01 Ağustos 2010

Kilis Gezisi Notları

Kilis Genel Kolaj


TEMMUZ GEZGİNİ BİLDİRİYOR :)
Çok uzun ayrı kaldık çook :(
Sizi bilmem ama ben sizleri çok özledim…
Üst üste yaptığımız tatillerin verdiği enerji öyle büyük ki, yazdıkça yazmak, konuştukça konuşmak geliyor içimden :)
Öncelikle tatilleri anlatmak istiyorum uzun uzun…
Sonra döner dönmez ayağımın tozu ile ağırladığım misafirlerin sofra görüntüleri, denediğim yeni tarifler, hünerlopedi için hazırladığım dosyalar, hepsi sırayla gelecek inşallah :)
Peşin peşin söyleyeyim; Hoşbulduk efendim :)

***

KİLİS'LİYİZ, ACI DA TATLI DA BİZİM İŞİMİZ :)
Öncelikle itiraf ediyorum, bu sözü Kadıköy'de bir dükkanın tabelasında okudum ilk kez. Orijinali ise; "Antep'liyiz, acı da tatlı da bizim işimiz" idi. Ama ben eşimin memleketi olan Kilis'e göre değiştirdim, çok uzak değiller nasıl olsa :)
Kilis'e ilk kez gittim, eşimin kuzeninin düğünü vesilesi ile...
Aslında gitmeden önce aklımda çok farklı bir gezi vardı, isterseniz önce planlarımı anlatmakla başlayayım, sonra da evdeki hesabın nasıl çarşıya uymadığını :(
Öncelikli planım; hem Kilis’i hem de Antep’i bir tam gün ayırarak baştan sona gezmek, kendi bücür fotoğraf makinem ile bol bol fotoğraf çekmekti.
Sonra bir tam gün; “nerede ne yenir” turu yapmak istiyordum, kendimi sizler için feda edip! gerekirse aynı gün içinde üç dört yer dolaşıp birçok lezzetin tadına bakmak ve yine fotoğraflamak.
Bir gün olmasa bile birkaç saat hanımlarla birlikte mutfağa girmek, onları yemek yaparken izlemek ve öğrenebildiğim kadar yöresel yemek tarifi ve püf noktaları kapmak.
Geceleri; bağ evinde yemek sonrası hamakta dinlenmek, tembellik etmek ve bıkana kadar okey oynamak :)
Bunlar hayallerimdi ve pek çoğu hayal olarak kaldı, çünkü daha biz gitmeden geçireceğimiz her gün, her saat, tatil köylerini aratmayacak derecede hassasiyetle programlanmıştı bile :)
.......
Kilis Sokakları 4

Yazının devamını okumak ve tüm fotoğrafları incelemek isterseniz; Gezi ve Fotoğraf blogum, "EN GÜZEL ANI" ya tıklayınız...


7 yorum:

mintinin dünyası dedi ki...

çok güzel bir yazı olmuş,yüreğine sağlık diyorum.keyifle gezdiğim bloğundan bu defa bırakıpo kendi bloğuma geçemedim.sevgiler....

Unknown dedi ki...

Kilisi öyle çok özledim ki.Fotografları ve başlıgı görünce hemen geldim.Umarım kahke ve katmer yemişsindir.Gerçi katmerin tam zamanı ne zamandı hatırlamıyorum ama olsun belki yapan yerler vardır.Kilis insanı çok misafirperverdir.Misafirlerini yere göge sıgdıramazlar.Öyle güzel insanlardır yani.Ben babamın tayini dolayısıyla orada dıgdum ve büyüdüm.Kendi memleketimizde yabancı olduk ama kiliste hiçbir zaman yabancı olmadık biz.O daracık sokaklarını orada ki eski kilis evlerini İstanbul otelini.....çok ama çok özledim.Umarım birgün degil birkaç gün gezebilme şansın olur birgün.

YeMeK vAkTi dedi ki...

harika görüntüler,kilisin yemekleri zaten malum ooff off düşünemiyorum:)

merve demirdöken dedi ki...

Mügecim ,
güzel tatil anıları ve muhteşem bir enerjiyle döndüğün belli oluyor.diğer sitedeki yazıları bir solukta okudum.Yenilerini merakla bekliyorum.

derya kazancı dedi ki...

Merhaba müge hanım bloğunuza bugün ilk defa uğradım ve bir maraşlı olarak kilis gezinize imrenerek baktım.ve oraları çok özledğimi hatırldım.

Mutfak Havlusu dedi ki...

Şu güzel görüntülere ingiltereden şahitlik etmek hiç iç açıcı değil ah memleketin güzle nimetleri:)
sizin için güzel ve leziz geziler olmuş hepsi.
tekrarını nasip eylesin Allah..hayırlı ramazanlar..

anneminkizıyim dedi ki...

Özledim bende, hemde cok özledim Kilisimizi....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin