SADE KURABİYE'YE BAL VE SUSAM DOKUNUŞU :)
Aslında bu kurabiye için söylenebilecek çok da fazla bir şey yok. Başlık yeterli :) Çoğumuzun bildiği, zaman zaman, zencefil, tarçın vs. gibi baharatlar ile zenginleştirdiği sade kurabiye hamuru.
Hem lezzetli olması, hemde pişerken şeklinin değişmemesi nedeniyle siparişlerimde de tercih ettiğim bir tarif. Ek olarak, birde olmazsa olmazım, portakal kabuğu rendesi...
Daha önce, kullandığımı belirttiğim tariften farkı, içinde nişasta olmaması. Şeklinin değişmemesinin nişasta ile bir ilgisi varmı bilemiyorum ama ben olduğunu düşünerek artık eklemiyorum.
Tarif; Sn.Ayşe Tüter'e ait. Benim tarifi uygularkenki hatam susamı az kullanmam oldu. Önerim; balı sürdürdükten sonra kurabiyeyi tamamen susamla kaplamanız.
Kurabiyeler susamın azlığına rağmen, hafta sonu grubundan geçer not aldı :) En az vişneli mekik'ler kadar ilgi gördü. Bu nedenle sizlerle paylaşmak istedim :)
Malzemeler
- 125 Gr. Tereyağ yada Margarin
- 3/4 Su Bardağı (1 Bardaktan 1 parmak eksik) Pudra Şekeri
- 1 Adet Yumurta
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Zencefil
- 2 Yemek Kaşığı (un gibi çekilmiş) Fındık
- 1 Çay Kaşığı Karbonat
- 2,5 Su Bardağı Un
Yapılışı
- Öncelikle yağı çok kısık ateşte eritin ve soğutun.
- Pudra şekeri ve yağı çırpma teli ile iyice karıştırın.
- Fındığı ekleyin ve çok az karıştırın.
- 2 su bardağı un, karbonat ve zencefil'i karışımın üzerine eleyin, yumurtayıda ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
- Kalan unu, kaşıkla yavaş yavaş hamur toparlanana kadar ekleyin.
- Hamuru 20-30 dk. buzdolabında dinlendirin.
- İstediğiniz bir kalıpla yada çay bardağı ile kesip, şekil verin.
- Hafif yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Üzerlerine bal sürün. (Ben bu iş için işaret parmağımı kullandım:)
- Bolca susam serpin.
- Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında 18-20 dk. pişirin. Fırından çıkınca, ızgara tel üzerinde soğutun.
Benzer Tarifler;
& Annemin Tarifi ile; Susamlı Kurabiye
18 yorum:
ellerinize sağlık...lezzetli ve pratik bir tarife benziyor..en kısa zamanda denicem..sevgilerimle..
Mügeciğim harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler..
ellerinize sağlık enfes bir kurabiye sevgilerimle
Çok teşekkürler paylaştığınız bilgi için, lezzetli görünüyor :)
Ellerinize sağlık sevgiler
Ellerine sağlık canım.Nefis görünüyor.Sevgiler...
daha once buna benzer bir kurabiye denemistim tam aynisi deyil nedense onun hamuru pisince cok kuru olmustu
ellerine saglik gercekten cok ic acici ve cokta basitgibi evlerimizde hemen hemen tum malzemeler var
ben nedense fazla kurabiye yapmiyorum sanki bana cok ugrasicakmisim gibi geliyor ama bu tarifte fazla ugrasmaya gerekmiyor sanirim cocuklar icin deniyecegim paylasim icin tesekurler..
birseyd daha nasil yumusakmi pistikten sonra yoksa sertmi?
susamin hep tuzlularda kullanilmasina inat farkli bi tat denemeye de.ger
susamlı kurabiyeleri çok seviyorum acayip lezzet katıyo.o yüzden bende üzerine bol bol dökülmesi taraftarıyım:)
ellerinize sağlık ..
himmm.. siyah fon :D sasirtici :P
Çok güzel bir sunum,bayıldım bunlara ma tatmak isterdim:)
HArika bir kurabiye tarifi. Ellerine sağlık.
mügecim ellerine saglık harikalar rica etsem çerkez tavugu tarifide yayınlayabilirmisin öpüyorum canım
NEfiissss hattaaa süüpperrr!!!
Sevgiler,
Evren
maşallahınız var.her açıtığımda yeni şeyler görmek beni çok mutlu ediyor. ellerinize sağlık yakın zamanda denemek istiyorum.
Mügecim ben Aysenur senin iş yeri komşun. Bu kurabiyeyi denedim ve çok güzel oldu. Ama evde susam olmadığı için ben kurabiyenin üstüne susam ve bal koymadım ayrıca şeklinide küçük toplar gibi yaptım. Bu şekilde de bence çok güzel bir kurabiye oldu. Yapımıda çok kolay. Tarif için teşekkürler.. (Ayşenur Baştürk)
Müge Hanım merhaba,
Bu kurabiyeyi c.tesi gelecek misafirlerime yapmak istiyorum. Cumadan yapıp pişirsem sizce olur mu? Teşekkürler
Ahu Hanımcım
Elbette olur.
Kabın üzerini strech film ile kaplarsanız bir kaç gün taze kalıyorlar.
Sevgilerimle...
Merhaba,
Demin blogunuzu neredeyse kapatacagnızı okudum ve çok üzüldüm. Yeni evliyim ve blogunuzda ki birçok şeyi denemek için çok heyecanlıyım. Siz annem gibisiniz. Aramayıp tarif aldığım. Beni de hünerli bir hale getirdiniz:) Çok yaratıcı birisiniz, blogunuz da çok keyifli, çok uzun zaman olmadı blogunuzu tanıyalı ama arşiv niteliğinde burası, hiç kapatmayın, gönül ister ki yeni paylaşımlar olsun ama her zaman bir durak ya da mola oluyor. Bu tarifi denedim en son ve edekurabiye kabgası çıktı. bir tepsi yetmedi:( ellerinize sağlık..
Yorum Gönder