11 Mayıs 2007

Züngül

Züngül

EV YAPIMI TATLI CİPS...
Bu orjinal atıştırmalığın tarifi; Filiz yenge'nin annesi Emine teyzeden. Kilis'te sıklıkla yapılan bir tatlı çeşidiymiş.
Ben zaten pestilin her türlüsünü çok sevdiğim için bu tatlıyı da çok sevdim, evde kavanozda bulunacak ve çayın, meyve suyunun yanında yiyebileceğiniz pratik bir tarif. Saklamak isterseniz, oldukça dayanıklı ama ilk yapıldığında ılık yenince tadına doyum olmuyor.

Malzemeler
  • Üzüm Pestili (Herhangi bir meyvenin pestilide olabilir)
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1/2 Çay Kaşığı Karbonat
  • Su
  • Pudra Şekeri
  • Tarçın

Yapılışı

  • Un, karbonat ve bir miktar suyu (göz kararı) bir kapta karıştırıp, bulamaç haline getirin.
  • Pestilleri kare kare kesip, karışıma bulayın ve kızgın yağda kızartın.
  • Biraz ılınınca üzerine tarçın ve pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin