27 Nisan 2011

Sade ve Kakaolu Krem Şantili Kurabiye

Sade Krem Şantili Kurabiye

MUTFAĞA UFAKTAN BİR GERİ DÖNÜŞ :)
Bu kadar uzun süre tarif yazmayınca cümleye başlamak ne kadar zor oluyormuş :)
Yaklaşık yarım saattir hangi kelimeler ile başlasam yazıya diye düşünüp duruyorum. Sonunda çok fazla düşünmeden başlamaya karar verdim, çünkü biliyorum klavyeye pıtır pıtır dokunmaya başlayınca kelimeler sel olup gelecek aklıma hatta yazdıkça yazasım gelecek sonra içimden; “Müge, yeter, toparla ve tarife geç artık” diyeceğim :)

Blogspot’un kapalı olması, benim taşınma telaşım nedeniyle Mayıs sonuna kadar bir mutfağımın olmayışı, son sürat devam eden ve hayatıma ciddi anlamda renk getiren eğitimler nedeniyle bir süredir tarif ve sofra görüntüleri paylaşamıyorum malumunuz.
Ama bu cümleyi yazarken, şöyle bir arkama yaslanıp düşündüm hatta üşenmedim arşivimde birkaç ay geriye gidip neler yapmışım diye bakayım, dedim. Sonuç; içler acısı.
Son yazılarımda sürekli taşınma telaşı, blog kapalı falan deyip durmuşum ama ondan öncede çalışkan arı değilmişim yani :)
Habire sızlanıp durmuşum size; yok şöyle bunalımdayım, yok böyle atalet var üstümde vs. vs.
Yani ben Hünerli Bayanlar’ın düzenli okuyucusu olsam; “aaa yeter, içime fenalık geldi, tarif vereceksen ver artık” deyip, çoktan başka blogların yolunu tutmuştum :))
Ama siz öyle yapmadınız biliyorum, yapmadınız değil mi? :)

Atölye Odam :)

Bir önceki yazıda size bir cümle kurmuştum; “blogumun zamansız bir yemek dergisi olmasını istiyorum. Altını çizerek söyleyeyim; blogum hiçbir zaman butik kurabiye ve pasta bloguna ya da eğitim takvimi ve haberleri veren bir bloga dönüşmeyecek.” diye…
Ve sözümü tuttum; bundan böyle hazırladığım siparişler, eğitim takvimi duyuruları ve eğitim fotoğrafları bir başka blogda; http://www.mugehuner.com/ da olacak.
Orayı da Hünerli Bayanlar gibi sevmeniz, kucaklamanız dileğiyle diyorum efendim :)

Bu sabah kendi kendime ve dolaylı olarak da size bir söz daha verdim. Hazirana kadar yani bir mutfağım olana kadar beklemeyeceğim.
Ofisimizdeki mutfağımda her şeyim var çok şükür. E bir şeylerde pişiriyor, insanları her öğle vakti doyuruyorum, akşamüzeri çayın yanına da hazırlıyorum bir şeyler. Ufak ufak bunları neden paylaşmayayım, neden Haziran’ı bekleyeyim değil mi? :)
İşte bu kararımın ilk örneği; basit ama lezzetli bir kurabiye…

Sade Krem Şantili Kurabiye

SADE KREM ŞANTİLİ KURABİYE
Bu kurabiyeyi geçen hafta, Şeyda’nın bizi ağırladığı muhteşem yemek daveti sonrası, çayın yanında ilk kez yedim. Hem çok lezzetli hem de değişik ve az malzemeli olduğu için çok ilgimi çekti ve hemen tarifi not aldım.
İçimden de seviniyorum, Şeyda bu tarifi görümcesinden almış, demek ki çok bilinen bir şey değil, hemen yapıp yayınlayayım da süper ilgi çeksin,
Pudingli Kek, Pudingli Kurabiyeler, Krem Şantili Kek gibi havası olsun diye. :))
Ama birkaç gün önce, Lama şekerim sayesinde acı gerçek tokat gibi çarptı yüzüme :) Benden önce o yapmış, tüh tüh diye üzülürken, sayfasındaki yazıyı okuyunca üzüntüm şaşkınlığa dönüştü!
Ben bloglardan ayrı kaldım, falan diyorum ama hakikaten ayrı kalmışım meğer bu kurabiyeyi bilmeyen ve hatta denemeyen sadece benmişim :)
Neyse moralimizi bozmadık, yolumuzdan dönmedik, denemeye karar verdik efendim :)

Krem şantili kurabiye özellikle çocukların çok seveceği bir kurabiye. Neden derseniz, çocuklar biliyorsunuz biz ne kadar özene bezene sağlıklı şeyler hazırlasak da dışarıdaki süslü boyalı gofretlere, hazır keklere ne yazık ki bayılıyorlar.
Pudingli kekten tecrübeliyim, içinde hazır bir ürün olduğu için sanırım çocuklar inanılmaz beğeniyor o keki. Dolayısı ile içindeki krem şanti nedeniyle bu kurabiyeyi de çok sevecekler.
Biz büyüklerin ise tek tesellisi, içinde katı yağ yerine sıvı yağ olması…

Sadece üç ana malzeme ile yapılan bu pratik kurabiye benim son günlerde hakikaten favorim oldu. Hem sade hem de kakaolu olarak hazırladım ve her zaman olduğu gibi pek çok kişiye de tattırdım.
Eşim dahil olumsuz yorum yok :) Yani kesinlikle öneririm.
Ben sadesinin içine ek olarak, kavrulmuş fındık ekledim –Antep fıstığı, cevizde olabilir- çok nefis oldu. İçine ekleyeceğiniz şeyler tamamen sizin damak zevkinize kalmış, tarçın, zencefil ve hatta kahve de olabilir.

Malzemeler (ortalama 25 kurabiye için)

  • 2 Paket (1 Kutu) Sade Krem Şanti

  • 1 Su Bardağı (200 ml.) Sıvı Yağ (fındık yağı kullandım)

  • 2 Su Bardağı Un

  • 1 Su Bardağı (ince kırılmış) Fındık

  • Pudra Şekeri (üzerine serpmek için)

Yapılışı

  • Krem şantileri (toz halde) derin bir kaba koyun.

  • Üzerine sıvıyağı ekleyin ve çırpma teli ile biraz (birbirine karışıncaya kadar) çırpın.

  • Unu eleyerek ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar yoğurun.

  • Fındıkları ekleyip, çok az daha yoğurun.

  • Hamuru buzdolabında yarım saat kadar bekletin.

  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırın.

  • Yağlı kağıt serilmiş ya da hafifçe yağlanmış tepsiye bir parmak boşluk bırakacak şekilde dizin.

  • Üzerlerine çatalla bastırarak şekil verin.

  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dk. pişirin.

  • Kurabiyeler iyice soğuyunca üzerlerine bir çay süzgeci yardımı ile pudra şekeri serpin.


Not; Kurabiyelerin pişip pişmediğini anlamak için, altına bakın, hafifçe pembeleşmiş ise pişmiş demektir. Kurabiye fırından ilk çıktığında çok yumuşak olacaktır, bu sizi yanıltmasın, bekleyince soğuyup, sertleşecekler.

Kakaolu Krem Şantili Kurabiye

KAKAOLU KREM ŞANTİLİ KURABİYE
Madem bu kurabiyeyi bu kadar geç keşfettim, yapmışken iki çeşidini de yapayım dedim. :)
Kakaolusunu da denedim. Sonuç; gerçekten çok başarılı…
Kakaolusuna ek olarak; ceviz, damla çikolata ve kahve de ekledim. Ceviz ve damla çikolatayı mutlaka öneririm ama kahve konusunda ısrar etmiyorum :)
Tadan herkes kahveli de çok güzel demesine rağmen bana sanki tadını acılaştırmış biraz gibi geldi.
Kahve konusunu sizin damak zevkinize bırakıyorum :)

Malzemeler

  • 2 Paket (1 Kutu) Kakaolu Krem Şanti

  • 1 Su Bardağı (200 ml.) Sıvı Yağ (fındık yağı kullandım)

  • 2 Su Bardağı Un

  • 1 Su Bardağı (iri kırılmış) Ceviz

  • ½ Su Bardağı Damla Çikolata

  • ½ Çay Kaşığı Türk Kahvesi

Yapılışı

  • Krem şantileri (toz halde) derin bir kaba koyun.

  • Üzerine sıvıyağı ve kahveyi ekleyin ve çırpma teli ile biraz (birbirine karışıncaya kadar) çırpın.

  • Unu eleyerek ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar yoğurun.

  • Ceviz ve damla çikolataları ekleyip, çok az daha yoğurun.

  • Hamuru buzdolabında yarım saat kadar bekletin.

  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırın.

  • Yağlı kağıt serilmiş ya da hafifçe yağlanmış tepsiye bir parmak boşluk bırakacak şekilde dizin.

  • Üzerlerine çatalla bastırarak şekil verin.

  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dk. pişirin.
Kakaolu Krem Şantili Kurabiye

38 yorum:

Aycan dedi ki...

Canım benim, güler yüzün yeter senin, yeni sitenide sıkı sıkı takip edeceğimden emin olabilirsin.Yalnız dün bloğunu gezerken ilk pasta eğitimdeki fotolarda biraz solgun gördüm seni.

zeymurancafe dedi ki...

krem şantılı kurabıyeyi ilk olarak sevgılı arkadaşım hayatcafe de gordum yanılmıyorsam,bende yapmaya karar verdim ama hala yapacağım,aslında önceden denenmıs olması önemlı değıl herkesın elının lezzetı farklıdır,çok güzel gorunuyor diğer tariflerınız gibi,ellerınıze sağlık

Eya dedi ki...

Ay Hünerlim...hos geldin,sefalar getirdin... Özledik hemde coook...Ya dolabimda kullanmadigim cilekli kremsanti var...acaba denesem mi? nasil olur acaba? Mutlaka deneyecegim...ellerine saglik, sevgileirmle

zehra

olsada yesek suzan dedi ki...

müge hanımcım yaptıklarınızın takibindeyim ama tarifleriniz ve yazılarınıza bu kadar hasret bırakmayın bir daha. lama'yada yapmıştım yorum bir ben kaldım bu kurabiyerden yapmayan artık sizin tarifinizden yaparım ellerinize sağlık diyorum bütün kararlarınzın böyle tatlı olmasını diliyorum sevgiler...

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

merhabalar canım ev işlerinizde kolaylıklar diliyorum maharetli hanımların hali başka her yerde işlerini kolaylıkla halledebiliyorlar
bende yaptım şantili kurabiyeden gerçekten süper
hemde pratik görüşmek dileğiyle
sevgiler

lezzetkahvesi dedi ki...

Ellerinize sağlık Müge hanımcığım.
Ben de sevgili Eya gibi çilekli krem şanti ile deneyeceğim nefis görünüyorlar
İzmir'den sevgilerimle

CANBOGAZDAN dedi ki...

Ellerinize saglik,
Krem şantili kurabiye benim de ilk firsatta yapmak istediklerimden. Yazilarinizi ozluyorum keske daha sik yazsaniz. Bana da beklerim. Sevgiler :)

Hayatın Tatları dedi ki...

müge ablajım ellerine sağlık. Her blogda var evet ama herkesin ki ayrı bir güzel. Ben cesaret edememiştim ama madem sen güzel diyorsun bu akşam kesin denerim ... hoşgeldin bu arada :)

Deryaa dedi ki...

Sevgili Müge Abla,

Bu teşekkür mesajını sana çok uzun zaman önce atmam gerekiyordu ama bugüne nasipmiş. Ben 5 aylık evliyim ve evliliğimin henüz ilk aylarındayken senin videolu profiterol tarifin sayesinde ilk denememden itibaren çok güzel profiteroller yapmaya ve bununla anılmaya başladım:)Daha sonra senin birçok yemek, tatlı ve meze tariflerini denedim, hepsi de birbirinden güzel oldular ve herkes tarafından çok beğenildiler:) Ayrıca,eşimin doğumgünü için ellerimle hazırladığım pastanın muhteşem pandispanya kekini de senin tariflerin sayesinde yaptım. İyiki varsın Müge Abla, bu güzel tariflerini lütfen bizden esirgeme...Seni gerçekten çok seviyorum..
Sevgilerimle..
Derya.
NOT: İçinden çikolatası şelale gibi akan sufle yapımının püf noktalarını içeren bir tarif verirsen beni çok mutlu edersin.:)

LaMa dedi ki...

Lamayi takibe devam ki gundemden uzka kalmayasin, kaldiysan da telafi edesin:)) Lama her derde sifa:))
Her zamanki gibi "huner" dokunuslariyla tarifi yenilemissin sekerim, ellerine saglik;)

LaMa dedi ki...

Yazdığım yorumların, benim için çok değerli olduğunu ve gonderdigim her yorumun beni çok mutlu ettiğini bilmenizi isterim Huner Hanim:)
Ayrica sizin bana yazdığınız yorumların, benim için çok değerli olduğunu ve gelen her yorumun beni çok mutlu ettiğini bilmenizi de isterim.
Sevgilerimle...

Mutfağın Seyir Defteri dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar,eminim tatlarıda öyledir minik pembe güllerde çok yakışmış kakaoluların yanına , ben de denicem tabi gülleride malum kurabiye süslicez :) Sevgilerimle...Emine

Adsız dedi ki...

merhabalar müge hanım nasıl özledik tariflerinizi bi bilseniz. şimdi işten geldim hemen başlıyorum yapmaya. son derece pratik görünüyo. öptüm sevgiyle kalın.

Gulden dedi ki...

Muge Hanim, Yeni siteniz hayirli olsun. Blogla duyurulari ayirmak cok guzel olmus. Insallah diger sitede bol bol duyurular, kurs resimleri goruruz. Ne iyi yaptiniz da basladiniz bu kurslara.
Sevgiler...

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.

Saygılar.

Bir Kalem Bir Kağıt dedi ki...

Cok iyi etmissin Müge abla, bende diyordum, artik ne zaman yeni bir tarif gelecek diye :)
Öpüyorum.

Nehir Butik Pasta dedi ki...

bu kurabiyeyi yapmayanlardan biri de benim ama kakaolu olarak mutlaka deneyeceğim
bende krem şantili poğaça tarifi yayınladım poğaça olarak muhteşem bir lezzet oluyor
ellerine sağlık arkadaşım

Adsız dedi ki...

bende bu kurabiye tarifini duymuş ama çok ilgilenmemiştim,mügecim anlatımın sayesinde bu kurabiyeyi ilk defa duymuş gibi çok büyükbir ilgi ile tarifini aldım muhakkak yapacağım tarifler arasına girdi ellerine sağlık

Muhterem dedi ki...

bende denemiştim ama tam olarak böyle değil , işte bu da sizin farkınız :)))

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Sanırım krem şantili kurabiyeyi denemeyen tek sen değilsin, ben de varım :) Ama senin tariflerin ve yorumların benim için önemlidir. Demek ki artık benim için de deneme vakti gelmiş. KAkaolu için nacizane önerim kahve yerine ikisi bir arada yada üçü bir arada nescafe denesek hatta be fındıklı nescafeyi çok severim madem içinde ceviz de var neden olmasın? Ben kakaolusunu bu şekilde deneyim. Ellerine sağlık, kolaylıklar, sevgiler...

Sevil Şahin dedi ki...

canım benim uzun zaman oldu blogları açamaz olmuştum bende malum nete sadece iş yerinden girince bloglara hiç ulaşamamıştım. şükür açıldı sende burdasın bende :)
tatlım bu kurabiyeyi annemin komşusunda yemiş çok beğenmiştim. Yaptım mı hayır yapmadım. bugun yarın derken sen gibi birçok blogda gördüm bende :)
canım benim senin elinden çıkan herşey çok güzel ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiyle kal yeni sitemde hayırlı uğurlu olsun inş.
sevgiler

Egeden Tarifler dedi ki...

Yazılarını ve fotoğraflarını özlemişiz Müge'cim. Sevgilerimle :)

Bayram Kombesi dedi ki...

Hayirdir insaallah! bu hafta herkeste kremsantili pogacalar, kurabiyeler. Kacirdigim biseymi var acaba! Ellerine saglik Muge, goruntu muhtesem eminim lezzetide oyledir. Benim yerimede ye olmaz mi

Unknown dedi ki...

mügecim seni yeniden böyle şevkle görmek çok güzel sen meraklanma blogun öyle güzel ki insan sıkılmıyor sana taşınma işinde kolaylıklar diliyorum ve güzel davet sofralarını paylaşmanı bekliyorum sevgiler...

İZMİRLİ dedi ki...

ALDIĞINIZ KARARA ÇOK SEVİNDİM:))) SİZİN HER TARİFİNİZİ HEYCANLA BEKLEYİP SONRA UYGULULAMAK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR MUTLULUK DAHA ÖNCEKİ YORUMUMDA DA BELİRTTİĞİM GİBİ BÖYLE ŞAHANE LEZZETLERİ NASIL YAKALIYORSUNUZ ŞAŞIRIYORUM EMİNİM BU KURABİYELERDE BENİ ŞAŞIRTACAK KADAR LEZZETLİDİR Kİ AKŞAMA DENEYECEĞİM YENİ EVİNİZDE YİNE ŞIKIR ŞIKIR SOFRALARLA VE TARİFLERİYLE SİZİ BEKLİYORUM İZMİRDEN SEVGİLER VE BOL ÖPÜCÜKLER ...

Adsız dedi ki...

Müge hanım dün akşam hemen denedim. eşim ve çocuklar çayın yanında bayıldılar bu kurabiyeye. diğer bloglarda da görmüştüm ama yapmayı hiç düşünmemiştim. sende görünce hemen denemek istedim. diğer bloglar kızmasın ama bu da senin farkın:)sevgiler yeliz gültekin.

Adsız dedi ki...

iyi ki sizi bulmuşum..çok teşekkürler..sibel..

Unknown dedi ki...

Her zamanki gibi harikasin, ellerine saglik Mûgecim

NİLGÜN dedi ki...

SLM MÜGE'CİM,KURABIYEYI DUN AKŞAM DENEDIM GERÇİ UN MIKTARINI FAZLA KAÇIRDIM AMA YINEDE ÇOK GUZEL OLDU ELLERINE SAĞLIK EVET BASIT AMA LEZZETLI, BIR KEZ DAHA DENICEM BU SEFER DAHA GUZEL OLACAĞINA EMINIM TAVSIYE EDILIR EFENIM EEE NE DE OLSA MUGE ONAYI VAR.

canikom dedi ki...

harika gorünüyorlar.kakaolunun piştiğini nasıl anlıyacağız acaba.

Müge Hüner dedi ki...

Canikom;
Aynı şekilde, altına bakınca onlarında hafif pembeleştiğini daha doğrusu turuncumsu olduğunu göreceksiniz :)

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

MERHABA
Siz çok marifetli bir bayansınız.Keşke her bayan sizin gibi marifetli ve sizin gibi hayat dolu olsa.Emekleriniz için teşekkürler...

Seval dedi ki...

MERHABA TARİFİNİZİ AYNI ŞEKİLDE YAPTIM ANCAK HAMUR DEĞİL UN GİBİ BİR KARIŞIM OLDU. NE YAPMAM GEREKİYOR?

Müge Hüner dedi ki...

Seval Hanım;
Hamurun unu biraz fazla gelmiş demek ki...
1-2 yemek kaşığı süt eklerseniz hamur tekrar toparlanacaktır.

Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Merhaba Hüner Hanım,

Tarifinizi yarım ölçü olarak denedim, güzel oldu :) Yalnız bana biraz yağlı geldi. Yağı azaltınca da hamur tutmuyor. Daha hafif olması için bir öneriniz var mı?

Çok teşekkürler,

Ozlem dedi ki...

Denedim cok guzel oldu. Tesekkurler.

gökçe dedi ki...

banada bı abla soyledı burdan tarıfını alarak denedım fahet hepsı acıldı normal kek gıbı tepsının seklını aldı neden acaba

Adsız dedi ki...

mrb sitenizi bugün farkettim çok keyif aldım yaklaşık 2 sattir bakmadığım sayfa kalmadı gliba ezberledim gibi her sayfanızı bu kurabiyeyi görünce başıma gelen olayı hatırladım bende yaklaşık 6 ay önce bu tarifi denemek istedim herşey çok güzeldi taki fırından çıkana kadar yaklaşık 10 dk sonra bir bakayım şekline şemaline diye odaya girdiğimde fırının kapağını açtım ve hiçbirşey göremedim hertaraf duman oldu ve tepsiyi çıkarttığımda simsiyah birşeyle karşılaştım allahtan eşim uyuyordu ve kokuyu anlamadı ama o duman tam 1 sat evin içinde dolandı durdu olan tabi benm malzemelere ve evimin pis kokmasına oldu birdahada denemedim :)) . acaba hatayı nerde ettim ..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin