04 Haziran 2008

Beş Çayı Sofrası

Teyzelere Beş Çayı

HEM ÖĞLE HEM AKŞAM YEMEĞİ :)
Beş çayı sofraları bu anlamda çok kurtarıcı değilmi? Neredeyse tek öğünle bir günü geçiştirebiliyorsunuz. Gündüz "akşam üstü çok yerim şimdiden karnım doymasın, hem tok gidersem ayıp olur" diye düşünüp bir şey yemeyiz, akşam üstü de o kadar çok yerizki, gece yatana kadar acıkmayız :) Ben bu yüzden akşam üstü sofralarını ayrı bir severim :)
Cumartesi günü, evimizde annemin tarafını :) yani teyzelerimi ve kuzenlerimi ağırladım. İki bebeğin, tüm büyüklerin sesini nasılda bastırabildiğini, bebekli annelerin bir sofrada en fazla on dakika oturabildiğini, bebeklerin sürekli; emzirme, uyuma, alt değiştirme döngüsü içinde olduklarını öğrendim. Sanırım, uzun uzun sofrada oturup sohbet ettiğim, kendi dilediğim saatlerde uyuduğum ve gezme saatlerimi kendime göre ayarladığım bu günlerin kıymetini bilmeliyim:)

Teyzelere Beş Çayı

Yakın zamana kadar misafir ağırlamayı en çok blogum için seviyordum, hep yeni tarifler deniyordum çünkü ve her sofradan en az dört beş tane, blogu bir kaç hafta idare edecek tarif çıkıyordu:) Son zamanlarda, misafirlere genellikle sık sık yaptığım ve beğenilen tarifleri yapıyorum, hem "geçen sefer yediğimiz kurabiyeden yine yap" gibi siparişler aldığım için:) hemde eşimin "bir yediğimizi bir daha yiyemiyoruz" sitemleri yüzünden :)

Misafirler geleceğini cuma gecesi saat 10:00'da haber verdiği için, zaten çok oyuncaklı bir şeyler yapma şansım yoktu. Ağırlıklı olarak buzluktaki stokları devreye soktuğum, benimde sadece patates salatası, pasta ve ekmek yaptığım çok pratik bir sofra oldu.

Soframızda nelermi vardı ?

Teyzelere Beş Çayı

Malzeme eksiğimden dolayı, Patates Salatası'nda yine kolaya kaçtım :) Patatesleri haşladım ve sıcakken üzerine zeytinyağ, limon suyu, tuz, karabiber, kırmızı biber ve kuru fesleğen ekleyerek karıştırdım. 1 Adet kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ile ovdum, servis etmeye yakın taze nane ve maydanoz ile birlikte salataya ekledim, çok pratik ama lezzetli bir salata oldu.

Patates Salatası

Diğer Patates Salatası Tarifleri;

13 yorum:

Unknown dedi ki...

Mügecim ellerine sağlık hepsi birbirinden güzel şu çocuklu annelerin bir sofra başında 10 dak. fazla oturamaması kısmına katılıyorum benimde gözümün önünde canlı örnekleri var dediğin gibi bu zamanlarımızın kıymatini bilmeliyiz.Malesef bizdede bir yediğin şeyi bir daha yiyememe sorunu var çünkü tekrar aynı şeyi yapmayı sevmiyorum bende yani eğer bir şeyler yapacak isem bu farklı ve yeni bir tat olsun istiyorum.Ama dediğin gibi çok beğenilen şeylerde tekrar tekrar isteniyor.
Sevgiler...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Müge'cim yine yeni ve güzel bir sofra :) Ellerine sağlık, herşey çok güzel.. Peçeteler çok hoşuma gitti, fotoğrafı büyütüp yakından inceledim, ilham aldım :) Teşekkürler! Bu arada bence bu günlerimizin kıymetini bilmeliyiz, ne kadar özgürüz değil mi?

Aybike Ceylan dedi ki...

Muge'cigim,

Her seferinde bu harika sofralarina, agzimizin suyu aka aka bakiyoruz. Ellerine saglik, hersey cok guzel.

Sevgiler ve guzel bir gun dilegimle.

fidaneli dedi ki...

ahh ahh sofraya bakın hele:) hersey muthıs muge cım.. ama sen neden sımdı bebeklı annelerın zorlu yasamlarından soz ettınkı bacım yaww ben o kısmı hıc dusunmezken:) aklıma soktun sımdı bak:)

Adsız dedi ki...

mügecim sana diyecek birşey bulamıyorum muhteşemsin sen harikalar yaratıyorsun sofralrının düzeni her zaman ki gibi harika canım anne olunca karnını doyuramıyorsun uykunu uyuyamıyorsun herşey yarım kalıyor ama allah isteyen herkesi evlat sahibi yapsın annelik duygusu tattırsın canım öpüyorum seni

Yemekbahane dedi ki...

Adaş şekerim..
Sen gece saat 10 da arayan misafirlerine neler yaptın yine böyle? Ellerine sağlık şekerim.

Sevgiler
Müge

maksat pasta dedi ki...

Merhabalar ben maksatpasta dan bugün profiterol tarifinizi denedim gerçekten çok güzel oldu bende sitemde yayınlamak isterim ama size sormadan yayınlamak istemedim...öncelikle teşekkür ederim bu güzel tarif için,ellerinize sağlık...SEVGİLER...maksatpasta.blogspot.com

zarpandit dedi ki...

ay bakmadım valla acıkçam die sofraya haber getirdim komşşuuu:)
canım bi proje için anket düzenliyoruz blogumda yayınladım tıklarsan sevinirim:)

maksat pasta dedi ki...

Tekrar merhabalar Müge hanım öncelikle ilginiz ve ziyaretiniz için teşekkürler...Bu arada pastayı beğenmenize çok sevindim...sevgiler..Gülşen

HÜLYA dedi ki...

merhaba canım sevgilerimle bereber etkinlik davetiyemide bırakıyorum...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 25
strong>http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.

Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler…

MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,

9 Haziran 2008 (pazartesi) -22 Haziran 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 25 Ev Sahibeliğini http://buramburam.blogspot.com/ Yani ben :) yapacağım…

Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.


Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için birbirimizi daha iyi tanımak ve yeni yeni dostlar edinmek için sizleri etkinliğimize bekliyorum canlarım. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.


Tariflerinizi hazırladığınızda “Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 25” Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarak bildirmenizi rica ediyorum.

En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.

Pazar günü programım olması sebebiyle bugünden itibaren davetiyelerinizi göndermeye başlıyorum elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum atladığım , gözden kaçırdığım arkadaşlarım olursa şimdiden özür diliyorum buradan tekrar söylüyorum herkes davetlidir. Hepinizi etkinliğimize bekliyorum canlarım… beni yanlız bırakmayın oluuuurmuuu :(

Not: Tarifleri pazartesi sabahından itibaren yayınlayacağım canlarım. Şimdiden herkese teşekkürler...

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Müge'ciğimmm,

Gece haber veren konuklara böyle muhteşem bir sofra hazırladığına göre, ben şimdiden haber vereyim; geliyorum:))

Ellerine sağlık canımmm,

Sımsıcak sevgiler.....

Adsız dedi ki...

selam siteyi söyle bi dolasiym dedim ve mest oldum gercekten cok guzel tarifleriniz var ve anlatim sekliniz cok hos.
ellerinize saglik...

Yunkabu dedi ki...

Yemek takimina bayildim. Rengarenk !

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin