MEVSİM GÜZELLEMESİ :)
Bir yemeğin ismi bu kadar mı doğru olur? Türlü; çok doğru bir tanımlama :)
İçine ne istersen, ne kadar istersen ekle, neyi daha çok seviyorsan, onu daha fazla ekle, olsun sana türlü. Sizi bilmem ama ben bu türlü işini çok sevdim :)
Havalar ısındığından beri, mümkün olduğunca zeytinyağlı sebze yapıyorum, en çok da zeytinyağlı taze fasulye. Uzun zamandır canım imam bayıldı istiyor ama tek başıma yiyeceğim için hep erteliyorum yapmayı. Geçen gün marketten, kendime imam bayıldı yapmak için patlıcan, eşim için taze fasulye, hadi bulunsun diye bir kaç tane kabak, biber vs. aldım. Nedense çok çalışkan hissettim kendimi, eve gideceğim ve çeşit çeşit yemekler yapacağım :)
Tabi eve gidip de sauna kıvamında mutfağa girince, bırak iki çeşit yemeği aklım direk karpuz-peynire kaymaya başladı :) İşte o anda aklıma gelen fikir; hem benim hem de eşimin severek yiyeceği bir yemek; türlü.
Daha önce hiç yapmamıştım ama olsun, artık doğaçlama yeteneğim iyice gelişti. Üstelik eşimden, bolca iltifat alıp, "yarın akşam yine yap ama aynısı olsun" :) yorumunu alınca bu nefis yemeği kayda geçirmek şart oldu.
Ben bizim evin damak tadına uygun olması için patatesi bol, soğanı az tuttum, siz kendi damak zevkinize göre ufak ekleme çıkarmalar yapabilirsiniz, dedim ya çok özgür bir yemek bu :) Sebzeleri doğramak dışında fazla bir işlemi de olmadığı için, işten gelince çok pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
- 2 Adet Patlıcan
- 2 Adet Kabak
- 3 Adet Sivri Biber
- 8-10 Adet Taze Fasulye
- 3 Adet Patates
- 2 Adet Domates
- 1 Adet (mandalina kadar) Soğan
- 1 Diş Sarımsak
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağ
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 2 Çay Bardağı Su
Yapılışı
- Öncelikle patlıcanları alaca (siyah-beyaz şerit olacak şekilde) soyun. İri iri doğrayın ve tuzlu suda 5-10 dk. bekletin.
- Kabak, patates, taze fasulye ve biberleri de irice doğrayın.
- Domatesleri rendeleyin.
- Soğanı piyazlık (yarım ay şeklinde), sarımsağı irice doğrayın.
- Salçayı iki çay bardağı su ile eritin, tuz, şeker ve yağıda ekleyip karıştırın.
- Patlıcanları sudan alın ve hafifçe suyunu sıkın.
- Bir tencereye, tüm sebzeleri, soğan, sarımsak ve salçalı karışımı koyun ve karıştırın.
- İlk önce harlı ateşte, suyu kaynayınca altını kısarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Arada suyunu çekip çekmediğini kontrol edin, çekmişse azıcık su ekleyin, sulu bir yemek olmayacak ama dibini de tutturmayın :)
Benzer Tarifler;
& Kayınvalidemin tarifi ile Etli Yaz Türlüsü
19 yorum:
merhabalar... Ellerinize sağlık. Süper leziz görünüyor:)
mügecim hergün ne yemek yapsam diye düsünmüyorum artık bana o kadar güzel seçenekler sunuyorsum ki teşekkür ederim canım ellerine saglık hem pratik hem lezzetli daha başka ne istenir ki öpüyorum seni
Mügeciğim ben de sık yapıyorum bu aralar türlü çok güzel bir yaz yemeği ellerine sağlık nefis görünüyor.
Adaşşekerinin kahvaltısıda çok güzel afiyetler olsun.
Sevgiler...
mugecim ellerine saglik, oyle guzel gorunuyor ki... yaninda bir kase yogurt, sonrasinda karpuz, ne muhtesem bir yemek olur:))
ellerine sağlık,nefis olmuştur eminim:))
Sevgili Müge, ellerine sağlık, bir taşla pekçok kuş vurmak bu olsa gerek :) Kışın ben de yapmıştım, çok lezzetli oluyor.. Bu arada vişneli çikolatalı kekin yayında - niyahet- :)
sevgili MÜGE
yaz gibisi yok değilmi ??
her şey başka güzel ve pratikk.....
svglr NuNu
Mügecim ellerine sağlık süper bir görüntü.Gerçekten tam bir yaz zeytinyağlısı üstelik çokta vitaminli.Bütün sebzeler mevsiminde daha lezzeli ve dahada güzel görünüyor.Ellerine sağlık.
Muge'cigim,
Ellerine saglik, tam yazlik bir lezzet olmus.
Sevgiler...
Selam,
Ellerine sağlık , harika olmui.
Sevgilerimle
bayılırım yaz türlüsüne ellerine sağlık
tariflerinizden yararlaranarak müşterilerimizin damak tadını tabldot tarzından kurtarıyoruz.elinize emeğinize sağlık.www.yemekadresi.com ...
Bu haftasonu pizza, pasta derken kaloriler aldi basini gidiyor. Valla bu yemek bu pazar cok iyi oldu. Su an mis gibi tencerede pisiyor. Ama birazdan sporada gidecegim. En azindan kilom ayni kalir. Iyi pazarlar. Hoscakal.
Merhabalar Muge Hanim,
Sitenizi yeni kesfedenlerdenim, bu tarifinizi bugun denedim ve cok begendik esimle :) Evde kirmizi biberde vardi onuda ekledim, muhtesem bir turlu oldu :) Ellerinize saglik, cok tesekkurler guzel tarifleriniz icin.. Basarilarinizin devamini dilerim..Sevgiler.. Sevil
müge hanım tariflerinize bayıldımm...hepsi birbirinden güzel...çok net ve açık tarifler...herkezin anlıyacağı şekilde...başarılarr türlü şuan ocakta pişiyo :)))
ben biraz önce bu yemeği pişirdim bu akşam için:)
yayvan bir tencerede pişirdim çünkü baya çok oluyor bu malzemelerle,sanırım iki gün yemek pişmeyecek:)
herşey ölçülü harika, su bardağı büyük su bardağıydı sanırım çünkü 200 ml.küçük su bardağıyla bir adet patlıcan bile 1 su bardağı geliyor neredeyse:)
bundan sonra sık yaparım bu yemeği,ayrıca ben suyunu birdahakine 1 buçuk çay bardağı koyucam benim yemeğim biraz sulu oldu,tarif için teşekkürler,sevgiler...
eğer tariflerin yazımında de ve ki eklerinin yazım şekline dikkat ederseniz inanın daha mutlu olacağım..
Sevgili Büşra Hanım;
Okuyucularımın mutlu olması beni çok mutlu eder...
İlginize çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle...
evet gerçekten harikaa gözüküo ellerine sağlık ...
Yorum Gönder