13 Ağustos 2007

Alaçatı & Assos Tatili

Lale Lodge

ALAÇATI & ASSOS ve RÜYA BALAYI
Evet, ben döndüm. Yok ben dönmedim. Galiba döndüm... Ama niye hala oradayım gibi hissediyorum ? ... Çok güzeldi...
Kendi kendime konuşuyorum sabahtan beri, tadı hala damağımda kalan nefis bir balayından döndüm, sizlere şımaracağım biraz şimdiden kusuruma bakmayın.:) Aslında biz kasım ayında evlendik ama hem işlerimizin yoğunluğundan hemde kış olduğu için balayı yap(a)mamıştık.
Arada sırada, ufak hafta sonu kaçamakları yaptık,
Mudurnu ve Sapanca gibi ama oralardayken eşime "Ohh, ne güzel gecikmiş balayımızı yapıyoruz" dediğimde, "Hayır, bunlar balayı değil, sana öyle bir balayı yaşatacağımki, evet balayı budur" diyeceksin demişti... Haklıymış.
Bana beş gün süren bir rüya yaşattı. Şimdi sizlerle paylaşırken, bir kez daha yaşıyorum sanki.
Gezimizin teması "Balayı" olduğu için, fotoğraflarda hiç doğa, çiçek, böcek yok:) Tamamen yiyip içip, yatmak üzerine kurulu.
Çeşme-Alaçatı; Ege mezeleri, İzmir Topçu'da; çöp şiş,Kordon'da kahve, Assos, Erdek, Bursa ve tabiki iskender kebap..
Birde gittiğimiz yerlerin isimlerinide yazdımki, sizlerede tavsiye olsun, yolunuz düşerse uğramak isterseniz diye...

Lale Lodge

Lale Lodge

Balayımızın ilk durağı, üç gün geçirdiğimiz Çeşme - Alaçatı'daki Lale Lodge. Küçük ama çok şık bir butik otel, Hakan Lale ve annesi tüm detaylar ile ilgilenip, kendinizi özel hissetmeniz için herşeyi yapıyorlar.

Lale Lodge

Lale Lodge

Balayı odasına girince gözlerime inanamadım, romantizm adına düşünebilecek her şey düşünülmüştü sanki, bana sadece keyfini sürmek kaldı...

Alaçatı Tatili - 2007

Alaçatı Tatili - 2007

Kahvaltıda yediğimiz herşey kendi bahçelerinden ve ev yapımı idi desem? Hakan bey'in annesi her sabah çeşitli börekler ve taze limonata yapıyor, bahçelerinin meyvelerine, domateslerine, zeytinlerine doyamadık. Patlıcanı ağzına bile sürmeyen eşim, patlıcanlı böreği neredeyse bayılarak yedi. Zeytinyağı bile kendi bahçelerinden elde ediliyormuş. Reçeller de öyle, tabi bunlarla birlikte yediğimiz enfes İzmir tulumunuda unutmamam gerek.

Fontana Plajı

Alaçatı Tatili - 2007

Alaçatı Tatili - 2007

Hakan Bey'in önerisi ile gittiğimiz Fontana Plajı. Hem deniz, hem de tesis olağanüstü idi. (Web sayfasındaki kalabalık kesinlikle yoktu.) Genellikle turizm kataloglarında gördüğümüz yabancı adalardan çok daha güzel, üstelik kendi ülkemiz, plajda içim hem keyif, hem de gururla doldu...

Alaçatı Tatili - 2007

Alaçatı Tatili - 2007

Her biri sanat eseri gibi olan Alaçatı'nın taş evleri ve sokakları...

Alaçatı Tatili - 2007

Alaçatı'da İstanbul boğazındaki yalıları andıran bir site. Her evin önünde bahçesi ve yelkenlisi bulunmakta :)

Alaçatı Tatili - 2007

Balayımızın son iki gününü geçirdiğimiz, Assos... Denizi tertemiz ve buz gibiydi. Sahil şeridi ise çok romantik. Assos'a sadece akşam yemeği yemek için bile gitmeye değer, kendinizi bir masalın içinde hissediyorsunuz. Özellikle ben, beşinci günün sonunda artık kendimi prenses sanmaya başlamıştım. Gerçek dünyaya nasıl ne zaman dönerim, bilemiyorum... :)

Assos'ta isterseniz otellerin önündeki iskelelerde yada 8 km. uzaklıktaki Kadırga Koyu'nda denize girebilirsiniz. Her ikisinide öneririm. Ancak aynı öneriyi kaldığımız Nazlıhan Otel için söyleyemeyeceğim, çünkü ikiside butik otel olmasına karşın, Lale Lodge başta kahvaltıları olmak üzere tüm dekorasyonu ile tam bir masal evi idi...

38 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Hoşgeldin Müge'ciğim,
Fotoğraflardan rüya gibi olduğu çok belli. Alaçatı'yı hiç görmedim. Bu yıl önce Selen sonra da senin fotoğraflarına bakınca seneye kesin gitmeye karar verdim.
Lale otel de çok güzele benziyor.
Sevgiler,

İLKAY dedi ki...

HOŞGELDİNİZ MÜGE HN.

ne güzel anlatmışsınız...gitmiş kadar olduk inanın...
mutluluğunuz daim olsun...
sevgilerimle
ilkay
http://www.pastacipapatyalar.blogspot.com/

Pınarın Kulubesi dedi ki...

yazdığım yorum silindi inanamıyorum:( kabus gibi,
mecburen baştan alıyorum

Sinan eniştemize çok teşekkür ediyoruz, Müge'mizi prensesler gibi yaşattığı için...
Seneye bebişle Lale oteldeyiz inşallah:) Uzun uzun doyasıya kahvaltılar eşliğinde ben de kendimi prenses gibi hissetmek istiyorum:)
Araba konusunda geçmiş olsun, size gelen nazarları savmış olsun, en büyük zararınız bu kadar olsun...
Kişinin kendi kendine nazar değdirmesine inanırım, başıma çok gelmiştir:)
sevgiler

Adsız dedi ki...

Müge'ciğim hoşgeldin, ilk fotoğraflardan bir rüyanın kapısından içeri bakıyormuş gibi çıkmış gerçekten. Ne güzel bir balayı olmuş senin için. Biz de Kasım ayında evlenip Ağustosta balayına gitmiştik. Bu arada verilmiş sadakanız varmış diyelim, çok geçmiş olsun atlattığınız kaza için.

Müge Hüner dedi ki...

Burçinciğim;
Beğenmene çok sevindim, eminim Alaçatı'yı görünce iyiki gelmişim diyeceksin, vatanımızın cennet köşesi diyorum başka bir şey demiyorum.Sevgiler canım.

Sevgili İlkay;
Ne mutlu bana sizi oralara götürebildiysem, en kısa zamanda iadei ziyaret yapacağım.Sevgiler.

Pınar Şekerim;
Güzel dileklerin, düşüncelerin için çok teşekkür ederim, Sinan'a da ilettim çok memnun oldu.:) Seneye siz ordayken, bakarsın biz bir baskın yaparız belli mi olur, ben CANla oynarım sen rahat rahat kahvaltı edersin.Nazar konusunda kesinlikle aynı düşünüyoruz, sürekli polyanna gibi söylenmekten, arabayı patlattık :( tatilin geri kalanını daha cool tamamladık bu yuzden:) Öpüyorum canım.

Nailecim;
Evlilik ve balayı tarihlerimiz aynıymış desene:) Gerçekten rüya gibiydi, daha kendime gelemedim. Kazayı çok şükür ucuz atlattık, dediğin gibi verilmiş sadakamız varmış.Sevgiler canım.

Selen dedi ki...

Mögücüüüm,
Çok geçmiş olsun canımcım küçük kazanız için. Ona da nazar çıkmış diyelim artık.Çook güzel gezmişsiniz. Aferin Sinan'a, sözünü tutmuş :) Zaten ben yazıdan önce detayları almıştım ;) Fotoğrafları da görünce anlattıkların pekişti. Darısı bize artık bakalım. 3 gün sonra Alaçatı'dayım. Öpüyorummm

Adsız dedi ki...

Müge'cim hoşgeldin. Fotoğraflar çok güzel. Oteli çok beğendim. Güzel bir balayı geçirmişsin. Kazanız içinde geçmiş olsun. Nazar gitmiş üzerinizden. Bende haftaya Assos'tayım kısmetse. Sevgiler...

gülriz dedi ki...

Mügeciğim, balayı prensesim; hoşgeldiiiiiiiiiiin. Ne güzel geçmiş balayınız, yahu öyle de güzel anlatmışsın ki şöyle yaz da bitmeden hemen evlenip soluğu Lale Lodge'de alıveresim geldi. Valla yakında "hadi ben evleniyorum" dersem şaşırmayın :)))))))))))))) Bu arada balayı prensinin seçimlerine ve zevkine de hayran kaldığımı da belirtmeden edemeyeceğim.
Ufak kazacık da nazar boncuğu oluversin balayı aşıklarına. İkinize de kocaman sevgiler gönderiyorum :)))

pelin dedi ki...

merhaba
çok güzel bir bir balayı geçirmişsiniz ve çok da güzel anlatmışsınız.sevgiler

Adsız dedi ki...

Muge hn hosgeldınızz.. ne guzel bı yer vene guzel hıc unutulmayacak bır balayı... ayrca gecmıs olsun mınık kazanız ıcın:))
sevgıler
fıdan

Neslihan dedi ki...

Mügecim, yo yok prenses hanım hoşgeldin....
Bak demiştim sana mekanlar uygun balayı rüya gibi olacak diye, tabi enişteye bravo deyip, örnek göstermek şart oldu:)
Çok sevindim güzel geçmesine balayının, tekralarını diliyorum size:)
Kaza için geçmiş olsun, Selencim'in dediği gibi nazar çıkmış...
Biz de 4 sene önce aynı programı yapmıştık, Çeşme sonra Assos, Assos'u o kadar sevdik ki biz de balayımızın bir kısmını orada geçirdik. Bu tatilde de rotamızın üzerinde olacağı için 1 geceliğine uğramayı planlıyoruz.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Mügecimmmm , her şeyin gönlünce olduğuna çok sevindim..Resimler muhteşem eminim orada geçirdiğin her saniyede öyleydi..Sen dön ama hiç dönme oralarda , hayalinde hep oralarda ol ve o enerjiyi bizlerede yansıt..Sevgilerrrrrrr

Müge Hüner dedi ki...

Şirineciğim;
Dediğin gibi kendi kendimize nazar değdirdik, ama yinede keyfimiz bozulmadı, inşallah senin tatilinde rüya gibi geçer, heyecanla yazını bekliyorum şekerim.

Ebrucum;
Hoşbulduk, teşekkür ederim. Assos'a gideceksen, Nazlıhanı tavsiye etmiyorum yazıda da söylemiştim, başka bir otel tercih edin bence.Zaten hepsi yanyana ve konseptler aynı, Grand Assos benim çok hoşuma gitti mesela, canlı müzik de vardı orayı düşünün.Sevgiler.

Gülriz şekerim;
Hoşbuldum, böyle güzel sözlerle karşılanınca hoşluk devam ediyor tabi, ama fena halde şımarık durumdayım sizde böyle yazmayında yere ineyim artık:)) Evlilik konusuna gelince, Lale otel kaçmıyor güzelim dur aman iyi düşün :))!

Sevgili Pelin;
Beğenileriniz için çok teşekkür ederim, her zaman beklerim.

Sevgili Fidaneli;
Çok teşekkür ederim, yaşamak kadar sizlerle paylaşmak ve yorumları okumakda çok keyifli. Sevgiler...

Neslihancım;
Dediğin gibi oldu evet, özellikle Alaçatı, tabi Assosta çok romantikti. En doğrusu senin yapacağın gibi 1 gece uğramak, yetiyorda artıyor bile.Senin tatil anılarınıda heyecanla bekliyorum o zaman, sevgiler, çok öpücükler canım.

Müge Hüner dedi ki...

Burçincim;
Çok teşekkürler canım, hiç sorma halimi, kendi kendime şarkı mırıldanıyorum ama sözleri kendim yazarak, hepsinin içinde alaçatı var:)) Hala oradayım. Ama dönmenin en güzel yanı o anları sizlerle, sevdiklerimle paylaşmak, yorumlarınızı almak, benim sevincimi karşılıksız olarak benimle paylaşan dostların sözlerini okumak..İnan buda balayım kadar keyif veriyor bana...Sevgiler canım.

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Müge
gerçekten harika bir tatil olmuş.Otel rüya gibi gerçekten.
Kaza için geçmiş olsun nazar çıkmış diyeceğim ben de.
sevgilerimle...

serinmavi dedi ki...

Cok guzel bir tatil olmus...Cok da guzel fotograflamissin canim...Kaza yida ucuz atlatmissiniz..gecmis olsun...Selamlar.........

Bocuruk dedi ki...

Sevgili Müge,
Geç bir balayı olmuş ama eşinin dediği gibi balayı budur dedirtecek bir tatil olmuş. Allah içinize sindirsin. Hayatınız hep bu balayı tadında geçsin. Alaçatı'ya bu kadar yakın olup gidemeyenlerdenim ben de:( Halbuki otoyolu yaptığımız zamanlarda sık giderdik ama bu denli popüler değildi. Ve son birkaç yıldır çok gelişti. Keşke diyorum kimseler bilmiyorken dişimizden tırnağımızdan artırıp arsa alsaymışız oralardan. Anlattıklarınla bizler de gitmiş kadar olduk. Sağol:)) Bu arada kaza için de çok geçmiş olsun.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Mügecim hoşgeldin canım rüya gibi bir tatil geçirmişsin resimlerde harika insanın içi gidiyor valla :) her gününüz böyle güzel geçsin canım Allah nazarlardan korusun sizi geçmiş olsun bu arada.öpüyorum seni görüşürüz.

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Serpil;
Çok teşekkür ederim, güzel sözlerin için.Sağol canım.

Sevgili Oya;
Valla senin kahvaltı sofrasını görünce ben kendi kahvaltı resimlerimi beğenmedim.Çok teşekkür ederim beğenilerin ve ziyaretin için canım...

Sevgili Bocuruk;
Yanlış hatırlamıyorsam İzmir'de yaşıyorsun ve Alaçatıya sık gitmiyorsun? İnanamıyorum desem, lütfen yaz bitmeden git ve tadını çıkart, kıskandır benide:) Arsa fikrine değil sen, ben bile yandım şimdi inan:( keşke alsaymışsınız, şimdi orada süper bir "Bocuruk Butik Otel" olurdu ve biz sana kalmaya gelirdik, nefis yemeklerinden yerdik. Ahh ahh niye almadınızki? :(( sevgiler canım...

Özlemcim;
Hoşbulduk hayatım, resimleri beğenmene sevindim, otelinde epey reklamını yaptık bu arada, komisyonmu istesek ne?:))Nazar konusunda da Amin diyorum canım.

Nukhet dedi ki...

Mugeee
Yeni evlendigini bilmiyordum, gecikmis bir tebrik benden sana. Resimlerden oyle belli ki ruya gibi oldugu. Ben de bayildim anlattiklarindan bu Lale otele. Aklimin bir kosesine de yaziverdim zaten. Ne guzel ne guzel. Umarim tum hayatiniz bu balayiniz gibi mutlu gecer. Sevgiler

Müge Hüner dedi ki...

Nükhetçim;
Güzel sözlerin ve dileklerin için çok teşekkür ederim canım. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

HEP BÖYLE KALIN HEP SEVGİYLE

Canım hoş geldiniz ve geçmiş olsun ,yaşadığın gibi bizlere de yaşattın.Şu Alaçatıyı bir Haşmet Babaoğlundan okuyup sevdim bir de senden.Bu arada Sinanı bu balayı seçiminden (en başta eş olarak seni seçtiği için)dolayı tebrik ederim.Gerçi sizin nikahınız da rüya gibiydi.Dilerim seneye bebişiniz ile gidin oralara

sevgi ve muhabbetle

sade kahve dedi ki...

MERHABA MÜGE ÖNCELİKLE BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN.GERÇEKTEN UCUZ ATLATMIŞSINIZ. BÜTÜN TATİL ÖNERİLERİNE ÇOK SICAK BAKIYORUM ÇÜNKÜ BİR TUR FİRMASINDAN ÇOK DAHA FAZLA İŞE YARIYORLAR. ALAÇATI FONTANA PLAJI VE ASSOS LALE OTEL GİDİLECEKLER LİSTESİNE GİRDİ BİLE. SAĞLICAKLA KALIN. SEVGİLER

Adsız dedi ki...

Mügeciğim,

Ne kadar da şanslısın. Harika bir tatil. Tarih, deniz, doğal ve güzel yemekler, dinlenmek, huzur, farklı yerleri tanımak...

Fotoğraflarlarınla biraz bende bu hoş yeri yaşadım. Bir gün yolum oralara düşerse mutlaka uğrarım bu yerlere.

Sevgilerle...

Müge Hüner dedi ki...

Şengül Ablacım,
Her zamanki gibi sözlerin çok tatlı, şımartan cinsten.Çok teşekkür ederim, iyiki varsın.Dileğin için kocaman bir AMİN...

Zerrincim;
Çok teşekkürler, gittiğim yerleri dilimin döndüğünce anlatmaya çalışırken aslında birazda amacım bu, senin yazın bana iyiki yazıyorum dedirtti, çok teşekkür ederim. Bu arada Lale otel, Assos'ta değil, Alaçatı'da canım.Sevgiler, İ.EFE'ye öpücükler.

Işılcığım;
Tatilimi 3-4 kelime ile ne kadar da güzel özetlemişsin,ağzına sağlık. Umarım gider ve beni anarsın.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Canım ne güzel bir balayı geçirmişsiniz.Bütün tatilleriniz hep böyle güzel geçer inşallah.kaza için de çok geçmiş olsun canım.

Adsız dedi ki...

Canım hoşgeldiniz!
Fotoğraflardan rüya gibi bir tatil ve balayı geçirdiğiniz belli.Sizler adına çok mutlu oldum canım.İnşallah seneye yine böyle güzellikler yaşarsınız yeniden.))Resimlere baktıkça benimde koşa koşa gidesim geldi..)
Müge'ciğim,çok geçmişler olsun canım.Allah korumuş sizleri,inşallah bir daha yaşanmaz.
Sen yinede bildiğin kadariyle nazar duası ve buna benzer duaları okusan canım.Allahım tekrar korusun sizleri canım.Harika bir çiftsiniz inan.Allah nazardan saklasın korusun tekrar sizleri.Öpüyorum canım.

Sevgilerle.
Gül/d.tadı

Yasemin dedi ki...

kuzucum ne de güzel yerleri görmüş gelmişsiniz siz öyle..Ay balayıları unutulmaz zaten çok ballı geçer :) canım mutluluğunuz daim olsun! çok öptüm!

Yasemin dedi ki...

ay mugecım yazının tamamını okuyunca yüreğim hopladı cam olayından.. çok geçmiş olsunn.. Allah beterinden korusun. öptüm!!!!

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili SarıMutfak;
Ziyaretin ve güzel sözlerin çok teşekkürler.

Gülcüm;
Senin güzel sözlerin karşısında benim teşekkürlerim yetersiz kalıyor, her yorumun şiir gibi, içtenlik dolu.Çok teşekkür ederim canım.

Yasemin şekerim;
Kazaya rağmen çok ballıydı, hatta eşimin fotoğraf makinesinin yere düşmesi, arkadaşımızın cep telefonunun kayalıklara düşmesi bile keyfimizi bozamadı:) Daha anlatayımmı? :) sevgiler, sanada iyi tatiller şekerim.

munevver dedi ki...

O kapıyı görünce, ben yine hayale daldım. İlkokulda,Gizli Bahçe kitabını okurken ben de böyle bir kapı hayal etmiştim. Gerçeği de varmış bak.

Geçmiş olsun, nazar çıkmış,gitmiş.
Öpüyorum sevgiyle...

Müge Hüner dedi ki...

Münevver Ablacım,
Kapı benimde uzun süre gözümün önünden gitmeyecek sanırım, sonrada anılarımın arasına yolculuğa çıkacak. Senide biraz hayallerine götürebildiysem ne mutlu bana.Sevgiler...

etki alanı dedi ki...

Bir zamanlar "Beyaz Dizi"aşk romanları vardı.
Sen anlatırken,sanki oradan bir alıntı yapılmış gibi düşünüyor insan.Bir de resimleri o kadar romantik çekip ,sunmuşsun ki,büsbütün o dünyaya çekiyorsun adeta.
İşin en güzel yanı,kazayı zararsız atlatmanız.Aslında her balayı ya da buna benzer geziler de böyle ufak(diyelim)kazalar genellikle oluyor.Bu biraz fazla enerji toplamakla alakalı deyip olayı kapatalım.Onca güzelliğe gölge düşmesin.
Mutluluğunuzu hep bu düzeyde tutmanızı diliyorum.
Tütü

Müge Hüner dedi ki...

Tülay Ablacım;
Her zamanki gibi şiir tadında konuşmuşsun, Münevver ablaya da dediğim gibi sizi biraz olsun hayallerinize götürebildiysek ne mutlu.Valla eşimle yaz, kış, balayı demeden görev aşkıyla çalışıyoruz gittiğimiz yerlerde, o kapı fotoğrafı gece 01.00 de çekildi mesela:)
Çok öpüyorum tütücüm...

Adsız dedi ki...

Bilemiyorum valla. Yazsam mi yazmasam mi acaba durumu ve gerçekleri :)

Ankara Otel dedi ki...

Lale Lodge oteli görünüş itibari ile insanı cezb ediyor fakat biraz küçük gibi duruyor.

alaçatı otel dedi ki...

Alaçatı'nın yaz tatil fırsatlarını kaçırmadan yakalayın.. Kaynal bilgisi için;
http://www.alacatiotel.com.tr/oteller/

Alaçatı Otel dedi ki...

Alaçatı gece hayatı ve meşhur Ege yemekleri ile biliniyor. Alaçatı beldesinin özel kültürü ile şekillenen eğlenceli havası ve yiyecek – içecek zenginliği sizleri bekliyor… Alaçatı’da ne yenir, ne içilir, hangi mekanlarda eğlenilir gibi sorularınız varsa doğru adrese geldiniz…

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin