13 Haziran 2007

Balkon Keyfi

Balkon Keyfi

ÇOK SICAK...
Bütün kışı bahar gibi yaşadık, baharıda yaz gibi... Uzmanlar her ne kadar, sıcakların küresel ısınma ile bire bir ilgili olmadığını söylesede, temmuz, ağustos'da ne yapacağız düşünmek bile istemiyorum. Gündüz klimanın önündeyiz, akşamda balkon yada bahçelerden içeri girmek istemiyoruz. Birde eşim için geçen hafta aldığımız mangal, yeni bir oyuncak gibi :)
- Akşama mangal yapalım mı ?
- Hayatım, etimiz yok.
- Buzlukta 4 köfte var ya
- ???
Bir haftadır diyaloglarımız bu şekilde :) çok keyif aldığı için sanırım, sürekli mangal yapmak istiyor. Masanın sadeliği de size bu konuda fikir vermiştir zaten, mangalda pişirilen tavuklara ilave olarak sadece çoban salata ve
patlıcan salatası vardı.
Tavukları marine etmek için;
Yasemin şekerimin eşinin hazırladığı soslardan (biberi kızartıp, yağını kullandığı) denedim ve kesinlikle tavsiye ederim, çok değişik bir lezzet veriyor...
Birde benim kayınvalidemden öğrendiğim ve her zaman kullandığım bir marine sosu var ve özellikle tavukta çok başarılı. Sosu hazırlayıp, tavuklara bulayın ve buzdolabında en 3-4 saat bekletin.

Mangal için Et veya Tavuk Marine Sosu
  • 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik
  • 1 Çay Kaşığı Kimyon

Pınar - Armağan Sofra

Bu sofra da Pınar'cım ve eşi Armağan için hazırlandı. Mangal keyfinin yanısıra, Etli Yaprak Sarması, Sebzeli Pilav, Fırında Patates ve Zeytinyağlı Barbunya da vardı soframızda. Yaz bitmeden, ağız tadı ile hep böyle keyifli sofralar kurmak istiyorum inşallah.

13 yorum:

Selen dedi ki...

Mügecim, canımmm,
Bu akşam yemeğe size gelebilir miyim? Bu güzel manzara eşliğinde iştah açmak istiyorum da... Sofra enfes. Hemen baktım Yasemin'in sos tariflerine. Bu arada benim de iki haftadır yayınlanmayı bekleyen tavuk kanat ve balkonda mangal tarifim var. Kalbimiz ve keyif düşkünlüğümüz bir anlaşılan :)
Not: Ben de hala annemin köftelerini yiyorum. Buzluklar sağolsun. Öpüyorum çook

Adsız dedi ki...

Müge, nedir o manzara öyle? Kalbimden vurdun beni. Benim mangala, kebaba inat koydun sanırım diyeceğim de sen benim İstanbul ve boğaz aşkımı da bilmiyorsun. (Gerçi hangi insan evladı İstanbul'u görüpte aşık olmaz ki?)

Ben İstanbul'umu özledimmmmm :((

Adsız dedi ki...

Selencim, tatlım,
tabiki gelebilirsin, gelirken enginar getirmek şartıyla :))
Bana sözün var zeytinyağlı yemek konusunda zaten. Canım benim en kısa zamanda bulusup, balkonda birlikte sohbet edeceğiz. Senin balkon keyfinide bekliyorum sabırsızlıkla.
Nailecim;
Sen beni kebablar kısırlar, mangallar ile her gün ölüp ölüp dirilt ekranın karşısında, bu daha neki, bak sana neler yapacağım ?:)))
Şaka bir yana, İstanbul gerçekten aşık olunası bir şehir. Çok teşekkür ederim, güzel sözlerin için. Ne zaman istersen beklerim, buyur.

ebrulitatlar dedi ki...

Müge'cim bu güzel manzara karşısında insanın mangal aşkı kabarmazmı eşin haklı valla, çok beğendim. Ben olsam hiç içerde oturmazdım. Böyle manzara varken. Hangi yakadasın, hangi köprü merak ettim, ellerine sağlık, sevgiler..

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Havalar çok sıcak gerçekten... Bu yazın Temmuz ve Ağustos'unu düşünmeyelim en iyisi.
Manzaraya diyecek yok, eşinin mangal yapmak istemesi bence onun genlerinde olmalı, ne de olsa o bir Kilis evladı. Antepli, Kilisli olup da ete, mangala düşkün olmamak mümkün mü, ben olmayanını görmedim:) Beylere mangal yapmak da yakışıyor, eşim de çok azimli bu konuda, henüz tek başına mangal yakıp ta et pişirmiş değil ama bu gidişle öğrenecek:)
sevgiler

Yasemin dedi ki...

ooo muge super super :) nihayet denedin yani tarifi amannn ne keyif olmustur simdi o tavuklar :) afiyet olsun canim :) soya sosluyuda dene en kisa zamanda pisman olmazsin ;) afiyetler olsun canimmm...

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Ebrulitatlı,
Anadolu yakasında oturuyorum, 1.köprü görünen. Sorma eşimin mangal aşkı iyide biz bayanlar onun hazırlığıydı temizliğiydi derken, daha çok yoruluyoruz:(
Pınarcım,
Senin eşini bizimki yetiştirir merak etme sen, 1 aya kalmaz ocakbaşı ustası olur çıkar valla:))
Yasemincim,
Eşine bir kez daha teşekkürler, sos müthiş bir lezzet verdi ete. Soyalıyıda deneyeceğim.Sevgiler.

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

cnm harika bir balkonun varmış.en çok önem verdiğim şeydir ferah bir teras.denizin bir ucu görünse yeter bana.nice güzel sohpetlere...

Adsız dedi ki...

bu manzara olaganustu... hangi semt oldugunu sormamim bir sakincasi var mi? evlilik oncesi ev arama telasindayiz da biz de:)

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili İsimsiz;
Gmaile bir mail atabilirsen detaylı bilgi veririm.
Hatta apartmanda 3 daire boş:)
Şimdiden tebrikler, sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhabalar Müge Hanim,
size bir sorum olacak. Ayni soruyu Yasemin Hanim'a da yönelttim. Sizin tariflerinize cok güveniyorum, bana yardimci olabileceginizi düsündüm.
Tavuk kanat icin yogurt, domates+biber salcasi, zeytinyagi, ezilmis sarimsak, karabiber, kimyon ve curryden olusan bir sos hazirlamistim. Firinda pisirdim. Tadi cok güzeldi, fakat kanatlarda kisim kisim kararmalar oldu. Acaba sarimsaklar mi yaniyor. Ya da sebebi nedir. Kararmamasi icin bana bir öneriniz var mi? Cok tesekkür ederim simdiden.

Müge Hüner dedi ki...

Merhabalar;
Öncelikle güvendiğiniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkürler.
Bahsettiğiniz şekilde, yoğurtlu salçalı sosları bende çok yaparım ve bazı yerleri yanar bende de.
Ben bunun sebebini salçaya bağlıyorum.
Ketçap ta bir süre sonra kararır ya hani tabakta biraz bekletirseniz.
Salça da fırında yanıyor bence, yoğurt ta aynı şekilde önce kabuk bağlıyor sonra yanıyor.
Kekik ekliyorsanız o da yanar ve acılaşır.
Benim aklıma gelenler bunlar.

Benim son zamanlardaki favori marine sosum;
Zeytinyağ, elma sirkesi, soya sosu ve tavuk baharatı (carrefour da satılan) ölçüler göz kararı :)
Deneyin pişman olmazsınız :)

Adsız dedi ki...

Cok tesekkür ederim. Her soruya cevap yazmaniz cok hosuma gidiyor. Bu ikinci sorumdu ve sanki ablama telefon acip soruyormusum gibi hissediyorum :-) o yakinligi hissettiriyorsunuz. Ayrica tariflerinizi de cok özenerek, ince ayrintisina kadar püf noktalariyla vermeniz cok güzel. Kestaneli ic pilav'da bahsettiginiz yenilikleri cok merak ediyorum, güzel seyler olacaga benziyor. Sizin adiniza cok sevindim. :-)
Sosa gelince...demek salca ve yogurttan kaynaklaniyor. Bunun bir cözümü yok mu yani :-) acaba sosta bekledikten sonra fazlaligi kagit havluyla biraz alinsa nasil olur diye geciyor su an aklimdan.
Tavsiye ettiginiz sosu mutlaka deneyecegim, tesekkürler.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin