30 Nisan 2013

Yemek Zevki Dergisi Mayıs Sayısına Konuk Oldum. :)

kolaj

BİR KEZ DAHA BASINDA HÜNERLİ BAYANLAR :)
Aslında şimdi bu iki başlığın altına ne yazsam bilemedim.
İkisini okuyunca; Yemek Zevki dergisinin Mayıs ayı konuğu olduğumu anladınız zaten. :)
Olsun anlatayım ben yine de... :)

Nisan ayı başında zaten instagramdan gayet samimi olduğum:) sevgili İnci, bana sıcacık bir mail gönderdi.
Mayıs ayı sayısında -anneler günü olması nedeniyle- dergide klasik anne tariflerine yer vermek ve beni konuk etmek istediklerini söyledi.
Heyecanla kabul ettim ben de. :)
Açıkçası, hem konuk olacağım için, hem de klasik de olsa yeni bir kaç tarif deneyeceğim, mutfakta zaman geçireceğim ve sonrasında sizlerle paylaşacak yeni tariflerim olacak diye çok sevindim. :)
Bunun için annemin milyon dolar değerinde ki :) tarif defterini ödünç aldım, bir kaç gün iyice karıştırdım.
Ama sonra -bir Müge klasiği olarak- annemin en çok yaptığı, kendisinin tam bir klasiği haline gelen tariflerde karar kıldım.
Yeni olarak sadece şekerpare yaptım denebilir. :)

Neler hazırladığıma gelince; eğer söz konusu anne tarifleri ise ve ben anne tarifi yapacaksam; hiç değişmez iki tarifim vardır...
Biri; Mahlepli Tuzlu Kurabiye, diğeri; Havuçlu Kek...
Öncelikle hiç düşünmeden bu ikisini yapmaya karar verdim. :)

Sonra, annemin yıllardır her gittiği yere istek üzerine yaptığı; Un Kurabiyesi, düştü aklıma...
Hatta karar verince, blogumdaki tarifi ve üzerine yazdığım yazıyı açıp okudum, "ne yapsam anneminki gibi olmuyor" demişim altı yıl kadar önce... :)
Kendi kendime dedim ki; "Müge o günden bugüne çok şey değişti, sen artık büyüdün, yaparsın onun gibi" :)
Ve oldu da hakikaten, kurabiyenin tadına baktığımda yüzümün halini görmeliydiniz, tam Ratatouille filmi gibiydi. :)
Hatta fotoğrafları çeken Özgür bey; "başta un kurabiyesi olmak üzere her şeyi çok beğendim, ilk defa bir çekimde bu kadar çok şey yedim" deyince, tamamdır dedim. :)

Ilık Patates Salatası baz olarak annemin tarifi ama ılık kısmı benim eklemem, tarifini de basit falan demeyip yayınlayacağım. :)
Etsiz Yaprak Sarma nın dergiye konuk olması tamamen tesadüf, misafir sanatçı şeklinde... :)
Kayınvalidem sağ olsun, bizim dolaptan sarmayı, dolmayı eksik etmez, o günde vardı ve ben öğle yemeği olarak ikram etmek istedim ekibe :)
İnci; "bundan güzel anne tarifi mi olur, hemen çekime alalım kendisini" dedi...

Şekerpare tarifi; zaten uzun zamandır aklımda olan şu yaz sıcakları bastırmadan yapıp, yayınlasam dediğim bir tarifti.
Hakikaten çok güzel bir tarif, gerçi yaz birden bastırdı ama olsun, yayınlayacağım yine de...

Evet hanımlar şimdi ne yapıyoruz, hemen çıkıp bir Yemek Zevki dergisi alıyoruz, değil mi? :)

Yemek Zevki Dergisi & Mayıs 2013

20 yorum:

Adsız dedi ki...

Ayyy ne güzel bir çekim olmuş,tabiki yemek zevki dergisi hemen alınacak.İçindeki tariflere bakılacak ve beğenilenler yapılacak.Melekper

Nur... dedi ki...

Gene çok güzel şeyler çıkarmışsınızdır ortaya Müge hanım. Mutlaka çok güzel bir çekim olmuştur. Dergiyi hemen alıcam.

EBRUCA RENKLER dedi ki...

TEBRİK EDİYORUM.BAYILIYORUM TARİFLERİNİZE YAPTIĞIMDA ÖVGÜLER ALDIĞIMIDA BELİRTMELİYİM.ÇOK TEŞEKKÜRLER.ELLERİNİZE SAĞLIK.

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Tariflerinizi çok beğeniyorum. Hepsi birbirinden güzel ve lezzetli. Başarılarınızın devamını dilerim. Bloğunuzu takibe aldım. Bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle,
Sevgilerimle,

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Merhaba Müge hanım:)
Harika bir gün geçirdiğinize eminim:)
Resimler de bunu ispatlıyor zaten:)
Başarılarınızın devamını diliyor,sevgilerimi bırakıyorum...

gügüyle hersey dedi ki...

Tebrik ediyorum sizi,basarilarinizin devamini diliyorum
sevgilerimle..♥

Adsız dedi ki...

Un kurabiyesine bayilirim,sizin tariflerinize de bayilirim:) o mukemmel kurabiye linkini verdiginiz sekilde yapinca olusuyor mu? Yoksa bir kac ufak oynama oldu mu? Cevabinizi sabirsizlikla bekliyorum:)

G.B. dedi ki...

ne güzel :) tebrik ederim :)

PEMBEDUNYAM dedi ki...

TEBRİKLER MÜGE HANIM

Adsız dedi ki...

Mugecigim,

Sana hic yorum yazmadim ama blogunu ilgiyle takip ediyor ve arada sirada tariflerinden denemeler yapiyorum vakit buldukca. Oldukca basarili bir blogun var, ben cok seviyorum. Ancak bu kadar titiz birisi icin nacizane ufak bir tavsiyem var. Ben biliyorum, sen her seyin en iyisini yapmaya gayret ediyor, ince eleyip sik dokuyorsun. Imla kurallarina cok dikkat ediyorsun. Toplumumuzun cok buyuk bir bolumunun yaptigi bir yanlis var, sen onculuk et lutfen birlikte cozelim. Dahi (also) anlaminda olan -de orada anlaminda olan -de eki gibi kelimeye bitisik yazilmaz. Mesela, "Heyecanla kabul ettim bende." ve "hem de klasikte olsa yeni bir kaç tarif deneyeceğim" cumlelerinde "ben de" ve de "klasik de" seklinde yazmak dogru olani. Minik bir tavsiye, umarim kirilmazsin...sevgiler...

Unknown dedi ki...

Sizi kıskanıyorum desem yalan olmaz....Süpersiniz yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!

Müge Hüner dedi ki...

Hanımlar!
Birbirinden cici yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim.
Sağ olun, iyi ki varsınız... :)

Adsız;
Un kurabiyesi tarifinde hiçbir oynama, değişiklik yok. Aynı tarif.
Mümkün olduğunca az un ekleyerek çok yumuşak bir hamur yoğurdum sadece. :)
Şimdiden afiyet olsun..

Adsız;
Öncelikle kibar ve nazik yorumunuza çok teşekkür ederim.
Kırıcı olmayan, yapıcı eleştiriler her zaman başımın tacıdır...
Blogumu uzun yıllardır hiç kaybolmayan bir heyecan ve hevesle yazmaya devam ediyorum.
Deyim yerindeyse çok özeniyorum. Okuyucularım ise; çok çok değerli…
Bunun için kullandığım yazım diline, konuşma şeklime elimden geldiğince çok dikkat ediyor ve hassasiyet gösteriyorum.
Hatta yazılarımı önce Word programında yazıyor, sonra buraya aktarıyorum.
Ben bir Türkçe öğretmeni ya da edebiyat mezunu değilim.
Takdir edersiniz ki yazım kuralları ile ilgili çok teknik bilgiye de sahip değilim. :)
Sadece Word’un beni uyardığı kadarı ile ya da okuduğum kitaplardan edindiğim tecrübe ile denetleyebiliyorum yazılarımı… :)
Bu yüzden bundan sonraki yazılarımda da belki buna benzer hatalar olabilir, şimdiden özür diliyorum. :)
Sizin uyarılarınız hemen dikkate aldım ve düzelttim, başka hatalar varsa da söyleyin, hemen düzelteyim.
Kırılmam asla söz konusu olmaz, dediğim gibi yapıcı eleştiriler her zaman başımın tacıdır…
Çok sevgilerimle…

Adsız dedi ki...

Sevgili Müge iş çıkışı eve giderken bir dergi alacağım bu akşam.Çok seviyorum seni ve anlatımlarını her şey gönlünce olsun dileğimle işlerinde başarılar diliyorum.Bizi daha sık güncellemelerle mutlu etmeyi unutma:) Sevgiler, Suna&

cemile basaran dedi ki...

Tebrikler...Ayrıca sadeliğiniz de gözden kaçmıyor bilesiniz...Başarılarınızı takip etmek heyecan verici ve lezzetli...

Adsız dedi ki...

En hosuma giden yonlerinizden biri de bir soru sorunca hemen cevaplamaniz:) en kisa zamanda dediginiz gibi minimum miktarda un katarak deneyecegim o kurabiyeleri. Bu arada soylemeden edemeyecegim keske teyzem/halam,olmadi karsi komsum olsaydiniz:) gordugum yerde candan sarilirdim size:) esiniz ve siz saglikla kalin

İrem dedi ki...

Merhaba Müge Hanım un kurabiyesini yaptığımızda tepsiye yağlı kağıt koyalımmı yada isteğemi bağlı? Galiba çekimlerde kurabiyeyi yaptığınızda siz yağlı kağıt koymadan pişirdiniz?

Müge Hüner dedi ki...

Merhaba İrem hanım;
Kurabiyeleri pişirirken tepsiye yağlı kağıt sererek pişirdim.
Aynı tepside biraz soğuttum.
Sonra başka bir tepsinin tabanına bolca pudra şekeri serpip, kurabiyeleri o tepsiye taşıdım. Üzerlerine de çay süzgeci yardımı ile pudra şekeri serptim.
Sevgiler:)

mutfakkimyası dedi ki...

Mahlepli tuzlu kurabiyeyi denemem lazım :) Sevgiler

Egeden Tarifler dedi ki...

Tebrik ederim Mügecim, her zamanki gibi her şey harika görünüyor.

Unknown dedi ki...

tebrik ederim .güzel program olmuş.Bende aranıza yeni katıldım.http://sekerpare16.blogspot.com/

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin