20 Ağustos 2007

Patatesli Çörek

Patatesli Çörek

YE #25 KAHVALTI...
Aslında kahvaltı etkinliği için çok farklı düşüncelerim vardı, fırında peynirli ekmek yapmayı düşünüyordum ama bir türlü fırsat olmadı,
Fırında Sucuk yazımda söylediğim gibi kahvaltılarda dilim ekmeklerin üzerine ya zeytinyağ ve baharatlar ile karıştırdığım beyaz peyniri sürerek fırına veriyorum yada sucuk.. Her ikiside çok güzel oluyor, hatta ekmekleri kızartıp, yağını çektirdikten sonra rendelenmiş kaşar, salam ve mayonezi karıştırıp ekmeklerin üzerine sürdüğüm bir tarif varki nefis oluyor, en kısa zamanda yapıp sizlerle paylaşacağım.
Hafta sonu, 12 yıllık tarihi eser kıvamındaki Sofra dergimden Patatesli Çörek yaptım, her dergiyi karıştırdığımda gözüme çarpıyordu bu çörekler ama erteliyordum sürekli fazla miktarda oluyor diye, dergide pastırmalı ve peynirli yapılmıştı, ben patatesli yaptım, diyebilirmki gönül rahatlığı ile sonuç; muhteşem... Kahvaltıya yapın, beş çayına yapın, hediye yapın götürün. Benim her misafir geldiğinde çayın yanına yapacağım bir tuzlu tarifi oldu kendileri...
Kahvaltı etkinliği için ev sahibi
Lezize'ye teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 125 Gr. Margarin
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Mahlep (Ben ekledim)
  • 1 Adet Yumurta Akı (Sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Un

Yapılışı

  • Tüm malzemeler ile, önce sıvı malzemeleri çırpıp sonra toz malzemeleri karıştırıp birlikte eleyerek, yumuşakça bir hamur yoğurun. Hamuru dinlenmeye bırakın.
  • 4 Adet orta boy patatesi tuzlu suda 15-20 dk. haşlayın, (çok hamur gibi olmasın). Patatesleri rendeleyin ve biraz sıvı yağ ile 4-5 dk. kavurun. Altını kapatınca 2 yemek kaşığı süt ve tuz, karabiber, kırmızı biber ekleyin.
  • Hamuru 3 parçaya bölün ve dikdörtgen şeklinde açın, (çok ince açmanıza gerek yok) ortasına malzemeyi koyun ve yanlardan kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ile susam serpin.
  • 190-200 derecede altı, üstü kızarana kadar pişirin.

26 yorum:

Adsız dedi ki...

bende yapıyorum bu tarifi çok lezzetli oluyor.ellerine sağlık canım

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Önce senin mahlepli kurabiyeleri deneyeceğim, piknik sofrasından eve götürmem için vermiştin, iyi ki vermişsin, yoksa hiç tatmayıp, ne kadar güzel olduğunu bilmeyecektim. Hiçbir pastanenin ki bu kadar güzel olamazdı.
Bu tarife de onay veriyorsan kesinlikle öyledir, güvenle yapılabilir demektir
eline sağlık
sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor Müge'ciğim. Ellerine sağlık.
Sevgiler,

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,Selamlar....

cekirdeksizuzum dedi ki...

Önce hamurun açılması gerektiğini görünce bana göre değil diye düşünmüştüm ama fazla ince olması gerekmediğinden deneyebilirim. Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Müge
Çok güzel görünüyor,tuzlu olan yadları çok severim.ellerine sağlık.
sevgiler

Adsız dedi ki...

Hünerli Bayanım , Mügecanım !! Ellerine kollarına sağlık..Ben seviyorum mahlepli mayhoş hamurları..Pastırmadan vazgeçipte patatese dönüş yapmanda benim açımdan ayrıca bir tebrik konusu..Öpüyorum şekerim

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Sarımutfak;
Çok teşekkür ederim, seninde ellerine sağlık o zaman..Sevgiler.

Pınar şekerim;
Mahlepli kurabiye bizim evin demirbaşı, bu çörekte onun patateslisi oldu, ben onay veriyorum evet, zaten tarifin bir yerini beğenmezsem onuda yazıyorum mutlaka.Evde iken denenecekler listesine alabilirsin bunuda:) Çok öperim.

Burçincim;
Çok teşekkür ederim canım.Sevgiler...

Oyacım;
Çok teşekkür ederim, sevgiler...

Sevgili üzümcüm;
Hamur açmak benide korkutur, beni aslında 10 dk yı aşan bütün yemekler korkutur oda ayrı bir konu:) bunu çok kalın açıyorsun, elinde poğaça hamuru yaparsın ya, onun gibi. Mutlaka dene, sevgiler...

Serpilcim;
Ben tuzluda severim, tatlıda severim, ekşide severim:)) gelsin kilolar, selülüitler:))

Burçicim;
Teşekkürler şekerim ama pastırma konusunda aynı fikirde değiliz üzgünüm:))) Bayılırım pastırmaya, evde olmadığı için patatesli yaptım, bir dahaki sefere pastırmalı yapacağım cicim:)) Sevgiler.

Aybike Ceylan dedi ki...

Muge'cigim ,
Ellerine saglik, ne guzel kokmustur mutfak ve simdi, mis gibi.
Afiyet olsun sizlere, sevgilerimi gonderiyorum.

pecete dedi ki...

Pisi; burdan da sana bir hoşgeldin diyeyim. Ellerine sağlık, kek ve çörek muhteşem duruyorlar. Sinan abi çektiyse resimleri birazcık daha yakın plan çalışabilir mi? izleyicin olarak içerik görme gibi bir talebim var.

Adsız dedi ki...

Müge'cim çörek nefis görünüyor canım, çok leziz olduğu resimden belli,ellerine sağlık, uzaklardan sevgiler..

sevdamavisi dedi ki...

Mügeciğim,
çok güzel bir börek ellerine sağlık

Müge Hüner dedi ki...

Aybikeciğim;
Haklısın, mahlep mutfağı mis gibi kokutuyor.Teşekkür ederim canım.

Sarı Şekerim;
Teşekkür ederim,evet resimler abi'den..Yakın plan derken, kekin içini kastediyorsan, fındıklar çok kavrulmuş ve kek de kakaolu olduğu için içinin bir esprisi yoktu onun için yakından çekme dedim. Çörek ise gayet yakından:) Seni çok öperim,şekerim...

Ebrulitatlım;
Tatilden bile güzel yorumlarını eksik etmiyorsun, ağzına sağlık, teşekkür ederim canım.

Sevgili Sevda Mavisi;
Çok teşekkür ederim, beğenilerin için.Sevgiler...

NiNo dedi ki...

enfes gorunuyor ellerine saglik canimk

gülriz dedi ki...

Mügeciğim külkedisi mutfağa hızlı bir dönüş yaptı galiba. Ellerine sağlık canım, bu arada cidden en kısa zamanda görüşelim. Kocaman sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Bende Ayşem' e katılıyorum. Daha yakın plan fotoğraflar istiyoruz. Bunun için close up lens öneriyorum. Ben bile öğrendim kullanmayı... Kitabıma iyi çalışmış mıyım? Yakın görüntü her zaman daha iyi bir etki bırakıyor.
Sevgiler

Selen dedi ki...

Ellerine sağlık şekerim. Ben de bunun zeytinlisini yapıyorum o da pek güzel oluyor.
Öpüyorum seni çokcana

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Nihan;
Çok teşekkür ederim.

Gülrizcim;
Teşekkür ederim, görüşeceğiz, pek yakında..:) Sevgiler.

Pınar şekerim;
Benim kocam, dünyanın en büyük optik üreticisi olan, NASA dahil bir çok kuruma optik üreten, CARL ZEISS'in sınırlı sayıda üretmiş olduğu, ABD'den yeni gelen özel makro lens'i ile çekim yapmakta. Close up gibi ürünleri kendileri tercih etmemektedir. (Çok ukala gördüm kendimi:))
Resimlerin sanat danışmanlığı ise bana ait, yani ben hayal ediyorum o çekiyor, nazar değmesin pek çalışkan:))

Müge Hüner dedi ki...

Şirinem;
Kitapta peynirli ve pastırmalı vardı, çok güzel görünmüştü gözüme, sen şimdi diyince düşündüm, zeytinlide süper olur.Haklısın. Bir dahaki yapışımda zeytinlide yapayım, hatta buzluğa bile atayım diyorum çok oluyor çünkü.Ben daha çokçana öperim.

Neslihan dedi ki...

Mügecim, kendi adıma patatesliyi seçip denemene çok sevindim, ellerine sağlık, bu kahvaltı etkinliği çok iyi oldu diyorum, ne güzel bir arşiv oluştu:) Ben kısa tatilden döndüm, uzun tatile de hafta sonu çıkıyorum, dönüşte görüşmek üzere diyorum:) Ellerine sağlık
Sevgiler

yaban mersini dedi ki...

sevgili müge,hünerini konuşturmussun yine ve çok hoş bir cörek tarifi yapmıssın ellerine sağlık.slmlr.

Müge Hüner dedi ki...

Neslihancım;
Patatesi bende herşeye yakıştırıyorum, eşimde gerçek bir patates tutkunu zaten. (Her gün yiyebilir) Beğenmene sevindim, sana iyi tatiller şekerim, resimleri bekliyorum heyecanla.Sevgiler canım.

Süheylacım;
Çok teşekkür ederim canım, beğenilerin için.Sevgiler.

nilgün dedi ki...

mügecim merhaba tariflerinin müftelası oldum patatesli çöreğini denedim ben kıymalı yaptım kıymalı da çok güzel oldu sevgilerimle

senay dedi ki...

Patirmali olannin tarifi nasildi acaba?

sibel dedi ki...

Merhaba Müge Hanım,
misafirlerim için tarifi pırasalı ve havuçlu bir iç malzemesiyle yaptım, şahane oldu. Tarif için teşekkürler,bence pırasalıda denenmeli.

Sevgiler Sibel

ender dedi ki...

canım bu tarifini çok yaptım bütün ev halkı bayıldı çok lezzetli çok güzel oluyor ellerine sağlık bugün gene yapıcağım teşşekürler.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin