12 Mayıs 2007

Çoban Kebabı

Çoban Kavurma

ET İLE SEBZENİN MÜTHİŞ BULUŞMASI...
Geçtiğimiz hafta sonu ailenin tüm üyeleri birarada idik, müthiş bir performans ile yedik içtik, deyim yerinde ise patladık :)
Hünerli Bayanlar'dan Filiz yenge döktürmüştü her zamanki gibi, Çoban Kebabı,
Firikli Pilav ve Künefe muhteşemdi. Hepsini sırayla yayınlayacağım. Önce yapımı oldukça basit ama lezzeti çok güzel olan Çoban Kebabına buyrun...

Malzemeler
  • 1/2 Kg Kuzu Eti
  • 1/2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik
  • Tuz
  • 3 Adet Orta Boy Kuru Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 3 Adet Domates
  • 4 Adet Sivri Biber
  • 3 Adet Orta Boy Patates

Yapılışı

  • Etleri salçalar ve baharatlar ile karıştırıp, bir gün buzdolabında bekletin.
  • Domates, patates, sivri biber ve sarımsakları irice doğrayın.
  • Soğanları kalın halkalar şeklinde doğrayın.
  • Etleri, sebzeleri ve soğanları iyice karıştırıp, tepsiye yayın, üzerine yarım su bardağı sıvı yağ gezdirin.
  • 180 derece ısıtılmış fırında etler pişene kadar fırınlıyoruz.
  • Son 5 dk. fırının sadece ızgarasını kullanarak, hafifçe üstlerinin kızarmasını sağlayın.

10 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba,öncelikle siteniz çok güzel.benim sorum olacak,acaba domatesleri kabuklumu doğruyacağız.yemeğin lezzetinide yedikten sonra yorum olarak yazacağım.Umarım güzel olur.TEŞEKKÜRLER.

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Gülay;
Domateslerin kabuklarını soyarsanız, görüntüsü daha güzel olur.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Merhaba Müge Hanım,
Kebabın görüntüsü gerçekten muhteşem. Yemeğin fırında pişme süresi tahminen ne kadardır acaba?
Teşekkür ederim.
Ayşegül

Müge Hüner dedi ki...

Ayşegül Hanım;
Turbo fırında 180 derecede; 40 dk. civarında.
Normal fırında 200 derecede; 1 saat civarında.

Etin cinsi ve fırına göre ufak oynamalar olabilir tabi.

Sevgiler.

gülşen dedi ki...

Müge Hanım bu yemeği sizde denedinizmi,patlıcand çok yakışır diye düşünüyorum,önceden pişirme işlemi olmadan yapılan fırın yemekleri çok pratik oluyor.

sibel dedi ki...

Su koymuyoruz değil mi?

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Sibel Hanım;
Hayır, su eklemiyoruz.

Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

müge hanım ellerinize sağlık ben yeni evliyim ve iftara 8-10 kişilik misafirim var acaba ne kadar kuzu eti kullanmalıyım.

Müge Hüner dedi ki...

Adsız;
750 gr. et yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Diğer malzemeler aynı kalabilir.

Kolay gelsin :)

zeynep dedi ki...

müge hanım geçtiğimiz günlerde size 8-10 kişilik misafir için ne kadar et kullanmalıyım diye sormuştum.sağolun siz de hemen cevap vermiştiniz.ben dün akşam iftara bu yemeği yaptım ve herkes bayıldı.tekrar teşekkürler... zeynep

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin