25 Mart 2007

Neskafeli Kurabiye

Neskafeli Kurabiye

HAZIR KURABİYELER TADINDA...
Neskafeli kurabiye; son zamanlarda sıkça yaptığım ve çok severek yenen bir kurabiye oldu.
Şeklini yuvarlak yaparsanız, görüntüsü ve tadı acıbadem kurabiyesine benziyor.
Hamuru buzdolabında rulo halinde yarım saat bekletip, ince dilimler şeklinde keserek pişirirseniz hazır bisküvi gibi oluyor.
Ben her şekilde denedim, hatta bir keresinde içine portakal marmeladı koyarak, yuvarladım, yine nefis oldu.
Ama en çok halka şekli verip, ortasına renkli şeker koyarak yaptığımda inanılmaz ilgi görüyorlar :)

Malzemeler
  • 125 Gr. Tereyağ veya Margarin
  • 1 Su Bardağı Un
  • 2 Tatlı Kaşığı Neskafe (Elenmiş)
  • 1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Yemek Kaşığı (ince çekilmiş) Fındık (isteğe bağlı)
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu

Yapılışı

  • Tüm malzemeleri, yumuşamış olan yağ ile yoğurun.
  • Unu azar azar ekleyerek, biraz sert bir hamur elde edin.
  • Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • İstediğiniz bir kalıpla yada su bardağının ağzı ile keserek yuvarlak şekiller elde edin. Yuvarlak hamurun ortasınıda bir şişe kapağı yada istediğiniz minik bir kalıp ile kesip çıkarın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • 180 derecede ısınmış olan fırında, 15-20 dk. pişirin, kurabiyeleri fırından çıkarın ve ortalarına birer renkli şeker yerleştirin, tekrar fırına verin. Şekerler eriyince fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin. (fırından çıkar çıkmaz, sakın şekerlere dokunmayın, parmağınız yanar!)

7 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba,
bu renkli şekerler jelibon gibi olanlar mı?kurabiyeler çok albenili duruyorlar,şeker kısmından emin olursam deneyeceğim.

DENİZ

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Deniz;
Şekerler jelibon gibi değil, minik akide şekeri gibi olanlardan. Kent'in rengarenk olanlarından.
Akide şekeri ile de yapabilirsin.

Sevgiler...

gülşen dedi ki...

Müge Hanım bu kurabiye keşfedilmeyi bekliyor bence,rengaren harika bir görüntüsü var,değişiklik adına denemeye değer:)
o orta kısmı taş gibi olmuyormu soğuduktan sonra yenebilir kıvamdamı,birde kurabiyelerin dokusu yumuşak değil sanırım değilmi?

Müge Hüner dedi ki...

Gülşencim;
Orta kısmı cam gibi oluyor ve rahatlıkla yeniyor.
Kurabiyeler yumuşak değil, kıtır kıvamda oluyor.
Arşivin derinliklerine gitmiş olsada dediğin gibi denemeye değer bir kurabiye :)
Ben çok severim...

Adsız dedi ki...

Müge Hanım Merhaba,
Bu kurabiyelerin ortasına bonibon koysak olur mu?

Müge Hüner dedi ki...

Merhaba fırında bonibonlar eriyebilir.
Fırından çıkınca sıcakken ortalarına koymanız daha iyi olur.

Sevgilerimle...

Ayşim dedi ki...

Müge hanım tarifleriniz o kadar güzel ki insan hangisini deneyeceğini şaşırıyor :) yarın ilk işim bu kurabiyelerden pişirmek olacak :)
sevgiler..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin