ARKADAŞLAR DAVETİ (04.10.2009)
Aslında, arkadaş ve davet kelimeleri yan yana çok iyi durmuyor değil mi?
Davet çok resmi bir kelime, oysa bu sofrada ağırlanan arkadaşlar ile ilişkimiz çok samimi.
Farklı ortamlarda sürekli görüştüğümüz halde, içlerinden ikisi evimize ilk kez geldiği için, her zamankinden azıcık daha özendim.
Zaten Hülya abla'nın sofraya oturunca, ilk tepkisi; "yemekteyiz programına katılmış gibi hissettim" oldu :)
Açıkçası, son zamanlar da, bu sofra görüntüleri, benim işimi kolaylaştırdı :)
Ne zaman; "blogumu da çok ihmal ediyorum, hiç yeni tarif denemiyorum, hep daha önce yaptıklarım, olmaz ki..." diye dertlensem, hemen en son ağırladığım, misafirlerimizin sofra fotoğrafları imdadıma yetişiyor :)
Böylece, uzun aralar vermemiş oluyorum :)
Soframızdakiler;
- Domatesli Şehriye Çorbası
- Hünkar Beğendi
- Mantarlı ve Dereotlu Pilav
- Karışık Kızartma
- Zeytinyağlı Barbunya
- Sigara Böreği
- Mevsim Salata
- Şam İşi Tatlısı
Hünkar Beğendi'de bu sefer minik değişiklikler yaptım. Biraz daha yumuşak kıvamlı olmasını istediğim için, süt miktarını arttırdım (yaklaşık 2 su bardağı), et kısmını da salçalı yapmak istemediğim için, Biberli Tavuk tarifini, tavuk yerine bonfile ile uyguladım. Kekikli sac kavurma tarzında, hafif ve lezzetli oldu. Bu şekilde de öneririm.
Actifry ile resmen kızartma ile barıştık :)
Sigara böreğini de uzun zamandır Actifry ile yapıyorum. Buzluktan çıkar çıkmaz, çözülmesini beklemeden yaklaşık yirmi dakika kızartıyorum. "Sigara böreği iyi güzel de, kızartılması işi bozuyor" diyenlerdenseniz, fırında yapmayı deneyin.
- Bir kaseye, biraz su ve biraz sıvıyağ ekleyip çırpın. (miktarı böreklerin adedine göre ayarlayın) Taze sarılmış veya dondurucudan yeni çıkarttığınız sigara böreklerini, yağlı suya batırıp, bir kaç saniye tutarak ıslanmasını sağlayın. Hafifçe yağladığınız tepsiye dizin. Bu şekilde puf puf kabaran ve kızarmış gibi lezzetli börekleriniz olur.
Sofrada kullanılan, yemek takımları; Karaca....
Çatal-kaşık takımı; Jumbo (2000 modeli)....
Keten masa örtüsü; Çarşaf-iş (Şişli)....
Runner; Boynerevde....
Sürahi ve yeşil kadehler; Paşabahçe....
Kırmızı su bardakları; Mudo Concept....
28 yorum:
çok şanslı insansınız. herşeyiniz dört dörtlük allah bozmasın. peçetelikleriniz harika. tefal den rica etmiştim sizlere ücretsiz dağıttıkları zaman. AKTIFRY teşhir olarak kullandıkları tanıtım yaptıklarından 1 tanesini rica etmiştim tefal olumsuz cevap vermişti.AKTIFRY ücretleri çok yüksel olduğu için alamıyorum.
size başarılar diliyorum.
çok şık bir masa olmuş mügeciğim..ellerine sağlık...bu arada peçeteliklerine bayıldım...satlığa çıkart lütfen kapış kapış alırız:))))
Su unlu pecete halkalariniznda yapimini bir gun yayinlarsaniz cok seviniriz...
herşey harika görünüyor.öyle uyumlu bir masa olmuşki resmen insanı cezbediyor. yemekler de cabası tabiki... peçetelikler ve peçeteler çok uyumlu bir takım olmuşlar. peçetelik işinde yeni olmana rağmen süper şeyler üretmişsin ellerine sağlık
nice güzel dost masalarına
sevgiler
çok şık bir masa olmuş ellerinize sağlık uzun zamandır bloğunuzu takip ediyorum harikasınız.yalnız birşey sorabilirmiyim?çatal kaşık takımınız jumbonun bir modeline benziyor markasını yazarsanız sevinirim karaca yazmışsınız ama
Harika bir masa ve yapılanlar çok nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Not:Ben de görünce yemekteyiz proğramından bir masa gibi diye düşündüm:))Sevgiler
Canım ellerine sağlık herşey çok güzel:)
SEVGİLERİMLE...
Mügeciiiiigim...bayiliyorum senin bu muhtesem sofralarina. Ince zevkini ve özenini görüyorum bu sofralarda. Yemekler zaten herzamanki gibi muhtesem.Harikasin, sevgilerimle
zehra
müge yine tam hız şıklıgınla karşımızdasın canım ellerine saglık gercekten harika bir masa
Canım yine mükemmel bir sofra.Ellerine sağlık.Sevgiler...
yine harikalar yaratmış birisi, ellerine sağlık. ben de senin gibi actifryda yapıyorum sigara böreklerimi ama sanki benimkiler daha kuru oluyor. bu sulu ve zeytinyağı yöntemini yapıyor musun actifry için de?
Yasemincim;
Actifry da yapacağım zaman yağlı su yapmıyorum, sadece bir kaşık yerine iki kaşık yağ ile pişiriyorum. Gayet yağlı oluyor :)
Adsız;
Çatal-kaşık markasını da ekledim yazıya. Güzel sözler için çok teşekkürler.
Birsence;
Haberleşelim :)
Yorum yazan herkese kocaman sevgiler...
ben en çok şu boncuklu servis tabağına bayılıyorum. her seferinde soracağım unutuyorum:) yıkarken bir problem olmuyor değil mi?
ellerine sağlık hepsi için:)
Not: öyle sözlere aldanma kimse kapış kapış almıyoo :))
Papatya Prenses;
Boncuklu tabak rahatlıkla elde yıkanıyor, hiç bir şey olmuyor.
Hatta bazen çok yoğun misafir olduğunda, bulaşık makinesinde bile (45 derecede ve 30 dakika programında) yıkadım. Bir şey olmadı.
Peçetelikleri ise; satış amaçlı değil, kendim kullanmak için yapıyorum. O yüzden bu tarz, kapış kapış alırız sözlerini, umutlanmak yerine, bir iltifat olarak kabul ediyorum :)
Sevgilerimle canım.
çok hoş bi davet sofrası.seçimleriniz çok şık.elinize sağlık.sizi daha sık ziyaret etmem gerekecek . ))))
harika bir sofra, insanın hem içini hem de iştahını açan bir sunum olmuş, ellerine sağlık
Sevgili Muge, hersey cok guzel cani ellerine saglik. Sevgiler
Canım davet kelimesi bence senin sofrana gösterdiğin özenin ifadesi. Verdiğin değer arkadaşlarını ağırlama biçimiyle belli oluyor. Harika bir sofra, harika mamalar. Eminim harika da bir sohbet ve de harşka bir akşam olmuştur.
Ağzınızın tadı hiç bozulmasın canım
sevgilerimle
Dostlar biraraya geldiğinde hakikaten "davet" lafı fazla ciddi, aşırı resmi kaçıyor. insanlar gerçekten bir "davet"te sanki o kadar içte olamıyor. Halbuki arkadaşın diye kollarını açıp sarılabileceğin bir insanla yeter ki gönüller bir olsun, ne yadiğinin o kadar çok önemi kalmıyor.
Bazen birbirinin dilini bile anlamasan, iyi niyet olduktan sonra sanki gözlerle konuşmak yetiyor. (Sen bendeki sofrayı okudun mu? :))
Çok güzel bir sofra hazırmalışsın. Ellerine sağlık. Sevgilerimle...
Estetik duygunuza hayranım, çok şık sofralar kuruyorsunuz, ellerinize sağlık, sevgiler.
MERHABA MÜGE HANIM YİNE HARİKA BİR SOFRA ELLERİNİZE SAĞLIK BONCUKLU TABAĞA BENDE BAYILDIM KIZARTMALARDA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR
SEVGİLER
MASA HARİKA YAPTIKLARINISDA.ELLERİNİZE SAĞLIK...SEVGİLER..
Harika bir sofra,harika yemekler,harika bir sunum..Herşey çok zevkli,ellerinize sağlık..
Sevgili Müge Hanim,
sigara böregini su ve siviyag karisimina batirabilirsiniz diyorsunuz ya, acaba bunun ölcüleri nasil olmali? Yani ne kadar suya ne kadar yag? Tahminen de olsa bir ölcü verebilirseniz cok sevinirim. Tesekkürler.
Merhaba;
Tahmini söylüyorum :)
Bir su bardağı suya yarım çay bardağı sıvı yağ gibi...
Börekleri batırıp çıkardıkça yağ miktarı azalıyor, sırf su kalırsa 1-2 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Merhaba Muge Hanim,
Hayran ve sadik takipcilerinizden biriyim.
Ben de Actifry aldim ve bir borek denedim. 8 adet pisirmeme ragmen biraz dagildi. (Cok cok guzel kizardi, sonuctan memnunum yanlis anlasilmasin:))) Bilemiyorum belki actifry icin uygun bir borek olmadigi icin oyle oldu. merak ettigim, Sigara boregini kacar adet koyuyorsunuz pisirme haznesine?
Sevgiler, Evşen
Evşen hanımcım;
Bende 7-8 tane kızartıyorum ama burada püf noktası böreklerin çok çok soğuk hatta mümkünse dondurucudan çıkmış olması :)
O zaman parçalanma olmuyor.
Sevgiler...
Yorum Gönder