30 Nisan 2009

Akşam Yemeği Sofrası

Akşam Yemeği Sofrası

MANGAL SOFRASI :)
Aslında bu sofranın yazısı çok farklı olacaktı. "Oh, nihayet yaz geldi, balkon keyiflerimiz başladı, eşim oyuncağına (mangalına) kavuştu" vs. vs. :)
Geçtiğimiz hafta sonu, caddede kısa kollular ile dolaşınca, "artık balkon sezonunu açmak gerek" diye düşündük. Arkadaşlarımız ile hafta sonu, "bizde mangal yapalım" diye sözleşirken de yine niyetimiz masayı balkona kurmaktı.
Ama evdeki hesap çarşıya uymadı, havalar birden bire buz gibi oldu, değil balkona çıkmak, tekrar kombi yanmaya başladı evde :( Mangal yine yakıldı ama, yemek içerde yenildi :(
Eşimin; "et ile et yenir, yapma bir şey" direktifi yüzünden, doğru dürüst bir çeşit de yapmamıştım :( Madem içerde yiyeceğiz, bari azıcık sofrayı süsleyeyim dedim.
Sofraya bakıpta "e bir sürü şey var" demeyin sakın :) Zeytinyağlı yaprak sarma, masada görüldüğü kadar mesela, küçük bir çelik tavada iki sıra yapıldı :) Zeytinyağlı barbunya da yarım su bardağı barbunya ile :) Gerisini de Actifry yaptı :)
Soframızda; eşimin, sır gibi sakladığı marine formülü :) ile yaptığı et ve tavuk haricinde en çok iltifatı Actifry ile yapılan havuç kızartması aldı.
Actifry kullanmaya başladığımdan beri, sayısız deneme yaptım ve önceleri kızartma yaptığım tüm sebzeleri Actifry'da kızartıyorum artık. Sebzelerin içinde ise bize göre en muhteşem kızaran; havuç. Ardından et yada tavuk ile çoban kavurma ve sigara böreği geliyor.
Gerçekten çok memnunum aletten, beni her akşam kızartılan patatesten sonra, kurtardığı ocak, fayans temizliği nedeniyle ettiğim dualar ise cabası :)

Soframızdakiler;

Akşam Yemeği Sofrası

Belki farketmişsinizdir, uzun zamandır peçetelerimi kurdele ile bağlıyorum. Bir türlü her kurduğum sofraya uyacak, gönlüme göre bir peçete halkası bulamadım çünkü. Sonunda oturup kendim yapacağım :) Kurdele ile bağlamak, hem renk konusunda çok seçeneğe sahip olmanızı sağlıyor hemde şık bir görüntü veriyor.

Sofrayı ilk gördüğünde, Erhan abi'den uzun bir fırça yedim önce; "bizi balkonda mangal diye çağırıyorsun, sucuğumuzu alıp geliyoruz, sonra davet sofrası ile karşılıyorsun, yok yok kandırıyorsun sen bizi, gelmeyeceğiz bir daha" diye :)) Dakikalarca, sofrada fazla bir çeşit olmadığını, peçeteler nedeniyle kendisine öyle geldiğini anlatmaya çalıştım. Büyülü bir şey bu kurdele işi, öneririm :))

24 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık sevgili Müge, sofran hem sade hem de çok şık olmuş :) Kurdela konusunda sana kesinlikle katılıyorum, kaç zamandır benim de yapılacaklar listemde var renk renk çeşit çeşit kurdela almak.. Hatırlattığın için teşekkürler..

Unknown dedi ki...

Mügecim sofra muhteşem.Peçetelerde
öyle çok iyi bir fikir aslında.Lez
zetler süper ellerine sağlık sevgiler...

ipek dedi ki...

iyi günler sizi sürekli takip ediyorum fakat ilk kez yorum yazıyorum tariflerinizi çok beğeniyorum ben size actifryde patlıcan ,havuç ,kabak gibi sebzeleri nasıl kızarttığınızı sormak istiyorum bilgi verirseniz çok memnun olurum

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Harika bir sofra hazirlamissniz. Cok sade... tam benim zevkim.
Hollandadan selamlar.

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili İpek;
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.
Actifry'a sebzeleri ince ince doğrayıp koyuyorum. Üzerinde bir kaşık sıvı yağ. Hepsi bu :)
Küp küp doğrandığında pişmesi biraz daha uzun sürüyor ama verev ve ince doğrayınca 20-25 dk. sürüyor.
Tadıda gerçekten kızartma oluyor :)

Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

gerçekten gelen misafirinizin dedigi kadar var.mangal diye başladım okumaya ama sofrayı görünce ziyafet oldugunu anladım.

çatı katı dedi ki...

harika bir sofra olmuş ellerinize sağlık...bende uzun zamandır kurdela ile süslüyorum peçetelerimi hakkaten çok güzel oluyor.beyaz ve altın sarısı müthiş uymuş hayran kaldım sofranıza

YeMeK vAkTi dedi ki...

bende bulamadım bir türlkü gönlüme göre peçete halkası süper olmuş bu ,birde yemek takımınızı nerden aldığınızı hatırlıyormusunuz umarım yeni almışsınızdır :)şimdide portakallı sütlaç nasıl bişimiş onun tarifne bakalım:)

Püstüklü Mama dedi ki...

Şimdi çok alakasız bir şey soracağım :) Yemek takımlarına bayıldım. Nereden aldın? desem abartmış olur muyum :)

Bu arada bu Tefal ürünü gerçekten bu kadar iyi mi? Anneler günü hediyesi olur mu :)

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

ellerine sağlık cnm nesi varmış masanın gayet şık görünüyor gerçekten.ehh birde bunların yanında mangalda pişen nefis mamalar var değilmi? daha ne olsun.

Tinker Bell dedi ki...

Ne kadar şık bir sofra olmuş.Ellerine sağlık Mügecim.
Çok keyili bif sofra olmuştur.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Mügecim yine çok hoş bir masa olmuş bu,dediğin gibi az olabilir ama çok özenerek hazırlandığın belli.kurdelalara bayıldım ben de,bu arada actifry en çok sana yaradı,her patates kızartmasında sen aklıma geliyorsun hala,işini kolaylaştırdığına sevindim.ben de havç kızartmasını denemek istiyorum,madem çok lezzetli oluyor.ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık şu anda o kadar açım ki masada ne varsa hepsini tek başıma yiyebilirmişim gibi geliyor.

guncelyemek dedi ki...

Sofranız mükemmel görünüyor.Tebrikler.

ipek dedi ki...

Ellerine sağlık, hepsi ayrı güzel görünüyor. Ben de havuç kızartmasını çok merak ettim gerçekten

Unknown dedi ki...

aman Allahim bayildim sofrana....

Sofra duzenine.. ozenmene.. tabaklarina.. bardaklarina... massallah ... hersey super gorunuyor...

ellerine saglikkk..

Adsız dedi ki...

Sen masa için ne kadar sade ve hiç bişi yapmadım da desen bence ordaki zeytinyağlı dolma tek başına olayı bitirmiş...(Senin o güler yüzün ve misafir ağırlaman yeter)..Patates kızartmaları da cabası..Actifry gerçekten de son yüzyılın en önemli mutfak icatlarından biri bence..Tefal'a teşekkür etmek gerekir.
Not:Tabaklara bayıldım:)

Butikpartim dedi ki...

Uzaktan anlamamıştım kurdele ile bağladığınızı.İyi fikir gerçekten..Bu arada sofranız harika gözüküyor.Çok zevkli ve maharetli olduğunuz belli.Ellerinize sağlık..

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR...HARİKA BİR MASA VE SUNUM OLMUŞ... GÜZEL BİR HAFTA SONU DİLİYORUM...

handan dedi ki...

mügecim çok masan şık olmus tabakların o kadar güzelki masanda süper gözüküyorlar ellerine saglık canım

YeMeK vAkTi dedi ki...

siz etkinlikten soruları yanıtlayamadınız sanırım tabak markaları karacaymış ,buldum ben karacashoptan tşkler:)

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Havuc kizartmasini denedim bugun ve sonucu cok begendim:) Actifry bir mucize :)

Hollandadan sevgiler

Adsız dedi ki...

müge hanım sitenizi ilk kez ziyaret ediyorum,sizi içtenlikle tebrik ederim.çok şık sofralar kuruyorsunuz.lezzetleri konusunda da hiç şüphem yok.ellerinize sağlık....YASEMİN.

Unknown dedi ki...

sofralara bayıldım hatta bloguma link koycam bu güzelliği herkes görsün..emeği geçenlerin ellerine sağlık..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin