06 Mayıs 2011

Necla Abla'nın Çay Sofrası

Necla Abla'nın Çay Sofrası

HER KÖŞESİ AYRI ZEVKLİ BİR SOFRA…
Evet, benim şu an bir mutfağım olmayabilir, misafir ağırlayamıyor ve sofra hazırlayamıyor, bu nedenle basit ofis yemeklerimi yayınlıyor da olabilirim. :)
Ama konuk olduğumuz birbirinden güzel ziyafet sofralarını sizinle paylaşabilirim öyle değil mi?
Maksat “gözümüz şenlensin ve hafta sonu ağırlanacak misafirlere yeni fikirler olsun” ise Necla Abla’nın sofrasından daha iyi bir örnek düşünemiyorum ben.

Necla abla’yı blogumu takip edenler artık çok iyi tanıyor. Onun kurduğu sofralar hem bin bir çeşidi ile hem lezzeti ile ve en önemlisi göz ziyafeti çekmesi ile dillere destandır.
Şahsen ben kendisinin en fanatik hayranlarındanım :)
Zaman zaman sohbet ederken, o kadar çok benzer yanımızı buluruz ki; “Necla abla acaba sen benim annem olabilir misin? hastanede bir karışıklık falan olmasın” derim :)
Simetri ve düzen takıntımızdan tutunda, giysilerimizdeki sadeliğe ama yemeklerimizi tam tersi elimizden geldiğince süslememize kadar :)
Benim zeytinyağlı kereviz yaparken havuçları çiçek kalıbı ile kesmem gibi o da mantıları çiçek kalıbı ile keser mesela :)
Abant gezisinde, piknik yaparken sepetinden çıkarttığı, porselen kahve fincanları, ayaklı kadehler hala aramızda espri konusudur mesela :)

Necla Abla'nın Çay Sofrası

Geçenlerde beni arayıp, akşam çayına bekliyoruz dediğinde her zamanki gibi müthiş zevkli bir sofra ile karşılaşacağımızı tahmin ediyordum, sizinle paylaşacağım güzel kareler çekeceğimizi de ve yanılmadım…
İşte sizlere çay sofralarınız için bilinen tariflere bile farklı sunum seçenekleri verecek; muhteşem zevkli bir Necla Abla sofrası daha…

Necla Abla'nın Çay Sofrası

Mercimek köftesini bilinen klasik sunumu yerine minik toplar şeklinde hazırlamıştı mesela… Bende yaptığımda fotoğrafını çekerken bu şekilde hazırlamaya karar verdim :)

Necla Abla'nın Çay Sofrası (Meksika Fasulyeli Patates Çanakları)

Lezzetli bir patates püresi ile hazırlanan çanakların içini Meksika fasulyeli salata ile doldurmuştu. Bu süper fikride hemen not aldım, içi farklı farklı malzemeler ile doldurulmuş bir patates çanakları dosyası gelebilir pek yakında :)

Necla Abla'nın Çay Sofrası (Yağ Mantısı)

Yufka ile hazırladığı ve çiçek kalıbı ile kestiği yağ mantısı hakikaten şahane idi. Mantıların servis saatine kadar yumuşamaması için; sarımsaklı soslu yoğurdu ayrı bir tabakta, mantıları ayrı bir tabakta bekletmişti. Bunu da en kısa zamanda deneyip sizinle paylaşmak istiyorum… Tabi benim en kısa zaman dilimimde :)

Necla Abla'nın Çay Sofrası (Elma Tatlısı)

Nane likörlü elma tatlısı ise yemelik değil fotoğraflıktı sanki :) Bir tatlı bu kadar mı fotojenik olur :)
Bu tatlının likör yerine gıda boyası ile hazırlanabileceğini de belirteyim. Daha önce pişirdiğim Elma Tatlısı’nı kırmızı ve yeşil gıda boyası ile pişirip, bir çocuk doğum gününde rengarenk hazırlayabilirim mesela :)

Necla Abla'nın Çay Sofrası

Kapanış fotoğrafı da Necla abla’nın ince zevkini yansıtsın istedim, sofradaki pek çok şey gibi bu çaydanlığı da görünce, eşime; “hemen çek hemen” dedim :)
Necla abla’ya hem bu güzel sofraları hem verdiği fikirler ama hepsinden önemlisi neye elimi atsam verdiği sonsuz destek için minnettarım, bir kez de bu yazı ile teşekkür etmek isterim kendisine…

19 yorum:

nesrin dedi ki...

Blogunuza yakisir bir tatlilikta olmus. Afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

Harika bir görünüm süper :)

Sayın KARACA dedi ki...

Aman allahımm ahh bu buluşmanızda bende olsaydım :) ama çok teşekkür ederimki mükemmel fotoğraflarınızla ordaymış gibi oldum :)

TuruncuTatlar dedi ki...

harika bir sofra mügecim nejla ablanın ellerine seninde yüreğine sağlık.. sağlıkla kal..

edibe @ edbdesigns dedi ki...

harika bir sofra, istah acici bir menu... patates pureli canaklari ben de not aldim, yarin gelecek olan misafirlerime hazirlayip deneyecegim.. tesekkurler :)

mutfaktaki acemi dedi ki...

harika bir sofra ve enfes görünen ikramlar. hazırlayanın ellerine sağlık.

memolininannesi dedi ki...

sofra guzel ....
caydanlık guzel...
ıkramlar guzel..
ama elma tatlısı resmen başyapıt,
resmen çılgın proje....
elleıne kollarına sağlık yapanında fotoğraflayanında bıze ulastıranında...

İnci Yemek dedi ki...

Müge'cim ellerine sağlık ablanın muhteşem güzel
sofra olmuş doğrusu:)senin de yazdığın gibi bana da yeni fikirler oldu:)paylaşımın için sana da kocaman teşekkürler:)
Her kadın annedir,anneler gününü kutlarım canım.
çok öpüyorum seni...

olsada yesek suzan dedi ki...

hepsi muhteşem görünüyor lezzetlerinin de öyle olduğu kesin amma velakin tatlıda gözüm kaldı yemede yanında yat olmuş necla hanımın ellerine sağlık sizede afiyet olsun müge hanımcım...

Adsız dedi ki...

Gerçekten çok zevkli birimiş Necla Abla. Güzel sunumlar beni cezbetti. Yiyenlere afiyet olsun, yapanın ellerine sağlık.

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

merhabalar Necla hanımın ellerine sağlık .sizin anlatmanıza bile gerek yok diyebilirim , harika resimler herşeyi gösteriyor:)sizlere de afiyet olsun diyorum
sevgiler güzel hafta sonları

From Broadway dedi ki...

everything looks so good!

mmm dedi ki...

Çok zevkle ve istekle hazırlandığı belli. Nane likörlü elma tatlısı çok değişik bir lezzet olmalı.

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar Mügecigim,
Necla Haniminda seninde ellerine saglik, nefis bir sofra ve mükemmel fotograflar cekmissin.
Sevgiler...

Tarifname-SEDA dedi ki...

Şık bir sofra, nefis mamalar... Hele o mantıdan gözlerimi alamadım dakikalarca :) Afiyetler olsun.

Sevgiler

Mutfağın Seyir Defteri dedi ki...

Yiyecekler enfes görünüyor,fotoğraflar her zaman ki gibi harika elleriniza sağlık,fincanlara bayıldım daha ne olsun :) sevgiler öptüm...Emine

Bukle dedi ki...

Ablacığım doğum günün kutlu olsun! Senin kurduğun sofralar benim için ilham kaynağı artık. Yeni yaşında ennn güzel sofraları kurman, en güzel sohbetleri etmen, bugün en güzel hediyeleri alman dileğiyle. Çok çok öperim :)

canikom dedi ki...

enfesss

Necla dedi ki...

Mügecim daha önce de yorum bırakmıştım ama sanırım gitmemiş sofram için yaptığın güzel yorumlara teşekkür edrim.Sen böyle bloğunda paylaşınca çok mutlu oluyorum ben de sana ve Sinana teşekkür ederim.Daha pekçok güzel sofrada buluşmak dileğiyle öpüyorum.Ayrıca sofrayı beğenen herkese Teşekkürler...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin