ŞİPŞAK KEKLER DOSYASI :)
Bazen işyerinde, canım durup dururken bir şeyler ister, öyle çok ahım şahım şeylerde değil, basit şeyler.
"Şimdi, çıtır çıtır bir ekmek olacak, içinde beyaz peynir ve taze nane, off olsada yesem" gibi :)
Yada; "şu anda bir sokak simidi ve ayran'a yirmi lira verebilirim, çok canım çekti ya" gibi :)
Geçenlerde ise canım, dümdüz bir kek ! istedi. (Cümlenin patenti adaş şekerimin eşine ait:) Ama gerçekten dümdüz, içinde öyle fındık, fıstık, çikolata vs. olmayacak. Hatta kalıpta bile olmayacak, tepsiye dökülecek, fırından çıkar çıkmaz, ılık ılık iki dilim mideye indirilecek.
Nasıl hayal? Süper değilmi :)
Eşime bu hayallerimi anlatarak eve doğru yol alırken, bir yandan da hayallerimle dalga geçen sözlerini dinliyordum; "eminmisin, bu projende?, aile bütçemiz için çok sarsıcı ve senin için de çok yorucu olacak, gel sen bir daha düşün" :)
Tüm yorumlara kulak tıkandı, eve gider gitmez mutfağa girildi, deftere kitaba bakmaya bile gerek duyulmadan, malzemeler çırpıldı, fırına verildi. Operasyon başarı ile gerçekleştirildi, yenildi, yedirildi :)
Tepsi keklerinin, daha doğrusu borcam keklerinin en güzel yanı; karışım ince olduğu için çok çabuk pişmesi. Ani gelen misafirler için, biraz süsleme ile çok hoş bir ikram da oluyor.
VİŞNELİ SADE KEK
Bu kekten dört günde iki kez yaptım, tesadüfen pek çok kişiyede ikram etme şansım oldu. Tek bir olumsuz yorum almadı. Hatta thy'nin uçaklarda dağıttığı kekin aynısı imiş, defalarca yiyen bir ablamız söyledi.
Kek; kelimenin tam anlamı ile ıslak kek oluyor. Hem taze iken, hemde bir kaç gün sonra, dokusu değişmiyor. İnanılmaz yumuşak, bulut gibi ve nemli keklerden hoşlanıyorsanız, şiddetle öneririm. Ayrıca limon aromasından hoşlanıyorsanız hamura mutlaka rendeleyin, ben ikinci yapışımda ekledim, muhteşem oldu. Üzerindeki vişneler isteğe bağlı, dümdüz dediysek o kadar da değil yani :)
Malzemeler
- 3 Adet (iri) Yumurta
- 1,5 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Süt
- 2,5 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 10-15 Adet Vişne
- Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri, vanilya ile birlikte, şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Süt ve yağı ekleyip, biraz daha çırpın.
- Un ve kabartma tozunu karışımın üzerine eleyin ve çok az çırpın.
- Kare veya dikdörtgen bir borcamın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı borcama dökün.
- Üzerine ikiye böldüğünüz vişneleri dizin, vişneleri donmuş kullanacaksanız, mutlaka çözülmesini bekleyin, yoksa üstünde kalmayıp içine gömülüyorlar.
- Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında 20-25 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Geçtiğimiz hafta eşim apartman toplantısına inerken; "sen yine şipşak bir kek yapsanda, elim boş gitmesem" dedi :) Bu sefer süt ile değil yoğurt ile yaptım. Ben hep bir kekin içinde yoğurt varsa nemli olur, süt varsa yumuşak olur diye düşünürdüm ama tepsi keklerinde durum farklı. Süt ile yapılan, elinizde tutarken zorlanacağınız kadar nemli ve yumuşak olurken, yoğurtla yapılan daha kuru ve yumuşak. Tam bir anne keki oluyor yoğurt ile. Yumuşacık, mis kokulu biraz bulgur bulgur deyim yerinde ise. Klasik bir kek canınız çekerse bu tarif birebir.
Malzemeler
- 3 Adet (iri) Yumurta
- 1,5 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 2,5 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 1 Tatlı Kaşığı Kakao
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri, vanilya ile birlikte, şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Yağ ve yoğurdu ekleyip, biraz daha çırpın.
- Karışımın üzerine un ve kabartma tozunu eleyin ve çok az karıştırın.
- Kare veya dikdörgen bir borcamın tabanına yağlı kağıt serin, karışımdan 2-3 yemek kaşığı kadar ayırıp, gerisini borcama dökün.
- Ayırdığınız karışıma kakaoyu ekleyin ve karıştırın.
- Kakaolu karışımı borcamdaki karışımın üzerine gezdirin ve bir bıçak yardımı ile şekiller yaparak, hafifçe karıştırın.
- Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında, 20-25 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Kekleri, ılınınca paket yapıp buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz. Ani gelen bir misafir için, mikrodalga yada normal fırında çözdürüp, isteğe bağlı olarak çikolata sosu, fındık veya ceviz kırığı ile süsleyebilirsiniz. Özellikle dondurma ile birlikte çok nefis. Pratik ama iltifat toplayan bir ikram oluyorlar :)
- 3 Adet (iri) Yumurta
- 1,5 Su Bardağı Şeker
- 1/2 (yarım) Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Süt
- 2,5 Su Bardağı Un
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 10-15 Adet Vişne
Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri, vanilya ile birlikte, şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Süt ve yağıda ekleyip biraz daha çırpın.
- Karışımın üzerine, un, kakao ve kabartma tozunu eleyin. Biraz daha karıştırın.
- Kare veya dikdörtgen bir borcamın, tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı borcama dökün.
- Üzerine vişneleri dizin. (bu sefer iyice çözdürmenize gerek yok, bırakın bazıları içine gömülsün, daha güzel oluyor :)
- 180 derece ön ısıtma yapılmış fırında, 20-25 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Yukarıda da söz ettiğim ikram şekli en çok bu keke yakışıyor. Çikolata sosu ve dondurma ile çok nefis oluyor. Dün gece, geleceğini yarım saat önce öğrendiğim misafirlerim için hazırladım bu şekilde. Buzluktan çıkardığım keki, mikrodaga fırında önce çözdürdüm, sonra birazcık ısıttım. Hazır çikolata sosu ve "Carte d'Or damla sakızlı muhallebili" (kendim için "fındık rüyası") dondurma ile sundum.
& Madem bu kekler dondurma ile birlikte çok nefis oluyor, o zaman bende bu kekleri alıp, Yaso şekerimin "Ye #45 Dondurma - Ye İç Ferahla" etkinliğine gidebilirim. Sizide bekleriz, çok şeker bir ev sahibidir kendisi :)
Benzer Tarifler;
52 yorum:
Mügecim yine döktürmüşsün eline sağlık, harika görünüyorlar.
SEVGİLERİMLE...
Kardesimde uzun zamandir bur dumduz kekin hayali ile yatip kalkiyordu..Ben yapiyorum olmadi diyordu..Sonunda kayinvalidemin yaptigi kek tarifini yaptim(senin ana malzemelerle ayni) onu cok begendi simdi favorum zirt pirt yapiyorum artik..icine ne koyarsan oluyor valla..Dedigin gibi de islak ve cok guzel oluyor ama ben bir kere silikon kek kalibinda denedim pek hos olmadi en iyisi borcam galiba attim kalibi :)
Visneli super gorunuyor elime visne gecirip deneyecegim en kisa zamanda :)
Sevgiler..
Mügecim vişneleri donmuş kullanacaksınız demişsin ya nasıl anlamadım?Vişne reçeli olan vişnelerdenmi koyacağız? Yoksa sadece vişnemi alıp koyacağız? Cvp verirsen sevinirim mutlaka denemek isterim pratik ve çok hoş bir görüntüsü var bayıldım yaa:=)
canımm yine döktürmüşünn:))) kek dosyası olmuş buu ay yanlış oldu tepsi keki dosyasıı:))) daha denemeden iştahım kabardıı süper görünüyolar valla ellerine sağlıkk öptüm şekerimm....:):)
Reyyancım;
Ben geçen yıl buzluğa bolca vişne koymuştum, pastalarda keklerde kullanırım diye. Ama o kadar çok koymuşumki hala bitiremedim :)
Yani istersen, buzluktan çıkarttığın vişneleri çözdürüp kullanırsın yada taze vişneler dizersin. Sana kalmış. Vişne reçelinin içindeki vişneler olmaz diye düşünüyorum ama.
Sevgilerimle.
Müge hanım ellerinize sağlık:) Anneannem keki, mikser kullanmadan, ekstra malzeme olmadan sade olarak yapar ve her zaman kocaman tepside pişirirdi,yumuşacık ,nefis olurdu...O geldi aklıma şimdi:) iş yerindeyim, çayın yanına sizin keklerden olsa şimdi süper olurdu:)...Ellerinize sağlık:)
kakaolu mermer kek ebru gibi olmuş, çok güzeller ellerinize sağlık...
burçak
hepsi çok güzel vişneli olanlara bayıldım kakaolu vişneliyi mutlaka deneyeceğim yine yine ve yine ellerinize sağlık :)))) betül
o vişneliler yok mu beni yürekten vurdunuz.böyle bir güzellik olamaz.ellerinize saglık.
MÜGE HNM ellerinize sağlık nefis olmuş hele kakaolu vişne yokmu tamda diyetteyiz.ben sessiz bi takipçinizim.sevgiler
Hepsi birbirinden lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık
hepsi harika mügecim ellerine sağlık sevgiler..
Mügecim harikasın valla bravo sana. vişneli sade olan benim favorim onu pek bir beğendim. zaten vişneli kekler benim favorim. geçen yıl likör olacak diye kavanoza koydugum vişnelere kıyamayıp vişne surubu yapmıştım. taneleri de böyle keklere falan kullandım. bu yıl vişneler hele bir çıksın hemen kavanozları atacağım balkona güneşe. tüm kış yetsin vişnelerim diye. ama tüm kekler harika görünüyor. ellerine sağlık. adaşımın etkinliğine de bir tarif gönderemedim hala, bizim evde dondurmayla kimsenin arası pek yok.
dosya insani mugeeeeee hunnnerrrr!! sekerim bakiyorum artik tek tarifler seni tatmin etmiyor, illaki bir tarifte 3-4-5.. bi suru versiyon olcek.. hemen bu yazinida "tepsi kekleri dosyasi" olarak hafizaya kaydediyorum :)
Sunum ve fotograflar harika.Eminim tadlar da öyledir.Ellerine sağlık.
Mügecim, ben o basit dediğin sokak simidi ve ayrana şu anda 50 lira veririm. Yok mu arttıran?
Herşeyin muadili var da o çıtır çıtır sokak simidinin yok işte =( Annemler beni karşılamaya ellerinde simitle gelecekler bu gidişle.
Sevgiler, okyanusların ardından
Sevgili Müge kekler olağanüstü güzel görünüyor, kızım gördü "off bu ne yaa, anne sende böyle yapsana" diye resmen inledi :) Malzemelere baktım benim tarifimle birebir aynı, ancak benim yaptığım mutlaka orta kısmından bombe veriyor, sırrı nedir acaba? Ben devamlı turboda pişiriyorum, bundan dolayı farkeder mi acaba Mügeciğim? Sevgiler, öpüyorum...
sevgili mugecim, dun canim bi kurabiye istedi ki anlatamam... hevesle aksam eve gittim 3 tane market gezdikten sonra buldugum pudra sekeriyle bi sevince eve dogru kostum ancak yapmaya calistigim kurabiye tam bir husranla sonuclandi, tarifi bire bir uygulamama ragmen bi turlu tutturamadim. olay tamem benim beceriksizligimden kaynaklaniyor sanirim yada yurt disinda yasiyorum ben buradaki malzemeler de var bir sorun, cunku dunya mutfaginda ana yemekler konusunda abartisiz harikalar yaratabilen ben hamur islerinde hep bir husrana ugruyorum...naapsam acaba ??? pekte seviyorum hamur isini ama!!! bence bu bir sinyal eger iyi hamur isi yaparsam kimbilir kac kilo olurum diye bi turlu tutturamiyorum galiba:)bende sadece boyle resimlere bakmakla yetiniyorum...
sevgiler...basarilar
müge abla ne nefis kekler hazırlamışsın böyle hepsi birbirinden lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım çekti vallahi :)
sevgilerimle,
Mügecim yine ben:=)
Canım eşim bugün epeyce kiraz almış, vişne henüz çıkmamış vişneler çıksın aldırıp buzluğuma koyacağım senin gibi:=)
Kirazla yapsam GÜZEL olurmu? Birde buzları çözüldükten sonra mı süsleyip fırına vereceğiz?Yoksa direk buzluktan çıkardıktan sonramı süsleyip fırına vereceğiz? O KISMI PEK ANLAMADIM:(?Henüz yapmayı düşünmüyorum kirazlı nasıl olur acaba?Kirazlı yaparsam da kirazları buzluğa koyacağım birde çekirdeklerini çıkarıp ondan sonra buzluğa koyacağız değilmi?
SEVGİLER CANIM.
ellerine sağlık.hayallarimizi gerçekleştirmek lazım değil mi afiyet olsun .:
sevgiler
Reyyan şekerim;
Kiraz ile de olur tabiki. Ama kiraz vişne gibi ekşi olmadığı için artı bir lezzet katmaz diye düşünüyorum.
Bazen pastaların arasına koyarım, pişmediği halde hiç tadı olmaz içinde. (Çilek ve vişne koyduğumda bariz belli olur tadı)
Ama tat değilde sadece görüntü olsun dersen, kirazda olur diye düşünüyorum.
Buzluğa ister çekirdekli ister çekirdesiz koyabilirsin, ben çekirdeksiz koyuyorum, biraz uğraştırıyor ama kullanacağım zaman daha pratik oluyor.
Çözdürmeye gelince, oda sıcaklığında bir saat kadar durunca çözülüyorlar. Kekin içine batmaması icin çözdürüp dizmekte fayda var. Birde ikiye keserek dizmekte. Ne kdar hafif olursa o kadar havada kalıyor yani :)
Umarım bu kez yardımcı olmuşumdur:)
Sevgilerimle
Limonlu Kekcim :)
Ben hiç turbo da yapmam kekleri, aslında hiç bir şeyi yapmam turboda. Sevmiyorum.
Dışı pişiyor birdenbire ama ici pişmiyor. (tabi bu tamamen bana ait bir tez:)
Hep normal fırın ve 180 derece kullanırım.
İstersen birde öyle dene.
Normal kalıpta hafif bombe çok hoş oluyor ama tepsi keklerinde düz güzel, haklısın:)
Sevgilerimle
Mügecim cvp için teşekkür ederim.
Senide yordum:(
Şimdi çok iyi anladım mutlaka deneyeceğim denersem güzel olursa sayfamda mutlaka görürsün canım.
SEVGİLER.
Selam Mügecim bu sefer soru sormaya gelmedim sonucu yazmaya geldim:=) vişneli keki kirazlı yaptım sonuç harika nemli bir kek. Islak kekleri seviyorum.Kısa zamanda sayfama ekleyeceğim.Bugün çıtır kaseyide yaptım biliyormusun :=) sonuç mükemmel:=) yalnız ben çıtır kase içinde misket köfte yaptım bugün HEP yemeklerle uğraştım ve çok yoruldum:(KİRAZLI KEKİMİ AKŞAM ÇAYIN YANINDA 3 DİLİM YEDİM KİLO PROBLEMİMDE OLMADIĞI İÇİN CANIM ÇEKTİKÇE GİDİP GELİP KEKİMDEN YİYECEĞİM:=)
TEŞEKKÜRLER
SEVGİLERİMLE
REYYAN...
Vişneli keklere bayıldım. vişneyi çok seviyorum. Benimde dondurucuda vişnelerim var. Bitirmem lazım artık. Bende deneyeceğim keklerden,
valla canım çekti. Sevgiler...
denedim hemen mügeciğim vişneli kakolu keki.üzerine puding döktüm(çikolatalı)bayıla bayıla yedik valla:)ellerine emeğine sağlık,iyiki varsın mutlu kadın:))
Ellerine sağlık hepsi harika gözüküyor..Vişneli kakaolu keki denedim ve uzuuun zamandır isteyip tutturamadığım kıvamdaydı çok teşekkürler favori keklerimin başında yer alıyor artık :) Ufak bir değişiklik yapıp üzerine çikolatalı pudingle servis ettim bir tepsi kek püff diye uçtu :)
tepsi keklerinizin vişneli kakao ve sade vişneliyi denedim.harika oldu hatta ilk yaptığım sade vişneliydi unum yetmedi çok az irmik koydum arkadailarım o haliylede beğendiler.kakaolu olanında üstüne beyaz çikolatalı sostan yapıp koydum pda çok lezzetli olmuştu.kek tarifleri için çok teşekkürler.bol bol sütlü tatlı tarifi istiyorum.:)
Merhaba,kakaolu mermer kekini denedim gerçekten süper oldu aynı tarifle bende yapıyordum ama kako ve dondurmayı ilk kez denedim harika!teşekkürler
Sayenizde basit bi kurabiyeyi bile pişiremeyen ben kekte tam bir usta oldum. Vişneli kakaolu kekiniz favorim yiyen herkes devamını bekliyor tarifinizde birebir tutuyor. Daha öncede havuçlu kekinizi yaptım oda aynen vişneli kek gibi süper oldu. Herkes tarifini soruyor ama henüz kimseye vermedim. Çümkü bunun biraz keyfini çıkarmak istiyorum. Ellerinize gönlünüze sağlık. tariflerinizin takipçisiyim. Sevgilerimle...
süper bu tarıfler
super bu kakaolu mermer kek harıkasınız
slm müge hanım havunçlu keki yaptım nefis oldu komşularım bile tattı eşim kek sevmez ama tepsinin geri kalanını hep eşim bitirdi ben size tşkr ediyorum sizin elinize sağlık diğer tariflerinizide deniyecem
Müge Hanım bu kakaolu vişneli kek için kaç cmlik bir tepsi kullandınız acaba?
bu benim için önemli sizinki kadar iyi yapabilirim inşallah çünkü bu tariflere göre dondurucuya koyacağım vişne miktarını ayarlayacağım:))sizin tariflere güveniyorum:)
vişneleri çekirdelerini çıkarıp poşetleyerekmi dondurucuya atıyorsunuz acaba?bugün püre yapıp koymak istedim çok sulandı püre olurken ve tam parçalanmadı vişneler bende daha fazla sulanmasın diye hafif rondodan geçirip koydum,onuda vişneli muhalebi tarifiniz için koydum:)
sevgiler...
Merhaba Müge Hanım,
Kakaolu Mermer Kek, hayatımda yaptığım en lezzetli keklerden biri oldu, hemen paylaşmak istedim. Öncelikle çok teşekkürler. Tarifinizi aynen uyguladım, sadece yoğurt yerine kefir kullandım. Çok lezzetli, yumuşacık, pofuduk, pamuk gibi, muhteşem bir kek oldu. Dr. Oetker'in hazır kek karışımıyla yapılmış gibi oldu, ama gerçek öyle değil tabii:) Eşim ve ben keki çok beğendik ve ikimiz de ikişer dilim yedik:) Normalde farklı bir kakaolu kek tarifi uygulardım, o, zaman zaman biraz sünger gibi ve kuru olurdu. www.cafefernando.com sitesinde kefirin keklere yakıştığını okumuştum. (Sizin sitenizde var mı bu bilgi bilmiyorum), bu nedenle kekte ilk defa kefir kullandım. Acaba yoğurt kullansaydım nasıl olurdu bilmiyorum. Bu arada ben yuvarlak borcam kullanınca(altı dar, üstü geniş) hafif kabarık bir kek de oldu. Ara ara kürdanla kontrol ettim, ortasının pişmesiyle 45-50 dk buldu, 160-170 derecede. Güvenilir ve lezzetli tarifler için çok teşekkürler. Sırada diğer kek tariflerinizi de denemeyi düşünüyorum. Sevgiyle kalın.
Sevgili Gülşen;
Kekler için tepsi değil Borcam kullanıyorum.
İki Borcam'ım var; ölçüleri yaklaşık; 20x25 ve 25x25 sanırım.
Vişneler konusunda daha öncede detaylı yanıt vermiştim, püre yaparak koymuyorum, buzlukta tane tane dondurup, sonra poşete koyarak, buzluğa kaldırıyorum.
Sevgili Adsız;
Güzel sözleriniz ve kefir öneriniz için çok teşekkürler.
En kısa zamanda denemek lazım :)
Sevgilerimle...
Müge Hanım sade vişneli keki denedim,yumuşacık gerçekten bulut gibi oluyor,eşime diyorumki sana bulut gibi kek yaptım sizin tabirinizle:)
lezzeti yumuşaklığı herşeyi tam.
ben 18 27 cm ölçülerinde dikdörtgen borcamda yaptım,benim 25 dakikada hala içi suluydu 40 dakika pişti,sanırım tepsim küçüktü,birde vişnelerim taze ve ikiye bölünmüş olmasına rağmen tam dibe battılar,yani sizinkinin üst görüntü benimkinin alt görüntüsü oldu,bende ters çevirerek sunum yaptım,neden okadar battılar anlamadım.
bu kek güzel olunca hemen dolabımdaki vişneleri ayıklayıp sizin yaptığınız gibi tek tek dondurdum,keklerde kullancağım,sırayla bütün keklerinizi deneyeceğim:)
sevgiler...:)
Ellerinize saglık harika bir iş çıkarmışsınız.Hemen mermer kekinizi uygulayacağım.Devamını Bekliyorum:)
Sevgiyle...
Müge hanım benim bu sayfadaki sade vişneli kek favorim çok çok güzel bir kek oluyor,küçük borcamda yapınca vişneler dibe çöküyor ama dediğiniz gibi 25 25 veya 30 30 gibi bir borcamda yaptım ozaman vişneler dibe batmıyor orta kalınlıkta bir kek oluyor.
sırada kakaolu mermer kek var mutlaka deneyeceğim onu!:)
kakaolu vişneli kekide iki defa yaptım ilkinde aynı tarifteki gibi 30 30 cm bir borcamda yaptım sizinki kadar çok kabarsın istedim ama olmadı ve yapısı sade vişneli gibi yumuşacık nemli değildi:( o yüzden birdahakine sade vişnelide olduğu gibi yağını bir su bardağına çıkaracağım diyorum,siz daha nemli ve yumuşak olması için ne önerirsiniz yağınımı artırayım, yoksa yağı aynı kalsın ununumu azaltayım:)
çok sevgiler...
Gülşencim;
Yağ miktarını arttırman daha doğru olur.
Nemli yumuşak bir kek olsun istiyorsan.
Sevgilerimle..
Bu kakaolu mermer kek bir harika muge hanim;bircok kez denedim,hep cok guzel oldu!
Müge Hanımcım bu mermer kekin adı pamuk kek olmalı:)okadar yumuşak pofudukki lezzetini test edip onayladık hemen buraya koştum:))
ben tarife birebir uydum,27*27cm borcama döktüm,üzerine çook güzel şekiller yapacağım diye dolu dolu üç kaşık auyırdım kakaoludan oda çok geldi hayal ettiğim şekli yapamadım:)sizinki gibi hoş olması için 2 kaşık yeterli olacak birdahakine,ben çok beğendim.
bu sefer sapsade olmasın olsa gerek burnuma hafif un yumurta kokusu geliyordu yerken ağızdada hafif un kokusu hep keke birşeyler karıştırarak yapıyordumya bu sefer sade olunca bana öyle geldi sanırım:)
eşimde bunun altı niye beyaz daha fazlamı pişmesi gerekiyordu diye bilgiç konuştu sanırım yağlı kağıttan öyle oldu,birdahakine yağlı kağıt sermeyeyimde altıda kızarsın bari değilmi,ozaman sadece sıvuıyağ sürsem yeterli olurmu?
çok sevgiler...
Gülşencim;
Keklerin tabanına sıvıyağ sürülmez.
Her zaman margarin ya da tereyağ sürülür.
Sevgilerimle canım.
müge ablam vişneli kakaolu kekinizi yaptım gerçekten harika oldu.. tüm tariflerinizi tereddütsüz yapıyorum... teşekkürler...
müge hanım vişneli kek tarifinizi bu akşam denedim. muhteşem oldu. teşekkürederim.kek inanılmaz kabardı şaşırdım kaldım.sayfanızı sürekli takip ediyorum. yeni tariflerinizi nezaman yayınlayacaksınız.
cnm şu anda keki yapıyorum ama fazla kabarmadı sanırım bir de üzerinde ayrıca sos var mı biraz ıslak görünü yor.
Super oldu visneli kakaolu kek!
Bu arada ben 1 sb siviyag ve 1,5 paket k tozu g koydum. Yumusacik bir kek oldu, favori kekim artik hemen yarim saatte hazir :) tskrler
Bu keki vişne reçelinden vişne taneleri kullarak yaptım.İçe battılar.Fakat tadı harika oldu.Tek fark visne receli biraz tatlı oldugundan şeker oranını düşürmeniz gerekecek.Harika olmustu.Emeginize saglık Müge Hanım.
Müge Hanım, size teşekkür etmek istedim. Kakaolu mermer keki 92 yaşındaki anneme yaptım. Çok beğendi ve size yazmamı istedi. Sevgilerimizle. Meral
Muge hanim merhaba. Visneli keki misafirlerim için yapmak istiyorum ama ayni gun mu yapmalıyım. Bir gun onceden yapmam tazeligini etkiler mi? Tesekkurler. ..
Yorum Gönder