BAYATLAYAN PASKALYA ÇÖREKLERİ NE OLUR? :)
Paskalya Çöreği yazısında, "bir kısmını buzluğa kaldırdınız, ama yinede kocaman paskalyanın hepsini bitiremediniz, öyleyse bir sonraki yazıyı bekleyin" demiştim :)
Tarifler öyle çok şatafatlı değil belki ama; "müsaitsen kahveye geliyorum" diyen misafirleriniz için şipşak öneriler :)
Paskalya çöreğini taban olarak kullanıp, üzerine muhallebi dökme fikrini, Seda'cığım verdi. Tabi, ondan aldım bir fikir, eve geldim oldu bin fikir :)
Fotoğraflarda görülen tüm önerileri, pandispanya ve kek parçaları, bisküvi yada kurabiye kullanarak da yapabilirsiniz.Özellikle paskalya çöreğini önermemin nedeni ise; misler gibi mahlep kokusu !
Hafif tatlı ve mahlep kokulu paskalya çöreği, sadece vanilyalı pastacı kreması ile birleştiğinde bile ortaya muhteşem bir lezzet çıkıyor.
Üst fotoğrafta görülen kupların birini; paskalya çöreği ve vanilyalı pastacı kreması ile yaptım, diğerine ise çilek de ekledim.
Eklenecek malzemeler damak zevkinize göre değişebilir, muzlu, çikolatalı vs.
Vaktiniz ve minik pasta çemberiniz var ise, tatlıyı bu şekilde hazırlayabilirsiniz. Çemberiniz ile, paskalya çöreğinden yuvarlak halkalar kesin ve kalıbın tabanına yerleştirin. Ilık şekerli su veya reçelli su ile çok hafif ıslatın. Çemberin kenarlarına, yarım çilekler dizin. Pastacı kreması hazırlayıp, ortasına dökün ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Pastanızın üzerini çikolata sosu, meyveli sos, kakao vs. ile süsleyebilirsiniz. Pastacı kreması hazırlayacak vaktiniz yok ise, hazır puding (ki bana göre hazırlanış süreleri aynı:) yada biraz koyuca hazırlayacağınız bir crem ole çeşidi ile yapabilirsiniz.
İşte bana göre, paskalya çöreği ile yapılabilecek en lezzetli tatlı. Daha iyisini keşfedinceye kadar favorim bu :) Bu tatlıyı akşamüstü arayıp, "alışverişteyiz, akşam çayına geleceğiz" diyen, akrabalarımız için yaptım. Akşam çayını yemeğe çevirmeme rağmen :) toplam yirmi dakikada hazırladığım ve çok iltifat alan bir tatlı oldu.
Yapılışı
- Bir borcama ince ince dilimlenmiş paskalya çöreklerini dizin. Üzerini çok hafif ılık reçelli su ile ıslatın.
- Vanilyalı pastacı kreması hazırlayın, ocağın altını kapatınca bir paket vanilya ekleyin ve mikser ile 3-4 dk. boyunca çırpın. (tatlıyı bu şekilde çırparak ılınmasını sağlamak, çok güzel bir kıvam veriyor, yalancı tavuk göğsü oluyor)
- Kremayı, çöreklerin üzerine yayın ve dilimlenmiş çilekleri dizin.
- Çileklerin üzerine, çilek sos dökün. (Ben, Dr.Oetker hazır çilek sosu kullandım)
- Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
"Şekerim, ben çalışan, üstelik de çoluklu çocuklu kadınım, hiç uğraşamam öyle tek tek kupla, pasta ile, hatta o çilekleri doğrayıp da sos bile dökemem" diyebilirsiniz :) Haklısınız da... O zaman benim; "yarın sabah sana kahve içmeye geliyorum" diyen arkadaşıma hazırladığım, bu tiramisu görünümlü çakma tatlıyı :) hazırlayın.
Yapılışı
- Bir borcama ince ince dilimlenmiş paskalya çöreklerini dizin. Üzerini çok hafif ılık reçelli su ile ıslatın. Vanilyalı pastacı kreması hazırlayın, ocağın altını kapatınca bir paket vanilya ekleyin ve mikser ile 3-4 dk. boyunca çırpın. Kremayı, çöreklerin üzerine yayın ve biraz bekleyin. Üzeri hafif kaymak tutunca, kakao serpin. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
İlgili Tarifler;
23 yorum:
Super gorunumu var bayildim! ellerinize saglik! Hollandadan selamlar.
Mügecim, öğleden sonra sana kahveye geliyorum :) Başka bişey söylememe gerek var mı?
bayıldım güzelim.harika gözüküyor.
vay be paskalya sen nelere kadirsmişsin:)
birde yapan de fikri önemli,ellerinize sağlık.
Akşam vakti,tatlı krizinde aranıp dururken,karşıma çıkanlara bak.
Ama bu haksızlık :))
Ellerine sağlık.Immmm olsada yesek :)
Eskiler der ya biraz kaba bir tabir ama affınıza sığınarak yazacağım ''Kadın var kadıncık var ''diye ben israfa kesinlikle karşı olan biriyim.O nedenle bu tür bir yiyeceği başka bir yiyeceğe dönüştürmeyi seviyorum.Asıl yaratıcılık bu bence ellerinize sağlık
merhaba Müge Hanım;
sitenizin sessiz takipçilerindenim fakat daha fazla sessiz kalamadım:)Sizin de favoriniz olan çilek soslu pastayı görünce kızımla birlikte vurulduk resmen ve kendimizi markette çilek sosu alırken bulduk:)Alt kısma paskalya çöreği yerine buzlukta bekleyen parça kekleri koydum kızım soğumasını bile bekleyemedi bayıla bayıla yedi
bizimle bu güzellikleri paylaştığınız için çooook teşekkürleeerrrr....
Ayşe
cakma tatlıyı nescafe ile ıslat :D işte o zaman cakma tiramisu olur!! hepsi super ayrıca "beyaz" ellerine saglık sekerrrimmmm...
rixos fatihi ;)
cakma tatlıyı nescafe ile ıslat :D işte o zaman cakma tiramisu olur!! hepsi super ayrıca "beyaz" ellerine saglık sekerrrimmmm...
rixos fatihi ;)
Tek kelime ile harika....
Ellerinize sağlıkkk:)
Sevgilerimle
şimdi bu kadar sey ustune sana caya kahveye kahvaltıya hatta abartıp aksam yemeğine gelioyorum desem ?
Selam Müge Hanım,
Sizin sürekli takipçilerinizdenim.
şimdi tarifinizle ilgili yorum yapmıyacam. çünkü sizin tariflerinizi ve sofra düzenlerinizi zaten beğeniyorum.
Aklıma "dondurma kızartması" geldi. nasıl yapıldığı konusunda bilginiz var mı?
şekerim naptın sen ya:)
paskalya çöreğini bu kadar alternatifte tüketmek vay vay vay:)
Ellerine sağlık en diiyim... Yaratıcılıkta sınır tanımıyorsun
Merhabalar;
Öncelikle teşekkürler.
Dondurma kızartması ile ilgili internette biraz dolaştım. Tarifler; genellikle yumurta ve mısır gevreğine bulayıp çok kısa süre kızartıldığı şeklinde.
Ama ben hiç denemedim. O yüzden sizi yanlış yönlendirmek istemem.
Sevgiler.
Hepside iştah kabartıyor,ellerine sağlık hayatım.
Çok güzel bir tarif.Paskalya çöreğine alternatif olarak acaba alta ne koyabılırız?
Melike;
Paskalya çöreği yerine, sade yada kakaolu kek dilimleri, bisküvi yada etimek koyabilirsin.
Tabi hepsinide ılık şekerli yada reçelli su ile ıslatmalısın. Özellikle bisküvi yada etimek ile yaparsan.
Bunu dışında artan kek parçalarını biraz ermiş çikolata yada krema ile yoğurup, tek tek truf yapmak yerine tabanına yayabilir ve uzerine krema dokebilirsin.
Bunlar ilk aklıma gelenler, bir çok şey yakışır anlayacağın bu kremanın altına :)
Sevgilerimle.
Tesekkur ederım cok bilgilendırmeniz için
bravo sana, herkese uyacak bir şekil sunmuşsun valla, ellerine sağlık. Yaz geliyor ya dondurmalı olanı alıyım ben
merhaba ben sıtenızı yenı keşfettım.tarıflerınızın hepsını yaklaşık okudum.hepsı bırbırınden harıka.sızı tebrık ederım.mesure yıldız.
müge hanım tepsıde yaptığınız çıleklı tarıfı çok beğendım paskalya yerıne etımek koymak ıstıyorum ama etımeklerı karamelıze serbet mı yapmam lazım yanı şekerı esmerleşene kadar kavurup kaynamış su ekleyıp kaynatıp hazırladığız. ondanmı yapsam guzel olurmu
borcamda yaptığınız çıleklı tatlıyı beğendeım ben onu etımekle yamak ıstıyorum etımeklerı karamelıze şerbet ıle mı ıslatsam acaba nasıl olur ne onerırsınız şimdiden teşekkürler mısafırım gelecek yapmayı düşünüyorum acıl cevap
Sevgili Özlem Hanım;
Karamelize şerbetli etimekle harika olur bu tatlı.
Bende aynen bahsettiğiniz şekilde yapıyorum.
Şimdiden afiyet olsun:)
Yorum Gönder