08 Mart 2010

Akrabalar ile Akşam Yemeği Davet Sofrası

Akrabalar Daveti (07.03.10)

GELENEKSEL ÇEKİRDEK AİLE TOPLANTISI :)
Daha önce pek çok kez söz ettim. Ben, bayramlarda bile en fazla beş altı kişi toplanılan, akrabalarının çoğu yurt dışında veya başka illerde yaşayan, gerçekten "küçük, çekirdek bir ailede" yetiştim.
Kalabalık sofralar kurmayı, doğum günü partileri hazırlamayı da çok sevdiğim için, "Allah gönlüme göre verdi" diyorum ve çekirdek aile toplanıldığında bile, evde düğün havası esen, kalabalık bir aileye gelin geldim :)
Arkadaşlarımızı ağırladığımız da çok kalabalık olmadığımız için, sofranın detaylı fotoğraflarını çekip, sizlerle paylaşmak çok kolay.
Ama bu tarz davetler de, annemle birlikte öyle bir kaptırıyoruz ki kendimizi hazırlanmaya, fotoğraf aklıma bile gelmiyor inanın :)
Bu yüzden son üç yıldır, sayısız kez böyle sofralar hazırlamama rağmen, sadece 2007'de fotoğraflamayı akıl etmişiz.
Eşim her zamanki el alışkanlığı ile :) hazırlıklar devam ederken, çekmiş bir iki kare sağolsun.

Son günler de, "yeni tarifler" ekleme konusunda tembelliğimin farkındayım ama eşime iş konusunda her zamankinden daha fazla destek olmam gereken, yoğun günler yaşıyoruz işyerimizde ve mutfakta yok denecek kadar az zaman geçiriyorum.
Bir de, iki aydır hafta üç gün yapılan, düzenli spora rağmen, sadece dörtyüz gram ! verdiğim için, hoca'dan yediğim okkalı fırça var ki, o konuya hiç girmeyelim :)
Sizlerle paylaşmak istediğim öyle çok tarif birikti ki aklımda, bir fırsat olsa da hepsini yapıp, yayınlasam diye can atıyorum :)

Akrabalar Daveti (07.03.10)

Sofrayı az fotoğrafla da olsa, sizlerle paylaşmak istedim, çünkü son zamanlar da "birlikte menü oluşturma" konusunda ki talepler çok arttı :)
Hepsine tek tek elimden geldiğince yanıt veriyorum ama sayfamda da ne kadar çok, sofra ve menü seçeneği olursa o kadar iyi olur diye düşündüm.
Hem de, kahkaların etrafı çınlattığı, aynı zamanda iki doğum gününün kutlandığı, bu güzel günü kayıt altına almak istedim :)

Soframızdakiler;

Akrabalar Daveti (07.03.10)

***

Sofrada kullanılan yemek ve servis takımı; Krc.... Çatal-kaşık takımı; Jumbo (2000 modeli).... 1.masa örtüsü; Paşabahçe, 2.masa örtüsü; Lsi agency (0212 231 61 23).... Runner; Boynerevde.... Servis tabakları; Yağmur züccaciye.... Peçeteler; Ikea.... Peçetelikler; ben :).... Kırmızı kadehler; Mudo Concept.... Yeşil kadehler; Paşabahçe....

38 yorum:

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ellerinize sağlık.yine şık ve hoş bir sofra.sevgiler.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Rabbim daha nice böyle bereketli sofralar kurmayı nasip etsin ablacım.

Sevil Şahin dedi ki...

mügecim öncelikle dünya kadınlar günün kutlu olsun
Sofraya gelince yine herşey harika
bende istanbul da tek başına olan bir aileye sahibim amcaların dayılarım hep almanyadalar o nedenle kalabalık nedir bilmezdim şimdi ise dinlenmeye fırsat bulamıyorum.ama şikayetçi değilim seviyorum bu hali :)
iyi ki eşimin akrabası geniş yoksa ne yapacaktık diyorum .şanlıyız bu konuda senin gibi..
herşey harika ellerine sağlık afiyet bal olsun
gram konusuna gelince valla şu blog dünyasına katıldığımdan bu yana 1 grm bile veremedim sen yine 400 gr verebilmişsin :)

Burcu Çalışkan dedi ki...

yine çok özenli ve hoş bir masa müge ellerine sağlık arkadaşım

kirazzade dedi ki...

Peçete halkalarınız çok hoş olmuş. Ben de yapıyorum ama öyle geniş halkalardan bulamadım hiç. Benimkiler hep yuvarlak simit gibi halkalar. Siz nereden aldınız?

www.mutfakonlugu.com dedi ki...

Sofradaki her catali bicagi 12 kisilik almak yerine bardaklari 6'şarlı alıp bu şekilde kullanabilme fikri müthiş :) Böylece yanyana oturanlar da bu benim bardagim miydi bu senin miydi diye karistirmayacaklar! :) menu cok kalabalik degil ama birbiriyle uyumlu ve keyifli... en onemlisi de sanirim bol sohbetli bir sofra :)

Unknown dedi ki...

öncelikle kadınlar gününüzü kutlarım sizi sürekli takip eden sessiz fanatiğinizim yemeklerinizi hemen hemen hepsini deniyorum ve eşim inanın çok beğeniyor gelen misafirlerimde aynı şekilde yalnız sizden ricam biliyorum haddim değil sofra dizaynınıza bayılıyorum tek isteğim yemek takımlarınız her seferinde aynı biraz değişiklik yapsanız yemek tk. bardaklarınızın modellerini değiştirseniz çok daha güzel gözükecek sofralarınız sağlıcakla kalın yanlış anlamayın lütfen gerçekten sizin iyi kalpliliğinizden yüz bulup yazdım beni yanlış anlamayacağınızı umut ederim kib.

Adsız dedi ki...

Ağzınızın tadı hiç bozulmasn...Dünya kadınlar günün kutlu olsun canım...
Sevgiler...

www.gonuluncelezzetler.com

Arzu dedi ki...

Harika bir masa. Görsellik ne kadar DA ÖNEMLİ DEĞİL Mİ? bende bu sofrada olmak isterdim.
Ellinize yüreinize saglık.
Tabaklar, bardaklar hele pecete halkası cok güzel.
insanın gözü gönlü acılır bu sofrada.
Ha bu arada kilo sorununa nasıl bir çözüm bulunacak bende bilmiyorum. Diyet yaptıkca daha cok kilo alıyoruz.....
Neyse yaşasın yemek yemek
Sevgiler

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Mügecim menün çok güzel ve de dolu dolu yine. böyle kalabalık aile toplantıları çok güzeldir. hem kendi ailem hem de eşimin ailesi aynen böyle çok kalabalık. Allah keyfinizi bozmasın canım

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Merhaba Mügeci öncelikle bende dünya kadınlar gününü kutluyorum
Menüdeki çorbayı bugün yemekteyiz programında yaptılar sendede görünce bende merak ettim ilk fırsatta deneyeceğim inşallah seninki kadar güzel olur
Bende memlektime gidip böyle güzel sofralar kurmayı özlemle bekliyorum
sevgiler

pelince dedi ki...

Müge çok şık bir sofra olmuş,ellerine sağlık...

Dünya Kadınlar günümüz kutlu olsun...

Sevgiler

Eya dedi ki...

Hünerliiiim....valla sana ne diyeyim...harikasin yaaa...varya 6 kisilik masalarda herkes kendince biseyler hazirlayabilir ama önemli olan bu kadar kalabalikta bile böyle bir düzeni ve uyumu yakalayabilmek.Bana acaip önder oldun arkadasim. Bende hep derdim kalabalik masalarda olmaz diye ama sende görünce oluyormus dedim.Cünkü benim de esimin ailesi ile bir araya gelmemiz en az 10 kisiyi buluyor...coook ama coook begendim...herzamanki gibi harikasin...bu arada döndüm ama acaip grip oldum yatak dösek yatiyorum arkadasim...sanirim blogumu güncellemem zaman alacak...sevgilerimle

Unknown dedi ki...

Canim benim,.,, Bayiliyorum senin sofralarina... Senin ailenin aksine bize yilda en fazla iki, üc kez misafir gelir, bu yüzden ben buralarda misafire hasretim dersem yalan olur, cünkü aliskin degilim... Yani o duyguyu pek bilemiyorum... Neyse bu hafta sonu sükür ki o nadir günlerden biri olacak, yani misafirim gelecek yemege ve ben haldir haldir senin sofralari-menüleri inceliyorum neler hazirlayabilirim diye... Bu yüzden bir kez daha tesekkür ediyorum, bu güzel sofralari bizlerle paylastigin icin... Sevgilerimle, Filiz

mine dedi ki...

Merhaba, ne güzel ve özenli bir masa, sahibi de gerçekten hünerli : =)) ben 5-6 kişiyi ağırlarken bile zorlanıyorum , 12 kişi ... denemek lazım tabii ama gene de zor görünüyor : )
sormak istediğim blogunuzu hangi siteden yayınlıyorsunuz
Nice güzel sofralara...
bu arada ben de sizlerden özenip yemek günlüğü tutmaya başladım , beklerim
www.minetozanlioglu.blogspot.com

mine dedi ki...

çok pardon burası da blogspotmuş, sorumu şöyle değiştireyim sonundaki blospot ekini nasıl kaldırdınız, günlük kullanmada çok yeniyim , kusura bakmayın
sevgiler, kolaylıklar

Özlem dedi ki...

Müge'cim, herşey ince ince düşünülmüş. Özellikle kırmızı bardaklara bayıldım. Sofralarda çarpıcı detaylar çok hoşuma gider. Burda da öyle olmuş, sade, kibar ve çarpıcı. Ellerine sağlık...

TuruncuTatlar dedi ki...

mügecim yine harika bir sofra ve menü olmuş ellerine sağlık arkadaşım sağlıkla kal:)

Müberra dedi ki...

Mügecim, her zamanki gibi şık bir sofra zengin bir menü, ellerine sağlık. Bu telaş içerisinde bile bizi düşünüp fotoları çektiğiniz ve paylaştığınız için de teşekkürler.

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Kirazzade;
Peçete halkalarını yapmak için karton halkalar kullanıyorum. Kağıt havlu rulosunu keserekte yapabilirsiniz.

Sevgili Mutfakonlugu;
Aynen öyle ! Bizim evde genellikle her şey en az 12 kişilik ama bu tarz davetlerde onlar bile yetmiyor, ben de ortaya karışık yaptım :)

Sevgili A.Nur;
Canım, neden yanlış anlayayım ?
Bu kadar kibar ve ince yazılmış bir eleştiri hiç yanlış anlaşılır mı ?
Aslında haklısın ben de bu sofrayı yayınlamadan önce; "sürekli aynı tabaklar ile sofra kuruyorum, okuyucular da bıkmıştır artık" diye düşündüm ama sonra kalabalık bir sofra da olsun arşivim de diye yayınladım.
İnşallah ilerde, farklı ve güzel tabaklar, bardaklar satın alır hem sizin hem de kendi gözümü şenlendiririm :)

Eya'cığım;
Çok geçmiş olsun şekercim :(
Evet seninle yaptığımız sohbetten sonra yayınlamaya karar verdim bu sofrayı, çaktırma :)

Sevgili Mine;
Öncelikle blogun hayırlı olsun, hoşgeldin aramıza :)
Az önce seni ziyaret ettim, çok şeker tariflerin var, ellerine sağlık.
Domain adresi ve yönlendirme konularını eşim halletti, bana da sadece; "hunerlibayanlar.com" a gir bak bakalım" dedi :) nasıl yapıldığını bilmiyorum canım.
Bu arada sofra 12 değil, tam 15 kişilik, belirteyim istedim :)

Sevgili Arkadaşlarım;
Güzel yorumlarınız, nazik "Kadınlar Günü" kutlamalarınız için de çok teşekkürler.
Hepinize çok çok sevgiler :)

ümmühan dedi ki...

Böyle şık br sofra,güzel yemekler,fotoğrafta camdan arkasını görebildiğim kadarıyla manzara da güzel, e bi de aile toplandı mı daha ne olsun :)
Ellerine sağlık...

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım sohbetin yine tavan yaptığı harika bir akşam geçirmişsiniz. Keyfiniz neşeniz daim olsun canım.
Ellerine koluna sağlık. Mamalar için söylenecek kelimeler yetersiz zaten.
Seni çok öpüyorum
sevgiler

Syhn dedi ki...

harika bir sofra ellerine sağlık!
o sofrada oturuyor olmak isterdim!
bıraktığınız yorum için içten tşk ediyorum!

Tümayın Mutfağı dedi ki...

Merhaba,

Size ilk defa yorum yapıyorum. Sürekli takip ediyorum ve de çok beğeniyorum. Sizinki kadar gelişmiş olmasa da benim de amatörce bir sitem var. Bu son masanızda yine diğerleri gibi çok şık:) Elinize sağlık:)

Kral Çıplak dedi ki...

Bir gun su manzaranin karsisina, bayildigim yemek sofranin yanina kurulayim, baska da bi sey istemiyorum:)

Fevkalade

daimamutfak dedi ki...

Akraba sofraları ve onlarla yenen yemekler benimde önem verdiğim bir durumdur..Sofranızda hariks olmuş..sevgiler..

Adsız dedi ki...

yalnız evlendikten sonra olmak istediğim her şey siz de fazlasıyla mevcut. ince bir zevk, aşçılık konusunda sağlam bir beceri, güzel güzel kurulmuş sofralar ve mis gibi yemekler :p Bundan sonra kendimi yemek konusunda geliştirmek için sizin tariflerinizi deneyeceğim...

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Yine mügemin elinden çıkan harika bir sofra..İnsan deşarj oluyor böyle günlerde öyle mutlu olyorki etkisi kaç gün sürüyor insanın :) Her zaman mutlu bir aile kalabilmeniz ve keyifli saatler geçirmeniz dileğiyle canım benim..

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

Müge ablacım senin sofralarına hayran kalıyorum herşeyi ince ayrıntısına kadar düşünüyorsun. Seni bekleyen bir ödülün var haberin olsun.
sevgilerimle,

Sevil Şahin dedi ki...

aa sayfada değişiklikler var ama hoş olmuş..
bugun pazartesi ama tarif yok neden acep:))

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Şimdi ben diyorum ki, bu sofraların üzerinden neler gelip geçmiştir hayatında ablacım ama nedense sayfa aynı duruyor:)

nilgün dedi ki...

sofra guzel tarıfler guzel,sofraların daimi bereketlı olsun,pazılı borek enfes denedim,yeni tarıfler beklıyorummmmmmmmmmmmmm

nilgün dedi ki...

aloo muge bir ses bir tarıf ver bu sayfa nıye aynı duruyor

nazan dedi ki...

Bende merak ettim mügeciğim,İnşallah iyisindir???
Alıştık sayfanın sık sık güncellenmesine,şimdide merak ediyoruz acaba Müge nerelerde diye..

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım yeni tarif gelmeyince merak ettim. Nasılsın canım:)))

Niagara dedi ki...

Sevgili Muge,
Meraklandirdin bizi. Bu kadar uzun sure sessiz kalmazdin sen. Umarim hayatinda hersey yolundadir.Yeni gelismelerini ve tariflerini merakla bekliyoruz. Sevgiler,

Unknown dedi ki...

merhaba müge hanım ve mesajımı gören diğer arkadaşlar...
davet masasındaki şu kırmızı ayaklı bardaklardan arıyorum,nerde satıldığını bilen var mı acaba? internette çok araştırdım ama bulamadım...

Müge Hüner dedi ki...

Hilal Hanım;
Yazıda belirtmiştim; Kırmızı kadehler; Mudo Concept diye.
Gözünüzden kaçtı sanırım :)

Çok sevgilerimle...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin