13 Eylül 2010

Çeşnili Zeytinyağ

Çeşnili Zeytinyağ

SAĞLIK DEPOSU BİR ATIŞTIRMALIK...
Ramazan ayında çok sevgili, değerli; Nane Limon – Münevver ablacığıma iftara davetli idik, blog dostları olarak.
Can paşa’nın Baby Shower’i ile başlayan, ilk başlarda -grupta ardı arkası kesilmeyen hamilelikler nedeni ile- hoş gelesin bebek, hoş geldin bebek partileri :) devam eden buluşmalarımız artık bir sistematiğe oturdu…
Sadece bebekler için değil, düzenli bahaneler yaratıp, buluşuyoruz artık.
Bir önceki buluşmamız; “Yaso’cuğumun atölyesi hayırlı olsun” temalı idi :)
Daha önceki; “Fadime’nin yeni evi hayırlı olsun”
Daha daha önceki “hoş geldin Bibi” :)
Liste böyle uzar gider…
Ekim ayında sıra bende mesela, şimdiden heyecanı sardı :)
Ramazan ayında Münevver annemiz ağırladı bizi; “bahaneye gerek yok, ben yapacağım, siz yiyeceksiniz, o kadar” dedi, bizde deyim yerinde ise koştura koştura gittik.
Hem onun tatlı yüzü için hem de sayısız kez elinden tattığımız lezzetlere yenilerini eklemek, damaklarımızı zevkten sarhoş etmek için.
Öyle de oldu, hangisine iltifat edeceğimizi şaşırdığımız, muhteşem lezzetlerle dolu bir gece yaşadık.
Çeşnili zeytinyağ bu lezzetlerden sadece biri idi, kendisini usulca önüme çekip, bandırmak sureti ile :) kaç dilim pide yedim, şu anda hatırlamıyorum, çok zaman geçti ondan sanırsam :)
İçindekileri öğrendiğim günden beride yapıp duruyorum, bir sonraki güne kalsa lezzeti çok daha iyi oturacak biliyorum ama henüz kısmet olmadı :)
Siz dayanabilirseniz, bir iki gün bekletip servis edin olur mu? :)
İster yemek davetleri sofranızda aperatif olarak, isterseniz kahvaltı sofralarında, seçim sizin.
Belli bir ölçüsü de yok aslında, ben fotoğraftaki gibi iki tabak oluşturacak şekilde, yaklaşık yazdım ölçüleri, bu kısım ile oynamak da size kalmış…

Malzemeler
  • 1/2 (yarım) Su Bardağı (100 ml.) Sızma Zeytinyağ (Yasemin'lerin özel üretimi)
  • 4-5 Adet Kurutulmuş Domates
  • 5-6 Adet (yarım) Ceviz
  • 5-6 Adet Yeşil Zeytin
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Çay Kaşığı Kuru Biberiye

Yapılışı

  • Kurutulmuş domatesleri 10 dk. sıcak suda bekletin. Süzüp, minik minik doğrayın.
  • Yeşil zeytinleride çekirdeklerini çıkarıp, minik minik doğrayn.
  • Cevizleri elinizle irice kırın.
  • Sarımsakları ezin.
  • Biberiyeleride kırarak, ufalayın.
  • Tüm malzemeleri zeytinyağı ile karıştırın ve ağzı kapalı olarak en az bir gece bekletin.

Çeşnili Zeytinyağ

20 yorum:

neval dedi ki...

blogunuzu seviyorum ne kadar özenli her şey

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık.

Delfina ; dedi ki...

Münevver hn keşke yazılarına devam etse de güzel lezzetlerini bizlere de öğretse.Diğer Müge'de görmüştüm o güne dair fotoları,ne mutlu ki şahane bir akşam geçirmişsiniz.Annem biberiye kurutmuş,onlarla deneyeyim ben akşama.Evde şu an köy ekmeği varkene :))) ben de sayısını bilmediğim kez bandırayım :)

Şehnaz dedi ki...

YİNE MÜKEMMEL BİR TARİF...ELLERİNE SAĞLIK TATLIM...

lezzetiharikalarmutfagi dedi ki...

Müge'cim gerçekten çok güzel bir blogun var dün bütün gece baştan sona kadar tek tek tariflerini ve yazılarını okuyup inceledim ve doyamadım. Begendiğim yemek blokları arasında blogun hemen yerini aldı. Ellerine sağlık bende yeni bir yemek blogu açtım ama daha çok yeni olduğumdan dolayı biraz bilgiye ihtiyacım var yani henüz benin blogum bebek onu büyütmek içinse çabalıyorum. Bu güzel tarifleri ve yazıları bizlerle paylaştığın için tşk ederim..

Pastane'den dedi ki...

yanında sıcacık ekmekle ne güzel gider
görüntüsü bile ye beni diyor:))
ellerine sağlık Müge
sevgiler

aydan dedi ki...

merhaba hünerli bayan aslında ben sizi çoktandır takip etmekteyim sizden ve yasemin hanımdan heveslenip bende blog kurdum ama malisef ne bilgisayardan çok anlarım nede yaptığım yemekleri resimlerim artık hepsini yapacam size çok imrendim lütfen sitenize benide ekleyin http://evinindelisi.blogspot.com/şimdiden çok teşekkür ediyorum (not sizi gerçekten ilgiyle takipteyim)

munevver dedi ki...

Müge'cik,

İki gün önce yaptım yine. Tatlar birbirine karışsın diye dinlendiriyordum ki, bir baktım koyduğum kabın dibi görünüyor. Ne zaman yediler bizimkiler, anlamadım. Taze ekmekle ayrı, kızarmış ekmekle ayrı güzel mübarek.

Ağzımızın tadı bozulmasın.

Mutfak Masalı dedi ki...

Muge'cim sen bizim icin boyle yeni lezzetler deneyip yayinlamaya devam et hayatim, sayende yapilacaklar listesi uzadikca uzuyor :) Cok leziz gorunuyor canim, ellerine saglik, sevgiler...

Gizemli Tatlar dedi ki...

ellerinize sağlık, kızarmış ekmekle de güzel olur bence.

Tuğba dedi ki...

Resim iştah açıcı ve tehlikeli:))ellerine sağlık değişik bir lezzet

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

mügecim acaba biraz çokca yapıp kavanozda bekletsek nasıl olur örnegin bir hafta kahvaltıya dayanacak kadar ne dersin deneyeyim mi
ellerin dert görmesin süper olmuş gercekten gel bandıra bandıra ye beni diyor :))

aozboyaci dedi ki...

bunun tadına baktım. zeytinyağına ekmek banıpta yemeği sevmeyene bile sevdirir. yani kahvaltı sofrasında sadece bu olsa bile yeter :) ayşenur baştürk

Adsız dedi ki...

ekmeği ban ban ye..

Parfe

www.pemberehber.com dedi ki...

Özellikle yazın, sabah kahvaltılarında bayılırım zeytinyağına ekmek banmaya :) Annem, kekik ve kırmızı biber koyar zeytinyağına

Adsız dedi ki...

Mügecim merhaba,
kurutulmuş domatesi nerden bulabilirim.

Müge dedi ki...

Adsız;
Aktarlarda, doğal ürünler satan dükkanlarda, büyük marketlerde, Mısır çarşısında...
Kısacası pek çok yerde :)

Adsız dedi ki...

selam. Sayfanızı yeni keşfettim ve ilk bu tarifi denedim neyseki elimde biberiye hariç hepsi vardı. beypazarından kuru domates, ayvalıktan zeytin ve zeytin yağı, kastamonudan sarımsak, ve biberiye yerine ayvalıktan aldığım tomurcuk kekik ekledim, ceviz marketten idi =) hepsini göz kararı yaptım cevizi de bol idi ve nefis oldu sabah akşam masadan eksik etmiyorum teşekkürler...

SerpiL dedi ki...

bişey sormam lazım.bunu dışardamı bir gece bekletelim buzdolabındamı çünkü zeytinyağ dolapta donuyor.birde böyle yapıp kaç gün muhafaza edebiliriz kavanozda.cevaplarsanız çok mutlu olurum

Müge Hüner dedi ki...

Serpil;
Dışarıda -oda sıcaklığında- kapalı bir kavanozda bekletebilirsiniz.
Bir gün sonra tadı daha iyi oturuyor...
Bizde en fazla 3-4 gün dayanıyor zaten hemen tükeniyor. Tam olarak ne kadar dayanır bilemiyorum.

Sevgiler...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin