28 Mart 2008

Hünerli Bayanlar 1 yaşında !

Hünerli Bayanlar 1 Yaşında

Bu başlık ile bir yazı yazdığıma, zamanın bu kadar nasıl hızla akıp gittiğine hala inanamıyorum. Sanki daha dün gibi...
Bu günlerde pek çok blog dostumunda benzer yazılar yazdığını görüyorum. Demek oluyorki, içinde olduğumuz bu güzel dünyada hemen hemen aynı yaşlarda blog çocukları var :)

Neden mi böyle söylüyorum, çünkü sizi bilmem ama ben blogumu çocuğum gibi görüyorum, onu temizliyorum, süslüyorum, güzel ve doğru türkçe kullanmasını istiyorum, çevresine saygılı, sevgi dolu olmasını, kavgadan, bilerek kalp kırmaktan kaçınmasını öğütlüyorum. Tüm bilgilerini, öğrendiklerini herkesle paylaşmasını, her zaman yeni bilgilere ve eğitime açık olmasını, kendini sürekli geliştirmesi gerektiğini söylüyorum.

Blog maceram nasılmı başladı?
- Henüz üç aylık evli ve mutfak konusunda annesine yardım etme seviyesinde biriyken, bir gün google'a "mor lahanayı nasıl pembe yaparım?" diye yazdım. Karşıma hepinizin tahmin edeceği gibi, en çok bilinen iki site olan, Portakal Ağacı ve Devletşah çıktı. Ben istediğim bilgiye ulaşmıştım ulaşmasına ama yepyeni harika bir dünya ile tanışmıştım. Her ikisininde sayfalarını günlerce okudum, ve Devletşah'ın bir yazısına yorum bıraktım. Sonra o meşhur Doğum Günü Sofrası... Devletşah doğum gününü yayınladığında, bütün gün ana haber bültenlerine çıkmış gibi bir hava ile dolaştım ortalıkta :) Ne kadar büyük bir keyifti bu Allahım !
Bir ay kadar onlarca yemek blogunu hayran hayran dolaştıktan ve bitmez tükenmez sorularımla Devletşah'ı bunalttıktan sonra (ki her soruma büyük bir sabırla ve uzun uzun yanit vermiştir, sağolsun), bir gün, elticik ile birlikte hadi blog yapıyoruz dedik. Ben mutfakta çok acemiydim ama öğrenmeye açıktım birde ailede birbirinden hünerli bayan vardı, annem, kayınvalidem ve yengelerin tarifleri ve zengin Kilis mutfağı bilgileri bu blogu oluşturmaya yeter de artardı bile. Hemen tarif defterimi açtık ve fotoğrafıda olan tariflerden bir kaç tane ekledik. Yarım saat sonra yorumlar gelmeye başladı, hala o günkü şaşkınlığımızı bir dakika önceymiş kadar net hatırlıyorum.

Bu bir yıl çok çabuk geçti ama çok dolu dolu geçti. Beni mutfak, yemek ve sofra kültürü anlamında inanılmaz geliştirdi, bu konular açıldığında rahatlıkla konuşabilme imkanı sağladı. Örneğin; konusunda bir ilk olan, harika dergi; Yemek.Name'nin yazar kadrosunda olduğıma hala inanamıyorum. Bir şeyler yapabiliyorum demekki diyorum ve ayrıca ne mutlu bana ki blogum sayesinde birbirinden güzel anılar biriktirdim.

Sanal dünyadan çıkıp gerçeğe dönüşen, aynı ortak zevklere sahip, muhteşem dostluklar kurdum. Bu dostlarım ile;
Doğum günleri'ni kutladım :) Akşam yemekleri yedik. Sabah kahvaltıları yaptık. Pınar ve Yasemin şekerimin bebişleri; Can ve Sencer için hoşgeliyorsun partileri verdik. Can ağa ve Sencer paşa sayesinde, iki kez teyze oldum. Bir araya gelmek için, sürpriz bahaneler yarattık. Sürpriz doğum günleri düzenledik. Kocaman bir aile olarak bir araya geldik. Sadece mutlu günlerde değil, çok acı bir olayda da kenetlenip, blog dostumuz için güzel bir anı oluşturduk.

Sizlerde benim gibi düşünüyormusunuz bilmem ama bir yemek blogunun başarılı olmasında, doğru tariflerin yanısıra önemli bir pay da fotoğraflara ait. Ben bazen belkide tadı çok güzel olan bir tarifi fotoğrafını beğenmediğim için denemiyor yada tam tersi yapılışı zor gelse bile sırf fotoğrafının cazibesine kapılarak hemen denemek istiyorum. Bu noktada, blogum eğer başarılı ise, en büyük payın eşime ait olduğunu söylemeliyim. Eğer o, bir gün bile of demeden, yazılarımı ve tariflerimi birbirinden güzel fotoğraflar ile süslemeseydi ben bu gün büyük bir gurur ile bu yazıyı yazıyor olamazdım. Canım, çok teşekkür ediyorum sana...

Yazımı yazmaya başladığımda, her yemek yazısının üzerine yazdığım kadar kısa bir paragraf yazmayı planlamıştım. Ama görüyorumki yazdıkça yazasım geliyor. Bir şekilde konuyu bağlamam lazım :) Bir blogum olduğu için çok ama çok mutluyum ve bu güzel hobimi uzun yıllar devam ettirebilmek hayalindeyim. Umarım başarılı olurum. Bu yazıyı okuma sabrını gösteren herkesi çok ama çok seviyorum.. Kendinize iyi bakın ve iyiki varsınız.

Not: Muhteşem makaron fotoğrafı çok sevgili arkadaşımız Ahmed'in objektifinden. Bloguma zaman zaman şahane fotoğraflar ve nefis bir makarna tarifi kazandırdığı için kendisine de çok teşekkür etmek istiyorum...

40 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

dahada güzel tatlara yol açacaksındır umarım blogunun yeni zamanlarında..

ağzının tadınında blogunun tadınında artması dileğiyle..

GANNE dedi ki...

Mugecim blogunun dogum gunu kutlu olsun. Hem güzel fotograflı hem de ayrıntılı ve dikkate edilmesi gereken noktaları verdiğin tariflerinle blog dunyasına çok büyük katkılar yaptın/yapıyorsun. Devamı hep gelir inşallah. Emegi geçen herkesin ellerine saglık. Hep beraber daha nice güzel tarifler ve dostluklar paylasabilmek dilegiyle...

ayseyaman dedi ki...

Mügecim ben de seni "çok ama çok seviyorum.." dimek istedim...:)
Hünerli Bayanların yeni yaşı kutlu olsun..Nice güzel tarifler ve fotolara...sevgilerle

Devletsah dedi ki...

Zaman ne kadar çabuk geçiyor değil mi? İlk yazıştığımız anı o kadar net hatırlıyorum ki...

İyi ki karşılaşmışız, iyi ki sen o kadar soru sormuşsun ve iyi ki Selçuk doğmuş...

Seni ve fotoğrafçımız Sinan'ı çok tebrik ediyorum. Eminim bu sayfalarda daha çok şey okuyacağız.

annesininoglusu dedi ki...

Selam ben de çiçeği burnunda bir blogcu olarak yeni yaşını kutluyorum...
görüşmek dileğiyle...

ebruli pastalar dedi ki...

Müge'ciğim,
Nice yaşlara, nice güzel tariflere canım.
Bir yıl nasıl da çabuk, göz açıp kapayana kadar geçiyor değil mi ?
Ağız tadın, ilk günkü heyecanın hiç bir zaman eksilmesin.
Her şey gönlünce olsun.
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Daha nice senelere canım.Şeker hamurlu pastada renkler süper sade ve şık. Macaronlarda yıkılıyor tek kelime ile harika.Ayrıca takıları beğenmene çok sevindim birtanem. sevgiler

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Müge'cim,
bende blogunun ilk dogum gününü kutlamak istiyorum. Daha nice nice güzel ve hep beraber birlikte blog yas günlerine diyelim.

Yazdigin ilk heyecanlarini cok iyi anliyorum, ayni seyleri bende yasamistim, duygularima tercüman oldun bir bakima.

Iyi bir blog oldugun bana soracak olursan, ben söyle özetleyebilirim:

Senin bloguna gelipte nefis mamalari görünce ben bundan ve sundan da mutlaka yapmak istiyorum diyenlerdenim, bu da önemli bir gercek. Tarifini deneyipte pisman olmayanlardanim, bunu da herkes böyle bile...

Selamlar ve öptüm...

♥ Suzi ♥ dedi ki...

İyi seneler...iyiki varsın ve seni tanımışım.

Bocuruk dedi ki...

Müge'ciğim,
Öncelikle yazını çok çok beğendiğimi söylemek istiyorum. Bloglarla ilgili düşüncelerine yürekten katılıyorum. Benim duygularıma da tercüman olmuşsun sanki:)
Nice güzel paylaşımlarla dolu nice yaşlar diliyorum bu güzel ve zevkli bloga. İyi ki varsın!
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Canım benim;
Yazını heyecanla sonundan başına kadar,acaba bir sonraki paragraf ne içeriyor diye çok büyük bir zevkle okudum.Yazmış olduğun yazının, her bir paragrafı blog dünyasının senin hayatında yaratmış olduğu güzellikleri tanımlamış.Seninde belirttiğin gibi bende çok net hatırlıyorum yaşadığımız şaşkınlığı.
Tarifleri yayınladıktan sonra gelen ilk yorumda "Nasıl yani,yorum mu geldi?" dediğini hatırlıyorum.
Yorumu okurken gözlerinin içi gülüyordu,yüzündeki ifade de yaşamış olduğun şaşkınlık ve heyecanı yansıtıyordu..
1 sene içerisinde kimi zaman yanınızda olup birbirinden güzel tariflerini tadarken, kimi zaman da uzaktan sadece sayfadaki resimlere bakıp "hımmm ne güzelde görünüyor keşke bende olsaydım" dediğim oldu..
Öyle böyle derken zaman akıp gitti ve "Hünerli Bayanlar" 1 yaşında oldu.
Nice senelere Hünerli Bayanlar..

Sevgilerle Elticik :)

İLKAY dedi ki...

Müge'ciğim daha nice güzelliklerle dolu senelere dileğimle...umarım hep mutluluklarda buluşulur...
sevgilerimle,
ilkay

Adsız dedi ki...

Can canımmmm Mügecaaağğıımmmm !!! Daha nice yaşlara hep beraber inşallahhhh !!!! Hep burada ol emi :)

Hatice dedi ki...

Müge'ciğim iyiki açmışsın blogunu, daha nice yıllar o güzel paylaşımlarının devam etmesi dileğiyle...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

MÜGE HANIM BLOGUNUZU YENİ YASI KUTLU OLSUN TARİFLERİNİZİN DEVAMINI DİLER DAHA GÜZEL TATLARLA BİZİMLE OLMANIZI DİLERİM ÇÜNKÜ TARİFLERİNİZ SÜPER GÜZEL
SEVGİLERİMLE HANDAN

munevver dedi ki...

Müge, ben de tanıdığım küçük Hüner ailesini çok sevdim. Hep birlikte nice yıllara!

Sevgiyle,
Nane Limon

Adsız dedi ki...

Sevgili Mügeciğim...
Öncelikle blogunun doğum günü kutlu olsun. Hünerli tariflerin devamını diliyorum.

Gelelim şeker hamurlu pastana....çok şık olmuş. Şeker hamuru dediğin gibi sert olunca açması da zor oluyor,kaplaması da. Ama bu durumda dediğin gibi bende sık sık mikrodalga fırınımı kullanırım.
Pratik bir çözüm.
Ellerine sağlık...
Sevgiler.

Zehra

Adsız dedi ki...

Canımın içi Mügem, ne güzel yazmışsın. ne keyifli okudum yazdıklarını.

Blogunun doğum günü kutlu mutlu olsun. iyi ki elticiğinle bu blogu açmışsın ve iyi ki seni tanımışım. Sımmsıkı kucaklıyorum..

sevgiler.
www.misssgibi.com

Neş'e dedi ki...

Yeni yaşınız kutlu olsun :) nicelerine..Neşe

Selen dedi ki...

Mügecim,
Yazını okurken tüm yaşananlar tekrar gözümün önünden geçti. Bütün bu güzel olayların içinde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Nice blog yaşlarına diyorum. Acemiyim derken profesör oldun bile :)
Kocaman sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Müge'ciğim,
Nice güzel paylaşımlara..Blogunun duğum günü kutlu olsun..

Nice güzel dostlukları paylaşbilmek dileğiyle..


Sevgiler..

Yasemin dedi ki...

canim canim mugeemmmmmm :) amanda ne gusel etmissin pembe lahana aramissin yani ariyacak baska bisey bulamadinmi :) ama olsun gelmissin bizi bulmussun.. aman duyanda beni pek kidemli sanacak seninle 1 hafta var aramizda olsun ben ablan sayilirim :))) canim arkadasim benim ne gusel yapmissin bu diyara gelmissin beni bulmus o guzel maili atmissin... huner ailesini tanimak onlarla vakit gecirmek ve daha nice zamanlari gecirmek istemek harika bi duygu!!! cok optumm bidenem seniiiiiii!!! cooooooooook!!! sencer pasada cok optu :)
haa unutmadan, Allah senin karnini sisirsin :D:D

Adsız dedi ki...

müge hanım bende yazınızı okurken sanki benim duygularımı tarif etmişsiniz gerçekten..bende iki senedir sessiz blog ziyareti yapanlardanım.çok büyük bir zevk inanın. bakalım bugün ne yapmışlar diye heyecanla açıyorum ve birçok tarif denedim hiçbirinde hayal kırıklığı yaşamadım.bunun için çok teşekkürler.kızlarım anne sanada bir blog açalım diyor ama ben hala cesaret edemiyorum.bu arada profiterol tarifinizi denedim süper oldu tam not aldım :)velhasıl nice yaşlara paylaşmak istedim iyiki varsınız...HATİCE

Aybike Ceylan dedi ki...

Muge'cigim,

Nice yillara, hep birlikte agiz tadiyla.

Ayrica ellerine saglik, ne kadar guzel gorunuyor.

Guzel bir hafta sonu diliyorum.

Ferah Gülşen dedi ki...

Mügeci'ğim blogunun yeni yasi kutlu mutlu olsun. Ne kadar guzel anlatmısın. İyi ki varsın ve iyi ki blogun var canım.

Ayrıca bana kalırsa ilk yapmış olduğun o pasta varya ben çok beğendim. Çok sade ve şık. Daha güzelleri geliyor demektir :)). Kocaman sevgiler,

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Ne büyük mutluluk, böyle güzel dostluklar, arkadaşlıklar....

Blogunun yeni yaşı kutlu olsun, dostluklar ise daim olsun...

Sımsıcak sevgiler....

gülriz dedi ki...

Mügeciğim, ne kadar güzel bir, "bir yıl özeti" olmuş yazın; ellerine, kalemine sağlık. Nice blog yaşlarına, sevgiyle, dostlukla...

Cafe Gusto dedi ki...

Mügeciğm nice uzun yılları bizlerle paylaşman dileğiyle..sevgiler..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ben bu yazıyı nasıl fark etmemişim Cuma günü.
Canım Mügeciğim özenli ve güzel mi güzel blogunun yeni yaşını kutluyor, güzel paylaşımlarının uzun yıllar devamını diliyorum.
Kucak dolusu sevgilerimle...

Nukhet dedi ki...

Mugecim

Hangisine yorum birakayim bilemedim. Oncelikle ilk yilini oyle guzel anlatmissin ki okurken bile icim mutlulukla doldu. Umarim nice yaslari kutlariz buradan beraber. O makaronlari sen mi yaptin? Uzanip alasim geldi?
Senin ilk seker hamurlu pastan buysa, tecrubelenince neler yaparsin bilmem. Gelsen bir de benim ilk seker hamurlu pastami gor. Ama gercekten de ben de hayran hayran seyretmistim o zaman
Hunerli bayan Muge Hanim. cok cok opuyorum, yaptigin her sey icin ellerine saglik diyorum

Neslihan dedi ki...

Müge'cim, makaronlar kadar renkli ve lezzetli nice yıllar diliyorum, blogunun doğum günü kutlu olsun, emin ol çok güzel büyütüyorsun:)
Sevgilerimle

ebrulitatlar dedi ki...

Müge'cim 1.yaşın kutlu olsun. Nice senelere burada olman dileğiyle. Sevgiler, iyi haftalar..

Adsız dedi ki...

Bloğunun ilk yaşını ,sen ve ekibinin başarılarını en içten dileklerimle kutlarım.Nice yıllara diyorum...
Yeni leziz,keyifli ve başarılı tariflerde buluşmak üzere...
Seni çok öperim.

Zübeyde TATAR

Müge Hüner dedi ki...

Hepinize tek tek çok ama çook teşekkür ediyorum.
Her yazıma gelen, her bir yorum benim için altın değerinde ve çok özel.
Ama özellikle bu yazıya gelenler, çok anlamlı.
Benim çocuğun :) doğum gününü kutladığınız ve yorumsuz geçmediğiniz için gerçekten çok teşekkürler. Elleriniz dert görmesin.
İyiki varsınız...
Ve yazıda da dediğim gibi, bu yazıyı okuyan sizleri çook seviyorum..
Sevgilerimle.

ayseyaman dedi ki...

:)Mügecim senin bize yazacağın cevap niteliğindeki yorum da altın değerinde...:)

yani sırf bakayım Müge yanıt yazmış mı demek için uğradım sayfana..hani gene yorumsuz geçmek istemedim..:)

HADİYE dedi ki...

Merhaba Müge hanım,

Bende birinci yaş gününüzü kutlar,nice bol tarif ve dostluklar dolu yıllar dilerim.

Sevgilerimle

ELAMMM dedi ki...

nice yıllara ...............
BAŞARILAR
sayfanız çok güzel olmuş

Adsız dedi ki...

Müge’ciğim, bütün kısıtlı vaktime rağmen seni kutlamak istedim.

İnşallah gercek hayat’ta ve sanal olanında hep kutlayacak güzelikler olur.
İnsallah en kısa zamanda bütün düsler’in gerceklesir.

Çok öptüm – hoşçakal.

Adsız dedi ki...

Müge Hanım sitenizin sessiz takipçisiyim. Çok beğenerek okuyorum ve seviyeli buluyorum.Tariflerinizden denediklerim de oluyor.Başarınızın devamını dilerim.Nice yaşlara.
Suna

müjde dedi ki...

sitenizi kısa bir süredir takip ediyorum siteden aldığım tarifler beni ve misafirlerimi çok mutlu ediyor.yanlız günlerdir ''hünerli bayanlar 1 yaşında''adlı yazınızda kullandığınız acıbademlerin tarifini arıyorum eğer mümkünse bu tarifi siteye eklermisiniz bir de sizin elinizden yapılmış bir köstebek pasta tarifi istiyorum başka tariflere güvenemiyorum. teşekkür ederim ilginize sağlık ve sıhat diliyorum.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin