MEVSİMİN EN GÜZEL TATLISI...
Kabak tatlısını oldum olası çok severim, aslında bütün meyve tatlılarını çok severim. Hem besleyicidirler hem de hamur olmadığı için vicdanımı biraz olsun rahatlatırlar. Annem her şeyi olduğu gibi bu tatlıyı da muhteşem yapar, ben blogda yayınlamak için tarifini isteyipte malzemeler listesini görünce önce ufak çaplı bir şok yaşadım, "en sevdiğin tatlı nedir?" diye sorsalar, hiç düşünmeden adını söyleyeceğim bu tatlının malzeme listesi bu kadar kısamıydı ? :)
Yanlıca kabak ve şeker...
Ben her ne kadar anneme sonsuz güvensemde, kendimde aynı malzeme ve ölçüler ile test ettim :) ve sonuç gayet başarılı...
Kabak tatlısının, akşamdan şekerin içinde bekletilmiş halini seviyorum ve bu şekilde yaptım, eğer aceleniz var ise -yapılışı 2- şeklinde yapabilirsiniz.
Muhtemelen bir çok hamarat ev hanımı bu tatlıyı gözü kapalı yapıyordur ama ben, hem arşivimde bulunsun hem de belki bilmeyenler vardır diye yayınlamak istedim.
Malzemeler
- 2 Kg. Bal Kabağı (Kabukları soyulmuş, dilimlenmiş)
- 3 Su Bardağı Toz Şeker (750 Gr.)
- Ayıklanmış kabakları bol su ile yıkayın.
- Kabakları yıkarken hafifçe silkeleyip, karnıyarık tenceresi diye bildiğimiz yayvan bir tencereye dizin. (Kabağın üstünden ve elinizden süzülen su miktarı bu tatlı için yeterli)
- Toz şekeri üzerine serpin ve tencerenin kapağını kapayarak, bir gece bekletin.
- Ertesi gün, kabak ve erimiş şekerleri orta ateşte, tencerenin kapağı hafif aralık olacak şekilde, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ayıklanmış kabakları bol su ile yıkayın.
- Kabakları yıkarken hafifçe silkeleyip, karnıyarık tenceresi diye bildiğimiz yayvan bir tencereye dizin. (Kabağın üstünden ve elinizden süzülen su miktarı bu tatlı için yeterli)
- Toz şekeri üzerine serpin ve tencerenin kapağı hafif aralık olacak şekilde, çok kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
19 yorum:
Bende gecenlerde yapdim. Eger kabak guzel cikarsa seviyorum ama guzel cikmazsa pek yiyemiyorum:)
Ben ikinci seferinde kabuklu pisirdim cok guzel oluyor denemenizi oneririm. Soymaya ugrasana kadar :) buyuk dilimler halinde dilimlerin icine seker koyarak pisirdim. kasikla yedik :)
eline saglik
selamlar
Ellerine sağlık, çok severim, ben de benzer şekilde yapıyorum ama içine bi de portakal rendesi koyuyorum, çok güzel bir tad veriyor, tavsiye ederim,
sevgilerimle...
elerinize sağlık.... muhteşemmm
Tatlını fotoğrafı da çok güzelmiş!:p
kabak tatlısını severim ellerine sağlık çok güzel görünüyor:)bide kabağı kireçte yapıyolar ve kabak çıtır çıtır oluyor bilmiyorum daha önce yedinmi ama tadı muhteşem oluyor.
Ellerine sağlık nefis görünüyor. Bende bekleterek yapmayı seviyorum kendi suyu ile daha lezzetli oluyor.
Sevgiler...
Muhteşem bir sunum olmuş Sevgili Müge.Ellerine sağlık.Ben de ziyarete beklerim.
Sevgiler...
mügecim ellerine saglık bende kabak tatlısını çok severim içine ben 3-4 tane karanfil atıyorum o da güzel oluyor birde pastası var tabi o daha da güzel öpüyorum kendine iyi bak
nefıs gorunuyor canım elerıne saglık ıyı hafta sonları sevgıler..
müge abla merhaba ben sizi yeni keşfettim kabak tatlınız çok hoş görünüyor. keklerinizi denedim gerçekten müthiş oldu. fakat sizden yeni börek tarifleride istiyorum hamur işleri yani çünki size güveniyorum ne yaptıysam bugüne kadar tuttu teşekkürler
ellerinize sağlık..yine çok güzel bişey çıkmış ortaya..buradan bile ne kadar lezzetli olduğu anlaşılıyor..sevgiler..
merhaba,
cok guzel bir göruntu olmus kabak tatlisini pek sevmem ama bu tabak yanimda olsaydi seve seve yerdim herhalde ellerine saglik.
kabak tatlısını çok severim... bir tabak gönderirmisin canım? ellerine sağlık ...çok güzel görünüyor...
Müge'ciğim,
Bazen çok zor diye düşünerek,bazen de hazır yapıp getirenler varken girip yapmamışızdır pek çok yemeği.Ama işte senin bu örneğinde de olduğu gibi bütün mesele yapmak istemekte.Belki çok şaşıracaksın ama ben de ilk kez dün aşure yaptım. Şimdiye kadar hep annem yaptığından hiç yapma isteği duymamıştım ve bana da çok zormuş gibi gelirdi. Yaptığımda hiç de zor olmadığını görüp ben de senin gibi sevindim.
Ellerine sağlık canım, çok da güzel yapmışsın.
Ben ikinci yöntemi tercih ediyorum genellikle. Çünkü 1.yöntemde şekerin içinde bekleyen kabak çok su bırakıyor. Belki çok kuru kestane kabağında bu şekilde pişirilebilir.
Kestane için teşekkür ediyorsun. Rica ederim canım. Bildiklerimizi, gördüklerimizi paylaşmak değil mi bu günlüklerin amacı zaten. Aksi halde kendi kendimize çalıp söylüyor oluruz.Umarım çok kişi okur da zaman zaman kabusa dönen bu işten kurtulur.
Sevgilerime,
Sunumu çok güzel olmuş... Ellerinize sağlık.. Tatlıyı piştikten sonra hafif fırınlarsanız da çok güzel oluyor..
Sevgiler..
çok severim bu tatlıyı. çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık canım.
bu arada pandispanya tariflerin süper oluyor her çeşit pasta yapımında kullanıyorum artık.teşekkürler
Mügeciğim kabak tatlın harika gözüküyor. Tadının da bir o kadar güzel olduğunu, senin evinde daha önce yediğim için biliyorum. Ellerine sağlık. Sevgilerimle...
Elinize sağlık çok güzel görünüyor
bu da benim kabak tatlısı tarifim
iyi bir site teşekkürler.
Yorum Gönder