23 Haziran 2010

Puteneska - Akdeniz Salatası

Puteneska - Akdeniz Salatası

CIVIL CIVIL BİR SALATA...
Ülkü ile birlikte hazırladığımız “Akşam Yemeği Sofrası” nın tariflerini vermeye başlıyorum.
İlk tarif salata olsun, rengarenk cıvıl cıvıl görüntüsü ile içimizi açsın istedim :)
Puteneska ismi biraz değişik, açıkçası ben de ilk kez Ülkü’den duydum :)
Ama ben adını; “Akdeniz Salatası” koydum, oldu mu? Oldu…
Salatanın orijinal hali; uçları mor Akdeniz yeşilliği –Lolorosso- ile yapılıyor ama eğer bulamazsanız göbek salata ile de pekala olur.
Yine orijinalinde; mozarella peyniri kullanılıyor ama İzmir tulumu ile hatta taze ya da eski kaşar ile de gayet güzel olur.
Biz atölye çalışması yaptığımız için tamamen orijinal haline sadık kaldık :)
Kurutulmuş domatesi sıcak suda bekletmeden ekledik eğer bu şekilde sert buluyorsanız, dilimledikten sonra 10 dk. kadar kaynar suda bekletin.
Zeytinlerin ikisini de dilimli olarak satın alabilirsiniz, ben hazır satılan dilimli siyah zeytinin tadını sevmediğim için; siyah zeytinleri doğradık ve biberli yeşil zeytin dilimledik.
Tarif de; kullandığımız ölçüleri verdim ama kişi sayısına ve damak zevkinize göre değişiklikler yapabilirsiniz.

Malzemeler
  • 1/2 (yarım) Demet Akdeniz Yeşilliği (Lolorosso)
  • 6-7 Adet Kurutulmuş Domates
  • 5-6 Adet Siyah Zeytin
  • 5-6 Adet Biberli Yeşil Zeytin
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 2 Yemek Kaşığı Kapari
  • 8-10 Dal Soya Filizi
  • 1-2 Dilim Mozarella Peyniri
  • 2'şer Dal Taze Kekik, Taze Fesleğen ve Reyhan

Sosu için;

  • 5-6 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu (taze)
  • 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
  • 1 Yemek Kaşığı Susam
  • Tuz

Beyaz Sosu için;

  • 2 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Mayonez
  • 1 Diş (ezilmiş) Sarımsak
  • 1 Çay Kaşığı Nane
  • Tuz
  • Tane Kırmızı Biber ve Taze Biberiye (süslemek için)

Yapılışı

  • Yeşillikleri ve soya filizini elinizle minik minik doğrayın.
  • Zeytinleri ve kurutulmuş domatesleri ince ince dilimleyin.
  • Peyniri de minik minik doğrayın.
  • Tüm malzemeleri karıştırın.
  • Sos malzemelerini ayrı bir kase de karıştırıp, çırpın.
  • Servis edeceğiniz zaman salata ve sosu birleştirip, karıştırın.
  • Beyaz sosun malzemelerini de çırpma teli ile çırpın ve ayrı servis edin.

Puteneska - Akdeniz Salatası

7 yorum:

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

cıvıl cıvıl ,nefis bir görüntü çıkarmışsınız ortaya.ellerinize sağlık canım mügecim
öpüyorummm

durutarifler dedi ki...

Muhteşem olur , görüntü de muhteşem olmuş gerçekten. Ben de mozerella yerine İzmir tulum koymayı yeğlerim.
Ellerinize sağlık.

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Tılsımlı bir salata olmuş.
Rengi harika..
Yapanların emeği gecenlerin ellerıne sağlık..

pelince dedi ki...

Bu salata benlik işte;) o yüzden hemen geldim ...ama yemek bu masada ve bu manzarada yenmeli .. resmen balkonun manzarasına aşık oldum .. ben orda otursam kesin çoğu zaman sarhoş dolaşırdım :))

Ellerinize sağlık...

Kocaman Sevgiler...

Seçkin Deniz dedi ki...

Salatasız öğün olmaz.enfes görünüyor.:)
Ödüllü Hız Oyunu

YeMeK vAkTi dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK PEK LEZİZ VE CIVIL CIVIL BİR SALATA OLMUŞ

ayşe dedi ki...

puttanesca bir makarna sosu bildiğim kadarı ile...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin