04 Mart 2009

Kahvaltı Sofrası

Annem için hazırlanan sofra

ANNEM İÇİN HAZIRLANAN SOFRA :)
Şık sofralar kurmak benim için bir keyif, hatta bir terapi :)
Hayatımın her alanında aşırı bir sadelikten yanayım, küpe takarsam, kolye takmam, ruj sürmüş isem, gözlerime far sürmem gibi :)
Beni yeni tanıyanlar, giysilerimdeki, saçım ve -olmayan- makyajımdaki sadeliği görünce, önce; "e, normal, olabilir" yorumu yapıyorlar ama iş evimizi görmeye gelince, "ben sadeliği severim, derken abarttığını sanmıştım ama evinizi görünce emin oldum" diyorlar :)
Evimiz yanlızca iki renkten oluşur ve minimalist kavramı dekorasyonumuzun yanında süslü püslü kalır, müze kıvamındadır yani :)
Bunda, resim yapmak, fotoğraf çekmek gibi, güzel sanatlar anlamında çok yetenekli olmamamında bir etkisi varmı bilemiyorum :)
Bunları nedenmi anlatıyorum; özenli, şık ve güzel sofralar kurmak, sofralarımın zevkli bulunması benim bu eksikliğimden dolayı oluşan üzüntümü, oldukça hafifletiyor.
Yukarıda gördüğünüz, size ve bana göre çok sade, yayınlanmasa bile olur şeklindeki kahvaltı sofrasını, pazar günü, annem için hazırladım.
Eşimin, ben kahvaltı sofrasını hazırlarken; "kalabalık yada özel misafirlerin için çok şık sofralar kuruyorsun ama iş annene gelince gelişigüzel bir sofra kuruyorsun, olmazki !" demesini çok haklı buldum. Hemen en sevdiğim örtüleri serdim ve renkleri uyumlu, mavi-beyaz bir sofra kurdum.
Soframızda fazla çeşit yoktu belki ama (sofralarda da sadeliği seviyorum, şaşırmadınız değilmi ? :) annemin çok beğendiği, sürekli "ne gerek vardı kızım" dediği ve bir kaç kez "gerçekten sadece banamı hazırladın ?" diye sorduğu bir sofra oldu.

Sevdiklerimize, ne kadar değer verdiğimizi söylemeyi hatta göstermeyi ertelemeyelim hiç bir zaman olurmu ? Bize göre zamanı geldiğinde, artık çok geç olabilir.
Birileri için iç dünyamızda neler hissettiğimizi sadece Allah bilir, o yüzden hissettiğimiz güzel duyguları içimizde saklamayalım, çok ufak şeylerle bile olsa hissettirelim sevdiklerimize...

Uno Lezzetleri

Soframızda, klasik kahvaltı çeşitlerinin yanısıra nefis Uno lezzetleri vardı. Uno'nun çok tahıllı ve alman esmer ekmeği ile dondurulmuş ürünleri.
Bir önceki yazıda uzun uzun bahsettiğim, bana diyeti bozduran, fena lezzetler bunlar. Hele kruvasan ! Sakın almayın, çok tehlikeliler :)

18 yorum:

Adsız dedi ki...

'' Öğretmenim, tuvalete gidebilir miyim?''

Yukarıdaki cümle, öğrenim hayatımız boyunca sıkça sorduğumuz sorunların başında geliyor, değil mi? Yıllar sonra, Adıyaman'ın Gerger İlçesi, Kaşyazı Köyündeki Karük İlköğretim Okulu'ndaki manzarayı HaberTurk'te görünce; ' Meğer şanslı azınlıktanmışız ' dedim kendi kendime.

Evet, yanlış duymadınız. Ben ve bu yazıyı okuyan sen, şanslı azınlıktanız. Anadolu'da bir çok okulun türlü fiziki sorunlarını, öğretmen eksikliğini duyardıkta, insanın en temel ihtiyaçlarından birisi olan tuvalet ihtiyacını gidermenin başlı başına bir sorun olduğunu aklımıza getirmezdik. Onca yetersizliklere rağmen Karük İlköğretim Okulu'ndaki bu çağdışı manzarayı eğitim neferimiz Ahmet Elmacı sayesinde öğrendik.

HaberTurk'te yayınlanan ' Tuvaletsiz Okul ' haberi bizi harekete geçirdi. Hem gelecek nesillere kalıcı bir temizlik alışkanlığı kazandırmak hem de okullarımızın olmazsa olmaz bu fiziki zorunluluğunu hayata geçirmek adına; www.okulumuzatuvalet.org sitesi altında '' Okulumuza Tuvalet '' adlı projeyi hazırladık.

Karük İlköğretim Okulu'ndaki bu geri kalmış manzara ne ilk ne de son...Fakat bu olumsuz manzarayı düzeltmek bizlerin elinde. Karük İlköğretim Okulu'nda olduğu gibi Anadolu'nun birçok köyünde çocuklar sizlerin desteklerini bekliyor... '' Okulumuza Tuvalet '' projesi ile sizde bu harekete ortak olun...

www.okulumuzatuvalet.org
destek@okulumuzatuvalet.org

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Sayfanı açınca bannerın ve altında duran nefis kahvaltı sofrası bir uyum içinde gözüktü gözüme. Sofran çok sıcak görünüyor. Ellerine sağlık.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Mügecim çok şık ve zarif bir masa olmuş.Ellerine sağlık sevgiler..

Zehra Gürgen dedi ki...

çok güzel sade ama ışıl ışıl bir sofra :))

ellerine sağlık

sevgiler

BETUL dedi ki...

Gulumseyerek okudum :) Gurbet, anne falan gibi etkenler olunca hafif bir nem de vardi tabii..Yeni yetisirken erkek kardesimle yaptigimiz pazar sabahi suprizlerini ve annemin benzer tepkisini hatirladim.

Renkler gercekten cok hos..Ortadaki ortu sizin eseriniz mi?

Adsız dedi ki...

çok şık bi sofra olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler

Eya dedi ki...

Ah Mügecigim...elindekinin kiymetini bil, ne güzel bir mutluluktur ki anneye biseyler verebilmek kendimizce. Onlar ki hayatlarini adamislar bize.Gurbette olunca bu konu damardan girdi...ama cok hos bir sofra olmus, ellerine saglik...sevgiler

zehra

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Muge'cigim, harika bir masa olmus.

Sevgilerimi gonderiyorum...

Seda dedi ki...

Sade ama çok zarif ellerinize sağlık,sevgiler....

Adsız dedi ki...

çok şık bir sofra,lezzetli ikramlar ellerinize sağlık....

KİZHATCE dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım:)anneciğinle hem yeyip hemde ne sıcacık sohbetler etmişsinizdir:)allah ayırmasın arkadaşım..sevgiler...

Adsız dedi ki...

Çok samimi ve zarif bir masa olmuş Mügeciğim.Ellerine sağlık.Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.Sevgiler...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

seni gördüğüm için söylüyorum ki sadesin evet ama ihtiyacın da yok zaten süslenip allanıp pullanmaya.
masan da sadece ama şık olmuş.örtülerine bayıldım.eşin ne iyi etmiş de uyarmış seni.bazen en değerlilerimize gösteremiyoruz hakettikleri özeni ama esas hakeden onlar.ellerine sağlık

birsence dedi ki...

senin masalarına bakmak benim içinde bir terapi mügeciğim...ellerine sağlık canım...

beyaz mendil dedi ki...

Çok şık bir masa:)Diyecek başka bir şey bulamadım,ellerinize sağlık.Sevgilerimle

edayurt dedi ki...

selamlar sevgiler-cok hoş sunumlarınız ve içten yazılarınız var gercekten şık bir site ilgimi ceken sitelere hergün acaba ne ekleniyor derim ve bakarım.emeginize yüreginize saglık sevgiyle kalınız-
www.yemekkahvekokusu.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Merhaba tesaduf eseri sitesini gordum bayildim:)cok guzel bundan sonra buradayim.Tam aradigim gibi bir yer tesekkurler..

Adsız dedi ki...

Merhabalar uzun süredir takipcinizim merakla ve çok keyif alarak inceliyorum sitenizi, gerçekten bu konuda çok başarılısınız sizden esinlenmemek imkansız! çok hoş ve kokoş masalar ellerinize sağlık...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin