26 Kasım 2009

İyi Bayramlar...

İyi Bayramlar

BENDEN SON HABERLER :)
Normal hayat için kısa denilebilecek bir süre on gün. Ama blog yazıyorsanız eğer çok uzun geliyor, sanki aylardır birşey yazmamışsınız gibi. Bu yüzden öncelikle teşekkürle başlamak istiyorum sözlerime.
Bu on gün süresince bana mail atan, hatta arayıp soran okuyucularıma, "bir çorba olsun yazıver, özledim, lütfeeenn !" diye sitem eden :) blog komşularıma, kısaca bana kendimi çok iyi hissettiren bu arayıp sormalara çok çok teşekkürler, iyiki varsınız...
Ben nelermi yapıyorum son zamanlarda ?
Mutfağa giriyorum elbette ama daha önceki yazılarda da anlattığım gibi, yeni bir şeyler denemiyorum, hep bilindik sebze yemekleri vs. yapıyorum.
Bayramda ilk iki gün ziyaretlerimizi tamamladıktan sonra, kalan iki günde birşeyler yapmak niyetim... Bakalım kısmet :)

Bunun dışında Ekim ayı içerisinde MSA Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi'nin davetlisi idik. Eski mutfaklarında da eğitim alma şansımız olmuştu Tefal-Actifry sayesinde. Yeni mekanları ise tek kelime ile olağanüstü. Geniş ve çok şık atölye kısmı ve şefi rahatça izlemenizi sağlayan dev ekranları ile gerçekten rüya bir mekan olmuş.
Normalde bu tarz etkinliklerde, eşim sağolsun kamera arkası görevini üstlenir :) bol bol fotoğraf çekerdi. Bende bunları bir galeri halinde sizlerle paylaşırdım. Bu etkinlikte fotoğraf yok, çünkü eşimde bu muhteşem mutfağın cazibesine kapıldı ve şapkasını giydiği gibi ocağın başına geçti :) Ben sadece ona aşçı yamaklığı yaptım :)
Truff yağlı Toscana salatası, limon soslu jumbo karides ve deniz tarağı, çikolata mascarponlu fırında armut gibi şahane İtalyan lezzetleri yaptık, Şef aşçımız ile birlikte.
Hele bir Safranlı Risotto yaptıkki ! Haftalardır tadı damağımdan gitmedi, en kısa zamanda evde de deneyip paylaşmak isterim sizlerle, bütün püf noktalarını kaptık nede olsa :)
Eğer sizde bir yemek kursuna katılmak yada şirketiniz için hoş bir ekip aktivitesi planlıyorsanız MSA bunun için en doğru adres bence...

14 Kasım'da ise Ülker'in "Halley ile Tatlı Saatler Atölyesi" etkinliğinde öğretmenlik yaptım :) Dünya Çocuk Kitapları Haftası Etkinlikleri kapsamında, Carousel alışveriş merkezinde düzenlenen; "Okusunda Büyüsün !" etkinliğinde..
Çocuklarla birlikte, şeker hamuru ile Halley süsledik. Etkinlikte, iki tane yuva öğretmeni yardımcım olduğu halde eve gittiğimde inanılmaz yorgun hissettim kendimi... Yuva öğretmenlerinin işi ne zormuş, yaşayınca anladım :)

etamin3

Veee bu günlerde en çok vaktimi alan şeyi, yani son merakımı açıklıyorum !
Etamin... ! :)
Beni tanıyanlar, nasıl ayran gönüllü biri olduğumu iyi bilirler :) Yanlız benim bu huyum biraz gariptir, yani sadece ondan ona, ondan ona, hızlı hızlı geçiş yapmaz heveslerim.
Yeni bir hobiye yada işe heveslendiğimdeki heyecanımı bir görseniz, ömrümün sonuna kadar hiç kalkmadan onu yapacağımı sanırsınız :)
Bir heyecan, bir heyecan, sormayın gitsin :)
Diğer hobiye geçtiğimde eskisinden bahsederken duysanız birde, "yahu o heyecan nasıl kayboldu böyle bıçak gibi" dersiniz :)

Süslü kurabiye yapmaya heveslendim bir ara biliyorsunuz, eve bir malzeme yığdımki sanırsınız haftaya atölye açıyorum :) bir kaç ay hevesle yaptımda, sonra; sıkıldım ! Elime şeker hamuru almıyorum aylardır :)

Sonra peçete halkasına heveslendim, aynı şekilde, onlarca yaptım. Her modelden de en az sekiz tane yaptığım için, kocaman bir koli peçete halkam oldu :) Arkadaşlarıma, akrabalarıma hediye ettim çoğunu, hatta eski yaptıklarımı beğenmeyip, söküp yenilerini yaptım :) Ve ondan da hevesim geçti :)

etamin4

Şimdilerde harıl harıl etamin işliyorum. Yaptıklarım da beğeniliyor hani :)
Üstte gördüğünüz modelden banyo için işledim, iki farklı renkte. İki tane de hediye işledim; Can arkadaşım için :)

etamin1

Birde "dmc" markasının hazır modelli olanları var, minicik tablo şeklinde. Poşetinden, ipi, iğnesi, çerçevesi, etamini hazır çıkıyor, siz sadece işliyorsunuz ve asıyorsunuz hemen. Yeni hobimi öğrenince Necla abla bir sürü almış bana sağolsun, onları da işledim bitti :) Şimdi yeni modeller araştırıyorum internetten, yastık yapacağım. Bu aralar bütün dekorasyon dergilerinde, en şık koltukların üzerinde hep etamin, goblen desenli yastıklar var, çok moda anlayacağınız, geri kalmamak lazım :)

Ve bu yazıyı okuyan herkesin, tüm sevdiklerimin, kurban bayramını, en içten dileklerimle kutluyorum. Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim.

Çok sevgilerimle...

20 yorum:

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

sizede hayırlı bayramlar.....

elif dedi ki...

mutlu,huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmeniz dileklerimle..sevgiler..

derya dedi ki...

Etaminler çok şirin, elinize sağlık.
Size de iyi bayramlar..

Pembe Tatlar dedi ki...

Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle...

İYİ BAYRAMLAR:)))

lezzettabağı dedi ki...

Mutlu Bayramlar diliyorum!

Unknown dedi ki...

Size de iyi bayramlar, sevgiler...

Mutfak Havlusu dedi ki...

Hayırlı bayramlar dileğiyle...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ben de ayçiçekli bir etamin işliyorum şu anda, bitince anneme hediye edeceğim.. Gerçekten çok hoş desenler var, Kadıköy çarşısına bakmanı tavsiye ederim.. İyi bayramlar sevgili Müge..

Unknown dedi ki...

Hayır kapılarının sonuna kadar açık, kaza ve belaların bertaraf olduğu Kurban Bayramınızın yaşadığınız tüm sorunları alıp götürmesi dileğiyle.. Kurban Bayramınız mübarek olsun, tüm dertleriniz deva bulsun!

Adsız dedi ki...

Hayirli bayramlar size de.. sitenizi begeniyle sezsizce takipteyiz ve can arkadasim Zeynep´le hep tariflerinizi deniyoruz uzaklardaki iki arkadas olarak.... hepside begeniyle karsilaniyor.. yeni ugrasiniz da cok güzel, kolay gelsin size :) Saadet

ebru dedi ki...

Canım Mügecim senin de bayramın kutlu ve mutlu olsun. Daha nice bayramlara inşallah. Bayılıyorum ben senin bu aktif hallerine. Ne kadar güzel heves ettiğini herşeyi yapıyorsun. Eminim etaminlerin de peçete halkaların gibi çok güzel olmuştut.Öpüyorum canım seni.

alkım akkurt akyalçın dedi ki...

hayırlı bayramlar sevgiler

BAL ANNE dedi ki...

ne kadar yoğunsunuz..
kaneviçelere bayıldım
hayırlı bayramlar

Canan dedi ki...

Senin de bayramın mübarek olsun Müge Abla'cım. Ya sen ne kadar hamarat bir kadınsın imreniyorum vallahi. Ellerin dert görmesin...

Yanaklarından öptüm,
Canan

Ordanburdanhayattan dedi ki...

harikasın arkadaşım, ne güzel işler yapmışsın gerçekten. etaminlere bayıldım, ne güzel stres de atar insan yaparken. ellerine sağlık

Tuba dedi ki...

Muge'cim, basarilarinla gurur duyuyorum ve basarilarinin devamini diliyorum. Cok sevgiler..

Yemekbahane dedi ki...

OOo adaş, bu etaminler ne güzel yaa! Harika ellerine sağlık. Zaten neye elini atsan senden kurtulmaz , helal olsun..
Bizimki can değil mi? Aşkolsun :( Cumartesi sormaz mıyım bunun hesabını :)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Ev şeklindeki etaminler çok güzel, ben de yapmak istiyorum şimdi, bir zamanlar benim favorim de ev işi yapan hamarat kız kardeşlerin figürleriydi. Farklı şeylere heves etmen çok güzel, çocuklar böyledir ya, bu ruhu koruyorsun işte ne güzel. Bu etamin hevesi sanki 3 yıl önce tomurcuklandı da yeni filizlendi gibi:)
Sanem'in sitesini bir görsene, görüp de heveslenmemek mümkün değil.
www.sanemcetamin.blogspot.com

makbule dedi ki...

bayram tebriğine yetişemedim ama yastık işlemek istediğinizi okuyunca eklemek istedim bi arkadaşımdan çektiğim foto belki fikir verir
sevgiler
http://img03.blogcu.com/images/l/i/l/lilavemor/sdc10115_1240239943.jpg

Müge Hüner dedi ki...

Makbule Hanım;
Çok teşekkür ederim, örnekler için, bayıldım ! :)
Hemen kaydettim bilgisayarıma, tekrar teşekkürler ilginize..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin