BOL SÜSLEME SEÇENEKLİ BİR TART HAMURU...
Bu tartın hamuru inanılmaz lezzetli. Kıtır kıtır bir kek yada nazik bir kurabiye yiyormuş gibi hissediyorsunuz, hatta içinde hiç çikolata olmamasına, sadece kakao olmasına rağmen, bana çikolata yiyormuş hissi verdi. Çok değişik hisler yaşatan bir hamur kendisi :)
Hamuru benim yaptığım gibi mini tart kalıplarına döşeyip, üzerini istediğiniz bir malzeme ile; evde hazırlayacağınız bir krema, muzlu, vanilyalı puding yada istediğiniz bir cremole çeşidi ile doldurabilirsiniz.
İki su bardağı süt ile biraz koyuca pişireceğiniz beyaz yada normal çikolata sos da nefis oluyor. Ben bir kez, çikolata sos ile bir kezde cappicunolu cremole ile yaptım. Hatta aynı hamur ile bir kez de kurabiyeler yapıp, uçlarını eritilmiş çikolataya batırmayı düşünüyorum.
Malzemeler
- 1,5 Su Bardağı Un (200 gr.)
- 2,5 Yemek Kaşığı Toz Şeker (75 gr.)
- 3 Yemek Kaşığı Kakao (45 gr.)
- 2-3 Yemek Kaşığı (soğuk) Su
- 125 Gr. Tereyağ (yada Margarin)
Yapılışı
- Toz şeker ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını yoğurun. Kakaoyu, suyu ve azar azar unu ekleyin. Biraz sertçe bir hamur yoğurun. Üzerini örterek buzdolabında yarım saat dinlendirin. (Tüm tart hamurlarının ortak püf noktası soğuk olması, hatta kalıplara yerleştirme sırasında hamurunuz ısınırsa, fırına vermeden önce bir süre daha buzdolabında bekleterek soğutun)
- Tart kalıplarınızı, bir fırça yardımı ile tereyağ yada margarin kullanarak yağlayın. Hamuru tezgahta açarak kalıbınızın içine yayın. 180 derecede 20-25 dk. pişirin. Fırından çıkınca, kalıptan çıkararak ızgara tel üzerinde soğumasını sağlayın.
- Hemen hemen tüm tart tariflerinde, hamurun üzerine yağlı kağıt koyup, bir avuç bakliyat serpin deniyor, kabarmaması için. Ben her zamanki üşengeçliğim ile bu işlemi yapmadım, biraz kabardı ama içini doldurabileceğim kadar bir derinliği vardı.
- Bu ölçüde malzeme ile yaklaşık 8-10 cm. çapında 4 adet tart elde ettim.
19 yorum:
Ben sana yorum yazarken sen tarif eklemişsin yorum yazmadan geçemedim.Bayıldım tart hamuruna.Eline sağlık.
Yorum yazarken tarif eklemişsim.Yorumsuz geçmek istemedim.Eline sağlık süper olmuş.Bu sırada bu ikinciyorum yazışım.Aynı tarife.Yorum kaydedildi demeyince yeniden yazdım.
Mügecim bu kadar beğendiğine göre bu tarifi denememek olmaz diye düşünüyorumEllerine sağlık...
Çok heybetli ve lezzetli görünüyor Müge şekerim. Ellerine sağlık !
Artık sayfana bahar gelsiiiinnnnn !
Sevgili Muge
Sayfan cok hos olmus guzel gozukuyor.
Artik tamamen yaz gelsin ve boyle olsun heryer....
Sevgilerimle......
mmmmmmm çok güzel görünüyor,gel beni ye diyor :))
aaa ben ana sayfaya bakmamışım Mügmüg yazmış bile ee hünerli bayan yazar elbet. Ellerine sağlık canım mini mini olmasıda sevimli hale getiriyor.
Nefis görünüyor.
Akşamın bu saatinde canım çekti.
Ellerine sağlık Müge'ciğim.
hamuru tarif edişin beni çok güldürdü adaşım sen çok yaşa...bu arada sayfana bahar gelmiş gözümden kaçtı sanma...
ellerine sağlık
Ellerine saglik Muge'cigim, cok ama cok guzel olmus.
Asagida ki kurabiye de ilginc geldi, bakmaya gidiyorum.
Sevgilerimi gonderiyorum.
ELLERİNE SAĞLIK CNM NEFİS GÖRÜNYOR
Mügecim tart çikolata gibi görünüyor. Nefis olmuş. Mini tart kalıbım yok, edinince deneyeceğim ilk tarif bu olacak. :)
Ellerine sağlık. Bloga da bahar gelmiş, süper olmuş. Opuyorum. :)
Mügecim,
Mini tart'ın çok nefis görünüyor, ellerine sağlık canım.
Sayfana bahar gelmiş,çok hoş olmuş.
Sevgiler..
Fulyacım;
Çok teşekkür ederim ziyaretine ve linklerine eklemene. Bende seni fırsat buldukça ziyaret ediyorum. Sevgilerime canım.
Zerrincim;
Dene canım, eminim beğeneceksin. Benden tam not aldı, hemde tart yapmanın bütün gereklerini yerine getirmediğim halde. Öperim.
Burçin şekerim;
Teşekkürler.
Bu arada aslında 1 nisanda bahar gelecekti sayfama ama madem senden talep geldi, hemen değiştiriyorum:) Öperim.
Sevgili Banu;
Çok teşekkür ederim. Ben en çok baharı seviyorum, yaz sıcak oluyor:)
Suzi;
Sende gel ye o zaman, tutanmı var:) Özledik valla.
Edacım;
senin kadar olmasada sık güncelliyorum sayfamı canım, bu arada mügmüg nerden geldi aklına alem hatun:)! Arkadaşlar arasında adım Müg'tür benim, içine mi doğdu yoksa. Öperim seni.
Hülyacım;
Canım çekti yorumu beni üzüyor:( En kısa zamanda deneyip beğenirsin umarım canım.
Adaşım;
Hiç gözünden kaçarmı senin, akıllı adaş:) Hem tarif hemde sayfa için teşekkürler canım.Öperim.
Aybikecim;
Her ikiside gönül rahatlığı ile önereceğim lezzetler oldu, şimdiden afiyet olsun diyebilirim, sevgilerimle canım.
Semracım;
Çok teşekkür ederim, sevgilerimle.
Fadimeciğim;
Gerçekten tadıda çikolata gibi. Mini tart kalıbına gerek yok, herhangi bir fırına dayanıklı kaba, hatta borcam kapağına bile döşesen olur. Senin yaratıcılığına kalmış, öperim seni şekerim.
Ebrucum;
Çok teşekkür ederim canım, sayfayı beğenmenede çok sevindim. Sevgiler.
Selam.Sitenizde herşey çok güzel...Benim ricam tuzlu tartölet tarifi vermeniz mümkünse tabi...tşk ederim...
OYA
Ay şekerim hakkaten çok tatlı duruyor. Seni de yerim tarifini de :P
yaptım,afiyetle yedimmmmmm:)
teşekkür ederim canım ve ellerine sağlık..
merhaba Müge hnm;
Sizi beğeniyle takip ediyorum.mini tartı 26 cmlik borcam tart kalıbına yapsak hamur ölçüleri aynı mı olur ayrıca kremasını kaç su bardağı sütle hazırlasam sizce 3 su bard.sanırım fazla gelir değilmi?Sevgiler..
Sn. Özgür Baykal;
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Tartı aynı ölçüler ile 26 cm.lik kalıpta da yapabilirsiniz.
Kremayı da aynı ölçüler ile pişirebilirsiniz, fazla gelmez belki bir kase kadar ya artar ya artmaz onu da puding olarak yersiniz :)
Şimdiden afiyet olsun.
Sevgiler.
Yorum Gönder