23 Mart 2009

Tefal ActiFry Etkinliği

Tefal-Actifry

YİNE GÜZEL BİR GÜN :)
Evet, başlık her zamanki gibi anlatacaklarımın bir cümle ile özeti...
Cumartesi günü, Tefal sayesinde yine çok keyifli bir gün yaşadım.
Hani güzel bir söz vardır, üst üste bir kaç kez güzel yerlere gidip, keyifli zaman geçirince, "leyleği havada gördüm bu yıl" deriz. İşte benim için de 2009 güzel etkinlikler ve eğlenceler anlamında tam anlamıyla leyleği havada gördüğüm bir yıl olarak geçiyor :) ve bu durumdan çok memnunum, aman nazar değmesin :)
Güzellikler Uno ile başladı, keyifli kahvaltılar, geziler, eğlenceli aktiviteler yapıyoruz Uno ile.
Sevgili Ayşem ve Atilla bey sayesinde, birbirinden güzel, dünya kadar Softbowl kalıbım oldu ve mutfakta bir çok yeni deneme yapıyorum oyuncaklarım ile :)
Geçtiğimiz haftalarda posta kutuma düşen, sevgili Zümrüt hanımın davet mektubu ile Tefal de hayatıma eğlenceli bir giriş yapmış oldu :)
-Sizlerle tanışmak, sohbet etmek, yeni ürünümüzü tanıtmak ve birlikte eğlenceli bir aktivite yapmak istiyoruz. diyordu Zümrüt hanım. Daveti hemen kabul ettim ve heyecanla Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi'nde gerçekleşecek organizasyon için geri sayıma başladım :)
Aktiviteyi heyecanla beklememin nedeni yanlızca arkadaşlarımla keyifli bir gün geçirecek olmam değildi. Eşimin akıllara durgunluk veren patates kızartması sevgisi ! nedeniyle bir süredir Tefal'in yeni ürünü Actifry ile ilgileniyordum.
Her ne kadar satış görevlisi; "defalarca denedik, gerçekten patates kızartması gibi oluyor" desede içimdeki şüpheyi bir türlü atamıyordum. Çünkü 1 kg. patates, 1 yemek kaşığı yağ ile kızarıyordu ve mantığım bir türlü bunu kabul edemiyordu :)

Actifry Etkinliği

Cumartesi, kendi ellerim ve gözlerim ile konuyu test ettim ve gerçekten inanamadım. Patates kızartmasına çok ama çok yakın bir lezzet ile karşılaştım. Yani fırın patates veya haşlanmış patates tadı değildi kesinlikle, kızarmış patates tadı alınıyordu ve içerdiği yağ miktarını göz önüne alınca, aradaki minik lezzet farkı bence önemli değildi :)

Actifry-Patates Kızartması

ActiFry patatesi güzelce kızartmıştı ama benim aklımdaki soru işaretleri hala bitmemişti. Her ne kadar evimizde neredeyse her akşam patates kızartması yapılıyorsa da, sadece patates kızartması için kocaman aleti almak mantıklımıydı ?

Actifry-Çoban Kavurma

Usta şefimizin açıkladığı; yapacağımız yemekler listesini görüp, hazırladıktan sonra tadına da bakınca aklımda hiç soru işareti kalmadı. Çünkü hazırladığımız çoban kavurma inanılmazdı ! Hatta şahsi düşüncem, yaptığımız yemeklerin içinde en başarılı olandı.
Yani ürünün reklamını ben yapacak olsam, kesinlikle patates değil, "1 kaşık yağ ile dört kişilik bir akşam yemeği" şeklinde bir slogan hazırlardım :)

Actifry-Kabak Tatlısı

ActiFry ile hazırladığımız kabak tatlısı. Lezzeti alışılagelmiş kabak tatlısından biraz farklı idi. Şeker ve bal birlikte karamelize olmuştu ve gerçekten çok farklı ve lezzetli idi. Aynı tarif ile elma yada armut tatlısı yapmak istiyorum ilk fırsatta.

Actifry-Çoban Kavurma

Günün sonunda eşim ve ben evimize ActiFry almak konusunda ikna olmuştuk artık, özellikle çoban kavurma nedeniyle :)

Tefal-Actifry

Sevgili Zuhal ActiFry ile yepyeni lezzetler yapmamızı ve bloglarımızda yayınlamamızı önerdi. Miss Çilek ise bu tarifleri "ActiFry Etkinlikleri" haline getirmemizi...
Etkinlik fikrine hepimiz bayıldık, her ay bir bloggerın ev sahipliğini yapacağı ve harika tariflerin ortaya çıkacağı çok güzel bir etkinlik başlatmaya karar verdik.
Hatta sevgili İpek, etkinliğe ilk ev sahipliğini benim yapmamı istedi, hiç beklemediğim ama çok onore olduğum bir teklif oldu bu...
Blog hayatım boyunca, mükemmeliyetçilik huyum ve "ya layıkı ile yapamazsam" korkusu ile hiç bir etkinliğe ev sahibi olmak için başvurmamıştım. İpek'in güzel sözleri beni o kadar motive ettiki, "tamam" deyiverdim :)
Bu yazının Tefal ActiFry ve cumartesi günümüz ile ilgili olmasını istediğim için, etkinlik ile ilgili daha fazla bir şey yazmayacağım. Öncelikle sevgili arkadaşlarıma mail gönderip, onlarla birlikte bir etkinlik konusu belirleyecek, daha sonra banner ve diğer hazırlıkları yapıp, en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım.
Keyifli günümüzü daha detaylı paylaşmak isterseniz, sevgili eşimin çektiği 253 fotoğraftan :) seçerek oluşturduğum fotoğraf galerisi ile sizleri başbaşa bırakıyorum.

**** TEFAL - ACTIFRY ETKİNLİĞİ / FOTOĞRAF GALERİSİ ****

27 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Fotoğraf çalmak serbest miiiii :P

Naile dedi ki...

bugün sabah mutfak sırları- nilay da okudum etkinlikte olanları akşam akşam sende. Çok güzel geçmiş ama ben ağlamak istiyorum çünkü bu etkinliği kaçırdım, hem de yol ücretini karşılamak şartıyla davet etmişlerdi, ühüüüüüü :((

zarpandit dedi ki...

en azından fotografta duzgun cıkmısım ya :) anormal pozlarla bekliyordum kendimi :) eşinize tesekkurlerimi iletiniz lutfen :) fotograflar super:)

etkinlik başlangıcı sende oldugunu duyunca ben hiç şaşırmadım beklediğim bir şeydi..diğer arkadaslarımız gibi :)

öpüldün sarı şeker:)

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

ayyy ne güzell ya bıde hedıye etmışler oh oh bayıldımm..
ya ne etkınlıkler oluyor bızım nıye hıc haberımız olmuyor bunlardann :(
hunerlı bayanım yoğurtlu kakaolu pandıspanyanı denedım harıka oldu çok tesekkur ederım hatta tafıfını komsumada verdım o da deneyecekk :)) benn çok denedım daha once pandıspanya ama basarılı olamamıştım davul fırın kullanıyorum termostatlı .. ama bu kes harıka oldu... herhalde çok çırptım ondann.. en kısa zamanda kız kardesıme yaptıgım pastayı yayınıcam.. hoşçakall

beyaz mendil dedi ki...

HEDİYENİ GÜLE GÜLE KULLAN HAYATIM.SEVGİLERİMLE

kardelen dedi ki...

Gerçekten çok güzel bir gün olmuş . Bu arada bende bu bir kaşık yağla ilgili olan kısma inanmıyordum ama artık sayenizde inanıyorum ne güzel yemekler yapmış öyle benimde almam lazım :) sevgilerimle...

İpek Kuscu dedi ki...

Müge'ciğim,senin ev sahipliğinle çok güzel etkinlik olacağına inanıyorum.Konu ve zaman hakkında konusalım ,duyuralım .
Seni tanıdığıma çok mutlu oldum.
Sevgiler.

Eya dedi ki...

Yaaaaa Mügeciiiiiim...ben buaralarda ağzımın suyu aka aka baktım fotoğraflara.ne güzel omuş hep birlikte. Bu aleti yazın görmüştüm ama bilemedim ne derece kullanışlı mı diye.Tavsiye edermisin?

sevgilerimle

zehra

Adsız dedi ki...

Ne kadar da güzel eğlenmişsiniz.Keşke buralarda da böyle etkinlikler olsa,bizler de katılsak:((

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Mügecim eşinin ellerine sağlık.çok güzel pozlar yakalamış,bir sürü çaldım haberin ola:)))

LaMa dedi ki...

ay nailecim, bana da yol masraflarini karsilamak sartiyel davet gelse, idinin idisi etkinligine bile gelirim :)
ay Amerika'daki birileri de bizi kesfetse, tefal ectifry olmasa da tuzluk,pecete hediey etse ne guzel oluuur uhu uhuh:((

ayshe dedi ki...

Bu güzel aktivitelerinizi sizin bir süredir takip ettiğim blogunuzdan takipteyim ancak benim gibi mutfağa ve yemek yapmaya düşkün biri olarak ben de bu aktivitelere nasıl katılabilirim ?

Nur Vural dedi ki...

Canım çok hızlısın, gider gitmez işe koyulmuşsun.Besleyici lezzetler fotoğraflarını ararken senin, fotağraflarını gördüm hepsi çok güzel, Eminim ki güzel bir ev sahipliği yapacaksın, şimdiden kolay gelsin sana.

Sevgiler...

begüm dedi ki...

Müge fotoğraflar süpeeeer!!! Eşine çok çok teşekkürler... Burçinde sormuş hakikaten resimleri kullanabilir miyiz acaba????

Çok eğlenceli ve hoş bir etkinlikti. Sizlerle tanıştığıma çok çok mutlu oldum, en kısa zamanda tekrar görüşmek üzere...

Begüm

Hobiriks dedi ki...

Aktiviteler şahanee , hobi yerine yemek blogumu açsaydım diyorum bazen :))

Selamlar
Hatice

PAPATYA SOFRASI dedi ki...

Merhaba..

Uzun zamandır Tefal mağazalarında benim de çok dikkatimi çeken bir üründü..Ama hiç de yakınen ilgilenmemiştim açıkcası.
Ancak bu yazıdan sonra anladım ki; tam bana göreymiş..
Yağlı olduğu için çok seviyor olmama rağmen, senede ancak 2-3 kez patates kızartması yaparım..

Ama bu cihazla gerçekten muhteşem şeyler çıkmış ortaya..
Keyifle geçen zaman da cabası..

SEVGİLER.

Adsız dedi ki...

merhabalar, ne güzel bir etkinlik olmuş öyle :) bende de actifry var, yeni aldım, ama sadece patates kızartması denedim bugüne kadar. tefalin kitapçığında sizin uyguladığınız tarifler yok ama malesef, bu yüzden çoban kavurma, muska börek ve kabak tatlısını tam olarak nasıl pişirdiğinizi yazabilirseniz çok memnun olurum.

Adsız dedi ki...

bende blog açmıştım ama yoğunluğumdan ve bloğuma bişey koyamamaktan iptal olmuş heralde .benide katın davetlerinize mutlaka paylaşacağımız çok güzel şeyler vardır.haberlerinizi bekliyorum.YEŞİM GÜVEN.eyesimguven@hotmail.com

Hatice dedi ki...

Mügeciğim çok güzel bir gün geçirmişsiniz, Zümrüt hanım beni de davet etmişti ama katılamadım maalesef, üzüldüm şimdi:(
patatesi duymuştum ama diğerlerini yapabilmesi çok ilginç geldi bana, özellikle de et ve börek...
fotoğraflar da harika...
sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

mügecim resimler çok güzel çekilmis bende tefal magzalarında inceleme fırsatım olmustu tabiki yemeklerin tadı nasıl olur diye merak etmistim simdi gönül rahatlıgıyla alabilirim kendine iyi bak öpüyorum

Calisan Anne dedi ki...

Mügecim, şahane bir aktivite olmuş, ama ben tesadüf 2 hafta önce aletin fiyatını sormuştum ve yuh olmuştum. Şekerim kriz var memlekette, tavada yapıyoz biz çoban kavurmayı :)

Sevgiler, Esra

Calisan Anne dedi ki...

Mügecim, resimlere yeni baktım, saçının yeni modeli süper olmuş, güle güle kullan. Sevgiler, Esra

Aygül dedi ki...

Yaaaaaaaaaaaaaa bende istiyorum ama:(((haksızlık bu:)))

Mutfak Meleği dedi ki...

Merhaba Müge
Fotoğraflar için eşinize çok teşekkürler.Çok güzellerrrr....
Sevgiler...

Nimet dedi ki...

Merhaba

Bu güzel siteyi bugün keşfetmem herhalde benim şanssızlığım olsa gerek. Verdiğiniz emeğe binlerce kez teşekkürler.

Adsız dedi ki...

merhabalar verdiğiniz onca emeğe teşekkürler bende günlerdir bu ürünü araştırıyorum baksana ne güzel yemekler tatlılar yapılıyor...

Adsız dedi ki...

Merhabalar
Tefal Actifry ile kitabında verilen tarife göre irmik helvasını yaptım hayatımızda yediğimiz en kötü helva oldu. Tarifi sırf kalabalık olsun diyemi vermişler acaba düşünmeden edemedim.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin