26 Haziran 2009

Kahvaltı Sofrası

Mavi Kahvaltı Sofrası

MAVİ BEYAZ DOSTLUK SOFRASI...
Son zamanlarda blogumu oldukça ihmal ediyorum değil mi? Hem tarifler arasındaki süre uzuyor, hem de deyim yerinde ise adam akıllı bir tarif pek yok.
Nedenler belli; havaların ısınması yüzünden karpuz-peynir döneminin başlaması, kendimize uydurmasyon :) misafirlere de daha önce yaptığım ve blogumda yer alan yemekleri hazırlamam, ülkenin hatta dünyanın içinde bulunduğu tatsızlığın, artık hepimize yansımış, hayatlarımızın baş köşesine yerleşmiş olması :( gibi...
Geçtiğimiz haftalarda, evde olmanın etkisiyle bir çok deneme yaptım aslında. Ay çöreği, ekler pasta, sütlü nuriye, yulaflı beze, kayısı püreli muhallebi hatta mantı
ve çiğ börek... Evet evet yanlış duymadınız :) hemde sahicisinden yalancısı değil.
Hemen hepside tattırdığım kişiler tarafından beğenildi, ama ya fotoğrafı çekilemeden bitti, ya fotoğrafı beni mutlu etmedi yada bir kaç deneme daha yapıp iyice oturtayım tarifi dediğim için beklemedeler :)
Evde olduğum sürede uzun zamandır yapmak istediğim şeyi yaptım bol bol, misafircilik oynadım :) Arkadaşlarımı ağırladım, ben onlara gittim, annemle hafta içi çarşı pazar keyfi yaptım.
Hele canımın içi Yaso'm ile misafirciliği iyice abarttık, çarşamba o bana geldi, cuma ben gittim. Yetmedi, hafta sonunun tamamını birlikte geçirdik ! Yinede doyamadık birbirimize :)
Fotoğraftaki sofra, Yaso için hazırladığım mavi beyaz sofra. Her zamanki gibi az çeşitli ve sade. Ama "herkese özeniyorsun bana gelince dilimleyiveriyorsun" dediği için, kaşar peyniri bile çiçek kalıbı ile kesildi :)
Klasik kahvaltı çeşitleri, patlıcanlı börek, sucuklu yumurta, sertleşmiş tahin yüzünden biraz ceviz katarak uydurduğum yalancı yaz helvası, salçalı ezme ve ev yapımı ekmek vardı soframızda. Kahvenin yanında ise vişneli muhallebi.
Geçen yaz olduğu gibi, yaz rehavetine kapılıp, uzun bir ara vermek yerine, aralıklı da olsa tarif paylaşmayı sürdürmek istiyorum bu yaz, umarım gerçekleştirebilirim.
En kısa zamanda yayınlamak istediklerim ise; sütlaç tarifine gelen yorumda istenen "muhallebili kadayıf" ve "geçen yaz, annem yazlıktan dönsün, yaptırıp yayınlayacağım dediniz ama hala irmik helvası tarifi bekliyorum" diyen sabırlı okuyucum için :) irmik helvası.
Şimdilik kısa bir ses vereyim istedim, gerisi için hayırlısı diyelim :)

Benzer Yazılar;

18 yorum:

Betül... dedi ki...

müge hanım ellerinize sağlık yine sade ve şık...sizi çok büyük hayranlıkla takip ediyorum...
vişneli kakaolu kekinizi denedim ve harika oldu gerçi bütün tariflerinize güveniyorum iyi olacağından şüpem yok! :)ve yiyen herkesten olumlu not alınca 2 gün içinde 2 kere yapmak durumunda kaldım teşk.güzel tariflerinizi sabırsızlıkla bekliyorum:) Betül..

Eya dedi ki...

Mügeciiiiim..bak aklim kaldi bu sofrada...haftaya TR´deyim...balkona konuveririm bak...harika..sevgilerimle

zehra

ruzgarsiz dedi ki...

merhabalar tekrardan (:
yeşilli yemek takımınızın çok beğendiğimi söylemiş; modelini sormuştum bi maille ama yanıt alamadım, acaba mailim elinize mi ulaşmadı ??
Sevgiler, Keyifli Mutfaklar

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Rüzgarsız;
Mail ya ulaşmadı yada dikkatimden kaçtı, özür dilerim:(
Renkli tabaklarımı Mudo Concept'ten almıştım.
Sevgiler.

Zehraaaa;
Bekliyorum mutlaka :)

Betül;
Çok teşekkür ederim bu güzel sözler için, utandım şimdi :)

HUYSUZBALIK dedi ki...

Müge bittim ben bu sofraya :) Renkler, düzenleme, mamalar. Bayıldım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Banu dedi ki...

Merhabalar Muge Hanim
Sizin Balkon sefalarinizi kiskaniyorum valla...Hele o sofralar...Ellerinize saglik.
Sevgiler...

reyyan dedi ki...

Müge'cim çok şık ve sade olmuş ellerine sağlık.

FİLİZ'CE dedi ki...

her zamanki gibi şık ve iştah açıcı bir masa..manzara da süper..ellerinize sağlık..

Tinker Bell dedi ki...

Mügecim,nasıl şık bir sofradır o öyle.Deniz mavisi.Cıvıl cıvıl ellerine sağlık.

lezzetdefteri@hotmail.com dedi ki...

müge hanım,çok şık bir sofra hazırlamışsınız ellerinize sağlık insanın işi asıp balkonda kahvaltı keyfi yapası geliyor doğrusu... bir de sormak istediğim nasıl bir fotoğraf makinesi kullanıyorsunuz ben de bir amamtör blog yaptım fakat fotoğraf makinem çok iyi olmadığından pek tarif eklemiyorum eşimle yeni makine bakıyoruz nasıl bir makine önerirsiniz?

edayurt dedi ki...

selamlar-cok hoş cok güzel ve herseyden önce tertemiz bir sunum sitesinde buldum kendimi bunu yazdım size-daha yeni yorum yaptıgım kişiden hemen bana yorum yazmalıyı bekleyemem elbette sözüm meclisten dısarı-yanıtınız için cok tesekkür ederim-sunumlarınızda içten yazılarınızıda okumadan gecemiyorum-birkac izlediğim site var yapışıp kaldıgım inanın sizdede öyle oldum emeginize yüreginize saglık-güzel paylaşımlarda bulunuluyor olmak heleki benim gibi sunuma cok önem veren biri olarak güzeli taktir etmek önemli.Sevgiyle kalınız masanızda hep gülen yüzler olunuz ailenizle birlikte..
www.yemekkahvekokusu.blogcu.com

Özlem dedi ki...

Müge'cim,
İçim açıldı doğrusu, çok şık bir sofra olmuş, çok da iştah açıcı, ellerine sağlık,
sevgilerimle

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Sevgili Müge hanım. Her zamanki gibi görüntü harika. Balkondan kalkası gelmez insanın. Elinizde yeterince stok tarif var zaten. Bazende dinlenmek lazım :)))
Bu arada sitemde hediyeli bir yarışma başladı
Katılırsanız seviniriz
Ayrıntılı bilgi için http://www.lezzetibol.com/yeni-yarisma-basladi.html

Sevgiler
http://www.lezzetibol.com

Unknown dedi ki...

Müge hanım sofranız çok şık görünüyor. Sizi takip etmemek mümkün değil :) Bir çok tarifinizi denemeye çalışıyorum. Ellerinize sağlık... SİNEM renkliimutfak.blogspot

Adsız dedi ki...

Sofrada dertleşeceğiniz, güleceğiniz bir dost varsa ne unutulmaz bir tat bırakıyor değilmi ? Ne mutlu...
Biz ise evden işe-işten eve...
24 saat yetmemekte...İşte yoğunluk, evde çocuklar derken eşimle bie sohbete vakit bulamıyorum. Bulduğumda ise benim ufaklıkların dünya ve hayata dair soruları geliyor :) Yine herşeyin başı sağlık değilmi ? Balkon mükemmel. Bir kahvaltıda beni anıp İzmirden çalışan anneolmak-Nilhanında canına değsin dersiniz :) artık :)
Ellerinize sağlık...
İzmirden sevgiler...

esra dedi ki...

kahvaltı sofranız harika.manzara ve balkon daha bi harika.allah herkese nasip etsin inş.
.:))bloğunuzdaki yemeklerinizi tek tek deniyorum .şuana kadar tutturamadığı olmadı.ayrıntılarıyla anlattığınız için çok teşekkürederim.bloğunuza günde en az bi sefer bakıyorum.yeni tarif göremeyince açıkçası üzülüyorum.yakın zamanda bir parfe tarifi istiyorum sizden.şöle mayhoş ekşimsi.kendinize iyi bakın bizide tarifsiz bırakmayın nolurç.

Unknown dedi ki...

Merhaba,

yeni evlendim ve sizin sofralarinizin hem sade hem sik tarzina bayiliyorum. Uzun masa örtülerini nereden aldiniz. Renkleri tam evime gore ve o tarz birsey bulamadim.

Lalezar dedi ki...

Selam Muge hanim, herzamanki gibi cok sade ve hos bir sofra, ellerinize yureginize saglik, sevgilerimle.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin