30 Ekim 2009

Kahveli Cevizli Parfe

Kahveli Cevizli Parfe

EV YAPIMI ALASKA FRİGO !
Şimdi bu benim yaptığım, ağustos böceği ile karınca hikayesine benzemiyor mu?
Sen koca yazı, ramazanı, bayramı bir sütlü tatlının değişik versiyonlarını yaparak geçir, aylardan kasım gelsin, havalar iyice soğusun, parfe yaptım diye çık ortaya ! Yok, yok olacak iş değil :)
Dondurmanın, serin tatlının mevsimi mi olurmuş, diyerek kendimi biraz rahatlatıp, önümüzdeki yazı beklemeden, tarifi yayınlamaya karar verdim :)
Kendimi hep fırçalamak olmaz, birazda öveyim şimdi :)
Aslında tarifin yayınlanmasının bu kadar gecikmesinin nedeni; defalarca denemiş olmam. Mayıs ayında annemin akraba gününde, Sermin teyze yapmıştı kahveli parfeyi. Diğer çeşitleri es geçip, iki dilim yemiş ve hemen tarifini not almıştım. Malzemeleri ve yapılışını öğrendiğimde de; "oo çok kolay, hemen yapar yayınlarım, ben bunu" dedim ama öyle olmadı.
İlk denememde, "hepsi bisküvi, farketmez" diye düşünüp, potibör kullandım, olmadı. Kakaolu potibör kullandım, olmadı. Bisküvi miktarında oynamalar yaptım, kıvamı tutmadı. Buzluğa kaldırırken zamanlama hatası yaptım, olmadı.
Sözün özü; benim gibi, "alt tarafı bir bisküvi pastası, ne olacak" demeyin :) tarifte belirttiğim markalara, ölçülere, sürelere harfiyen uyun, kışın misafirleriniz ile birlikte evde film izlerken, sinemada frigo keyfi yapmanın tadını çıkarın.

Neskafeli Parfe Malzemeleri

Malzemeler
  • 2 Paket Kakaolu Krem Şanti
  • 3 Paket Kakaolu Piknik Bisküvi
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Türk Kahvesi Fincanı (2,5 yemek kaşığı) Şeker
  • 2 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Granül Kahve
  • 1 Su Bardağı (kırılmış) Ceviz
  • 2 Su Bardağı (400 ml) Süt

Yapılışı

  • Bisküvileri ve cevizleri kırın.
  • 1,5 su bardağı süt ile krem şantiyi çırparak, hazırlayın.
  • Yarım su bardağı sütün içinde de kahveyi eritin.
  • Yumurta ve şekeri, şeker eriyip karışım beyazlayıncaya kadar çırpın. (şekerin daha çabuk erimesi için, kabınızın altına sıcak su dolu başka bir kap koyup, çırpabilirsiniz)
  • Şekerli yumurtayı, sütlü kahveyi, bisküvi ve cevizleri, krem şanti ile birleştirin, iyice karıştırın.
  • Baton kek kalıbı yada çok büyük olmamak şartıyla, arzu ettiğiniz bir borcamın tabanına iki kat strech film serin. Karışımı kaba boşaltın. Üzerini de strech film ile kapatın.
  • Buzdolabında 2 yada 3 saat beklettikten sonra, buzluğa kaldırın. En az bir gece yada servis edeceğiniz zamana kadar buzlukta bekletin.

Neskafeli Parfe Malzemeleri

Bisküvileri ve cevizi rondoda çekerseniz, iyi olmuyor. Ellerinizle cevizleri iri iri, bisküvileri ise mümkün olduğunca ufak ama çok toz haline getirmeden kırın.

Neskafeli Parfe Malzemeleri

Kullandığınız kahvenin markası; nescafe-gold, krem şanti'nin markası ise mutlaka, dr.oetker olsun lütfen :) Seçim sizin ama ben diğer markalarda kesinlikle aynı tadı bulamıyorum. Hele dr.oetker'in benzerlerinde.

Kahveli Cevizli Parfe

Parfeyi hazırladıktan sonra hemen buzluğa kaldırmayın. Hemen yemeyip, daha sonra ikram etmek üzere buzluğa kurabiye, kek vs. koyarız ve çıkarıp ısıttığımızda aynı tazeliği buluruz ya.
İşte bu tarifte, o ters tepiyor :) hemen buzluğa konan bisküviler, krem şantinin içinde yumuşamıyor, taze çıtır çıtır kalıyor :) bu da istediğimiz sonuç değil.
Kakaolu pötibör bisküvi ile de lezzetli oluyor ama bence en güzel hali, kek'imsi dokusunda dolayı piknik bisküvi ile yapılanı. Öneriyi yapıyor, seçimi size bırakıyorum :)

Kahveli Cevizli Parfe

Parfeyi; buzlukta sekiz on gün saklayabilirsiniz. Servis etmeden önce oda sıcaklığında beş dakika kadar bekletip, kolaylıkla kesebilirsiniz. Çok fazla bekletmeyin, yumuşayıp, erimeye başlar.

Kahveli Cevizli Parfe

E bu kadar anlattık, buyurmazmısınız bir parça ? :) Afiyet olsun ....

40 yorum:

TuruncuTatlar dedi ki...

müge ne yaptın sen...harika olmuş gribim hastayım bu halde beni mutfağa sokucan bunu yaptırıcan ve yediricen.sonra boğazım iyice ağrıyacak burnum iyice akıcak o zaman suçlu kim olacak:)))harika ellerine sağlık sağlıkla kal...

Yazar Çizer dedi ki...

Tebrikler. Tatlının muhteşem göründüğünü söyleyebilirim. Tarifi de çok net ve samimi bir şekilde vermişsiniz. Ama beni en çok etkileyen fotoğraflar! Cidden fotoğrafları çeken kişi bir profesyonel!

Sevil Şahin dedi ki...

mügecim ellerine saglık afiyet olsun .Hafta sonuda geldi hadi bakalım alalım filmlerimizi yapalım frigomuzu oturup keyif çatalım :))
sevgiler

ipek dedi ki...

Mügecim, ellerine sağlık enfes görünüyor.

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA MÜGE HANIM ÇOK GÜZEL BİR TATLI AMA BENİM ÇİĞ YUMURTA YİYEMEMEK GİBİ BİR TAKINTIM VAR BU YÜZDEN ISLAK KEK BİLE YİYEMİYORUM

AMA GÖRÜNTÜ SÜPER

ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER

Pembe Tatlar dedi ki...

Merhabalar öncelikle ellerinize sağlık harika bir anlatım ve süper bir lezzet :))
Katılım için çok tşkr ediyorum yine beklerim:)

SEDEF dedi ki...

Hafif olduğu kadar çok lezzetli olduğu kesin canım. Ellerine sağlık.

filiz dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar...
hafta sonu kesinlikle denemem lazım bu tarifinizi...

Ada Deniz dedi ki...

bayılırım parfeye. Bu tarifi bilmiyordum ama. Kahve ve parfe...denemek için yeterli neden. ellerine sağlık

Saglıklımutfak dedi ki...

Dondurmayla aram pek hoş değildir. ama parfeyi yaz kış yiyebilirim . Oda bir şekilde sırf krema olmadığı zaman. yani seninki gibi arkadaşım ellerine sağlık. sevgiler hilal

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Ellerinize sağlık. Bloğunuzu yeni takip etmeye başladım çok hoş ..Sevgiler Mine

zehra dedi ki...

Ya süper ve harika bir blogunuz var. Çook teşekkürler paylaşımlarınız için. Çok istifade ediyorum. Yumurtanın çiğ kullanılması acaba zarar olur mu? diye aklıma geldi. Mesela yumurta kullanmasak sonucu nasıl etkiler?

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

şu anda ağzımın suları aktı bile valla...harika görünüyor... parfe bu kadar güzelmi olur ve anlatılır...harikasın canım...kolay gelsin...ellerine sağlık...

Eya dedi ki...

Mügecigim, ellerine saglik, bisküvi konusunda cok haklisin, bu tür tatlarda piknik bisküvi en lezzetlisi oluyor,ben yaz-kis demem...cok severim bu tür tatlari.Sevgiler


zehra

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Tariften cok fotograflara bayildim! Harika, baska birsey demiyorum:) Hollandadan sevgiler.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım kolay bile olsa herşeyin bir püf noktası var değil mi. Bende senin gibi düşünüp çok malzemeyi ziyat etmişimdir. Ama yılmadan yapmaya da devam etmişimdir. Tabi ziyan olan malzemeler bende sır olarak ta kalmıştır:)
Yaz kış fark etmez her zaman böyle güzel lezzetleri yiyebilirim.
Eline koluna sağlık canım. Nefis olmuş.
Haftasonunun güzel geçmesi dileğiyle
sevgiler

Ordanburdanhayattan dedi ki...

enfes olmuş Mügecim ellerine sağlık. valla bence bu tarz dondurma cinsi tatlılar her daim yenir. biz ailecek dondurma sevmeyen azınlıktanız ama annemlerde yaz kış her akşam mutlaka yenir. bir gün onlara yapmalı bundan, bayılırlar. bu arada tüyolar da çok önemli, yaparsam mutlaka dikkat edicem. öptüm şeker

Mimosa Café dedi ki...

çok nefis görünüyor müge. ellerine sağlık. mutlaka denemek lazım.

Ilker Erdem dedi ki...

Hem tarif hem fotograflar cok guzel. Acik anlatimla herkesin yapabilecegi bir tarif. Sevgiler

Unknown dedi ki...

harika görünüyor..

fatma dedi ki...

sayfayı ilk açtığımda resmen içim dondu :)) üşüdüm ... yaza muhakkak denicem ellerine sağlık,arşive lazım bi pasta:)

alkım akkurt akyalçın dedi ki...

elllerinize sağlık sevgiler

Yasemin dedi ki...

ya bu kadar anlation bana gelince hec bisi yapmion! gecenin bu saatinde yapistim ekrani yicem!!! cabukk parfe yap getir cabuk!!! hamile olsam aserdim derdim serefsiiziim!! cabuuuuuuuuk!!!!!!!!!!!!

Delfina ; dedi ki...

Dün akşam bir dergiden krokanlı parfe tarifi yapıp buzluğa atmıştık bu yazını görünce hatırladım aniii :) hem onu mideye indirmeye hem de senin tarifi en kısa zamanda yapmaya koşuyorum :))

Ev ve Dekor dedi ki...

O kadar lezzetli görünüyor ki anlatamam.. Bir an önce yemeliyim. :)
Yazılarınız ve içeriğinizden dolayı tebrik ediyorum. Ziyaretime beklerim. Dekorasyon hakkında fikirler veren bir sitem var.
http://www.evvedekoor.com
Evve Dekoor

Pembe Tatlar dedi ki...

Mügeciğim merhabalar canım ...

Etkinlik sizlerin sayesinde gerçekten çok güzel oldu katılım için tşkr yorumumu yazmıştım canım:))
Etkinlikte sen de varsın neden yokum dedin anlamadım??
Mutlu hafta sonları...

Adsız dedi ki...

merhaba müge hanım beni taa çocukluğuma götürdünüz frigoya bayılırdım şimdi çocukluğumun tadı karşımda duruyor derhal deneyeceğim sonucu sizinle paylaşacağım size çok teşekkür ederim.ikbal

Unknown dedi ki...

Harika bir tarif,ellerinize emeklerinize sağlık,yaptım şahane oldu,bir ekleme yaptım,bir adet mıuzu küp küp doğrayıp koydum,misafirler doyamadılar,gerçekten enfes bir tatlı,denemeyenlere tavsiye ediyorum..Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Bu tatlıyı yaptım ama sanki yeterince katı olmadı. krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpıp, yarım bardak süt ilede kahveyi çözsek toplamda 1.5 bardak süt ile yapsak kıvamı daha iyi tutar gibi gözüküyor. gerçi daha yeni koydum dolaba donar mı bilmem ama resimki gibi görünecekmiş gibi durmuyo. neyse sağlık olsun..

Unknown dedi ki...

Tatlı sonrası görüşler; Bir önceki görüşümü geri alıyorum ben donmaz felan sandım ama kıvamı tam tuttu. Ben ceviz yerine fındık kullandım sonrasındada kakaolu sos ve fındıkla süsledim, valla çok güzel oldu misafirlerim bayıldı, hazır felan sandılar. Bu gergin günümde ilk kez yapmama rağmen çok olumlu bir sonuç aldığım için çok mutlu oldum bu yüzden teşekkürü bir borç bilirim.

Unknown dedi ki...

Bak simdi nasil uzuldum :(( Canim çekti, ve mutlaka yaparim derken malzemelerine bir göz attim, ve ne yazik ki yurtdisinda oldugum için, piknik biskûvi bulmam imkansiz :(( Artik Türkiyeye izine geldigimde bol bol alir götûrûrüm. Ellerine saglik

lilyumum dedi ki...

hayırlı ramazanlar. öncelikle ellerinize saglık tarifleriniz hem cok güzel hemde pratik ben ilk parfeyi sizin tarifinizden yaptım basta eşim olmak üzere herkes cok begendi gecen gün tekrar yapmak istedim ama bir sorun çıktı piknik bisküvi satıştan kaldırılmış etinin kakaolu bisküvisi ile yaptım ama aynı lezzeti alamadım olmadı şimdi ne yapıcam hangi bisdküviyi önerirsiniz

Adsız dedi ki...

ben de çiğ yumurtadan dolayı çekiniyordum ama yaptım ve tek kelimeyle mükemmel. ben içine biraz badem, kırık çikolata ve kahveli drajelerden de ekledim. çok teşekkürler.

Ayça dedi ki...

Ben bu tatlıyı yaklaşık 6 senedir yapıyorum favori tatlılarımdan ve misafirlerimin en sevdiklerinden biridir yalnız ben sade kremşanti ile ve etinin kakaolu kare bisküvisinden 2 paket kullanarak yapıyorum deneyecek olanlara bir de öyle tavsiye ediyorum.

Muhterem dedi ki...

abla facede paylaştığın günden beri tari için tüm marketlerde piknik bisküvi arıyorum yok yok yok ...
Migros, metro veya en uyduruk bakkalda bile yok :(
bende tarife sadık kalacam diye yapamadım :(
haftasonuna kadar da bulamassam petiböre talim edicem sanırım ...

Adsız dedi ki...

merhaba ben yaptım ama görüntüsüyle yakından uzaktan alakası olmadı neden acaba .))

Adsız dedi ki...

merhaba sitenizden birçok tarif aldım ve güvenerek deneyeceğim inşallah. İlk kez parfe yaptım o da bu tarifti mükemmel oldu, ellerinize sağlık :)

Adsız dedi ki...

Merhaba, tatliyi denemek istiyorum ama cig yumurta kullanmasam nolur onu ogrenmek istedim. Cevap verirseniz sevinirim. Simdiden tesekkurler...

Müge Hüner dedi ki...

Adsız;
Tarifi hiç yumurta kullanmadan da yapabilirsiniz.
Gayet güzel olur
Sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Öncelikle ellerinize sağlık. Süper bir tatlı. Bütün aile bayıldı. Ve bu kadar bire bir tutan tarif olunca geri bildirim yapmak istedim. Tekrar tekrar teşekkür ederim

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin