26 Şubat 2010

Akşam Yemeği Sofrası

Hafta Sonu Sofrası (21.02.2010) - 7

PEMBE LİLA ve MOR AĞIRLIKLI SOFRA...
Geçtiğimiz hafta sonu hem cumartesi hem de pazar misafir ağırladığımı söylemiştim.
Hastalığım yeni yeni başlıyormuş o günler de ama ben ciddiye almadım; "grip bu ne olacak bir iki hapşırırım geçer" diye düşünmüştüm.
Ama öyle değilmiş :( Size önerim; kendinizde grip belirtileri hissettiğinizde sakın yorulmayın ! bol vitamin alıp, yatıp dinlenin, yoksa çok ağır geçiyor hastalık.
Cumartesi akşamı, anne babaları ağırladığımız için, sofrayı biraz spor :) kurdum açıkçası, el birliği ile hazırladığımız için de fotoğraf konusuna hiç girmedim o telaş sırasında :)
Pazar günü ise, cici bir çift arkadaşımızı ağırladık, misafirlerden birinin evimize ilk gelişi :) olduğu için de elimden geldiğince özen gösterdim.
Şimdi sofra detaylarına bir göz atalım :)

Hafta Sonu Sofrası (21.02.2010) - 1

Soframızda neler vardı ?

Hafta Sonu Sofrası (21.02.2010) - 5

Sokak simidini, minik dilimler halinde kesip, üzerine çemen sürdüğüm kanapeler. Çemeni, bir arkadaşımız, Maraş'tan getirdi ve tadı inanılmaz ! Ağzınıza götürürken aldığınız koku, kesinlikle pastırma tadı. Tadan herkes bayılıyor.
Kanapeleri; bu şekilde çemen olmasa bile hazır aldığınız acuka ya da ev yapımı salçalı ezme ile hazırlayabilirsiniz, yanlız mutlaka sokak simidi ile deneyin :)

Hafta Sonu Sofrası (21.02.2010) - 6

Pazılı Mantarlı Börek, son zamanlarda favorim biliyorsunuz :) Pazar günü muska böreği şeklinde değil, sigara böreği tarzında sardım. Bunun için;
milföy hamurunu, oda sıcaklığında yumuşatıp, unlanmış tezgahta, uzun dikdörtgen olacak şekilde açın. Uzunlamasına ikiye kesin. Uç kısmına bir yemek kaşığı kadar iç malzeme koyun ve kenarlardan içeriye kıvırmadan, direk rulo yapın. Pişirme şekli aynı...

Hafta Sonu Sofrası (21.02.2010) - 3

Börek tarifini verirken; "bu malzeme ile oldukça fazla börek çıkıyor, isterseniz bir kısmını meze olarak ikram edin, çok iltifat alıyor" demiştim.
İşte bu görüntüye ve sofradaki yorumlara dayanarak, söylemiştim o sözleri :)

Hafta Sonu Sofrası (21.02.2010) - 4

Zeytinyağlı Kereviz tarifini daha önce vermiştim.
Son zamanlarda kerevizi sadece portakal suyu ile pişiriyorum. (Bir su bardağı taze sıkılmış portakal suyu + yarım su bardağı su şeklinde)
Portakal suyu yeterince tat verdiği için şeker miktarını da azalttım, bir kesme şeker ekliyorum sadece.
Yapılış aşamaları aynı...
Havuçları kurabiye kalıbı ile çiçek şeklinde kesmek biraz el oyalıyıcı, çiğken kestiğiniz için biraz da eli acıtıyor ama tahmin etmişsinizdir, çok ilgi görüyor :)
Sevgililer günü vs. gibi günlerde, kerevizler büyük kalp kalıbı, havuçlar minik kalp kalıbı ile kesilip servis edilebilir mesela, nasıl fikir ? :)

Hafta Sonu Sofrası (21.02.2010) - 2

Bir kaç gün, kekikli, sarımsaklı zeytinyağında bekleterek marine ettiğim, kurutulmuş domatesler ile süslediğim mevsim salata.

Hafta Sonu Sofrası (21.02.2010) - 9

Peçete halkası ve kedili çatal-bıçak aparatı detayı...

Carte d'Or yeni ürünleri; "dondurmalı pasta" yı tanıtmak için, iki hafta önce, bizleri her zamanki cömertlikleri ve güleryüzü ile Yıldız parkında, Dahill restoranda ağırladı.

Çok güzel saatler geçirdik birlikte. Pastanın tadına da baktık. Açıkçası ilk yediğimde ürün beni biraz hayal kırıklığına uğratmıştı, belki de ben, iki pasta kekinin ortasında, arasına çikolata ve fıstıklar serpilmiş, bir kat dondurma ve üzerinde donmuş çikolata sosu gibi birşeyler hayal ettiğim için :)

Hafta sonu misafirlerimize, yemekten sonra dondurmalı pasta ikram ettim ve görüşlerini aldım özenle :) Hepsi de çok beğendiklerini söyledi ve bende beğendim bu kez. Sanırım etkinlik sırasında yaklaşık otuz kişiye servis edecekleri için, önceden dilimleyip hazırlamışlardı ve pasta çok yumuşamıştı ama evde buzluktan çıkarıp hemen yediğimiz için benim de çok hoşuma gitti.
Özellikle yaz akşamları, ağır tatlı ve pastalar yemek istemediğimizde çok hafif bir alternatif olabilir diye düşünüyorum.

Hafta Sonu Sofrası (21.02.2010) - 8

***

Sofrada kullanılan yemek ve servis takımı; Krc.... Çatal-kaşık takımı; Jumbo (2000 modeli).... Masa örtüsü ve runner; Lsi agency (0212 231 61 23).... Zeytinyağlı kereviz servis tabağı; Yağmur züccaciye.... Peçeteler; Ikea.... Peçetelikler; Müge.... Kırmızı kadehler; Mudo Concept.... Sürahiler; Paşabahçe.... Çatal-bıçak aparatı; Bernardo.... Üçgen servis tabakları, servis kaşığı ve tealight mumluklar (hediye, mağaza ismini bilmiyorum)....

37 yorum:

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ellerinize sağlık hünerli bayan.herzamanki gibi hoş bir masa.sevgiler.

Ayşe Gül dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar sitenizi hergün takip ediyorum müge hanım sevgiler

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok güzel bir softa olmuş. Hayırlı cumalar...

TUGBA KIZILKALE ÖZDEMİR dedi ki...

merhaba.
daha birkaç hafta oldu blogunuzu internette göreli. ama müdavimi oldum diyebilirim. hergün acaba yeni birşeyler eklemiş mi diyerek heyecanla sayfayı açıyorum. yüzümde kocaman bir gülümseme ile bakıyorum yazılarınıza resimlerinize. hayran kalıyorum tabi ki. çok duymuşsunuzdur bu sözleri ama gerçekten çok heveslendiriyorsunuz beni. sofralarınız tarifleriniz çok güzel. yazmak istedim. içimden geldi. umarım saçmalamamışımdır.
allah'a emanet olunuz.
iyi günler..

Adsız dedi ki...

masanız gerçekten çok şık. bloğunuzu sürekli takip ediyorum. ama yorum yazmak yeni kısmet oldu. herşey çok güzel görünüyor. ellerinize sağlık. yeliz gültekin.

Adsız dedi ki...

gösterişten baska bişey yok,pohpohlara kanıyosun,al iki metre kuması ser,iki kavurma her sıradan kadının yapacagı tarifler,falan fila,boş bunlar yas 40 gelmiş çocuğun yok,senin yasındakilerin boyunca oğlu kızı var,
bunlar yapıcı eleştiridir sen nasıl anlarsın bilmem

Unknown dedi ki...

Nefis bir sofra. Son derece şık bir sunum ve çok hoş görünümlü leziz ikramlıklar... ellerinize sağlık

Hilal dedi ki...

ellerinize sağlık harika bir sofra olmuş
fotoğraflamalarınız da çok güzel

umutluhayat dedi ki...

tek kelime ile mikemmel bir sofra elleriniz dert görmesin

Betül dedi ki...

merhabalar... ellerinize sağlık sofranıza bereket süper görünüyor

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Yine her zaman ki gibi mükemmel bir sofra. Ellerine emeklerine sağlık ablacım.
Şu kedili aparatlardan bi rastlayıp alamadım ya:)

duygu dedi ki...

masaniz herzamanki gibi sahane...yazinin sonuna kadar garniturlu tavuk sarmanin resmini heyecanla bekledim... neden yok:)) sevgiler

duygu dedi ki...

muge hanim

sizin sofralarinizda, tariflerinizde gercekten harika...yukarida okudugum yapıcı oldugu iddia edilen elestiri benim bile canimi sıktı...tabiki olumsuz elestirilerde olur ama uslup boyle olmamali...mesela az once pazili mantarli boregim firindan cikti...benim tahminimden bile daha lezzetli oldu...ayrica sayenizde milfoyun bu kadar inceltilebilgini ve ikiye bolunse bile muska seklinde sarilabilecegini kesfettim... sekilleri cok guzel oldu,korktugum gibi acilip dagilmadi...her siradan kadinin yapacagi tarifleri yorumlamaniz zaten guzel olan... durmak yok...yola devam...tekrar edeyim,garniturlu tavuk sarmayida cok merak ediyorum:))...sevgiler

Müberra dedi ki...

Segili Müge, masan her zamanki gibi harika, renklere bayıldım. Özellikle sofra fotoğraflarında farklı karelerle detayları vermen çok hoşuma gidiyor. Birçok insana ilham veriyorsun. Paylaşımların için teşekkürler.

umran dedi ki...

Sofralarınız o kadar hoş o kadar özenle hazırlanmış ki her gördüğüme heveslenip bundan sonra bende böyle hazırlayacağım diyorum (henüz bir kez olsun uygulayamamış olsamda:))

Çemenli simitlerin üzerine serpiştirdiğiniz çekirdeklerde çok şık durmuş orjinal bir fikir!

Tekrar geçmiş olsun acil şifalar

Sevgiler

Unknown dedi ki...

masa her zaman ki gibi çok güzel ellerine sağlık:)o gelen yoruma senin adına sinir oldum sakın takma kafana öyle kompleksli insanları...sevgiler...

Fashion Mini dedi ki...

masa şahane gözüküyor gene; ellerine sağlık

Niagara dedi ki...

Sevgili Muge,
Sofra da menu de yine cok guzel olmus.Ama benim canimi sIkan adsiz kisinin cirkin yorumu oldu.
Yazilan seyler elestiriden ziyade, saldiri niteliginde ve tamamen seni incitmek icin yazilmis. Eger ki yazilarini, sunumunu, tariflerini begenmiyorsa secim hakkini kullanip bloguna bakmamayi secebilir. Hem takip edip, hem begenmeyip hem de boyle saldirilarda bulunmak saglikli bir davranis olmasa gerek. Ustelik bu blogun amaci ve icerigi ile cocuk sahibi olmayi kiyaslamak da ne demek?!....Cok cirkin ve cahilce buluyorum acikcasi bunu. Lutfen bunlarin seni uzmesine izin verme ve blogunu seni seven herkes icin guncellemeye devam et....
Umarim en kisa zamanda sagligina da kavusursun.
Amerika'dan sevgiler...

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Güzel arkadaşım nasıl şık bir sofra hazırlamışsın yine. Özellikle renklerine bayıldım. Ellerine emeğine sağlık.
Hastalık konusunda çok haklısın. Ne kadar önemsemezsek o kadar önemli oluyor.Daha iyisindir umarım canım.
Seni çok öpüyorum
sevgilerimle

Esra dedi ki...

Ellerine saglik her zamanki gibi harika bir sofra hazirlamissin..

Sevil Şahin dedi ki...

mügecim öncelikle tekrar geçmiş olsun
acil şifalar diliyorum ..
Masan her zamanki gibi süper olmuş ellerine sağlık afiyet bal olsun
Sevgiler

nazan dedi ki...

Sevgili Müge, her zamanki gibi her şey çok özenli ve şık.Bir o kadar da lezzetli olduğuna eminim.Bugüne kadar blogunda deneyipde başarısız olduğum tarifin hiç olmadı.En son misafirlerime akşam çayının yanında minik kumpirlerini denedim çok lezzetli ve şık oldular.Ellerine sağlık güzel tariflerin için.
Adsızın yorumunu kınıyorum.Bu kadar kırıcı yazacak cesaretteyse ,isminide lütfetseydi bir zahmet.Yada beğenmiyorsa girmeyebilir blogumuza.Canımızı sıkmaya hakkı yok bu tatsız yorumlarla.Sanırım başarıyı hazmedemiyor bazıları.Kıskanma ne olur,çalış seninde olur :))
Sydneyden sevgilerimle
Nazan

Unknown dedi ki...

Herşey çok güzel görünüyor ince ince düşünülmüş ellerinize sağlık tekrar çok geçmiş olsun

tub@ dedi ki...

Müge'cim biz de ev ahalisi olarak aynı şekilde önemsemediğimiz için hastayız :(

Masan cıvıl cıvıl harika, mamaların hepsi de birbirinden güzel, sevgiler Antalya'dan :)

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Mügecim;

Merhaba yine hayran oldugum sofralarından birini yayınlamışsın..

Maşallah diyorum sana :))

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Dondurmalı pastalarımı bende bugün çıkarıyım bu arada :) o günün hatırası olarak duruyor baktıkca aklıma geliyorsunuz :) yeniden görüşmek dileğiyle :)

Bilge hatun dedi ki...

Merhaba masanız çok güzel ve sıcak görünüyor tebrik ederim. bir süredir sitenizi takip ediyorum çok güzel fotoğraflar yayınlıyorsunuz.Belki size yarayabileceğini düşündüğüm acizane bir tavsiye vermek istiyorum kerevizin havuçlarını soyarken kurabiye kalıbıyla zorlandığınızı yazmışsınız.Havuçları soyduktan sonra bu soyacaklar var ya onların kenarında küçük bir çıkıntı olur bununla eşitaralıklarla havucu boylamasına kesin 0,5 cm gibi oyuklar oluşuyor sonrada havucu enlemesine kesin çiçek şekli oluşacaktır ben öyle yapıyorum.sevgiyle kalın

Özlem dedi ki...

Çok şık bir sofra ve leziz bir mönü olmuş. Ellerine sağlık, ve de acil şifalar diliyorum...
sevgilerimle

Yonca dedi ki...

Cok ozenle hazirlanmis sade ama iddiali bir sofra... Sofrada mor renk kullanmak hic aklima gelmemisti dogrusu :)
Kerevizin icindeki havuc cicekcikleri ne ile yaptiniz?
Internet ortaminda sozumona "yapici" elestiriler icin ne denir bilinmez ama bence yayinlamak zorunda degilsiniz... Cunku sofranizla, yemeklerle ilgili degil... Ne demisler, "meyve veren agac taslanir"
Sevgiyle kalin,

Müge Hüner dedi ki...

Bilge Hatun;
Fikir için çok teşekkür ederim, çok pratik görünüyor deneyeceğim :)

Yonca;
Havuçları kurabiye kalıbı ile kestiğimi söylemiştim, ister kalıpla ister sevgili Bilge Hatun'un dediği gibi yapabilirsin.
Şimdiden kolay gelsin.

Canım arkadaşlarım;
Şu malum yoruma da lütfen aldırmayın, benim yaptığım gibi gülün geçin :)
İlgilenipte mutlu etmeyelim kendisini :)

Hem size küçük bir sır vereyim mi?
Ben bu tarz yorumlar gelince özellikle yayınlıyorum hatta seviniyorum bile...
Neden mi?
Sizlerden her zaman şahane yorumlar ve mailler alıyorum ve kimsenin;
"Müge, sadece güzel yorumları yayınlıyor, güzel olmayanları siliyor herhalde" diye düşünmesini istemiyorum.
Bunca güzel yorumun, sizler ile yaşadığımız bu şahane paylaşımın içinde illaki böyle düşüncelerde olacak.
Canları sağolsun diyorum :)

Öpüyorum hepinizi :)

sakizliturkkahvesi dedi ki...

Mügeciğim,bu kadar marifetli olman ve bu kadar sıklıkta yeni bi şeyler yapıp yayınlaman gerçekten takdire şayan.Tebrik ederim senin çalışkanlığını.Sofran yine düzen içerisinde,detaylarla süslü.Ve işte Müge'nin sofrası diyebileceğim görüntüde.Şimdi yemek sunumundan karakter tahlili yapıyorum.Oldukça düzenli,simetriden hoşlanan,fazla süsü sevmeyen,sofrada renk uyumundan hoşlanan,hafif lezzetleri seven,yeni şeyler denemeyi seven bi insansın.( naçizane benim kafamda böyle bi imajın var )Ellerine sağlık canım....sevgiler....

Deniz T. dedi ki...

Yine döktürülmüş maşallah, ellerine sağlık..
hoş bu güzelliklerden anlamayan insanda çok ama neyse... yapılan yemekleri belki çok kişi yapar ama böle güzel sunamaz, güzellikden anlamak ve sunabilmekte yetenek canım benim. öpüyorum çoookkkkk.....

Hayal Sepetim dedi ki...

Her zaman ki gibi çok güzel bir sofra ellerinize sağlık

canikom dedi ki...

harkaaaaaa herzaman ki gibi.domatesleri haşlamadan mı yağda marine ediyorsunuz

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Canikom;
Haşlama değil de bazen marine etmeden önce 10 dk. kadar kaynar suda bekletiyorum.
Bazen de bekletmiyorum, 3-4 gün zeytinyağında durunca yumuşuyorlar zaten.
Denersen şimdide afiyet olsun :)

canikom dedi ki...

çok tşk ederim enkısa zamanda deneyeceğim.

SÜRPRİZ MUTFAK dedi ki...

Yine herzamanki gibi şahane sofra..Bu kediciklerden bendede var 6 tane altım bide köpecikleri var bunlarn 6 tanede köpecik alcam...Sevgilerle...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin