29 Haziran 2009

Akşam Yemeği Sofrası

KMTN5446-2

DİDEM'DEN YENİ GELİN SOFRASI :)
Bir önceki yazıda; "karpuz-peynir sezonunu açtık, öyle ahım şahım tarifler beklemeyin bir süre" demiştim :) Tamam dedim ama ben yapmayacağım dedim, yemeyeceğim demedim ki :)
Davete icabet esastır bizde :)
Fotoğrafta görülen rengarenk, cıvıl cıvıl sofrayı Didem'ciğim hazırladı bizim için. Sofranın, daha doğrusu bir araya gelmemizin iki güzel nedeni vardı o akşam (sadece nedenler olduğunda bir araya gelmiyoruz tabi, Uno oynamak genellikle en önemli nedenimiz :)
Birincisi; Didem'in biricik aşkının doğum günü olmasıydı, ikincisi ise yaklaşık bir ay önce evlenen yakın arkadaşlarımızın yemeğe alınması gerekliliği idi :)
Biliyorsunuz adettir, yeni evli çiftler, akrabaları ve dostları tarafından kahvaltıya yada yemeğe alınır, ben kalabalık kahvaltı davetimizde üzerimdeki yükün bir kısmını attım, ama o sayılmaz, sadece onları yemeğe alacağız bir akşam :)
Damat bey her ne kadar, "niye tüm cümleler yeni gelin diye kuruluyor, yeni gelin sofrası, gelin el öpmesi, bende damat oldum !" diye sitem etsede, bu böyle :)
Ben gelinimizi ilk gördüğüm günden beri kendisine "cici" diyorum :) Onu tanımayanlar, başta buna anlam veremesede, tanır tanımaz, "haklıymışsın Müge" diyor. O kadar şirin ki, insanda sürekli dizine yatırıp sevme isteği uyandırıyor :)

Didem'in Köfteleri :)

Didem'ciğim o akşam kelimenin tam anlamı ile döktürmüştü, bir çok çeşit hazırlamıştı ve hepsinde de klasik tariflere modern dokunuşlar vardı, zeytinyağlı barbunya'ya tarçın eklemek gibi. Hepside birbirinden lezzetli idi.
Ama beni asıl cezbeden sofranın renkleri oldu, herkes çok acıktığı için, gerekli ışık düzeni kurulamadı :) bu yüzden tam yansımadı ama kırmızılar, maviler, sarılar her objesi çok şeker bir sofra idi.
Didem; bir sonraki kurduğum sofra bunun taklidi olacak haberin olsun :)

Soframızda neler mi vardı ?
  • Ballı ve Baharatlı Tavuk
  • Kimyonlu Misket Köfte
  • Sebzeli Risotto
  • Zeytinyağlı Barbunya (Tarçınlı)
  • Yoğurtlu Semizotu Salatası
  • Mevsim Salata
  • Kırmızı Biber Sarması
  • Patlıcan Salatası

Didem'in Pilavı

Çeşitlerin hepsi çok lezzetli idi, ama beni patlıcan salatası bitirdi, Pınar'ı ise risotto :) İçindeki enginar kalbi, bezelye, mısır, renkli biberler ve dereotu ile çok zengin bir yemekti. Sofrada nefes almadan yediğim, sonrasında da oyuna dalıp tarifleri not almadığım için çok kızdım kendime ama ilk fırsatta alacağım hepsini :) Didem'ciğim bir kez daha ellerine sağlık şekercim.

Yasomun pastası

Yazının en başında, o akşam toplanmamızın iki nedeni vardı; birincisi, "Didem'ciğimin biricik aşkının doğum günü olması" demiştim. İkinci nedenden uzun uzun söz edip, Hakan'dan söz etmemek olmaz. Sevgili arkadaşımız kendisine yapılan bu sürpriz doğum gününe hem çok şaşırdı hem de çok sevindi, bunda en büyük pay ise gecenin yıldızı olan, deyim yerinde ise ortalığı yıkıp geçen doğum günü pastası idi !

Pasta, tüm detayları ile olağanüstü idi, konusu, figürleri ve en önemlisi lezzeti ile. Benim içinde çok anlamlıydı, çünkü Yaso'ma verdiğim ilk siparişti :) Yaso beni yanıltmadı, bütün gece duyduğum övgüler ile gururlanmamı sağladı. Pastanın öyküsünü, Yaso'cuğumun neşeli kaleminden okumak için (hatta yorumları da okuyun bence) sayfasını tıklayabilirsiniz.

Benzer Tarifler;

13 yorum:

müjde dedi ki...

Çok şık ve sevimli bir masa olmuş.Ellerine sağlık Didem'in.Sizlere de afiyet bal şeker olsun.Sevgiler...

reyyan dedi ki...

Selam mügecim hazırlayan gelinimizin eline sağlık:) Çok güzel hazırlamış.. Bugün eşimin amcasının oğlu ve kaynım akşam yemeğine davetliydi ama malesef iptal oldu ben soframı hazırlıyordum peçeteler koymuştum tabakların altına bunun gibi.. İnan sen eklemeden önce yapmıştım.. Senin akşam yemeği sofrana bakarak peçeteleri kurdaleyip tabakların üzerine koyacaktımki eşim aradı.. Amcamın oğlu memlekete dönüyor.. Gelemeyecek demesiyle herşey yarım kaldı ve topladım:(.. Allahtan yemeklerimi yapmamıştım.. Bende tabakların altına peçete koymaya karar verdim çok cici bi sofra olacaktı ama olmadı:(. Daha öncedende eşim davet etmişti o zamanda iptal oldu işi çıktı gelemedi:( Neyse çok yazdım canım.
sevgiler...

reyyan dedi ki...

Müge'cim Hatta inanırmısın yarın akşama misafirim gelecek diye gece rüyamda bile hep sofra hazırlamakla meşguldüm evim çok dağınıktı bir türlü hazırlamaları yetiştiremiyordum sonra uyandımki rüyaymış çok şükür dedim. Misafir gelecek diye sevindim akşam yemeği hazırlamayı seve seve yapacaktım ama nasip olmadı işte:(

sude dedi ki...

ellerine saglik. hepsi cok guzel cok lezzetli gorunuyorlar. cumartesi misafirlerim icin cok iyi fikirler verdin:))

durutarifler dedi ki...

Sohbetlerinz bol, sofralarınız dolu dolu olsun.
Sevgiler

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Ne kadar güzel bir sofra. Didem hanımın ellerine sağlık. Sizede Afiyet Bal Şeker Olsun.
Gerçekten de cıvıl cıvıl bir sofra olmuş. Tam oğluşuma göre. Rengarenk.
Ziyaretin için çok teşekkür ederim. Güzel sözlerin içinde. Çok naizksin. Yarışmaya katılırsan çok sevinirim. İGLO yuda mutlaka denemelisin. Gerçektende kalite olarak inanılmaz farklı. Bir kere kesinlikle katkı maddesi kullanmıyorlar. Yurt dışından tanırım İGLO yu.
Bu tecrübe ile senden güzel bir alaska mezgiti tarifi gelir bence.
Sevgilerimle
http://www.lezzetibol.com

Özlem dedi ki...

Çok iştah açıcı bir masa olmuş, ellerinize sağlık

Saliha dedi ki...

Gelinininzin ellerine sağlık mügem:))nasılsın canım...takip etmeme rağmen uzun süre yorum bırakmamıştım sana ama her tarıfını yakından takıp edıyorum:)takıptesin yani :)) sofra çok şık:)
köftelerin üzerindekı devillere bayıldım hehe:)

KOOOCAAAAMMAAANNNN sevgılerımı bırakıyorum güzel yürekli,şeker:)arkadaşım benim:):):))))

mutfaktakizaman dedi ki...

merhaba
harika bir masa olmuss gelininizin ellerine saglik tek kelime ile muhtesemm bayildimm..bu guzel lezzetlerin aralarina sikistirilmis sohbetleriniz eksik olmasinn:))
sevgilerimle

Tinker Bell dedi ki...

Cıvıl cıvıl, şıkır şıkır bir sofra .Didemin ellerine sağlık.Seninde paylaşımın için ,emeğine sağlık.

fatma dedi ki...

acemi bir blokçu olarak masayı çok beyendim gelininizin eline saglık bloguda çok güzel nice güzel sofralara

HUYSUZBALIK dedi ki...

Allahım inanılmaz sirin bir sofra ve çok hoş bir paylaşım olmuş. Pastayı ayrıca çok beğendim. Hazırlayan herkesin ellerine saglık. Sevgler...

edayurt dedi ki...

selamlar-eklentilerinizi bekliyorum-sevgiyle kalınız.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin