ET İLE SEBZENİN MÜTHİŞ BULUŞMASI...
Geçtiğimiz hafta sonu ailenin tüm üyeleri birarada idik, müthiş bir performans ile yedik içtik, deyim yerinde ise patladık :)
Hünerli Bayanlar'dan Filiz yenge döktürmüştü her zamanki gibi, Çoban Kebabı, Firikli Pilav ve Künefe muhteşemdi. Hepsini sırayla yayınlayacağım. Önce yapımı oldukça basit ama lezzeti çok güzel olan Çoban Kebabına buyrun...
Malzemeler
- 1/2 Kg Kuzu Eti
- 1/2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Tatlı Kaşığı Kekik
- Tuz
- 3 Adet Orta Boy Kuru Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 3 Adet Domates
- 4 Adet Sivri Biber
- 3 Adet Orta Boy Patates
Yapılışı
- Etleri salçalar ve baharatlar ile karıştırıp, bir gün buzdolabında bekletin.
- Domates, patates, sivri biber ve sarımsakları irice doğrayın.
- Soğanları kalın halkalar şeklinde doğrayın.
- Etleri, sebzeleri ve soğanları iyice karıştırıp, tepsiye yayın, üzerine yarım su bardağı sıvı yağ gezdirin.
- 180 derece ısıtılmış fırında etler pişene kadar fırınlıyoruz.
- Son 5 dk. fırının sadece ızgarasını kullanarak, hafifçe üstlerinin kızarmasını sağlayın.
10 yorum:
merhaba,öncelikle siteniz çok güzel.benim sorum olacak,acaba domatesleri kabuklumu doğruyacağız.yemeğin lezzetinide yedikten sonra yorum olarak yazacağım.Umarım güzel olur.TEŞEKKÜRLER.
Sevgili Gülay;
Domateslerin kabuklarını soyarsanız, görüntüsü daha güzel olur.
Sevgilerimle.
Merhaba Müge Hanım,
Kebabın görüntüsü gerçekten muhteşem. Yemeğin fırında pişme süresi tahminen ne kadardır acaba?
Teşekkür ederim.
Ayşegül
Ayşegül Hanım;
Turbo fırında 180 derecede; 40 dk. civarında.
Normal fırında 200 derecede; 1 saat civarında.
Etin cinsi ve fırına göre ufak oynamalar olabilir tabi.
Sevgiler.
Müge Hanım bu yemeği sizde denedinizmi,patlıcand çok yakışır diye düşünüyorum,önceden pişirme işlemi olmadan yapılan fırın yemekleri çok pratik oluyor.
Su koymuyoruz değil mi?
Sevgili Sibel Hanım;
Hayır, su eklemiyoruz.
Sevgilerimle...
müge hanım ellerinize sağlık ben yeni evliyim ve iftara 8-10 kişilik misafirim var acaba ne kadar kuzu eti kullanmalıyım.
Adsız;
750 gr. et yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Diğer malzemeler aynı kalabilir.
Kolay gelsin :)
müge hanım geçtiğimiz günlerde size 8-10 kişilik misafir için ne kadar et kullanmalıyım diye sormuştum.sağolun siz de hemen cevap vermiştiniz.ben dün akşam iftara bu yemeği yaptım ve herkes bayıldı.tekrar teşekkürler... zeynep
Yorum Gönder