16 Mart 2009

Mısır Unlu Kurabiye

Mısır Unlu Kurabiye

UN KURABİYESİ KIVAMINDA...
Mısır ekmeğinin tadı hala damağımda iken, bu kurabiyenin tarifini görür görmez yapmaya karar verdim :)
Son yaptığım mısır ekmeğinden dolayı, bu aralar mısır unu ile o kadar barışığım ki, hangi tarifin içine girse süper olacak gibi hissediyorum. Bu kurabiye bu anlamda benim hızımı biraz kesti diyebilirim, yani mısır unu her girdiği yeri çok farklı bir hale getirmiyormuş :)
Kurabiye, çok lezzetli idi, başlıktada dediğim gibi un kurabiyesi gibi, yumuşacık ve deyim yerinde ise bulgur bulgur ağızda dağılan bir kıvamda oldu. Tat olarak, ben mısır unu tadını hissetmedim içinde ama genel olarak beğendiğim bir kurabiye oldu.
Çay daveti sofralarında, sade kurabiye çeşidi olarak çok hoş bir ikram olabilir, özellikle üzerine fındık serper yada bir parça nutella veya reçel sürerseniz gerçekten harika oluyor. Hazır pastane kurabiyelerine de benziyor tadı.
Son olarak kurabiyeyi, yaptığınız gün tüketmenizi öneririm, ertesi gün fazlası ile yumuşuyor :)
Kurabiyenin tarifi Sn. Ayşe Tüter'e ait. Ben bazı değişiklikler yaptım, tarifi kendi ölçülerim ile yazıyorum.

Malzemeler
  • 1,5 Su Bardağı Mısır Unu
  • 100 Gr. Tereyağ
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 3 Su Bardağı Un (yaklaşık)

Yapılışı

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ, sıvı yağ ve şekeri mikser ile iyice çırpın.
  • Yumurta, süt, mısır unu ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Unu azar azar ekleyip, yoğurarak, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yapın. Kıvamı tutturduğunuzda un eklemeyi bırakın.
  • Hamuru 10-15 dk. dinlendirin.
  • İstediğiniz şekil ve büyüklükte kurabiyeler yapın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. (Kurabiyenin alt tarafı pembeleşmiş ise, pişmiş demektir.)
  • Ilınınca üzerine fındık tozu serpin yada reçel veya nutella sürün.

Benzer Tarifler;

22 yorum:

derya dedi ki...

Mügecim ellerine sağlık tatlım süper olmuş sevgiler...

karamel mutfak dedi ki...

ellerine salık canım madem bu aralar mısır ununa kapılmışsın benimde çok hoş bi tarifim var mamaliga göz kararı yapıyorum ama yakın zamanda tam ölçüleyip bloguma koyayyım :)belki oda cazip gelir.

DÜN BUGÜN dedi ki...

çok değişik bir tarif,elinize sağlık...teşekkürler

mujdenin denemeleri dedi ki...

Mügeciğim ellerine sağlık.Senin yoğurtlu pandispanyanı ve bitter çikolatalı kremanı kullanarak kestaneli pasta yaptım ve sonuç mükemmel.Tarifi sana link vererek yayınladım.Teşekkürler,sevgiler...

Cafe Gusto dedi ki...

Mügeciğim ellerine sağlık çok lezzetli olduğunu biliyorum çünkü tadını biliyorum bu kurabiyelerin..

handan dedi ki...

mugecin harka gözüküyorlar misafirlerim gelince mutlaka yapıcam ellerine saglık

prenses dedi ki...

Merhaba blogunuzu hayranlıkla takip ediyorum. Bende kendime acemice bir blog açtım ve bişeyler paylaşmaya çalışıyorum. Sizin yemek tariflerinizede bayılıyorum. Sevgiler

ümmühan yM dedi ki...

zaten mısır ununu neye katsan güzel olur:) elinize sağlık, yanında da çayla nefis olur eminim...

betül_ dedi ki...

diyetteyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim
Offf.............

cinardan dedi ki...

siteni sürekli takip ediyorum ama nedense ilk defa yorum yaziyorum ayrica bana da beklerim

Betül KÖROĞLU dedi ki...

değişik gerçekten kek yamiştim mısır unlu ama kurabiye ilk defa duydym. ellerine sağlık canım.

sevgiler

zeynep dedi ki...

39. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://birdemliksohbet.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
23 MART 2009 - 6 NİSAN 2009 TARİHLERİ ARASINDA
http://pastakur.blogspot.com YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 39.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİMBU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
LÜTFEN ETKİNLİĞE YEMEK GÖNDERMEYİNİZ.SADECE ÇAYIN YANINDA YENEBİLECEK TARİFLER YOLLARSANIZ SEVİNİRİM.
SEVGİLER

Zarpandit :) dedi ki...

öncelikle tanıstıgımıza coookk memnun oldum sarı şekerim :) (gerçi iki mügede sarı şeker ama olsun varsın :))cok eglenceli bir o kadarda zevkli bir hafta sonu idi :))) cok sıcak kanlısınız bunu bili ama:)

gelelim kurabiyelere:) bende bu aralar poğaçasını dusunuyorum her ne kadar kırıtnı halinde ustumde paralansada lezzetli :)

ORDAN BURDAN HAYATTAN dedi ki...

benim de bir süredir denemeye niyetlendiğim şey bu.evde bir dolu mısır unu var memleketten gelme,ancak ekmek kurabiye yaparak biter.çok da şık olmuş ayrıca.ellerine sağlık

tarifsiz tarifler - ipek dedi ki...

un kurabiyesine bayılırım, eminim bu da çok lezzetli olmuştur, en kısa zamanda deneyeceğim.

KOSEMINDERI dedi ki...

Bunlar cok guzel gorunuyor. Ellerinize saglik. Bayildim. en kisa zamanda denemeli:) goruntuleri gercekten cok harika

zeynep dedi ki...

öncelikle başarılar dilerim.. mısır unlu kurabiyeyi yaptım..bence cok güzel oldu.. misafirlerimde beğendiler... bir karadenizli olarak mısır ekmeğini özlediğimde bunu yapacağım :) sekerli mısır ekmeği.. cok hos oldu tadı..

benim bir sorum olacak sizin mısır unu marketlerde satılan kutu mısır unlarındanmı..?benimki koyu sarı oldu..sizinkinin rengini yakalamak istiyorum...

basarılar

Müge dedi ki...

Sevgili Zeynep;
Öncelikle geciken yanıtım için özür dilerim.

Ben hazır satılan kutu mısır unu kullanmadım. Bir arkadaşım Samsun'dan gelirken getirmişti.
Rengide çok tatli bir sarı idi.
Hatta benim tarifi aldığım dergide kurabiyenin rengi limon sarısı idi ben aynı rengi tutturamadım diye üzülmüştüm :)
Yani sizinki orjinal olmuş :)
Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

elinize sağlık bende şimdi yaptım ama malesef tadını beğenmedim acaba mısır unundan mı kaynaklanıyor

Adsız dedi ki...

bırazdan denıycemm hadı bakalım ==) berna çetin

Adsız dedi ki...

ben bir çölyak hastası olarak tarifi çokbeyendim ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

merhaba hanımlar aşçılık meslek yüksek okulu mezunu olarak bu önerimi dinleyin mısır unundan beşamel sos yapmayı
hiç ddüşündünüzmü enfes oluyo ayrıca bu sosu fırında makarnalarınızın üstüne de kullanın

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin