14 Ocak 2008

Kahvaltı Sofrası

Pazar Kahvaltısı

PAZAR KAHVALTISI...
Bu cümleyi daha öncede defalarca söyledim biliyorum ama bir kez daha söyleyeceğim.
Blogları gezerken en çok sofra görüntüleri görmeyi seviyorum, özelliklede kahvaltı sofralarını... Çünkü kendimi bildim bileli yemek hazırlamaktan değil, kahvaltı ve beş çayı sofraları hazırlamaktan çok hoşlanırım.
Komşu blogları gezerken, sofraları dikkatlice inceler, hatta fotoğrafı büyütüp her detayı aklıma yazmaya çalışırım, özellikle Portakal Ağacı'nın sofra görüntülerine bayılırım.
Bu konuda bilgisayarımda -değişik fikirler- diye bir klasör bile oluşturdum:) Beğendiğim görüntüleri kaydediyorum. Bu görüntüler sayesinde evlerimizde her zaman hazırlanan sıradan yiyecekleri bile farklı sunumlar ile sunmak mümkün oluyor.
Bende benim gibi düşünenler mutlaka vardır diye, genellikle kahvaltı sofralarımızı sizlerle paylaşıyorum.
Bu sofrayı pazar günü bize kahvaltıya gelen arkadaşlarımız için hazırladım. Kahvaltı hazırlamak her ne kadar oyuncaklı bir iş olsada ben hiç yorulmadan ve çok zevk alarak hazırlıyorum.

Pazar Kahvaltısı

Soframızdakiler;
  • Klasik kahvaltı çeşitleri
  • Portakal Reçelli Turta
  • Çaylı Kek (Muffin şeklinde)
  • 7 Tahıllı ve Geleneksel Beyaz Ekmek (Söke Un Karışımları ile)
  • Kaşarlı-Sucuklu Milföy
  • (Milföy hamurlarını fırında sade olarak pişirdim. Sonra üzerlerine, bir dilim kaşar ve sucuk koyarak, kaşar eriyene kadar fırının ızgara kısmına koydum.)
  • Salamlı-Kaşarlı ve Paprika'lı Kanapeler
  • (Kanapelerin üzerine ise sadece paprika sosu sürdüm, aslında kendim çemen hazırlamak istedim ama yetiştiremedim. Salamlı - kaşarlı kanapeyi yaparkende kaymaması için ekmeğin üzerine ince bir tabaka mayonez sürdüm.)
  • Patates Topları

Portakallı Turta

PORTAKALLI TURTA
Daha önce bir kaç kez böğürtlen reçeli ile yaptığım ve çok beğenilen turtayı bu kez portakal reçeli ile yaptım. Temel tarif burada, siz istediğiniz çeşit reçel ile yapabilirsiniz ama portakal yada vişne, böğürtlen gibi biraz ekşi ve baskın aroması olan reçeller ile yapmanızı öneririm. Örneğin ayva reçeli ile çok iyi olmuyor.

Patates Topları

PATATES TOPLARI...
Bu patates toplarını ne zamandır denemek istiyordum, pazar günü herhangi bir tarife yada ölçüye bakmadan, göz kararı ile yaptım. Çok da güzel oldu.

Malzemeler

  • 2 Adet (iri) Patates
  • 1 Yemek Kaşığı Krem Peynir
  • 2 Yemek Kaşığı (rendelenmiş) Kaşar
  • Tuz

Yapılışı

  • Patatesleri haşlayın, irice 3-4 parçaya bölüp, peynirler ile birlikte iyice ezin.
  • Patatesin sıcaklığı ile peynirler eriyor ve nefis bir patates püresi haline geliyor. Karışım soğuyunca, elinizi hafifçe ıslatarak, yuvarlaklar yapın ve kırmızı biber, maydanoz, havuç veya çörek otuna bulayıp servis yapın.

35 yorum:

Efuli dedi ki...

Merhaba Müge bende senin gibi sofra düzenlerine daha bir dikkatli bakıyorum,senin sofranda çok güzel olmuş özellikle kanepe sunumun benim için bir alternatif oldu.

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Ne güzel renkli bir sofra...Ne güzel özenli hazırlanmışsın,süpersin....Öptüm,sevgiler...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ahh ah şimdi o sofrada olup şöööyle güzel bir sohbet eşiliğinde hepsinin tadına bakmak vardı. Ellerine sağlık Müge şekerim, döktürmüşsün yine. Sunum 4x4 olmuş.
Sevgiler kocaman...

Yemekbahane dedi ki...

Ohh ohh harika ... O köşedekiler bize kısmet olamayan mamalar mı :(
Afiyet olsun adaşım ...
Yine döktürmüşsün ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

Senin resimde altta kalmaz gayet şık dekore etmişsin mamalarda leziz ellerine sağlık canım

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Müge benimde en sevdiğim kahvaltı sofralarıdır hem harika yiyecekler hem uzun sohbetler harika bir masa kurmuşsun ellerine sağlık
Sevgiler

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Müge'cim o masada bende olsaydım dedim içimden.Bayılırım kahvaltıya.ellerine sağlık.

serinmavi dedi ki...

Çok güzel hazırlamışsın canım ,ellerine sağlık.Pazar kahvaltıları bizim içinde çok özel....Selamlar..Sevgiler....

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Muge'cigim,

Ne kadar ozenli bir sofra olmus, misafirin olmak isterdim:)

Sevgiler

Delfina ; dedi ki...

Mügecim süper görünüyor,ellerine sağlık...benim de değişik fikirler klasörüme sofraların sürekli ekleniyor canımm...

Bocuruk dedi ki...

Müge'ciğim,
Kahvaltı sofran muhteşem. Misafirin olmak isterdim:) Senin özellikle servis tabaklarına bayılıyorum ben. Çok zevklisin. Benimle de çok uyuşuyor zevklerin o nedenle senin sofralarını da ben fotoğrafı büyüterek inceliyorum:))
Bu arada dün yazdığın yorum tam vaktinde işe yaradı. Bugün erkek kardeşimin doğumgünü. Ve ben senin yorumun üzerine damalı pastadan bir doğumgünü pastası yaptım ona. Pandispanya beni hiç mi hiç üzmedi. Halkaları ve yuvarlağı çok kolay çıkardım. Bu akşam da tadacağız bakalım. Teşekkürler canım:)
Sevgilerimle...

Gönül dedi ki...

canım benim harika masa hazırlamışsın...benimde çok önemle üzerinde durduğum bir konudur masa düzeni...masadaki taşlar mumlar offf bi misafir gelsede masa hazırlasam ehehehehe:))) ellerine sağlık gülüm..sevgilerimle

Yasemin dedi ki...

ah portakalli tartlarim aaahhh.. neye niyett neyee kismett...
sofra harika ama benim favorim kanepeler :) yani hic isin gucun yok otur salamlari peynirleri kes bic :)) ellerine saglik gulooo!!

cekirdeksizuzum dedi ki...

ben de bayılırım pazar kahvaltılarına. hele de böyle bir sofrada olursa keyfine doyum olmaz. ellerine sağlık.
sevgiler...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

benim gözüm arka köşede ki portakallı turtada:)

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Efuli;
Ne mutlu bana, bende komşularımı gezerken hissettiklerimi size de hissettiriyorsam (tekerleme gibi oldu) Çok sevindim sana fikir verdiğim için. Sevgiler.

Suziciğim;
İnşallah en kısa zamanda sizin için de hazırlarım böyle bir sofra. Özledim valla. Öperim canım.

Burçin şekerim;
Ne demek! En kısa zamanda ayarlayalım bencede. Şöyle uzun uzun sohbet edelim, yiyelim içelim. Evet evet yapalım bunu...Öperim canım.

Adaşım;
Bildiniz 10 puan:) Kime niyet kime kısmet:) Ama bu hafta yine yapacağım kısmetse. Keşke sende olsaydın:(

Sevgili Eda;
Bayılıyorum senin bu konuşma tarzına, çok teşekkür ederim canım, senden iltifat almak çok hoş.

Sedacığım;
Bende en çok kahvaltı sofralarını seviyorum, hem hazırlamasını hemde uzun uzun oturuluyor olmasını. Aynı düşünüyoruz. Sevgiler canım.

Semracım;
Ne mutlu bana sana böyle hissettirdiysem. Her zaman beklerim canım. Sevgiler.

Oyacığım;
Bilmezmiyim, senin bir kahvaltı sofran vardı hala gözümün önüne geliyor. Süperdi, bende nacizane bir şeyler yapmaya çalışıyorum işte. Sevgiler canım.

Aybikeciğim;
Bu yıl istedik ama denk getiremedik. İnşallah önümüzdeki yıl geldiğinde yüz yüze görüşmek kısmet olur. Öperim canım.

Arzucuğum;
Bu yorumunla beni ne kadar memnun ettiğini inan tahmin bile edemezsin.! Nasıl motive oldum anlatamam. Çok teşekkür ederim canım. Sevgiler.

Elvancığım;
Tabak seçimlerimizi beğenmene çok sevindim. Bu konuda eşim çok başarılı, fotoğraf gözüde olduğu için uygun ve hoş seçimler yapıyor. Pandispanyayı içim çok rahat öneriyorum, uzun denemeler sonucunda keşfettim. Seninde memnun kalmana çok sevindim. Kardeşinin doğum gününü kutlarım canım.

Gönülcüğüm;
Benim yemek yapmakla hiç aram olmadığı için, mumlar, taşlar falan ilgimi çekmiyor:) Akşam yemeği masası için daha uygun sanki. Gerçi taşlar günün her saatinde olur. Dur sen güzel bir fikir verdin bana bak şimdi:) Öperim yeavrim:))

Yaseminim;
Bence de ya! Akşamdan sabaha ne olacağımız belli değil derler ya, çok doğru. Turta fırına girmeden gideceği yer başka idi oysa:( Olsun sağlık olsun, ben yine yapacağım merak etme cicim. Öperim seni.

Sevgili cekirdeksizüzüm;
Hepimizin ortak noktası kahvaltı galiba, yorumlardan bu anlaşılıyor.:) Beğenmene çok sevindim. Sevgiler canım.

Pınarcım;
Söyleme böyle içim cız ediyor valla:( Turtayı sen istediğin için yapmıştım biliyorsun ama kısmet olmadı. Bu hafta yeniden yapacağım hem de mini mini.. Hep birlikte yiyeceğiz inşallah. Öperim canım.

gülriz dedi ki...

Mügeciğim, masa yine muhteşem; ellerine sağlık şekercim.

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık. kahvaltıya bayılırım. böylesini hiç kaçırmam. gerçekten çok hoş olmuş.

Bocuruk dedi ki...

Müge'ciğim,
Pasta enfesss olmuş enfesss:) Çok teşekkür ederim canım benim. Herkes o kadar beğendi ki. Çok hafif bir pasta olmuş dediler. Damalı yaptığım için iki ayrı kek pişirdim aynen senin gibi yaptım. Çok yüksek gösterişli bir pasta oldu. Bu sabah işyerindeki arkadaşlarımıza bile getirdim. Bol bol övgü aldım. Yarısı senin:))
Sevgilerimle...

Bocuruk dedi ki...

Müge'ciğim,
Kekleri aynen senin yaptığın gibi portakal suyu ile ıslattım. Bir paketten beyaz çikolatalı sos hazırladım. Halkaları ve yuvarlakları bu sosla birleştirdim. Anneme ve kızkardeşime kakao dokunduğu için sadece pandispanyada kakao kullandım. 2 paketten krem şanti hazırladım. 1 paketten de ahududulu-çilekli pasta kreması. Bunları da dönüşümlü olarak sürdüm. En üste ahududulu-çilekli den yanlara ise beyaz krem şantiden sürdüm. Yalnız sizler kadar güzel süsleyemedim. Fotoğraf aldım ama istediğim gibi olmadı. Yine de sayfamda yayınlamayı düşünüyorum. Beni en mutlu eden şey halkaları ve yuvarlakları çok kolay çıkarmam ve kullanmam oldu. Pandispanya beni hiç üzmedi yine. Yani Müge'ciğim sayfanın isminin hakkını sonuna kadar verdiğini düşünüyorum:)
Sevgilerimle...

Damak Tadı dedi ki...

Masa çok zengin ve nefis yiyeceklerle donanmış yine Müge'ciğim..Ellerine sağlık..

Sevgiler

Unknown dedi ki...

Mügecim ellerine sağlık kahvaltı sofrası diyipte geçmemek lazım gerçekten zahmetli oluyor ama güzel bir pazar sabahı kahvaltı sofrası başında saatlerce oturmakta bir o kadar zevkli...
Desteğin için t. ederim...Blog ailesi olarak bu gibilere fırsat vermiyelim lütfen...

Ferah Gülşen dedi ki...

Müge'ciğim nasıl özendim şimdi o kahvaltıya. En sevdiğim öğündür kahvaltı. Bir de böyle özenli bir masada olursa değmeyin keyfe. Bende en yakın zamanda bir kahvaltı organize edeyim bari. Misafirlerle daha bir keyifli oluyor. Eline sağlık.

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim,
o güzel kahvalti masasinda bende olmak isterdim, ne yalan.

Masa düzeni ve hazirlamis oldugun hersey harika.

Bir sorum olacak:
Bu güzel tabaklari IKEA'dan mi aldin? Cünkü orada da buna benzer servisler var, ondan sordum.

Selamlar canim ve öpüyorum..

Tuğba dedi ki...

Müge'cim,
Bende dün bir kahvaltı sofrası yayınladım sitemde.
Bakalım beğenecek misin:)
Portakal ağacının sofra fotoğraflarına ben de hayranım.Eğer vaktim olursa ben de peçeteleri şekil yapmaya çalışıyorum:)
Ellerine sağlık,herşey mükemmel gözüküyor..
sevgilerimle..

NiNo dedi ki...

nefis olmus ellerine saglik canimcim

Müge Hüner dedi ki...

Gülrizcik;
Çok teşekkür ederim, en kısa zamanda birlikte böyle bir sofrada beraber olalım canım. Öperim.

Sevgili Oburfil;
Çok teşekkür ederim, güzel sözlerin için.

Elvancığım;
Sana toplu bir teşekkür:)) Soframı beğendiğin, ve pandispanyalarımı bir bir deneyip beni böyle güzel sözler ile havalara uçurduğun için. Çok teşekkürler canım, öperim.

Gülcüğüm;
Dün sana gelip yazdığım gibi, kalplerimiz hep karşılıklı şekerim. Öperim.

Zerrinciğim;
Aynen dediğin gibi, kahvaltı sofrası hazırlaması çok oyuncaklı ama hemen yiyip kalkılmadığı, uzun uzun sohbet edildiği için değiyor yorgunluğa. Her zaman yanındayım canım, hiç canını sıkma. Öperim.

Ferahcığım;
Misafirler yaşadı desene:) Eminim süper bir kahvaltı döktüreceksin onlara. Öperim canım.

Kevserciğim;
Öncelikle çok teşekkür ederim. IKEA da ben ne zaman gitsem pekde alacak bir şey bulamıyorum, yani bana biraz sıradan geliyor orası. Bizim favorimiz Paşabahçe ve Mudo Concept. Sürekli ürünlerini yeniliyorlar ve her gittiğimizde mutlaka alacak bir şey buluyoruz. Öperim.

Tuğba;
Şimdi geliyorum seni ziyarete, çok teşekkür ederim canım güzel sözlerin için. Sevgiler.

Ninocum;
Sen dersten kaytarıp blogmu geziyorsun bakiyim:) Çok teşekkürler canım, öperim.

Frihetsgudinnan dedi ki...

tarifleriniz cok guzel hepsini deniyecegim..

Müge Hüner dedi ki...

Frihetsgudinnan;
Çok çok teşekkürler, şimdiden ellerinize sağlık.

lezzetbuketi dedi ki...

Harika bir sofra, benimde en büyük zevklerimden biri sofra dekore etmek, güzel sofralar ayrı bir ilgimi çekiyor o yüzden :) Ellerinize sağlık, kanepeler ayrı bir güzellik ve benim favorim. Hepsi muhteşem.Sevgiler..

Adsız dedi ki...

selamlar hünerli ve bol çeneli bayanlar...icraatinizi gösterin, laklak yapmayı bırakın yaav..sofralar iyi ama tariften çok laklak var yaani..kolay gelsin..

Adsız dedi ki...

Çok hoş gözüküyor canım. Kızım görünce anne bana da yap dedi. Gerçekten harika olmuş.

Adsız dedi ki...

ben 14 yasındayım okuldan geldıgımde annem evde yoktu bende kendıme kahvaltı hazırlamak ıstedım ınternetten muge ablanın kahvaltılarını buldum ve yaptım bu patates topları cook guzel ellerınıze saglık ama benım yaptıgım muge ablanın yaptıgı gıbı olmadıgı kesın herkeze burayı tavsıye ederım hatta ben bu yorumu patatesler haslanırken yazdım bu patates toplarını anem gelınce onada tattırdım oda cok begendı ve artık aksam yemeklerını kahvaltıları buradan yapıyoruz burayı kuran herkeze tesekkurler en cokta muge abla sana...

seyabb dedi ki...

Muhteşem...

TUĞBA MUTFAKTA dedi ki...

Gerçekten çok güzel görünüyor bende "TUĞBA MUTFAKTA"isminde yeni blog açtım her gördüğüm güzel sofra dikkatimi çekiyor.Bu güzel sofrayı görünce dayanamadım ve bir yorum da ben yazayım istedim ellerinize sağlık..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin