)
O yazınızda bir şey dikkatimi çekti, birçok yemek blogunu takip ediyorum genelde yazan kişinin artık heyecanının bitmiş olduğunu, bu işi sanki bir yük gibi gördüğünü, bu sorumluluktan şikayet ettiğini, olumsuz yorumlardan dert yandığını görüyorum. Muhtemelen sizin için de benzer durumlar oluyordur ama bu yazıda sizi okuyanlara verdiğiniz değeri, yaptığınız işe olan saygınızı çok güzel ifade etmişsiniz.

Açıkçası yazdıklarınız beni de cesaretlendirdi. Birkaç aydır ben de yıllardır biriktirdiğim ve denediğim tarifleri bir blogda topluyorum, ama şu anda okuyucuya açık değil ben sadece bir sürü kırpık kırpık kağıt parçası, defter, dergi vs. dağınık halde duran tariflerimi elimin altında toplama niyetiyle blog oluşturdum.
Eşim okuyucuya açmamda ısrarlı :) Ben çok yoğun bir işte çalışıyorum ve blogu açarsam sık sık güncellemek, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışmak beni çok zorlayacak diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi bugünkü yazınız beni bu konuda cesaretlendirdi.
Çok uzun yazıp vaktinizi aldım kusura bakmayın, asıl söylemek istediğim yazdıklarınızla birçok insanın hayatını güzelleştiriyorsunuz ve şımarmak hakkınız :)
Bu sefer içimde tutmayıp söylemek istedim.
Her şey için teşekkürler.
Başarılarınızın devamını dilerim.
Sevgiler.

Müberra
İzmir

Unknown dedi ki...

sen o kadar tatlısın ve duygularını yazılarında o kadar içten yansıtıyorsunki sanki arkadaşımsın gibi...
hergün mutlaka ama mutlaka girip şöyle bir bakarım ve derimki yine döktürmüş bizim kız bazende derimki bizimki biraz tembellik yapmış...
sen o kadar içtensin ki tanışmayı o kadar çok istiyorum ki...
evinin manzaralarından anladığım kadarıyla hergün önünden servisle geçiyorken yahu bi gidip sorsam şurda mı oturuyor acaba bir kahve ikram edermi? yada bana sapık mı der :))
yani anlayacağın seni her sabah ve her akşam (tahminlerimce) evinin önünden geçerken ve gün içinde mutlaka siteni ziyaret ettiğimde anıyorum.
sen o kadar tatlısın ki herşeyin en güzeli ve en hayırlısını diliyorum. herşey gönlünce olsun hayat sana hep mutluluklar versin hep içinde neşe olsunki pozitif enerjinle maneviyatımızı cebin o kadar bereketli olsunki marifetlerinle gözümüzü doyur...
arkadaşım ablam kardeşim diyorum sana çünkü öyle hissediyorum ve seni kocaman öpüyorum...

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Merhaba Müge. Bunlar çok güzel şeyler. Başarılarının devamını dilerim canım. Davet sofraları gerçekten benimde en ilgimi çeken bölüm. Sevgiler...

necmiye dedi ki...

Merhaba Müge,
hazırladığın ve emek verdiğin blogun ve yemeklerin için çok teşekkür ediyoruz. Bende senin siteni takip eden sessiz kalabalıktan biriyim ve bugün ses vermek istedim. Hem çalışıp hem de bu işleri yürütebildiğin için (yani ev,iş,yemek ve blog) tebrik ediyorum.Bende çalışan bir bayan olarak seni gıpta ettiğimi özellikle belirtiyorum.Enerjine hayranım ve devamlı bu enerjiyle hayatına devam etmeni diliyorum.sevgi ve muhabbetle....
Kolay gelsin..
Necmiye

Adsız dedi ki...

Merhaba Müge hanım. Bende neredeyse 1 yıldır bloğunuzun takipçisiyim. Samimi ve bizden yazılarınızla, açıklayıcı tariflerinizle siz bu derecelerden daha da yükseklerine layıksınız.
Ben profiterol tarifi ararken bulmuştum sitenizi. Profeterolü hala yapamadım ama diğer tarifleriniz vesilesiyle başka türlü tatlar yapabilme şansım oldu.

Teşekkürlerimi ve Sevgilerimi sunuyorum...

Hülyam

Adsız dedi ki...

esra----müge hanım ben size birşey sormak istiyorum.dondurucuya kestane atmak istiyorum acaba nasıl atmalıyım haşlayarak mı kabugunu soyup mu yoksa soymadanmı yardımcı olursanız sevinirim.

canikom dedi ki...

hakettinizzzzzzzzzzzz

ümmühan dedi ki...

ne güzel anlatmışsın duygularını :) ben de canı gönülden tebrik ediyorum , sevgiler

NILGUN dedi ki...

TEŞEKKURLER MUGE SORULARI CEVAPLADIĞIN İÇİN BİZİ ÖNEMSEDİĞİN İÇİN VE GUZEL TARIFLERIN İÇİN İYİ Kİ VARSIN SEVGİLERİMLE

Serap Ilyas-Uz dedi ki...

Merhabalar!

Bugun ilk kez karsilastim sitenizle. Hollanda'da dogup buyumeyim, aslen Antepli, memleketimi cok seviyorum, Hollanda'da hukukcuyum. Ben de 2008 yilinda evlendim, esim ise tam tersi Antep'te dogup buyume ve kesinlikle tam Antep yemekleri disinda hicbirsey sevmeyen. Evlendigimde hic yemek yapmayi bilmeyen ben, simdi o kadar guzel, sevgiyle mutfagimda zaman gecirmeye bayiliyorum. Bunun yani sira ben de yazmayi cok seven biriyim, kendime uzun zaman once bir blog baslamistim yazilarimi paylasmaya, maalesef ki yogunluktan dolayi devam edemedim, sizi bu yuzden kutluyorum. Bildiklerimizi, sevdiklerimizi paylasmak gercekten cok guzel. Ve artik 1,5 yillik evli hem kariyer sahibi, hem evinin hanimi olarak butun Antep yemeklerini gogsum kabara kabara askla, sevgiyle yapabiliyorum. Annemin deyimiyle, istedikten sonra hayatta basaramayacagimiz hicbir sey yoktur.

Su an havuclu kekiniz firinda pisiyor, bakin ne kadar guzel birsey, cok uzakta bir yerlerde hic tanimadiginiz birinin mutfaginda kulaklariniz cinliyordur))

Ben de yazilariniz icin size cok tesekkur ediyorum, bu kadar ictenlikle yazmaniz cok guzel. Tanistigimiza da cok memnun oldum, sizi takip edecegim.

Hollanda'dan kucakdolusu selamlar,

Serap

Unknown dedi ki...

Sevgili Muge Hanim,
Boylesi icten boylesi insanin icini isitan bir yazi uzun zamandir okumamistim, tek kelime ile harikasiniz. Ben de sizi Kibris'tan takip eden bir okuyucunuzum. Samimiyetiniz, bikip usanmadan her bir soruya cevap vermeniz, detayli anlatimlariniz, vs vs sizin hakkinizda ovguye layik gorunecek o kadar cok sey var ki! Lutfen simarin ve bizi yazilarinizdan ve tariflerinizden mahrum birakmayin :) Sevgilerimle, Esra...

Zehra Gürgen dedi ki...

Kutlarım başarınızı, ancak zaten hak ettiğiniz yerdesiniz.
Çaba, emek ve sevginiz sayesinde.
Tekrar içtenlikle kutlarım.
Sevgiler
www.cafederins.com

Hatice dedi ki...

Sevgili Müge, kısa zamanda öyle güzellikler paylaştınki, ben de blogunu keyifle takip ediyorum:))
Bildiğim bir tarif bile olsa bir de senden okumak, özenli sofralarını izlemek ayrı bir keyif:))
heyecanın eksilmesin, başarıların daim olsun:)
bu arada hunerlibayanlar.com hayırlı olsun:)
sevgiler...

leyya dedi ki...

tebriklerimi ve takdirlerimi bildiriyorum.selamlar.

yasemin dedi ki...

Ne kadar guzel yazmisiniz Mugecim. Icinizdekileri dilden yaziya cok guzel dökuyorsunuz. ;) Siz anlatirken aynen kendimi tanidim. Bloguma biri positif bir sey yazinca hemen mutlu oluyorum. Ilk isim yorumlara bakmak, istatikleri takip etmek oluyor. Ama bende okuyucularima tessekur etmek hic aklima gelmedi. Ne guzel fikir etmisiniz. :) Birde öyle icden yazmisiniz ki, bende sizin arkadasiniz olmak isterdim. Kiskandim yakin olanlarini acikcasi :)

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Canım başarılarının devamı ve ziyaretcilerinin bol bol artması dileğiyle..
Sevgiler Öptüm

alkım akkurt akyalçın dedi ki...

merhabalar size pek yorum bırakmıyorum ama neredeyse en başından beri sizi takip ediyorum bu kadar başarılı olacağınıza her zaman emindim tekrar tebrikler sevgiler sevgi gününüz kutlu olsun..

Baharcicegi dedi ki...

cok basarili kaliteli bir blogunuz var simarmayi cok hak ediyorsunuz hatta mütevazilik bile yapiyorsunuz bu harika emekler karsisinda tebrik ederim ,sizi linklerime ekliyorum

rumma dedi ki...

Merhaba..

Öncelikle tebrikler diyorum..Maaşallah ıda ilave edelim kem gözden kem nazardan korunun ..:)

Aslında benim merak ettiğim günlük ziyaretçi sayınız yaklaşık olarak..

Bir blog sahibi olarak günlük ne kadar ziyaretçisi olmalı popüler bir yemek bloğunun aklımdaki soru bu..:)

sevgiler

Gargy dedi ki...

öncelikle bir itirafta bulunmak istiyorum. ben bir öğrenciyim ve yemek yepmak için sizin sitenizi takip ediyorum. Gerçekten benim gibi yemekten hiç bir şey anlayaman biri bile tariflerinize bakarak güzel bir şeyler ortaya çıkarabiliyor. Tariflerinizin hepsi bir hikaye gibi. Severek takip ediyorum. Hep devam etmeniz dileğinizle.

Müge Hüner dedi ki...

Arkadaşlarım;
Sağolun, varolun...
Duygularımı bugün yayınladığım yazıda; biraz olsun, ifade etmeye çalıştım, becerebildiğim kadarı ile.
Çok çok teşekkürler...

Rumma;
Ben bilemiyorumki bu işin ideali nedir? "günlük kaç sayı olmalıdır" soruna cevap verebileyim :)
Ben kendi sayılarımı söyleyebilirim yanlızca :)

Esra;
Derin dondurucuya kestane koymadım hiç.
Ama eğer yapacak olsaydım, "kestaneli iç pilav" tarifinde anlattığım gibi fırınlayıp, kabuklarını soyup, buzdolabı poşetinde saklardım sanırım.

Sevgiler herkese...

Adsız dedi ki...

Zehra

Hergün ziyaret ediyorum sitenizi ve tavsiye ediyorum. İnşallah hep devam eder blogunuz.

Adsız dedi ki...

vallahi kusura bakmayin ama ben cok mutavazi bir hal goremedim burada.ben buraya yemek tarifi bakmaya geliyorum sizin muhasebe raporu gibi uzun uzun yazdiginiz acikca belli olan reklaminiz icin degil.bence siz tarif yayinlamaya devam edin bu hava atma olaylarini birakin:=)

Fatma Doğan dedi ki...

Merhaba Müge Hanım..

Bende yaklaşık 1 senedir sizin tariflerinizden faydalanıyorum :) heleki o davet sofralarınız beni mest ediyor. Herşeyi detayına kadar anlatmanız öneriler vermeniz beni daha cok bilgi sahibi yapıyor yazılarınız Mozaikli pasta ile başlamıştı sizin siteye girişim hatta oraya yorumda bırakmıştım şimdi sizin yazılarınızı okumaktan yorum bile bırakamıyorum.Pcnin sık kullanılandasınız :) Siz bence herşeyi hakediyorsunuz Emeginize yüreginize ellerinize saglık eşinizide unutmamak gerekiyor oda profesyonel resim cekiyor onunda emegine saglık mutlu ve sağlıklı kalın..

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım sen bu rakamları, bu kitleyi tamamıyla içten, samimi ve en önemlisi iyi niyetinle elde ettin. Seni tanıyınca neden seni sevdiğimidaha iyi anladım. Kalbinin güzelliği yazılarına geçmiş.
Bak sonuç ta ortada. Haklıyım ki bugün bu güzel yazıyı bizimle paylaşıyorsun.
Daha ne haberler paylaşıcaksın sen bizimle.
Herşeyin en güzeli seninle olsun canım.
Çok öpüyorum seni

Adsız dedi ki...

Merhaba,
simarmak sizin hakkiniz, cunku super bir blogunuz var. Hele o sofralar cok renkli ve lezzetli gorunuyorlar.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

71.yorum da benden:)

Canım bu başarılarının artarak devam etmesi dileğiyle...
O kadar içten yazıyorsun ki, bu ekranın bu tarafına da yansıyor, tariflerindeki özen, verdiğin bilgiler, bu hevesle mutfağa giren birçok hanıma ve beye ışık tutuyor, ne sofralar kurtarıyordur:)
Pandispanya yazı dizini çıktı alıp dosyama yerleştirdim bile. Tam bir başucu tarif dizisi...

Adsız dedi ki...

Canım Müge ablamm :)
bnde henüz 17 yaşındayım..yemek yapmaktan anlamam ama inan sadece senın şu tatlı dilin,güzel yorumlarını takıp edıyorum en çok daa :)
uzun zamandan berı takıp edıyorum sıtenı..bu guzel "aile blogu" nu keşfettiğim anda ablama ve kuzenlerıme de tavsıye ettım senii :)
bu yorumlar,işittiğin iltifatlat inan az bıle sana :) seni tanımadan abla gıbı seven bır kardeşin daha var :)

Artık İstanbul-Avclarda da bir kapın olduu :)
sevgılerler :) Sümeyye Yağmur..

LaMa dedi ki...

500. kisi kim oldu?
ben de biraz bekleyeyim, 1000. kisi olayim da hediye alirim belki:)))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin