18 Temmuz 2007

Frambuazlı Pasta

Frambuazlı Pasta

MISIR UNU İLE FARKLI BİR LEZZET...
Hafta sonu arkadaşlarımız ile çok keyifli zaman geçirdik, beyler, bitmek tükenmez bahçe işleri ile ilgilenirken, (eşim hariç, o boynunda fotoğraf makinası ile turist şeklinde bahçede gezmekte idi :) biz hanımlarda bol bol sohbet edip, kahvaltıya ne hazırlasak, 5 çayına ne yapsak diye düşünüp durduk :)
İşin en keyifli yanı, kullanacağımız çoğu malzemenin arkadaşımızın bahçesinde yetişiyor olması idi, diyaloglar;
- "Börek için maydanoz lazım, salata için domates salatalık, gidip toplayayım"
- "Kümese, yumurta almaya giderken, baktımda böğürtlenler coşmuş"
- "Beş çayına, böğürtlen ve frambuazlı pasta yapalım o zaman ama kim toplayacak?" şeklinde idi :)
Yani hepimizin zevk aldığı şeyleri yaptığı, müthiş bir hafta sonu daha yaşandı Reşadiye'de, bu ve bunun gibi nice güzel günler yaşattığın için sana bir kez de buradan teşekkür etmek istedim Gökay'cım...
Fotoğrafta görülen pasta, işte bu diyaloglar sonucu ortaya çıkan bir şaheser, tarifi sofra dergisinden.
Yapımında sadece küçük yardımlarda bulunmuş olsamda her anını not alıp, sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler

Kek için;
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Su Bardağı Mısır Unu
  • 1 Su Bardağı Un
  • 125 Gr. (Yumuşak) Margarin
  • 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Paket Vanilya

Krema için;

  • 2 Su Bardağı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Un
  • 125 Gr. (Yumuşak) Margarin
  • 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 3 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Pudra Şekeri
  • 1 Paket Vanilya
Yapılışı
  • Öncelikle yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın, yoğurt ve margarini ekleyip çırpmaya devam edin. Toz malzemeleride ekleyip, hafifçe karıştırın. Yağlı kağıt serili, 26 cm.lik kelepçeli kalıba dökün. Bizim pastamız, oldukça büyük ve ince oldu, siz daha küçük bir kalıpla yaparak biraz daha yüksek bir pasta elde edebilirsiniz. 170 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirip, tel ızgara üzerinde ılınmaya bırakın.
  • Krema için; süt, un ve toz şekeri sürekli karıştırarak puding gibi pişirin ve soğutun. Ayrı bir kapta, yumurta sarısı, pudra şekeri iyice çırpın, margarini ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışımı, soğumuş olan muhallebiye ekleyerek, çırpmaya devam edin.
  • Pastayı, ikiye bölerek arasına frambuazları bolca koyun, en üste kremayı döküp, pastayı kaplayın.

Frambuazlı Pasta

Notlar;

  • Pastanın dergideki tarifinde, kekini sade gazoz ile ıslatın deniyordu, biz uygulamadık.
  • Kreması ise başka bir yabancı dergiden, siz istediğiniz bir krema ile pastayı yapabilirsiniz, ama mutlaka vişne, böğürtlen gibi mayhoş meyveler ile yapmanızı öneriyorum.
  • Pastanın orta katına, meyvelerin altına, kremadan az miktarda koyarsanız çok daha iyi olur.

Benzer Tarifler;

18 yorum:

PASTARDA - Burçin Atmaca dedi ki...

Yeşilliklerin içinde çekilen fotoğraf , pastanın ne kadar taze ve doğal olduğuna kanıt olmuş resmen..Ellerinize sağlık çok leziz görünüyor.

damak tadı dedi ki...

Sevgili Müge,
Bahçe için ideal bir pasta olmuş ellerine sağlık..Pastanın o güzel renkleriyle bahçeniz sanırım daha da bir cıvıl cıvıl olmuştur.Afiyetler olsun..)

Sevgiler

Müge dedi ki...

Sevgili Burçin;
Beğenmene çok sevindim, gerçekten lezizdi ve kendi topladıklarımız ile yapmak daha keyifli idi.

Sevgili Gül Hanım;
Bahçemiz aynen dediğiniz gibiydi, teşekkür ederim. İnşallah pikniğimizde böyle cıvıl cıvıl bol kahkahalı olacak.

banu gökşin dedi ki...

ellerıne saglık nefıs görunuyor..

Selen dedi ki...

Offf o ne güzel görüntü öyle... yoksa bu kahvaltıyı ve tatlıyı mı kaçırdık biz? :(
Kocişmon da ağzımızın suyunu toparlayamayalım diye elinden geleni yapmış bakıyorum, selamlar kendisine :))

Müge dedi ki...

Sevgili Banu,
Çok teşekkürler yorumun için.

Şirineciğim;
Gelseydiniz sizler için ne planlarım vardı ama kaçırdınız:( Bizde arkadaşımızın evinde geçirdik haftasonunu.Eş beyefendininde o ortamda güzel resim çekmemek adına hiç bir bahanesi yoktu, ışık desen ışık, ortam desen süper, ne pişirdiysek verdik eline çekti:)

Naile(aintabsofrasi.blogcu.com) dedi ki...

Ahhh güneş ışığının pastaya vuruşu harika, rengi nekadar canlı, taze ve güzel. Çok güzel birhaftasonunuzu geçirmişsiniz.

Işıl dedi ki...

Bahçeden yiyeceğin sebzeleri meyveleri toplamak, bahçe sohbetleri ve pasta yapmak... Harika bir haftasonu olmuş gerçekten. Pastanın fotoğrafıda çok güzel renkler capcanlı. Yaz aylarına çok yakışır bir pasta olmuş.
Yapanların ellerine sağlık, yiyenlere de afiyet olsun!

ayseyaman dedi ki...

Müge'ciğim diyaloglarınız bir harikaymış, ne güzel bir bahçe ne güzel bir sohbettir kim bilir.
Pasta nefis, fotoğraf nefis.
Ellerinize sağlık.
Ben birde Kumdan Masallar yazına ve fotoğraflarına bayıldım. Muhteşem kumdan heykeller yapılmış, diyecek kelime bulamıyorum. Çok gururlandım kültürümüzle bir kez daha.
Canım ayrıca senin kilis yemeklerini ağzım sulanmış bir şekilde bekliyorum haberin olsun. SEvgilerle

Müge dedi ki...

Nailecim,
Eşimden öğrendiğime göre fotoğrafçılar birbirlerine "Işığın bol olsun" diye selamlaşırlarmış. Yani fotoğrafta ışık çok önemliymiş. Hava güzel ve güneşli olunca bizim pasta da pek fotojenik oldu.:)

Işılcım,
Pasta da hafta sonu da çok keyifli idi gerçekten, arkadaşımızın evi mini bir tatil köyü gibi ve sagolsun bizi sık sık ağırlıyor.

Ayşecim,Yamanım;
Pastayıda, Kumdan masallarıda beğenmene çok sevindim, ee İstanbul muhabiri olarak sizin için çalışıyoruz efendim:)
Senin "Türk Gecesi" için bende şimdiden heyecanlıyım, dünyaya açılacağız sayende kolaymı? Öpüyorum canım çok.:)

Neslihan dedi ki...

Mügecim, bu enerjiyi nerden buldum anladım!!! haftasonu açık hava, bol gıda, keyifli sohbetler yaşanmış ve sen de bu enrjiyle ne zaman gelsem yeni tariflerle karşılıyorsun :)
Fotoraflara bayıldım, eşinin eserleri mi yoksa? Frambuazlı pasta harika olmuş, çimenler aradan çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık,

Sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Frambuazları gördüm ve şaşırdım, bu güzelim böğürtlenlerin İstanbul'da yetiştiğine, üstelik bahçeden toplandığına inanamıyorum, Gökay arkadaşa ben de teşekkür ediyorum, benim arkadaşıma bu güzel haftasonuna evsahipliği yaptığı ve frambuazları yetiştirdiği için:) Ne güzel ya frambuaz topla ve pasta yap:)
Cennette gibi:)

Müge dedi ki...

Neslihancım;
Aslında normalde çok enerjik biri değilimdir, tembel olduğum bile söylenir:) ama blogumu mümkün olduğunca sık güncellemeyi seviyorum, sizleri hep yeni yazılarla karşılamak hoşuma gidiyor.Resimler her zamanki gibi eşime ait, senin kurabiyeleride bolca çekmişti evde, istersen mail atarım bir ara.Pastayı beğenmene sevindim, umarım denersin.

Pınarcım;
Canım arkadaşım, sevdiklerin mutlu olunca seninde mutlu olman ne büyük bir incelik. Hafta sonum çok güzeldi, sana da bahsetmiştim geldiğinde, Gökayın evi, İstanbulda ama gerçekten cennet gibi, bir yanda ıhlamur ve kiraz ağaçları, sebzeler, kümeste tavuklar, köpekler ve havuz ile kort keyfide cabası. Biz ne ne zaman ona gitsek, mini bir tatilden dönmüş gibi oluyoruz.Senin teşekkürünüde ileteceğim ona:) Çok öptüm canımın içi...

Nukhet dedi ki...

Sevgili Muge

Pasta mi daha harika, o bahce icin anlattiklarin mi bilemedim. Ama sanirim hepsinden guzeli o dostluk arkadslik. Tabi onlari geride birakirsak ben bi pastadan stiyorummmm, cok canim cekti, bayilirim frambuazli pastaya. Sevgiler

Müge dedi ki...

Sevgili Nükhet;
Sana katılıyorum, arkadaşlık, dostluk en harikası tabiki,insan sevdikleri ile ekmek-peynir de yese mutlu oluyor. Ama canım çekti dedin ya işte ben en çok bu kelimeye üzülüyorum, inşallah en kısa zamanda bir araya gelirizde ben tekrar yaparım pastadan.Sevgiler.Öpüyorum.

Adsız dedi ki...

ağzımm sulandı yaaaaaaaa daha güzelleri yok mu........

Adsız dedi ki...

Merhaba. Pasta harika gozukuyor. Bir frambuaz asigi olarak denemek istiyorum. Kremadaki yumurta cig mi olacak cevaplarsaniz sevinirim. Sevgiler
Rabia

Müge Hüner dedi ki...

Merhaba Rabia Hanım;
Evet, yumurta sarısı çiğ olarak ekleniyor.
Çiğ tüketmek istemiyorsanız; süt, un ve şeker ile birlikte pişirebilirsiniz.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin