PRATİK BAYRAM TATLISI...
Bir kez daha zaman ne kadar çabuk geçiyor vs. tarzı bir cümle kurmak istemiyorum, sıkıldınız biliyorum. Ama cidden çok çabuk geçmiyor mu ? :) Ramazan geliyor, ne yapacağız, ne pişireceğiz derken, bayram tatlıları düşünmeye başladık bile. Annelerimiz, büyük annelerimiz bayramda bizleri misafir ederken, ikram edeceği tatlıları planlamaya başladılar bile, e bizde onlara giderken ne götüreceğimize karar verelim değilmi artık :)
İncir tatlısı, benim gibi pratikliği düstur edinmiş bayanlar için :) harika bir seçenek. Üstelik, çok az emekle gerçekten çok etkili, iltifat alan, insanın içini baymayan ama yoğun bir tatlı yapmış oluyorsunuz.
Tarif; blogumda şahane bir baklava tarifi ile yer alan Hülya yengemize ait.
Malzemeler
Malzemeler
- 400 Gr. Kuru İncir
- 1 Su Bardağı (iri çekilmiş) Ceviz
- 1 Çay Kaşığı Tarçın
- 4 Yemek Kaşığı Şeker
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Süt
Yapılışı
- İncirleri güzelce yıkayın ve saplarını kesmeden yarım saat kadar, ılık suda bekletin.
- İncirler yumuşayınca, alt tarafından içli köfte oyar gibi delik açın.
- Ceviz ve tarçını karıştırın. İncirlerin içine bir tatlı kaşığı kadar koyun ve elinizde yuvarlayarak alttaki deliğin kapanmasını sağlayın.
- Yayvan bir tencereye, sapları üste gelecek şekilde dizin.
- Ayrı bir kapta süt ve suyu ısıtın (kaynatmanıza gerek yok) şekeri ekleyerek eritin.
- Sütlü karışımı incirlerin üzerine gezdirin ve orta ateşte 15-20 dk. pişirin.
- İncirler sıcakken bir servis tabağına alın ve tencerede kalan sosu üzerlerine gezdirin.
- İyice soğuyunca, üzerine bir parça kaymak ekleyerek veya damak tadınıza en uygun şekilde (ben bu kısım da kaymağı tek geçerim:) servis yapın.
39 yorum:
Pratik ve lezzetli gözüküyor Adaş şekerim..
ellerine sağlık.
Sevgiler
Müge
nefis gorunuyor..
ben sorum su ki;
burdaki kuru incirler cok kucuk(torontodayim)
istanbulda ise tatlisini yemisligim var kuru incir gormuslugum yok..
ilik suda bekletilince mi buyuyorlar yoksa istanbuldakiler mi buyuk
kucuk mucuk demeyecegim,deneyecegim
ellerinize saglik
Merhaba,
İncirlerin altı derken sap tarafını kastetmiyorsunuz değil mi? Cevizi doldurdurktan sonra açık kalmıyor mu açtığımız oyuk?
incir tatlısını çok severim. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş...
İncir'in her türlüsüne bayılırım süper görünüyor.Elinize sağlık,sevgilerimle
mügecim harikasın bayramda baklavayı yapıcam bu bayram harika geçecek :)))) incir tatlısını da en kısa sürede deniycem ellerine saglık hülya abla ve seni öpüyorum
Kesin cok lezzetli bir tatli. Ellerine saglik canim. Incir, ceviz, tarcin... Harika bir üclü :)
Sevgili Zerrin;
Senin iyice canın çekmiş bu tatlıyı belli :)
Burdaki kuru incirler, ortalama ceviz büyüklüğünde oluyorlar canım, ılık suda bekleyincede çok az şişiyorlar. Sanırım ordakilerde işini görür:)
Sevgiler
Sevgili Perihan;
Hayır sap tarafı üstte kalıyor, alttaki deliğinden oyuyoruz sonra avucumuzda yuvarlayınca delik hemen hemen kapanıyor bu arada iki parmağımız ile hafifçe büzebilirizde.
Sevgiler
İncir tatlısını seven ve tarifi beğenen diğer arkadaşlar, yorum yazan elleriniz dert görmesin:)
Öperim hepinizi.
Müge yani ayıp. artık cok az giriş ekliyorsun. hemdebastansavma tarifler. Önceden sofraları paylaşırdın. Ki blogunun enbasından beri takip ediyorum encok sevdigin şey ise bloglarda güzel sofralar görmek idi. ama sen şimdi hiçbişi paylaşmıyorsun. nasılolsa benıseven gelior mantıgıyla düşünüyorsan cokyazık.
degerli müge hanim
sayfanizin sürekli takipcisiyim,sofra düzenleri ve yemek tariflerini aciklikla paylastiginiz icin cok tesekkürler.berlinden sevgiler
Müge'ciğim,
Çok sverim incir tatlısını, üstünde bir de bir parça kaymak olursa hele.
Çok güzel tarifin, şekerinin az olması onun ağır bir tatlı olmasını engelliyor herhalde.
Ellerine sağlık, yiyenlere de afiyet olsun.
Sevgilerimle,
Mügecim öncelikle bannerındaki resme bayıldım.Öyle bir yolda korkusuzca yürümek isterdim ve doya doya manzarayı seyir etmek.süper.
İncirli tarif çok pratik gerçekten.Şeker niyetine bile sunulabilir.En azından ev yapımı ve içinde ne olduğunu biliyoruz.Ellerine sağlık cnm.şimdilik hoşçakal.
Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.
Sevgiler...
sitenizle ilk kez dün karşılaştım..
çok hoş buldum..
sürekli tıkladıklarım arasında olacak..
kolaylıklar..
_pınar_
Nefissssss olmuş tamda incir tatlısı zamanı elerinize saglık çokta kolay bir tarif olmuş sevgilerlee
incir tatlısına bayılırım ve gerçekten nefis gözüküyorr ellerinize sağlıkk :)
gerçekdende öyle canım yaa Rmazan dedik ramazan geçti bayramda geçer bişey anlamayız bile.. tatlında çok güzel ellerine sağlık
Zerrin Hanım'ın sorusunu bir Aydın'lı olarak ben cevaplarsam sakıncası olmaz sanırım. Zerrin Hanım, İstanbul'dakiler değil, Aydın'daki incirler büyük. İstanbul inciri sadece manavdan, marketten alır yer. Oysa Türkiye'de incir Aydın'da üretilir. Dünya kuru incir ticaretinin yarısı Türkiye'dendir, bunun da önemli bölümü Aydın'dan yapılır. İncirin kurusu da,tazesi de hiç dayanamadığım tek meyvedir. Fakat her ihtimale karşı kuru incirin içine bir bakıp sonra tatlısını yapın derim. (Kurt çıkmasın)
Merhaba tatlı gerçekten nefis görünüyor bende hemen denedim :)babam bu tatlıya bayılır bu yüzden onun için yapmıştım harika oldu bende yayınlıycam ellerinize sağlık..
en bayıldığım meyva tatlılarından incirin kurusunu da tazesini de çok severim içine ceviz girip tatlı olunca da mükemmel oluyorlar senin sunumuna bayıldım ellerine sağlık fikriye
denemedim ama çok merak ediyorum en kısa sürede deniyeceğim
slm bn daha önce kuru incirden tatlı yaptım ama tuzlu oldu.sebebini hala çözemedim.şimdi tekrar denemeye korkuyorum.sebebini bilen varmı?
Denedim bu tarif harikaydı gerçekten
İncir tatlısını bir canım çekmişti ki!!
Teşekkürler,
canan
Bu arada tarifde su yerine ikinci bardak da süt olabilir mi?
canan
Sevgili Canan;
Tarifi beğenmene çok sevindim.
Su ve süt birlikte olunca tarif daha hafif oluyor.
Ama tabiki sırf süt ile de yapılabilir.
Şimdiden afyet olsun :)
Sevgiler.
merhabalar öncelikle tatlınız harika görünüyor.ben de denedim su an ocakta ama ben incirleri suda bekletmeyi unuttum.tatlım çok sert olur mu acaba?,,, SEVGİLER
birazdan denicem umarım güzel olur
ben aynı tarifteki gibi yaptım şu an ocakta ama süt kesilmiş napmam lasım şimdi:(((((
bende bugun ıncır tatlısını denemek ıstıyorum ınsallah cok guzel olur mısafırlerıme ıkram ederım
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor 15-20 dk pişirirken tencerenin kapağı kapalı mı olacak özlem
Özlem hanım;
Evet, tencerenin kapağı kapalı olmalı.
Sevgilerimle.
tarifi ben de denedim ama evde süt olmadığı için sADECE su koydum. ve fazladan pişerken tarçın atım incirlerin üzerine. Şu an soğumakta bakalım tadı nasıl olacak. Tarif için teşekkürler..
EMNE HANIM ben önceden yapmıştım ama bayadır yapmıyorum inşallah deniyecem tarifinizi çok güzel gözüküyor elinize salık
Bu tatlıyı bir gece önceden yapıp ertesi gün servis edebilirmiyiz içinde süt olduğu için güllaç gibi çabuk ekşirmi ?
Pucca 8;
Tatlıyı bir gün önceden rahatlıkla yapabilirsiniz.
Bir kaç gün buzdolabında kalabilir ve kesinlikle ekşimez.
Şimdiden afiyet olsun...
Ellerinize sağlık tarifinizi yaptım ve çok lezzetli oldu çokda hafif bi tatlı
Tarçın yerine kakao kullandım cok güzel oldu. :)
bu tatlı en fazla kaç gün dayanabilir?
şimdiden tarif için teşekkürler
Yorum Gönder