06 Ocak 2009

Kahvaltı Sofrası

Necla Abla Kahvaltı Sofrası

NECLA ABLA'DAN MUHTEŞEM BİR KAHVALTI SOFRASI...
Bu yazı bu güne kadar blogda yayınlanmış en fazla fotoğraflı yemek yazısı olacak, çünkü 28.12.2008 pazar günü benim tüm hayatım boyunca en fazla yemek yediğim gün olarak tarihe geçti :) Üstelik bu cümleyi sadece ben değil, o gün bu kahvaltı sofrasına konuk olan diğer dört kişi de (ev sahiplerini saymıyorum) defalarca sarfetti :)
Necla abla bize öyle bir sofra hazırlamıştı ki, dillere destan...
Sofrada ilk önce nefis kahvaltılıkların tadına baktık, ki onlar bile hazır olmasına rağmen özenle seçildiği her halinden belli olan müthiş lezzetlerdi.
Daha sonra büfede inci gibi dizilmiş, sıcak ve soğukları tattık, tatmak değil aslında eni konu yedik :) Hepsi de inanılmaz lezzetli idi. Tüm ikramlar için önce "ah, yok yeter, patlayacağız, Necla abla" dedik, sonra "tamam sadece tadına bakalım o zaman" dedik ama her seferinde tabağımıza tekrar tekrar aldık hepsinden:)
Sabah 11.30 da başlayıp, akşam 20.30 a kadar aralıksız yediğimiz :) ve benim de eşiminde ertesi gün boyunca sadece su içebildiğimiz bu muhteşem ziyafetin fotoğrafları ile sizi baş başa bırakıyorum.

Necla Abla Kahvaltı

Büfenin yarısı tatlılar, yarısı tuzlular olarak düzenlenmişti. Ama ben fotoğraf çekilirken, Ahmed'in su böreklerini tatlı kısmına, kendi kakaolu kurabiyelerimide tuzlu kısmına yerleştirmişim :( Bunun için Necla abla'dan özür diliyorum.

Necla Abla Kahvaltı

Tatlı büfesinde, gül muffin şeklinde hazırlanmış Havuçlu Kek, damla çikolatalı ve fındıklı Kaya Kurabiyesi, rüzgar gülü şekli verilmiş Lokumlu Milföyler vardı.

Necla Abla Kahvaltı

Tuzlu Büfesinde ise; patatesli gül böreği, peynirli poğaça, peynirli domatesli börek vardı.

Necla Abla Kahvaltı

Açık Büfe'nin genel görüntüsü...

Necla Abla Kahvaltı

Biz sofraya oturduktan sonra hazırlanan ve sıcak sıcak servis edilen; Menemen ve Sosis-Sucuk Kavurma...

Necla Abla Kahvaltı Ekmek

Benim, "bu kadar çeşidin içinde kimse yüzüne bakmaz" diye düşündüğüm :) ama beni şaşırtıp çok ilgi gören ve iltifat alan ekmeğim. Söke Un ekmek karışımı ile her zaman yaptığım sade ekmek. Tarifi burada...

Necla Abla Kahvaltı Sofrası

Gün ilerleyip de midelerimizde henüz birazcık yer açılmışken, Necla abla "belki gün içinde acıkırsınız, diye düşünüp, tuzlu bir şeyler de yaptım" dedi ! ve elinde Mercimek Köftesi, Zeytinyağlı Yaprak Sarma ile odaya girdi :) Oysa ben sadece pasta yiyeceğiz sanmış ve büfeden sadece tatlıları masaya koymuştum, böylelikle akşam üstü bir masa daha kurulmuş oldu :) İşin en ilginç yanı hepimizin, "çok doyduk, sadece tadına bakalım" dediğimiz herşeyden defalarca almamızdı, boşuna demiyorum, tarihe geçecek bir gün oldu diye :)

Necla Abla Kahvaltı

Bu şirinlerin yapılışını peçete tatbikatı ile öğrendim Necla abla'dan :) En kısa zamanda deneyip, yayınlayacağım, çok pratik ama lezzetli ve çok hoş sunumu olan bir tarif.

Necla Abla Pasta

Damalı pasta; pamuk gibi yumuşacık, çok lezzetli bir pasta olmuştu. Damalı pasta yapılışı için buraya tıklayabilirsiniz.

Evet, nasıl haklıymışım değilmi ? :) Necla ablacım, bu güzel gün için sana ve Erhan abi'ye çok teşekkür ediyorum, inanılmaz keyifli bir gündü, seni ve Aslı'yı çok yormuşuz kusura bakma ama herşey enfesti.

Ben o günden beri artık kendime "misafir ağırlıyorum" diyemiyorum :( Ben bu gune kadar misafirlerimi peynir-ekmek ile ağırlamışım gibi geliyor, daha çok yol katetmem gerek çok...

55 yorum:

Cafe Gusto dedi ki...

oy oy oy oy...Neler var bu masada neler.Böyle bir kahvaltı masası bende oteller hariç görmemiştim.Emeği geçenlere ellerine sağlık diyorum ama hakkını yeme lütfen sende güzel misafir ağırlıyorsun...sevgiler..

Adsız dedi ki...

Dünya gündeminde bu kadar üzücü olaylar yaşanırken böyle şeylerle avunup mutlu olmanız takdire şayan dogrusu sizi biraz olsun haber dinlemeye davet ediyorum bakalım ozaman yemek yiyebilecek misiniz

Adsız dedi ki...

ayrıca normal bir zaman için bile çok fazla abartılı bir sofra normalde sizin sade sofralarınızı hep begenmişimdir

beyaz mendil dedi ki...

Çok abartılı bir masa,hepsi çok güzel ama bunların hepsinden yiyorlar mı?Yapanın ellerine sağlık.

amati dedi ki...

Zeytin yağlı dolmaları tek başıma ben yedim :) Hiç pişman değilim.Yine olsa yine yerim :)
Sevgiler

Ordanburdanhayattan dedi ki...

valla süper bir hanımmış arkadaşın.elerine sağlık

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Bu nasıl sofradır arkadasım boyle !:)
Yok yok masada ,bunların hepsini bir kişi mi yapmıs !Bakmaya doyamadım. Yapanın ellerine saglık, kendine de haksızlık edityorsun:)
sevgiler,

Figen

zarpandit dedi ki...

pofff benimkilerdemi soframı be:((

Adsız dedi ki...

Tek kelimeyle muhteşem.Hazırlayanların ellerine sağlık.Sevgiler...

Özlem dedi ki...

Böyle bir sofra karşısında hangi birinden başlasam acaba diye kara kara düşünürdüm :) Hepsi ayrı ayrı çekici şeyler var çünkü,
ellerinize sağlık

Delfina ; dedi ki...

Necla Ve Aslı Hn'a nazar değmesin diye sürekli maşallah dedim okurken...Misafirlerini böyle güzel ağırlayabildiğin için sen de aynı sofralara misafir oluyorsun.Olay bu Mügecim :)

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Cnm bu da ne böyle?bende isterim bu abladan.Maşallah söylenecek söz yok bu hazırlığa.Afiyet olsun demekten başka.

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Mügeciğim,

Çok çok güzel, çok zengin bir sofra ama biz senin sade, mütevazi sofralarını da çok beğeniyoruz.
Kendine haksızlık etme lütfen.
Ev sahiplerinin ellerine sağlık, sizlere de afiyetler olsun.

Çok çok sevgiler,

Adsız dedi ki...

pastaya bittim, pastane pastları gibi duruyor. Hemde yapılabilir oluşur beni aşık etti.
ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

gerçekten de hoş ve müthiş bir sofra sizlere afiyet olsun.
ama sizden orada bulunan herşeyin demiyeyim de tarifi verilmesi gerekli olanların tarifini veya sitenizde varsa sayfa adresini alabilirsek çok memnun olacağım.
biz de hazırlayalım değil mi böyle sofralar:)

Selcen Şenocak dedi ki...

offff offf offff gerçekten süperrrr ablanızın ellerine sağlık hepsi çok güzel sizlere de afiyet olsun.
Sevgiler...

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

süper bir masa yok yok hakketten bende kendi kendime ben misafir mi ağırlıyorum diye sordummm necla ablanın da seninde elelrine sağlık sevgilerimle fikriye

Pelin dedi ki...

Mügeciğim,
Gerçekten çok emek verilmiş, güzel bir sofra olmuş. Sofrada bulunup, yapılanları tatmak kimbilir nasıl güzeldir? Yapanın ellerine sağlık.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Valla tek kelimeyle müthiş. Bize bir tek afiyet olsun demek düşer. Bir de yapanla tanışmak isteriz, o kadar. Sevgiler.

http://ashurem.blogspot.com/

PAPATYA SOFRASI dedi ki...

Merhaba..

Başım döndü biran..Yok yani hangi birini inceleyim şaşırdım kaldım..

Otellerin açık büfeleri gibi olmuş gerçekten..Nefis nefis..

Kahvaltı, öğle, akşam yemeği..Haklısınız ben olsam ben de ertesi gün birşey yiyemem..

Herşey çok güzel özenle hazırlanmış.

Yapan hanımefendiyi ve yiyen:(:( sizleri kutlarım, ne diyim ki başka..?

SEVGİLER..

Adsız dedi ki...

ISRAF
sizin sozlerinizden cikartilabilecek mana, gereginden fazla miktarda yiyecek ve fazla cesit var. bunlari gorunce ac insanlari dusunerek icim parcalandi. kimileri patlayana kadar yer, kimileri copten kuru ekmek arar.
elinizi vicdaniniza koyup bir kez daha dusunun. VE LUTFEN BU MESAJIN YAYINLANMASINA IZIN VERIN. herkes, ' aman ne guzel yiyecekler' demek disinda bir seyler dusunebilsin ve bunu da dile getirebilsin
TESEKKURLER

Necla dedi ki...

Mügecim şahane yorumunu okudum ellerine ve ağzına sağlık olsun.Okurken çok duygulandım.Sizler çok daha güzel sofralara layıksınız.Ayrıca güzel olan sadece sofra değil o sizin yüreğinizin de güzel olması.Evimiz ve soframız sizlere herzaman açık istediğiniz zaman gelebilirsiniz.Sizleri tanıdığım için çok mutluyum.Sevgiler.

aslı dedi ki...

Müge ablacım çok güzel yazmışsın, ben de yorum eklemek istedim..Öncelikle senin de nekadaar güzel şeyler ortaya çıkardığını biliyoruz, ben tüm yaptıklarını ilk duyduğumda ve gördüğümde inanılmaz bulmuştum..Ayrıca hemen ekleyeyim, anneme servis dışında bi yardımım dokunmadı,ama inşallah günün birinde sen ve annem gibi yetenekli olurum ben de..:))sizin gibi çok zorlu modeller var önümde:)) son olarak bir de fikrim var..Yazdıklarını okuyunca anneme artık hep daha iyisini yapmalısın diye takıldım, hatta bir gün de akşam yemeği ile başlayıp kahvaltıya doğru uzanan bi program yapabilirsin dedim:))şaka biryana, bence sohbetleriniz o şekilde de uzanır, ne de olsa masaları sofra yapan etrafındaki kişilermiş..demiş biri..güzel demiş..:)

sukran dedi ki...

merhabalar.necla ablanın sofrası benimde çok hoşuma gitti,ellerine sağlık diyor,kutluyorum.bloğunuzu takip etmeye yeni başladım ve çok hoşuma gitti,başarılarınızın devamını diliyorum.sofradaki gül muffin şekilli havuçlu kek çok hoş görünüyor,tarifini yayınlamanız mümkünmü?tekrar teşekkür ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum..

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

:)) allah netmesın senı yanı mısafırlerını nelerle agırladıgını görmesek gercekten peynır ekmek le agırladıgına ınanacaz!! haksızlık ediyosun kendıne bence harıkasın sen!! necla ablada hanı bılmemmm :)) harıka ötesiiiiii maşallah kadıncagıza valla geceden başlamış hazırlıklara :))

Adsız dedi ki...

Öncelikle yapanın ellerine sağlık. Oldukça uzun süre emek vermiş olmalı. Fakat yinede böyle bir masa beni çok mutlu etmezdi. Çünkü hemen resmin başında gözüken masa düzenine bakıyorumda 8 kişilik bir kahvaltı masası. Münkün mü acaba hepsini yemek ve tüketmek. Kahvaltı masası olduğu için söylüyorum. Aşırı derecede abartılmış. Biraz görgüsüzce olmuş ne bileyim show gibi bence. Bakın ben hepinizden farklıyım der gibi. Hele bir kaç çeşit börek. Ben önce evde nişan yemeği gibi algıladım. Ama kahvaltı için çok abartı olmuş. Kahvaltı bunu yiyen diğer öğünlerde ne yer acaba?

kardelen dedi ki...

ne diyeceğimi bilemiyorum hiç böyle bir kahvaltı sofrası görmemiştim hayran kaldım ellerinize sağlık sizden öğrneceğim çok şey var...

Adsız dedi ki...

ya bu muhteşem bir masa hazırlayanların ellerine saglık allahım bende bundan sonra arkadaşlarıma böyle sofralar hazırlamalıyım mügecim böyle sofralar hazırladıgın zamanda abartılı diyolar ama ben katılmıyorum çünkü misafirlerimizi en güzel sekilde agırlamak ev sahibinin görevi necla hanımı ayakta alkışlliyorum

Ayça&Aysu dedi ki...

tek kelime ile muhteşem bi masa ve görünce inanın çok acıktım. yeni evli ve tamamen acemi bir aşçı olarak böreklerin tarifini istiyorum. mümkünse en kısa zamanda yayınlar mısınız? tşk.

Hülya dedi ki...

Nefis bir sofra ..
Tarifleri bekliyoruz.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık bayıldım sofraya :)) ben kendisinin patlıcanlı böreğine de bayıldığım için :) Sevgilerimle... Elanur

Adsız dedi ki...

aaaa annem beniimm..inanın bu resimleri burda görünce nasıl mutlu oldum ve gurur duydum anlatamam..keşke bi de sizle tanışabilseydim, bende evin küçük uzakta okuyan kızı esra:) umarım yine böyle bir sofrada tanışır ve bir araya geliriz=))

Adsız dedi ki...

harika birşey buuu..ellerine sağlık necla teyzecim.şu sofraya ne denilebilirki muhteşem ve şaşrtıcı gerçekten.en kısa zamanda kahvaltıya geliyorum...=)=)

Makbule dedi ki...

Sevgili arkadasim oncelikle sitede yayinladigin guzelliklerden dolayi tesekkurler,hepsi birbirinden guzel. Ama maalesef musluman aleminin su sikintili gunlerinde bir lokma ekmek bile bulamayan kardeslerimiz varken, sizin ballandira ballandira patlayana kadar yedik demis olmaniz cok uzucu. sofralarimizda israfa yer vermeden misafirlerimizi hakkiyla agarlamak dilegiyle saygilar.

Adsız dedi ki...

yani bence de müsriflikten başka bir şey değil.bu yapılanlar 8 değil 28 kişiyi doyurur.yani gösteriş uğruna bu kadar müsrifliği kınıyorum. siz hergün böyle mi kahvaltı ediyorsunuz.yada bunları yapan.
gösteriş başka hiç birşey değil

Delfina ; dedi ki...

Bu ADSIZ da ne çok yazmaya başladı yaa...Hem Müge size yanıt bile dönmezken,hala ısrarla dikkat çekmeye çalışıyorsunuz..

Siz Müge'yi tanıyor musunuz bir kere? Onun kim olduğunu biliyor musunuz?

Ne kadar mütevazi,içten ve iyi niyetli olduğunu bilseydiniz bu yorumları yazmak aklınıza gelmezdi..

Evinize gelen misafirlere,dışarda savaş var veya kıtlık var deyip aç mı bırakıyorsunuz?

Bize ihsan edilenlerle elbette geniş sofralar da kurarız,çeşit çeşit de yaparız...

Yeter ki dostluk olsun,muhabbet olsun...

Yasemin dedi ki...

agzina saglik Delfina! sonuna kadar katliyorum!!! ayrica burda musriflik ! artanlar cope mi gidiyor?? hayir! ayrica sabah yapilmis aksama kadar yenilmis! yani tum bir gunun yemegi bunlar, biraz daha dikkatli olursaniz, bir yufkadan iki cesit borek cikarilmis.. yani ayni yufka farkli degerlendirilmis! ne kadar cabuk yargisiz infaz yapiliyor, allah bilir sadece fotograflara bakip birde basligi okumussunuzdur! biraz dikkat!!

Adsız dedi ki...

Blogum yok diye adsız yazmak zorunda kalıyorum ama lafım diğer adsızlara. Size ne? Vicdan jandarmalığı yapmak size mi düştü? Yok haber seyret yok açlıktan ölen var, çöplükten yiyen var. O zaman siz buraya yazmakla vakit kaybedeceğinize gidin onları doyurun?! Ne işiniz var burda_? Sonra yaptığınızla kalmayın bir yardım vakfı kurun, bizde gelip destek olalım. Ayrıca bu bayanın nerelere ne yardımı yaptığını biliyormusunuz? Bunu da mı yazmalı sizden alkış alabilmek için?
Negatif insanlara sinir oluyorum. Burda hayatın sadece belirli alanını paylaşmak için burda bu insanlar. Sevgiyle yapılan yemek sohbetlerine negatif duygularıyla damga vurmaya meraklılar eminim
en çok konuşup en az iş yapanlardır. Kimsenin kime ne hayırı yaptığı bilinmez. O yüzden rotayı başka yere çevirin!

Fatmagül Koruk

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Fatma Hanım;
Delfinacım;
Canımın içi;

Yorumlarınız beni çok duygulandırdı..
İnanın gözlerim doldu..
Çok çok teşekkürler...

Fatma Hanımında çok güzel belirttiği gibi, ben burada hayatımın sadece bir bölümünü paylaşıyorum. Mutfağımı, sofralarımı...
Hayatımın geri kalanında yaptıklarım, bende saklıdır ve bundan bahsetmek de yakışıksızdır bana göre...
Bu olumsuz yorumlar, yanlızca beni değil, bizleri ilk kez evinde ağırlamanın verdiği heyecan ile saatlerce bizim için hazırlanan sevgili Necla abla'yıda çok üzüyor.
Lütfen yorumlarınızda biraz daha duyarlı olun, kendim için değil Necla Abla adına rica ediyorum...

Güzel yorumlar bırakan, beni tanıdığı için yada tanımadığı halde, bu kadar hoş sözler eden dostlara da çok çok teşekkürler...
İyiki varsınız...

Adsız dedi ki...

Bu yaptığına sanırım sadistlik deniyor senin :)
Bu kadar güzel şeyi bir arada gören kim olsa dili yere düşer valla.
Yapmaya kalksak hepsini bir arada yapmamıza da imkan yok hem.
Hepsi birbirinden güzel,hepsi birbirinden missss :)
yahu hangi birine bakayım hepsi de süper.
Ne şanslıymışsın sen yaaaa :(
Ya şu Necla ablan(yaşı kaç bilmiyorum ama) 30 yaşında bir kızı olsun isterse beni evlat edinebilir büyük bir zevkle :))
Ellerine sağlık valla,Allah nazardan saklasın Maaşallah!

Adsız dedi ki...

yaa ben hayran kladim bu siteye ve sofralaraa.....ben almanyada yasiyorum ve kesin emin türk hanimlari öylee hamarat öyle hamarat ki valla ne desem az ..ben cok mutlu oldum cünkü henüz 17 yasindayim ve sizin gibi deneyim li hanimlardan ögrenecek cok seyim var ....mtariflerin icin tessekkür ederim...

Adsız dedi ki...

muhteşem...

Unknown dedi ki...

Burcu

oncelikle cok guzel bir sofra...
Muge Hanim sizin sofralarinizi ve yemeklerinizi de cok begeniyorum...denediklerimin arasinda kotu olan cikmadi:)ayrica site duzeni de diger bi cok siteye gore cok cok iyi:)

Va adsizlara diyorum ki siz nerden biliyorsunuz ki arta kalan yemeklerin ihtiyaci olanlara verilip verilmedigini ya da baska yollarla degerlendirilmedigini...bence yazmadan once biraz dusunmeniz gerek...Ben bu sofrayi hazirlayan kisiyi de Muge Hanimi da tanimiyorum ama bilin kin onlar sizden daha fazla yardimsever olabilir...Iyinin guzelin surekli kiskanilmasi, zenginin hep kotu yollardan zengin oldugunun dusunulmesi beni gercekten cok sinir ediyor...
Burcu

Adsız dedi ki...

Gerçekten harika. Tesadüf eseri sayfaya girdim. Ama hayran kaldım. Bir dahaki sefere beni de çağırmazsanız boğazınıza dizilsin inşallah:))

Adsız dedi ki...

masa düzenleriniz cok güzel olmuş hünerli bayanlar sitesi çok güzel...

Adsız dedi ki...

çok harika görünüyor ama hamur işi ağırlıklı olmuş.bence kahvaltıda şarküteri gıdalar ve bol miktarda sebze ve meyve olmalı ,

ebru dedi ki...

süper çoook harika orda olmak isterdimmmm...

adsız dedi ki...

gerçekten harika görünüyorlar ama insan yiyemeyenleride görünce üzülüyor.

Adsız dedi ki...

bu bir YEMEK SITESI.yemek sitesinde yemek yapilir.baska turlu bizler nerden ogrenicez degisik yemekleri,guzel sofra duzenini,degisik sunumlari,mege hanimin yemekleri ve fotolari bir haaaarika

Adsız dedi ki...

Merhaba Kahvaltı softası takımlarına bayıldım nereden aldınız diye sorsam çokmu kabalık etmiş olurum :(,
çeyizime almak istiyorum...Bahar

Müge Hüner dedi ki...

Bahar Hanım;
Estafurullah...
Yazıda da belirttiğim gibi bu sofra Necla ablaya ait.
Takımlarının markasını ve nereden aldığını ne yazıkki bilmiyorum.

Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Aslinda bu muhtesem sofrayi eklediginiz gunden beri defalarca ugrayip fikir aldim ama bugun vakit ayirip yorum da birakmak istedim. Negatif yorum birakanlara sorum var: Siz sofraya oturdugunuzda 1 cesit veya 5 cesit, once oturup fakirleri dusunup yok bu ogun yemek yemeyeyim deyip sofrayi terk mi ediyorsunuz?? Yazik ki negatif yorumlar hem komik hem uzucu. Komik cunku ne kadar sig bakiyorsunuz herseye, uzucu cunku ne kadar hazimsizsiniz basariyi takdir etme konusunda. Biz Turkler olarak misafirperverligimizle gurur duyariz. Misafirperverlik tabi ki sadece sayisiz cesit hazirlamak degildir ama, eger firsatiniz ve beceriniz varsa neden olmasin. Ellerinize kollariniza saglik. Misafire deger vermenin bircok seklinden sadece biri. Herkesin farkli yontemleri vardir, buna saygi duymanin bu kadar da zor olmadigini dusunuyorum. Hatta kucuk bir hatirlatma: bu siteye ugramak zorunda dahi degilsiniz. Bu sekilde insanlari egitebileceginizi, ders verebileceginizi dusunuyorsaniz yazik zamaniniza... Necla Hanim'i tebrik etmek disinda aklima birsey gelmedi..
Sevgiler,
Nergis

canikom dedi ki...

müge hanım
gül muffin şeklinde hazırlanmış Havuçlu Kek tarifi sizde varmı acaba.o kalıplardan bendede var.denemek istiyorum

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Canikom;
Blogumda yer alan Havuçlu Kek tarifini o kalıplar ile de uygulayabilirsiniz.

şimdiden afiyet olsun.

Unknown dedi ki...

Kabul günü gibi olmuş..Çok doyurucu bir menü.....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin