28 Ağustos 2009

Biberli Çam Fıstıklı Tavuk

Biberli Tavuk

TEFAL ACTIFRY İLE ŞİPŞAK TAVUK :)
Bir önceki pratik iftar sofrasının, patates kızartmasından sonraki en pratik tarifini veriyorum :)
Eğer Actifry kullanıyorsanız, toplam yirmi dakikada hazırlayabileceğiniz bir yemek.
"Yirmi dakikanın neresi pratik? Ben o sürede iki çeşit tencere yemeği yaparım" diyorsanız, yanıldınız :) Çünkü alet yemeği yaparken siz başka bir şeyler yapabilirsiniz...
Daha renkli bir yemek olsun isterseniz, içine bir tane sarı biber de doğrayabilirsiniz. Ben son yaptığımda, marine ederken, anneannemin Almanya'dan getirdiği tavuk baharatından ekledim, bir yemek kaşığı kadar, çok güzel oldu. Evinizde varsa öneririm, yoksa olmasa da olur.

Actifry'ınız yok ise; tarifte yazdığım şekilde marine edilmiş tavukları, teflon bir tavada, kısık ateşte, çok az su ile pişirin. Sonra, biberleri, fıstıkları ve çok az sıvı yağ ekleyin, orta ateşte sürekli karıştırarak kızartın. Hepsi bu :)

Malzemeler (4 Kişilik)
  • 4 Parça (iri) Kemiksiz Tavuk But
  • 5-6 Adet Sivribiber yada Köy Biberi
  • 2 Adet Kırmızı Biber
  • 1 Yemek Kaşığı (dolmalık) Çam Fıstığı
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
  • 2 Diş Sarımsak
  • Tuz

Yapılışı

  • Tavukları, parmak şeklinde (jülyen) doğrayın. Sıvı yağ, elma sirkesi, dilimlenmiş sarımsak ve tuz ile iyice karıştırın. Buzdolabında en az yarım saat (mümkünse 1-2 saat) dinlendirin.
  • Actifry'ı 2 dk. boş olarak çalıştırıp, ısıtın. Tavukları ekleyin ve 15 dk.ya kurun.
  • Süre sonunda, irice doğradığınız biberleri ve fıstıkları ekleyin. 6-7 dk. daha çalıştın. (Dikkat edin biberler çok çabuk pişer, yanmasın)

18 yorum:

burcin ates erdem dedi ki...

Gercekten cok istah acici gorunuyor. Ellerinize saglik.

Eylem dedi ki...

biberlerle çok güzel bir uyum içinde olmuş tavuk.ellerine saglık.

Sibel dedi ki...

Muhteşem bir görüntü eminim tadıda öyledir.
Ellerine sağlık...

Delfina ; dedi ki...

ee bu yazıdan sonra,actifry her eve farz oldu artık mügecim...sen böyle güzel güzel anlat,ondan sonra biz de actifrysiz asla güzel olmaz bu tarif deyip tefale koşalım :))

Keyifli Hobiler dedi ki...

Son aylarda doğru düzgün tavuk alınmıyor evimize ve şuan bu güellik öyle iştah açıcı geliyorki gözüme anlatamam.
Eşim yese inanın düşünmez bu akşam bu yemeği yapardım sizlere afiyet olsun.
Ellerinize sağlık.
Buarada umarım peçete halkasını kolaylıkla yaparsınız takıldığınız biryer olursa lütfen bana yazınız.
Sevgilerimle / Nur.

élif(KEYF-İ MUTFAK) dedi ki...

keşke o tefalden ben de olsaydı:(ben de elimdeki imkanlarla denerim artık..soya sosu koysak nasıl olur acaba..ben tavuğa çok yakıştırıyorum..ellerine sağlık canım..

FERZAN dedi ki...

canım ya çok güzel bi görüntü olmuş biberle,ellerine sağlık arkadaşım,sevgiler,bana da beklerim,(yalnizkralice.blogspot.com)

Adsız dedi ki...

canim...
yaptigim tum yemeklere...guzel ve sIK sunumlarina...yani sayfana bayiliyorum
hergun bir kere tiklarim...
emegine ellerine saglik
kocaman selamlar...
Nurcan...

www.yenitadlar.blogcu.com

tubanintarifleri dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor.sevgiler

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Pratik olunca akan sular durur. Birde böyle lezzetli olursa
Her zamanki gibi çok güzel ve çok lezzetli olmuş canım
Tadına bakmış kadar oldum (desem de inanma)

Ellerine sağlık canım
Afiyetler olsun

müjde dedi ki...

Ellerine sağlık Mügeciğim.Çok pratik bir yemek.Benim sormak istediğim birşey var.But yerine göğüsten yapsak nasıl olur sence?
Sevgiler...

Ligtv izLe dedi ki...

Gerçekten çok harika görünüyor ellerinize sağlık.

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Mügecim yine döktürmüşsün. Ellerine sağlık. Actifryı Türkiyeye gelmeden yazmıştım siteme ama pişirlenleri yemek nasip olmadı daha .:) Bakalım kısmet. Sevgiler...

pembe tatlar dedi ki...

Çok değişik am nefis gözüküyor:))
Ellerinize sağlık...

KelebekGibi dedi ki...

Cok leziz eminimki, cünkü bende buna benzer mantarli biberli yapiyorum cok güzel oluyor.ELinize saglik

duygu dedi ki...

merhaba, bu guzel tarifi bende denedim ve harika oldu. bende oyle teknolojik aletler olmadigi klasik teflon tavada yaptim...sosuna birazcik sut ve salcada ekledim.daha once kirmizi biberleri dograyip tavaya attigim yemeklerde genelde biberlerin bazilarinin kabugu ayriliyor ve guzel bir goruntu olusturmuyordu, bu sefer kirmizi biberleri firinda biraz kozledim, diri kalacak sadece kabugu soyulacak kadar...kozlenmis biberle o kadar guzel oldu ki...tesekkurler bu harika tarif icin

Adsız dedi ki...

BENDE YENİ ALDIM TEFALİ SİZDEN HELVA DENEMESİ YAPMANIZI RİCA EDECEKTİM YAPILABİLİR Mİ ACABA HERGÜN SİTENİZE UĞRUYORUM VE SİTENİZİ ÇOK BEĞENİYORUM

Seçil dedi ki...

acti fry ın içinde sarımsak pişirdiğimizde çok kötü oluyor,evin içinde de çok ağır birkoku oluşuyor.Bu yüzden kendi tarif kitabındaki sarımsaklı tariflerin bir çoğunu denemedim.Denediklerimden iyi sonuş alamadım çünkü.Bu tarif için teşekkürler ellerinize sağlık,denemek istiyorum fakat sarımsak olayı dediğim gibi oluyor.Normalde sarımsağı çok severim yemeklerimde kullanırım ama bu üründe kötü oluyor maalesef

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin