26 Temmuz 2007

Patatesli Mayalı Poğaça

Mayalı Poğaça

KOMŞU BLOGLARDAN DENEMELER...
Sevgili Şaziye'nin blogu benim için tam bir mayalı tarifler cenneti, onun meşhur Katmer Poğaçası'nı bilmeyen, hatta denemeyen kalmadı sanırım.
Bende sıklıkla yapıyor ve sayesinde bolca övgüler alıyorum.
Geçenlerde sitesinde gördüğüm, Zeytinli Poğaça'nın fotoğrafı o kadar hoşuma gittiki, akşam eve gider gitmez denedim, ben ölçüleri yarı yarıya azalttım ama ölçüleri azaltsanız bile, tuz miktarını azaltmayın, çünkü tuzla aram iyi olmadığı halde tadı benim için bile tuzsuzdu.
Tadı ise alıştığımız poğaça tadında değil, çok lezzetli bir ekmek tadında idi. Ben poğaçayı patatesli yaptım, ama bir dahaki sefere yaparsam zeytinli yada sade yapıp, yemek sofrasına ekmek olarak sunacağım.

Malzemeler

Hamur için;
  • 1 Su Bardağı Ilık Süt
  • 1 Su Bardağı Ilık Su
  • 2 Yemek Kaşığı (Yumuşamış) Tereyağ (Ben Becel Kullandım)
  • 2 Tatlı Kaşığı (Instant) Kuru Maya
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • Un (aldığı kadar)

İç Harcı için;

  • 2 Adet Haşlanmış Patates
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • Tuz, Karabiber, Pulbiber, Kekik

Yapılışı

  • Tüm malzemeleri, aldığı kadar elenmiş un ile yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 30-40 dk. mayalandırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, hazırladığınız harcı koyun ve yuvarlayın. Yağladığınız tepsiye dizip, 30-40 dk. daha mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürerek, 180 derecede pişirin.

8 yorum:

SELVİN VARIŞ dedi ki...

bu poğaçaya yorum yazmadan geçemicem çünkü denedim ve sonuç harika ötesi!!! benim eşim patates canavarı versem çiğ bile yer yanii patatesten yapılan tatlı arıyo kendine o derece yani:)) eşim bu poğaçayı bayıla bayıla yedi sağoll mügecimm:))))

Adsız dedi ki...

mügecim merhaba bu pogçayı bu akşam yapıcam yarına yumusak kalırmı cevaplarsan sevinirim kendine iyi bak öpüyorum

Müge Hüner dedi ki...

Handancım;
Tadı klasik poğaçadan biraz farklı olduğu için (tatlı ekmek gibi) ertesi günde yumuşacık kalıyor.
Yani normalde poğaça fırından ilk çıktığında kıtır olur sonra yumuşar ya, bu poğaçalar zaten hamburger ekmeği gibi, çıktığındada yumuşak ertesi günde yumuşak :)
Nasıl anlattım ama:)

Adsız dedi ki...

mügecim sen bir harikasın akşam yaptım aynı anlattıgın gibi :)))afiyetle yedik şuan bile yaptıgım poğçalardan yiyiyorum öptüm kendine iyi bak emi :))

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

MÜGE HANIM MRB SİZİN Bİ POĞAÇA TARİFİNİZ VARDI SANKİ YANLIŞ HATIRLAMIYOSAM TABİ..KATMER POĞAÇAYLA AYNI MALZEMELER KULLANILIYORDU SANIYORUM.AMA BULAMIYORUM ŞİMDİ O TARİFİ SİTENİZDE....:(
SEVGİLER

Müge Hüner dedi ki...

Filiz Hanım;
Serpil ablanın poğaçasından söz ediyorsunuz sanırım.
Aşağıda linkini verdim.

Sevgiler.

http://hunerlibayanlar.blogspot.com/2009/08/cay-daveti-sofras.html

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

tşk ederim müge hanım günlerdir aradım bulamadım bunu sitede:)
haftasonu yapacam inşallah.

Adsız dedi ki...

çoook güzel olduuu gercekten cok gusel bı tarıf ellerınıze saglık

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin