26 Mart 2007

Kuru Kayısı Tatlısı

Kuru Kayısı Tatlısı

İFTAR SONRASINDA EN GÜZEL GİDEN TATLI...
Bu tarifte yine ailemizin Hünerli bayanından :)
Siret Yenge'nin çok güzel yaptığı, kendisinden sıklıkla istediğimiz çok hafif ve çok yararlı bir tatlı.
Dışarıda yediklerimize oranla tadı çok daha az, içiniz bayılmadan rahatlıkla 5-6 tane yiyebiliyorsunuz. Özellikle ramazan ayında hem hafif oluşu, hemde sindirim sistemine çok yararlı olduğu için sıklıkla tüketilmesi gereken bir tatlı olduğunu düşünüyorum.

Malzemeler
  • 20 Adet Kuru Kayısı
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3-4 Damla Limon Suyu
  • 20 Adet Antep Fıstığı
  • Toz Antep Fıstığı (üzerini süslemek için)
  • Kaymak (içini doldumak için)
Yapılışı
  • Kuru kayısıları yıkayıp, üzerini örtecek kadar su ekleyin ve bir gece bekletin.
  • Ertesi gün kayısıları süzmeden, üzerine şekeri ilave ederek kendi suyu ile kaynatın.
  • Şerbet pişince, indirmeye yakın 3-4 damla limon sıkın.
  • Kayısılar soğuyunca, ortasını kesip arasına kaymak ve 1 adet antep fıstığı koyun.
  • Üzerini toz antep fıstık ile süsleyip, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis yapın.

Kuru Kayısı Tatlısı

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba..Şimdi bu bir gece suda beklettikten sonra ertesi gün suyunu süzmeden şekeri ilave ediyoruz dimi ?

Müge Hüner dedi ki...

Ümran Hanım;
Tahmininiz doğru, suyunu süzmeden aynı suya şekeri ekleyip, yazıdaki sıralamayı uyguluyoruz.
Bu hatırlatma için teşekkür ederim, hemen yazıyı düzeltiyorum.

Adsız dedi ki...

gerçekten çok güzel tarifleriniz var bütün tariflerinize baktm çok güzeller... yaa bu etikette deil ama bişi sorucaktmm sizin mısır ekmeği tarifiniz çok güzelde peyniri hamura ekliycekmişiz...ama piştikten sonra onlar yanıoo kokusuda bi tuhaf oluoo...ben kaşarla denemek istiyorumm ama size i sorıym dedim...kaşarla da yapınca öle yanarmı kaşarlay diye korkuyoromm...bana bi akıl verinn hamileyim canım çok istiyoo:)cevabınızı bekliorumm:)

Müge Hüner dedi ki...

Necla hanım;
Hamileyim dediniz, çok duygulandım, inşalah yanıtım gecikmemiştir.
Mısır ekmeğinin içinde peynir kesinlikle yanmıyor, tadıda değişmiyor. Hatta mısır ekmeğinin o kuruluğunu alıyor, hafif bir nem veriyor. Bu da ekmeğin yumuşacık olmasını sağlıyor. Gönül rahatlığı ile koyun derim.
Ama kaşar için aynı şeyi söyleyemem, çünkü kaşar dediğiniz gibi yanıyor ve tadı da değişebilir. Birde pişen kaşar, soğuyunca sertleşip lastik gibi oluyor, ekmek güzel olmaz o şekilde.
Benim mesela kaşarlı bir kurabiye tarifim var sitede, ama ben içine hep peynir yada patates koyuyorum, kaşar soğuyunca lastik gibi olduğu için.
Sonuç olarak, mısır ekmeğini ya sade yada beyaz peynirli yapın, kaşarlı yapmayın. Umarım yardımcı olmuşumdur, sevgilerimle.

peynir dedi ki...

sizi cok cok tebrik ediyorum.sitenizi o kadar beğendim ve kayda değer buldum ki anlatamam inanın şu anda önümde aldığım notlar var.sizi kutluyorum bu kadar donanımlı oluşunuz bu işlere gönül vermiş oluşunuz bu yazıyı yazmaya itti.yaşım sizden büyük sosyal yönü fazla olan bir insanım sizde kendimi gördüm sizi çok öpüyorum

.... dedi ki...

İyi akşamlar Müge Hanım,
Glikozu alamadığım için henüz diğer tarifinizi deneyemedim ama bu tatlıyı yapamamam için hiç bir engel yok. Sadece bir şey sormak istiyorum. u tatlıda kullandığınız özel bir kaymak var mı ( marka olarak ) bir de tatlı kaymak değil de süt kaymak mı kullanıyoruz ?

Teşekkür ederim
görüşmek üzere

Müge Hüner dedi ki...

Ebrar Hanım;
Tatlı kaymak nasıl olur hiç bilmiyorum. Ben süt kaymağı kullanıyorum. Büyük marketlerde yada şarküterilerde rahatlıkla bulabilirsiniz.
Taze olmasına dikkat edin yanlız, süt bu şakaya gelmez :)

Sevgilerimle.

.... dedi ki...

Müge Hanım,

Nihayet kayısı tatlısını denedim ve sonuç herkes tarafından çok beğenildi.
Tarifiniz ve ilginiz için tekrar teşekkür ederim.

Başka tariflerde yeniden görüşmek üzere

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin