UN KURABİYESİ KIVAMINDA...
Mısır ekmeğinin tadı hala damağımda iken, bu kurabiyenin tarifini görür görmez yapmaya karar verdim :)
Son yaptığım mısır ekmeğinden dolayı, bu aralar mısır unu ile o kadar barışığım ki, hangi tarifin içine girse süper olacak gibi hissediyorum. Bu kurabiye bu anlamda benim hızımı biraz kesti diyebilirim, yani mısır unu her girdiği yeri çok farklı bir hale getirmiyormuş :)
Kurabiye, çok lezzetli idi, başlıktada dediğim gibi un kurabiyesi gibi, yumuşacık ve deyim yerinde ise bulgur bulgur ağızda dağılan bir kıvamda oldu. Tat olarak, ben mısır unu tadını hissetmedim içinde ama genel olarak beğendiğim bir kurabiye oldu.
Çay daveti sofralarında, sade kurabiye çeşidi olarak çok hoş bir ikram olabilir, özellikle üzerine fındık serper yada bir parça nutella veya reçel sürerseniz gerçekten harika oluyor. Hazır pastane kurabiyelerine de benziyor tadı.
Son olarak kurabiyeyi, yaptığınız gün tüketmenizi öneririm, ertesi gün fazlası ile yumuşuyor :)
Kurabiyenin tarifi Sn. Ayşe Tüter'e ait. Ben bazı değişiklikler yaptım, tarifi kendi ölçülerim ile yazıyorum.
Malzemeler
- 1,5 Su Bardağı Mısır Unu
- 100 Gr. Tereyağ
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Çay Bardağı Toz Şeker
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Adet Yumurta
- 1 Çay Bardağı Süt
- 3 Su Bardağı Un (yaklaşık)
Yapılışı
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ, sıvı yağ ve şekeri mikser ile iyice çırpın.
- Yumurta, süt, mısır unu ve kabartma tozunu ekleyin.
- Unu azar azar ekleyip, yoğurarak, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yapın. Kıvamı tutturduğunuzda un eklemeyi bırakın.
- Hamuru 10-15 dk. dinlendirin.
- İstediğiniz şekil ve büyüklükte kurabiyeler yapın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
- 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. (Kurabiyenin alt tarafı pembeleşmiş ise, pişmiş demektir.)
- Ilınınca üzerine fındık tozu serpin yada reçel veya nutella sürün.
Benzer Tarifler;
21 yorum:
Mügecim ellerine sağlık tatlım süper olmuş sevgiler...
ellerine salık canım madem bu aralar mısır ununa kapılmışsın benimde çok hoş bi tarifim var mamaliga göz kararı yapıyorum ama yakın zamanda tam ölçüleyip bloguma koyayyım :)belki oda cazip gelir.
çok değişik bir tarif,elinize sağlık...teşekkürler
Mügeciğim ellerine sağlık.Senin yoğurtlu pandispanyanı ve bitter çikolatalı kremanı kullanarak kestaneli pasta yaptım ve sonuç mükemmel.Tarifi sana link vererek yayınladım.Teşekkürler,sevgiler...
Mügeciğim ellerine sağlık çok lezzetli olduğunu biliyorum çünkü tadını biliyorum bu kurabiyelerin..
mugecin harka gözüküyorlar misafirlerim gelince mutlaka yapıcam ellerine saglık
Merhaba blogunuzu hayranlıkla takip ediyorum. Bende kendime acemice bir blog açtım ve bişeyler paylaşmaya çalışıyorum. Sizin yemek tariflerinizede bayılıyorum. Sevgiler
zaten mısır ununu neye katsan güzel olur:) elinize sağlık, yanında da çayla nefis olur eminim...
diyetteyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim
Offf.............
siteni sürekli takip ediyorum ama nedense ilk defa yorum yaziyorum ayrica bana da beklerim
değişik gerçekten kek yamiştim mısır unlu ama kurabiye ilk defa duydym. ellerine sağlık canım.
sevgiler
öncelikle tanıstıgımıza coookk memnun oldum sarı şekerim :) (gerçi iki mügede sarı şeker ama olsun varsın :))cok eglenceli bir o kadarda zevkli bir hafta sonu idi :))) cok sıcak kanlısınız bunu bili ama:)
gelelim kurabiyelere:) bende bu aralar poğaçasını dusunuyorum her ne kadar kırıtnı halinde ustumde paralansada lezzetli :)
benim de bir süredir denemeye niyetlendiğim şey bu.evde bir dolu mısır unu var memleketten gelme,ancak ekmek kurabiye yaparak biter.çok da şık olmuş ayrıca.ellerine sağlık
un kurabiyesine bayılırım, eminim bu da çok lezzetli olmuştur, en kısa zamanda deneyeceğim.
Bunlar cok guzel gorunuyor. Ellerinize saglik. Bayildim. en kisa zamanda denemeli:) goruntuleri gercekten cok harika
öncelikle başarılar dilerim.. mısır unlu kurabiyeyi yaptım..bence cok güzel oldu.. misafirlerimde beğendiler... bir karadenizli olarak mısır ekmeğini özlediğimde bunu yapacağım :) sekerli mısır ekmeği.. cok hos oldu tadı..
benim bir sorum olacak sizin mısır unu marketlerde satılan kutu mısır unlarındanmı..?benimki koyu sarı oldu..sizinkinin rengini yakalamak istiyorum...
basarılar
Sevgili Zeynep;
Öncelikle geciken yanıtım için özür dilerim.
Ben hazır satılan kutu mısır unu kullanmadım. Bir arkadaşım Samsun'dan gelirken getirmişti.
Rengide çok tatli bir sarı idi.
Hatta benim tarifi aldığım dergide kurabiyenin rengi limon sarısı idi ben aynı rengi tutturamadım diye üzülmüştüm :)
Yani sizinki orjinal olmuş :)
Ellerinize sağlık.
elinize sağlık bende şimdi yaptım ama malesef tadını beğenmedim acaba mısır unundan mı kaynaklanıyor
bırazdan denıycemm hadı bakalım ==) berna çetin
ben bir çölyak hastası olarak tarifi çokbeyendim ellerinize sağlık
merhaba hanımlar aşçılık meslek yüksek okulu mezunu olarak bu önerimi dinleyin mısır unundan beşamel sos yapmayı
hiç ddüşündünüzmü enfes oluyo ayrıca bu sosu fırında makarnalarınızın üstüne de kullanın
Yorum Gönder