21 Kasım 2007

Ispanaklı Pasta

Ispanaklı Pasta

YANILTICI GÖRÜNÜMLÜ PASTA :)
Hafta sonu gezmelerimde
harika sofralara konuk olduğumu, birbirinden güzel yiyecekleri tattığımı anlatmıştım. Sevgili Münevver Abla'nın güzelliklerini kendi sayfasında bulabilir, sizde benim gibi kendisini hayranlıkla takip edebilirsiniz.
Ben sizlerle blogu olmayan bir Münevver'in tariflerini paylaşmak istiyorum. Cumartesi akşamı Münevver ve Hülya yenge'nin yaptığı nefis yiyecekleri tek tek yayınlayacağım, bunlardan ilki Ispanaklı Pasta...
Pastanın görüntüsü gerçekten müthiş, gıda boyası kullanılmadığı için sağlıklı ve içinde ıspanak olduğu tadından kesinlikle belli olmuyor.
Hatta içine bütün olarak kavrulmuş antep fıstığı serperseniz kesinlikle fıstıklı pasta diye ikram edebilirsiniz:)

Malzemeler
  • 3 Adet Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı (haşlanmış ve püre halinde) Ispanak
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya

Arası için;

  • Krem Şanti
  • Damla çikolata

Yapılışı

  • Ispanakları yıkayın ve kaynar suya atarak 2-3 dk. bekletin. Suyunu süzün ve robotta püre haline gelinceye kadar çekin. (Ispanağın çekilmiş haldeki ölçüsü 1 su bardağı olmalı)
  • Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yağı ve ıspanak püresini ekleyin ve çok az çırpın.
  • Toz malzemeleri bir kaba eleyin ve sıvı malzeme ile karıştırın.
  • 180 derecede yaklaşık 35-40 dk. kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Ispanaklı Pasta

Not 1: Cuma günü Ayşem'ciğimi izlemek için Oktay Usta'nın programını açtım ve de tesadüfen programda da ıspanaklı pasta yaptı Oktay Usta. Kendisinin bahsettiği bir püf noktasını sizlerle paylaşmak istedim. Ispanakları robotta çekerken, robotu kısa aralıklarla çalıştırmamızı, çünkü ısınan bıçağın ıspanağın rengini değiştirip koyulaştıracağını söyledi.

Not 2: Pastanın içine kendiniz bir pasta kreması da hazırlayabilirsiniz ama Münevver, pasta kreması ile yapınca pastanın çok ağır olduğunu, en güzelinin krem şanti ile yapılan olduğunu söyledi.

Not 3: Pastanın üzerindeki süsleme kısmını tahmin etmişsinizdir diye düşündüğüm için yazmamıştım, ama sevgili Aynur gibi, başka merak edenler de olabilir diye yazmaya karar verdim:) Keki ikiye ayırdığınızda, her iki parçanın iç kısmından birazcık koparıyorsunuz, yada parmak uçlarınızla hafifçe tırmıklarsanız:) da aynı şey olur. 1 su bardağı kadar ayırdığınız parçaları robotta çekiyor ve pastanın üzerine serpiyorsunuz. Hepsi bu...

56 yorum:

Unknown dedi ki...

Mügecim merhaba
Ispanaklı pastayı bende sık sık yaparım gerçekten çok lezzetli olur...Yapanların ellerine sağlık...Sevgiler..

Bocuruk dedi ki...

Mügecim, bu pastayı ben de bir arkadaşımın evinde yemiştim. Ve söyleyene kadar da fıstıklı zannetmiştim:)) Münevver hanımın eline sağlık, sizlere de afiyet olsun.
Sevgilerimle...

Yasemin dedi ki...

bi pastanin rengi yesil olunca insanin aklina hic ispanak gelmez :) ama gel gorki cocuklara ispanak yedirmenin bi yolu olabilir bu :) hehe al oglum sana pastaaaa :D:D kandirikci anneler olabiliriz :P
ben daha ispanakli kek yemistim distan bildigin kek kesince yemyesil ana dedim bu neee :) ve bayilmistim! eminim bunada bayilirim! munevver hanimin ellerine senin agzina saglik bidenem ne de guzel anlatmissin :D

Unknown dedi ki...

Mügecim merhaba sana e-mail atmak istedim ama sitende e-mail adresine rastlayamnadım..Siteme bıraktığın yorum için t. ederim insanın kendinlen bişeyler bulması çok güzel bu pek çok ortak noktamız olduğunu gösteriyor bence teşekkür ederim...Sevgiler...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Bu yeşile bayılırım ben. Mor ve fıstık yeşili favori renklerimdir zaten. Ne güzel görünüyor...

ayseyaman dedi ki...

Ispanağın her halini çok severim...
ne mübarek sebze...Böreği,yemeği, salatası, pastası hepsi birbirinden lezzetli...:)
Ellerine saglik Mügecim
Yine beni yanıltmadın ve nefis bir tarif verdin..
Munevver ablamızında ellerine sağlık..
Sevgilerle :)

Adsız dedi ki...

Müge'cim pasta çok güzel görünüyor. Bende arkadaşta yemiştim. Tadı gerçekten nefis. Münevver'in ellerine sağlık. Kaç cm kalıp kullanmış acaba? Sevgiler...

gülriz dedi ki...

Bu aralar her yerde ıspanaklı pasta görüyorum yahu. Acaba algıda seçicilikten mi ki????? Münevver hanımın ellerine sağlık diyorum. Kocaman sevgiler

NiNo dedi ki...

bayilirim bendeeeeeeeeeeeeeee

Tijen dedi ki...

Yeşil yeşil bakan pasta! İnsan tatmasa ıspanaktan pasta mı olurmuş der değil mi? Ellerine sağlık.

Aybike Ceylan dedi ki...

Muge'cigim,

Hep merak ediyorum bu ispanakli pasatayi, mutlaka deneyecegim, tek endisem cok ispanak tadi geliyor mu?
Ellerine saglik.
Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

Ateş Mutfakta... dedi ki...

Merhaba canım; Ben ilk defa karşılaşıyorum ıspanaklı pastayla.Kendimi bayağı fransız kalmış hissediyorum yaa..Diğer yorumları okuyorumda yemeğen kalmamış bu pastadan..Tadını da merak ettim bak şimdi..Bu pastayı yapıp eşe dosta yedirmek farz oldu artık bana..Zaten eş dostda alışmış durumda..Kevser bloglardan bişiler yapsada çağırsa diye beklemedeler:) Canım, yapanın ellerine, sunanın da yüreğine sağlık diliyorum..Sevgilerimle..

Gönül dedi ki...

bu pastayı ilk yediğimde dedimki heralde içinde 1 kg.antep fıstığı var ...inanamamıştım ıspanak olduğuna çok lezzetli valla canım istedi üşenmezsem bende yapsam ne iyi olur...ama ya rejim ne olacak..salı gün akupunktur doktoruma ne dicem offfffffffffffffff offffff yesek yesekte kilo almasak ne iyi olur...öyle olanlara hayran kalıyorum valla...ellerine sağlık ..sevgilerimle

anneminkizıyim dedi ki...

Mügecigim selamlar,
bende senin ziyaretin icin cok tesekkür ederim, cok memenun oldum. Yorumu da tesadüfü buldum, iyikide bulmusum, benim diger blogumu da ziyaret etmeni isterim "maharetler. blogcu.com" orasi daha eski oldugu icin degisik konulara hitap ediyorum. Pastan harika olmus cok yedim burda ispanakli pastadan ama kendim yapmadim, ellerine saglik, sevgiler... Kilisli hemserime selamlar, bende Kilisliyim...

Aynur dedi ki...

Merhaba

Ya bu pastayi daha oncede gordum sizinkide gayet guzel gozukuyor ve bende tadini acayip derecede merak ediyorum ama daha once yemedigim biseyi denemekde gucluk cekiyorum birde begenmezsem diye.Normalde ispanagi severim ama pastada nasil olur acaba gorunusu mukemmel ama tadi nasil acaba.Birde Almanyada ispanak dogru duzgunde bulunmuyor.oda buna biraz etken tabii birde pastanin yapimida cok kolay olmasa gerek oda var tabii:) Elinize saglik

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Ceylan dedi ki...

AY ben yine de pek ısınamıyorum bu fikre ! Herhalde yemem lazım fikrimin değişmesi için!!
Şekerim ne kadar hamaratsın, her ziyarette bir sürü tarif görüyorum valla çok özeniyorum sana, ellerine sağlık!

Aynur dedi ki...

eee o zaman birlikte surdan bi dilim alalim verirler heralde :)

Müge Hüner dedi ki...

Zerrinciğim;
Seninde ellerine sağlık, özellikle çocuklu annelerin sıklıkla yapması gereken bir pasta diye düşünüyorum.
Senin yorumundan sonra siteme bir iletişim adresi koymaya karar verdim ve evet senin siteni çok ama çok beğeniyorum.

Elvancığım;
Evet yapan söylemese kesinlikle ya fıstıklı ya da gıda boyalı sanıyorsun, pasta dünyası için süper bir fikir:)

Yaseminim, biricikim;
Sen yediğin için daha anlatmama gerek yok tadında ıspanak olmayan, sağlıklı mı sağlık bir pasta, yeğenim bir gelsin kandırıkçı teyzesi olcam ben onun:))

Burçin şekerim;
Yeşili tutturduk, bir sonraki pastada moru tutturmaya çalışayım o zaman, artık lahana mı kullanırım naparım bilemem, çalışayım ben bu konuyu biraz:)

Ayşecik yamancık;
Ispanak hakketen mübarek bir sebze, ben zaten çok severek yerimde, yemeyenler için bir yol olabilir bu pasta. Öperim seni çok.

Ebrulitatlım;
Çok teşekkür ederim, tadı gerçekten nefis. 24 cm.lik kalıp kullanmış canım.

Gülrizcik;
Evet senin 3 vakte kadar ıspanaklı pasta yapma zamanın gelmiş cicim, hadi durma bakıyım mutfağa:)

Ninocuğum;
Hadi sende mutfağa o zaman:))

Tijenciğim;
Kesinlikle katılıyorum cümlene:) ama oluyor işte.

Aybikeciğim;
Çok ıspanak tadı geliyormu, ne kelime? Zerre kadar ıspanak tadı yok, dediğim gibi sanki gıda boyalı sade pandispanya yiyorsun gibi. Senin çocukların için ne kadar dikkat ettiğini biliyorum yaptıklarına, bu kek gıda boyası ve margarin olmadığı için tam senin fıstıkların ağzına layık. En kısa zamanda dene canım.

Kevserciğim;
Denemediysen mutlaka dene, kesinlikle ıspanak tadı olmayan pamuk gibi bir kek, yapımıda çok kolay. Bende bekliyorum valla, Kevser bloglardan bir şey yapsada beni çağırsa diye:))

eyvahhyemekyandiocakbatti:)
Pastayı bence afiyetle yap ve de ye, bir kere içinde hiç yağ yok, ayrıca doktoruna "Dün çok sağlıklı beslendim, ıspanak yedim" diyebilirsin:) Yalanmı? Hayır...:)

Sevgili Ayşe;
Seni tanıdığıma çok memnun oldum, sana yazdığım yorumdada dediğim gibi blogunda eşimin ailesinden o kadar çok ortak nokta buldumki, sanki onları ziyarete gittim gibi:)
Bu arada ben Kilis'li değil, Erdek'liyim. Eşimin ailesi Kilis'li ama bende yarı yarıya oldum sayılır, mutfağı yetti zaten beni Kilis'li yapmaya:))

Sevgili Aynur;
Öncelikle pastanın yapımı çok ama çok kolay, bildiğimiz kek yapımı. Ayrıca tadında ıspanaktan eser yok ve dondurulmuş ıspanak ile de yapabilirsin. Bence yeni tatlara kapalı olma, eminim çok beğeneceksin.

Ceylan şekerim;
Sen bana göre çok daha hamaratsın bence, benim şu an bir engelim çengelim yok, habire yazıp duruyorum, sen 2 bebişle gayet iyi götürüyorsun blogu, ben böyle bir performans gösteremem anne olunca diye düşünüyorum. Çok öperim canım.

Aynur dedi ki...

Vallaa kararimi bozmak üzereyim ve sanirim deniyecegim bu pastayi en kisa zamanda :) burdaki buzlukda satilan ispanaklar küp küp oluyor.buzlukdan kullanacagimi sanmiyorum ama bulursam markette insallah yapacagim.Markettekilerde yikanmis olarak paketlendigi icin islak kaliyor ve torbanin icinde havasiz kaliyor o yuzden kokuyor sanirim.Oyuzden sevmiyorum...Bulacagim bir caresini :) Tesekkürler ikna ettiniz beni:) Deniyelim bakalim...

daimamutfak dedi ki...

merhaba, bu tarifin güzel olduğunu her yapan anlatıyor bir türlü deneyemedim..ellerinize sağlık.yapanlara ve yiyenlere afiyet olsun..sevgiler..

cekirdeksizuzum dedi ki...

çok şık olmuş, bi de şu ıspanakları yıkama derdi olmasa:)

Müge Hüner dedi ki...

Aynurcuğum;
Küp küp nasıl ıspanak olur? Bir türlü canlandıramadım gözümde. Gurbette olmanın zorluklarından biride bu sanırım. Vatanımızda herşey taze taze. İnşallah en kısa zamanda bir yolunu bulup yaparsın, sevgiler canım.

Sevgili Neriman (isminizi doğru hatırlıyorum değilmi?)
Ispanaklı pasta son zamanlarda her yerde yapılıyor hakketen bende yemesem nasıl olurki acaba diye tereddüt ederdim ama dediğim gibi sadece renk vermesi çok hoş bir durum. Çok teşekkürler.Sevgiler.

Çekirdeksizüzüm;
Markette satılan yıkanmışlardan alıyorum ben, bir kere sudan geçiriyorum yinede içim rahat etsin diye. sana da öneririm.Sevgiler canım.

Aynur dedi ki...

MERHABA

Bende marketten yikanmislardan aliyorum ama onlarin cok cabuk bozuldugunu (islak olduklari icin) goz onunde bulundurmak lazim sonrada kokuyorlar cok cabuk tuketilmeleri gerekiyo.Aksilikde aksam esim almis getirmis evde yemekde vardi bigun bekledi bi gun daha beklemek zorunda insallah bisey olmazlar.Birde Küp küp nasil oluyorrr ben alayim resmini cekeyim size yollayayim olmazmi :) Buzlukda öle satiliyor valla bilmem nasil yapiyorlar onlari öle:))

Aynur dedi ki...

Bugun alisverise gittim ve ihtiyacim olmamasina ragmen ve tazesinide almis olmama ragmen sizin icin buzlukdan küp küp ispanak aldim:) Sizin icin bloguma ekleyecegim.Merakinizi bi nebze giderebilirsem ne mutlu

sevgiler

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Aynur dedi ki...

yasasin ispanakli kek yapdim :) insallah guzel olur firindan yeni cikti ama goruntu süper ya :) ama bi hata yapdim onuda bloguma yazayim :)

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Ispanaklı pastanızı dün yaptım eşim de oğlumda ıspanağı robotta çektiğimi gördükleri halde inanamadılar, ben tariftekinden farklı olarak 1 paket krem şanti ve yarım paket pasta kremasını karıştırarak kullandım bana göre çok da güzel oldu, tarif için çok teşekkürler oğlum damalı pastanızı yapmamı da istiyor ama sarı lacivert olursa yermiş:) Her şey için tekrar teşekkürler

Müge Hüner dedi ki...

İsimsiz;
Denemenize beğenmenize çok memnun oldum. Her zaman beklerim :)
Krema ile birlikte eminim çok daha yoğun ve lezzetli olmuştur. Ellerinize sağlık.
Pastayı gıda boyası ile canınız hangi renk isterse o renk yapabilirsiniz:) Hayal gücünüze kalmış..
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Tarif için teşekkür ederim. Buradan aldığım " Ispanaklı pasta" ve başka birkaç tarifle çok güzel sofralar çıkartıyorum. Arkadaşlar bayılıyor, tarif istiyorlarlar ben de hemen sitenin adresini veriyorum. Kendime güvenim geldi, eşim "şimdiye kadar boşuna içinde ne olduğunu bilmediğimiz bir sürü şey yemişiz" diyor, oğlum ıspanağı hiç sevmezdi artık "pastanın içine koyarsan yerim annemciğim" diyor. Yeni tariflerinizi bekliyorum, elinize sağlık...
ASLI

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Aslı;
Bu tarz yorumlar beni nasıl mutlu ediyor bilemezsin. Çok motive oluyorum, yeni tarifler yayınlamak için.
Çok ama çok teşekkürler, hem ziyaretin hemde bu çok güzel sözler için. Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

merhaba müge hanım. tariflerinizi fırsat buldukça takip ediyorum. bu ıspanaklı pastayı burda gördüğümde bayıldım ve denedim. tadı güzeldi ama bu kadar yeşil olmadı. ıspanağı kaynar suda bekletip suyunu sıktım iyice sonra püre haline getirip kullandım. ne yapabilirim, yardımcı olursanız sevinirim

Müge Hüner dedi ki...

Merhabalar;
Öncelikle geciken yanıtım için özür dilerim.
Ispanakları kaynar suda biraz fazla mı beklettiniz acaba, rengi gitmiş olabilir. Çok az bekletmek hatta kevgirde iken üzerine 1 lt. kadar kaynar su gezdirmek bile yeterli olacaktır.
Sevgilerimle

nursel dedi ki...

merhaba müge,ıspanaklı kekin kenarları daha kıtır olduğu için robottan çekince daha tane tane oluyo,galeta unu gibi serpiliyo pasta üzerine,bir de sade kremşanti biraz yağlı geliyo ağıza o yüzden kremayla(muhallebi gibi hazırlanan)kremşanti karıştırınca daha farklı bir lezzet elde ediliyo.tavsiye ederim..pişerken mutfakta oluşan kötü kokuya aldırmayın,tadı hakikaten görünüşünden daha güzel.emeğine sağlık mügeciğim...

selyus dedi ki...

merhaba ;
süper bir pasta yaptım ve yine tüm övgüleri topladım..Ispanaklı olduğunu kimseye inandıramadım hatta gıda boyasıyla yaptığımı düşünenler bile oldu..
ellerine kollarına saglık..

pakize dedi ki...

müge hanım merhaba bende ıspanaklı pastayı çok sık yapan biri olarak benim nacizane tavsiyem ıspanakların haşlanmadan rondodan geçirilmesi bence böyle çok daha iyi oluyo.yapmak isteyen arkadaşlar bide böyle denesinler.eminim daha çok beğeniceklerdir.sevgilerimle pakize

Adsız dedi ki...

merhaba bloğunuzu gerçekten beğeniyorum.

tarifle ilgili birşey soracaktım. krem şantiyi 1 tane üstüne ve 1 tane de arasına koymak için 2 paket mi lazım?

Müge Hüner dedi ki...

Adsız;
1 paket krem şanti hem üstüne hem ortasına yetiyor.
Ama bol sürmek isterseniz 2 paket de hazırlayabilirsiniz.

Sevgiler.

NİLGÜN dedi ki...

PASTAYI DENEDIM TADI GERÇEKTEN GUZEL AMA BENIM PASTA KABARNMADI NERDE YALNIŞ YAPTIM BILMIYORUM AMA YINEDE ÇOK GUZELDİ,SEVGILER

nılgun dedi ki...

mugecım gunaydın,ıspanaklı pastayı beğendığımı daha once yazmıştım,fakat problem kekın ortası çok kabarıyor,dunde denedım sonuş aynı ortası kabarıyor,problem bendemı yoksa kelepçelı kalıplardamı boyle anlayamadım bana yanıt verırsen sevınırım,sevgıler

Müge Hüner dedi ki...

Nilgün Hanım;
Sorunuzun pek çok yanıtı olabileceği için yorumsuzum :(
Fırın ısısı, voltaj düşüklüğü, kuru malzemelerin elenmemesi, kuru malzemeler eklendikten sonra çok fazla karıştırılması ilk aklıma gelenler.

Sevgilerimle.

gülşen dedi ki...

Müge Hanımcım ıspanaklı pastayı geçen gün denedim kekim çok güzel oldu kabarıklı vs.ama tek sorun ve en önemlisi tabiki rengi asla sizinki gibi olmadı,içinde yeşil ıspanak pütürleri görünen çok açık yeşil bir kek oldu bende kullanmadım başka bir şey yaptım o günlük.
ıspanakları kaynar suda sadece 2 3 dakika beklettim,elime alıp suyunu iyice sıktım keki cıvık yapmaması için,rondodan geçirdim,neden rengi tutmadı acaba:(
aynı şekilde yapmayı çok istiyorum.

Müge Hüner dedi ki...

Gülşencim;
İnan yorumsuzum, az beklettiğin için rengi çıkmamıştır muhtemelen.
Suyunu da sıktığın için bütün rengi gitmiştir.
Buharda haşla istersen bir daha ki sefere tüm rengi içinde kalır, ne dersin?
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

bende ilk defa ıspanaklı pasta yedim ve ilk tattığımda fıstıklı sandım.... süpermiş :))

Fadime dedi ki...

Müge Hanımcığım Merhaba;
Tarifinizi denedim ve mükemmel bir sonuç oldu.Ispanak olduğuna inandıramadım misafirlerimi.Herkes tarifini aldı.Hatta pastayı yiyenler komşularına anlatmışlar ,yemeden telefonla tarif alanlar bile var.
Maşallah size çok imreniyorum .Hemen hemen bütün tariflerinizi deniyorum,çok marifetlisiniz.
En güzel tarifli günler sizinle olsun :))

canikom dedi ki...

ellerinize sağlıkkkkk.tepsi çapını öğrenebilir miyim acaba(kek için)

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Canikom;
24 cm.lik kelepçeli kek kalıbı kullanılması uygun olur...

Sevgilerimle

canikom dedi ki...

çok tşkederim .sizi ve cici mamalarınızı özledik.

ranuna dedi ki...

merhaba mügeciğim bende geç olsa da sıkı takipçilerin arasına girmiş bulunmaktayım ve seni bulmuş olmaktan çok mutluyum pastayı bugün denedim ve harika oldu ilk kez pasta yapıyorum ama ilk olmasına rağmen çok iyi sonuç aldım sayende:) çok teşşekkür ederim TESLİME RANUNA

Adsız dedi ki...

Müge hanım merhaba bişey sormak istiyorum bu vanilya dediğiniz vanilin mi oluyor yoksa bu aktarlarda çubuk halinde olan vaniilyalar ondan bahsediyorsunuz.bu arda pasta çok güzel gözüküyo hemen deneyeceğim ama önce vanilyayı öğrrenmem lazım bu keki borcamdada pişirelim değilimi.Ellerinize sağlık Müge Hanım:))

Müge Hüner dedi ki...

Merhaba;
Bu pastada kullanılan vanilya; Dr.Oetker'in poşet vanilyasıdır.
Aktarlarda satılan çubuk vanilyayı kullanırsanız pastanız çok daha lezzetli olur tabi ki :)

Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

merhaba müge hanım benim sorum keki ıslatmamız gerekiyormu acaba şekerli suyla?

Müge Hüner dedi ki...

Adsız;
Yumuşak ve nemli bir kek oluyor zaten.
Ama siz isterseniz hafifçe ıslatabilirsiniz.

Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

MERHABA MÜGE HANIM BU KEKİ YAPMAKK İSTİYRUM AMA ISPNAKLARI ROBOTTA PRE HALİNE GETİİRN DEMİŞSİNİZ BENİM ROBOTUM YOKK NASILL YAPABİLİİRM BAŞKA LÜTFEN CEVAP BEKLİYORUM.ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZELL GÖZÜKÜYOR

Müge Hüner dedi ki...

Merhaba;
Robotunuz yoksa işiniz biraz zor olabilir.
Kesme tahtasında çok ama çok minik şekilde doğrayabilirsiniz.
Sanırım aynı sonucu verecektir.

Sevgilerimle...

Fidan dedi ki...

kekim su an firinda pisiyor.ilk defa yapiyorum nasil olucaq merak ediyorum.insallah guzel olur ispanakli pastam

Tuğba dedi ki...

müge hanımcm bu pastayı akşamki misafirlerime yapmayı düşünüyorum ama bi sorum olacak ıspanakları haşladıktan sonra iyice sıkanların pastasının rengi olmamış ben nasıl yapsam sıkmadan az sulu mu çeksem robotta

Müge Hüner dedi ki...

Tuğba hanımcım
Çok fazla haşlamayın sadece yumuşasın yeter..
Birde dediğiniz gibi biraz sulu olarak çekin :)
Sevgiler

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin